יום ראשון

אזירפאל

New member
כן הבצפר שלי דפוק../images/Emo3.gif

אני חושב שהדבר היחיד הטוב שהם אי פעם עשו זה להגיש אותנו באזרחות בחורף
תודה לאל שאני עוד רגע מסיים.

20?!?! אתם הולכים להיות שם, מה יש לדבר כל כך

הרבה? O: בכל אופן לנו היו 3-4, ודיברנו בעיקר על "למה אנחנו רוצים לנסוע" ו"מה אנחנו מצפים מהמדריכה", וקצת על התנהגות שם. היה איזה מפגש אחד שדיברנו על יהדות פולין לאורך ההסטוריה (מהמאות המאוד מוקדמות וזה), כי במסע שמים דגש על היהודים והחיים שלהם לפני השואה. אני זוכרת שגם המפגש בבצפר היה די משעמם בסה"כ, וגם כשביקרנו שם בבתי קברות זה היה נראה די מיותר, העדפנו לראות את מחנות ההשמדה ולא בתי כנסת ובתי קברות. בדיעבד, ואני אומרת את זה כמה חודשים אחרי המסע, העניין של היהדות לפני, עם כמה שזה טיפה משעמם באותו רגע, זה פשוט חשוב ויש לזה ערך עצום לניסיון להבנת השואה. אני ממש מצטערת שחשבתי שזה מיותר.

את רצינית?../images/Emo12.gif

אמרו לנו שלפי משרד החינוך 20 זה המינימום. 0.0 עושים לנו מלא פגישות, הרוב הן פגישות כפולות ככה שזה מ9-1. וגם בהמון נושאים, הגטו, המחנות, דמותו של המרצח, אנטישמיות... זה מה שהיה בינתיים והיו ויהיו כל מיני סיורים.. אני רק חייבת להודות, חלק מהמפגשים היו דיי מיותרים, למשל הגטו והאנטישמיות, כי כבר למדנו עליהם בשיעורי היסטוריה ואז זה דיי הרגיש כאילו זה חוזר על עצמו. אבל הכניסו לנו קצת שאלות בראש, סיפרו לנו דברים חדשים, וזה דיי היה מעניין.

זה באמת קצת חוזר,אבל תמיד יש גם דברים קצת

חדשים. אל תשכחי שההרצאות וההסברים הם כמעט אותו הדבר לכולם, ולא כל בצפר למד את החומר הזה כמו שצריך. למשל מסעות שהם בתחילת י"א - התלמידים עוד לא למדו על השואה. אני גם חייבת לציין שהביקור במוזיאון החדש של "יד ושם" היה מדהים ומשמעותי, העביר בצורה מעולה את כל התהליך של השואה, בצורה לא פחות טובה מהביקור בפולין עצמה. פשוט בפולין רואים את הדברים מול העיניים.

אני לא אומרת שזה מיותר, להפך,

בגלל זה מוזר לי שעשו לכם רק 3-4 פגישות. 0.0 וכן, יד ושם היה מדהים. ביד לילד פשוט התחלתי לבכות. :X

Super Alonit

New member
אבל זה משעמם.../images/Emo7.gif

ויש לנו מדריכה חופרת ומעצבנת. היא מנסה לפתוח דיונים אבל לא נותנת לאף אחד מדבר ומנהלת דיון עם עצמה במשך שעות. איכ. וואי, אתה קרוב!
בן כמה אתה? ואיפה אתה גר? ביוטופ זה זוועת עולם, ובחום הזה... אוי גאד.
|מתה| ותודה:]

אזירפאל

New member
אבל לפחות תהיו מוכנים למסע. או משהו. ../images/Emo122.gif

זה חשוב.
בן 18, וכאמור, גר ברחובות.

lacrimosa girl

New member
הו, בואו נעשה מפגש דרומרכז,

משמע רחובות והסביבה ואני אתעלק, ומפגש דרום- אשקלון אשדוד והסביבה וגם לשם אני אתעלק?
אני כ"כ רוצה לראות כבר את כולכם ;;

מאיפה המדריכה שלך? שלנו הייתה מ"יד ושם",

והיא הייתה מעולה. גם אם המדריכים קצת חופרים, זה לא סתם, אלה דברים נורא חשובים.

Super Alonit

New member
כי הוא דפוק.../images/Emo6.gif

וביוטופ זה עבודת מחקר של שנה שלמה בביולוגיה. חוקרים בטבע ולכן אני אהיה מחר במשך 5 שעות חמות במיוחד תקועה באיזה שדה מזורגג ואתצפת על נמלים.

למעלה