בצל מטוגן ( וסלט כבד)
המספרים כאן לא מדוייקים, וצריך להדגיש שכדאי לשחק עם הכמויות לפי הטעם : בצל מטוגן ביציים קשות כבד עוף נקי מטגנים את הכבד במה שנשאר מהשמן של הבצל ( אם הוא לא נשרף, ואסור לשרוף אותו!), טוחנים את כל החומרים במטחנת בשר, מוסיפים מל פלפ לפי הטעם ואוכלים. אוכל של ביית כשהייתי בצבא ולא יכולתי לאכול את הבשר שם הייתי חוזרת הביתה ביום חמישי ודואגת לחסל את הסלט הזה, ואם הגעתי הבייתה בזמן, הייתי מספיקה אפילו לאכול את הכבד המטוגן עם הבצל לפני שהוא היה הופך לסלט. בצל מטוגן : טענה של אחד הנשואים הלא אשכנזים במשפחה הפולנית הגאה שלנו היה " הפולניות מכינות הכל עם בצל מטוגן, גם את העוגות", עוד לא מצאתי עוגות עם בצל מטוגן, אבל כמעט כל מאכל פולני אכן מתחיל עם בצל מטוגן, ואיך מטגנים בצל? קוצצים בצלים דק דק ( הערה קטנה, מדובר בד"כ בהרבה עבודה, אז מכינים בדרך כלל כמות גדולה של בצל ומוסיפים למספר תבשילים) - מתחילים לטגן בהרבה שמן ( עדיף שמן חסר טעם, לא בשמן זית!), כשהבצל מתחיל להשחים מנמיכים את האש. מערבבים ובודקים שהוא לא נשרף, הבצל המטוגן מוכן כשהוא מקבל צבע חום כהה, אם מישהיא ראתה ריבת בצל, זה הצבע שאמור להיות לבצל מטוגן טוב. וכמו שאמרתי, להזהר מאוד לא לשרוף את הבצל!
המספרים כאן לא מדוייקים, וצריך להדגיש שכדאי לשחק עם הכמויות לפי הטעם : בצל מטוגן ביציים קשות כבד עוף נקי מטגנים את הכבד במה שנשאר מהשמן של הבצל ( אם הוא לא נשרף, ואסור לשרוף אותו!), טוחנים את כל החומרים במטחנת בשר, מוסיפים מל פלפ לפי הטעם ואוכלים. אוכל של ביית כשהייתי בצבא ולא יכולתי לאכול את הבשר שם הייתי חוזרת הביתה ביום חמישי ודואגת לחסל את הסלט הזה, ואם הגעתי הבייתה בזמן, הייתי מספיקה אפילו לאכול את הכבד המטוגן עם הבצל לפני שהוא היה הופך לסלט. בצל מטוגן : טענה של אחד הנשואים הלא אשכנזים במשפחה הפולנית הגאה שלנו היה " הפולניות מכינות הכל עם בצל מטוגן, גם את העוגות", עוד לא מצאתי עוגות עם בצל מטוגן, אבל כמעט כל מאכל פולני אכן מתחיל עם בצל מטוגן, ואיך מטגנים בצל? קוצצים בצלים דק דק ( הערה קטנה, מדובר בד"כ בהרבה עבודה, אז מכינים בדרך כלל כמות גדולה של בצל ומוסיפים למספר תבשילים) - מתחילים לטגן בהרבה שמן ( עדיף שמן חסר טעם, לא בשמן זית!), כשהבצל מתחיל להשחים מנמיכים את האש. מערבבים ובודקים שהוא לא נשרף, הבצל המטוגן מוכן כשהוא מקבל צבע חום כהה, אם מישהיא ראתה ריבת בצל, זה הצבע שאמור להיות לבצל מטוגן טוב. וכמו שאמרתי, להזהר מאוד לא לשרוף את הבצל!