שרשור מעיינות

alonaski

New member
הירדן!! הירדן!! הירדן!!!

שופע מיים וזורם הייטב וגדותיו ירוקים כמו שיא האביב בארצנו!!!
כמובן גם מקורותיו: החצבאני ודן! ולצד כביש צומת כח - ראש הנקרא: עין תאו! ובעמק החולה = אגמון החולה!!! = ממש שוויץ!!

alonaski

New member
אופס... טעות... תיקון:

הכוונה לצד הכביש צומת כח - קרית שמונה!! (כביש 90 )
ובעמק יזרעאל כמובן - נחל הקיבוצים הפנטאסטי!!!
וברמה"ג: נחל משושים, זויתן, דליות, סמך והדלתא שלהם = הזאכי (והמג'ראסה)!

steiff

New member
בריכת הסוסים - ללא היסוסים

בנחל ציפורי כמובן. מסומנת במפות כ"עין יבקע". ועוד כמה: עין פרחה בנחל רז (מצפון לנחל תנינים). להיזהר לא לטעות עם בריכת החימצון הסמוכה. מעיינות נחל השופט מתחת עין העמק. עין כפר - בראשיתו של נחל תנינים. לא ממש בריכה אבל אפשר לטבול בשוקת לפי התור. עין סוקר בנחל כזיב עליון - בריכה מקורה. ועוד מעיין שהתברך בבריכה שאת שמו אני לא ממש זוכר - ק'מ מערבה משם לכיוון גשר אלקוש. שנרד דרומה: עין עבדת ועין עקב בנחל צין. עין בוקק (מסלול מעגלי קצרצר מהמלונות).

steiff

New member
תיקון טעות

בנחל כזיב עליון: עין חותם, לא עין סוקר (שבכלל נמצא בהרי מנשה...) ומיקי כבר הזכיר אותו. אפרופו דרום: מישהו הגיע פעם לעין נטפים באופניים?

mumin troll

New member
כמה בהרי ירושלים

עין אוזן עין מטע עין תנור עין קובי עין יואל ועוד שניים בסביבתו ששמותיהם ברחו לי עין גיורא

עוד מעיינות

הי אייל עיו בוקק על יד מלונות ים המלח, מצויין אחרי כל ירידה מערד. (לשם אני יוצא מחר) בירכת צפירה בנחל צאלים אם היא עדיין מלאה מהחורף האחרון. גב זרחן היה מלא מים בחורף אולי עדיין יש בבית ספר שדה שדה בוקר בטח יודעים, מקום מופלא. עין השופט שווה ביקור, יש שם מים ובריכה קטנה לרחצה. בריכת הקצינים בנחל ג'ילבון תמיד מלאה במים אחלה מסלולים מסביב! אחלה שירשור, בחורף צריך לעשות עוד אחד לגבים מלאים במדבר.

למעלה