שרשור הכרות-אם אנחנו כבר על המפה בואו

../images/Emo43.gifשרשור הכרות-אם אנחנו כבר על המפה בואו

נכיר האחד את השני. אני מן הסתם פנינה נשואה מזה 3 עשורים באושר ועושר לשמקה הורים לשחר 28 טל 26 גוליה 25 ואיילת הקטנה בת 17 גרים בגבעת זאב ומה שמוביל אותנו לכאן זה אהבת האדם אהבת האוכל והרצון העז לשתף בכל עוד אני אוהבת לקרוא ספרים, קניינית אובססיבית של ספרי בישול ואחרים אוהבת יצירתיות והכי מהכל אוהבת לטייל בעולם בככל ובארצנו הנהדרת בפרט נדהמת כל פעם מחדש מהאנשים הנפלאים כאן ב
ומתקשה להבין אייך אייך לכל השדים והרוחות חברים וירטואליים הופכים להיות אמיתיים וקרובים ואהובים כל כך. ולפורום הספיציפי הזה באני בעקבות האהבה לאדוני היקר ולפרח בגנו. זו אני ספרו לי עליכם פנינה
 
וגם אי כאן

חדש לגמרי מציץ הרבה זמן בפורום מתכונים לפעמים עונה גם אבל ל2 אחד נשוי השניה ברחה מהצפון הירוק כמט תמיד אוהב לאכול טוב אוהב את המטבח
 

א פרח

New member
נעוץ ../images/Emo13.gif ואנוכי

אני אדוה בת 40 גרושה ואם גאה ל"לובסטרים" בת שתחגוג בסוף החודש 19 ובן 16 גרה בעיר החוף היפיפיה אשדוד. אוהבת לבשל ולאפות והכי נהנית לראות אנשים נהנים מתוצרי, כבר מגיל צעיר מאוד הייתי האחראית על הבישולים בבית הורי אשר שניהם עבדו משמרות ונהנתי מכל רגע. בנוסף אוהבת מאוד לטייל, לקרוא, לבלות עם מישפחה וחברים. מזמן גיליתי כי אוכל טוב וחברה נעימה תמיד עושים טוב לכולם, במהלך השנים אספתי חברים קרובים וטובים ברחבי הנט ובטוחה שגם הפורום הזה יוליד חברויות טובות וקרובות. אתן לכם דוגמה לחברות מדהימה כזו שנוצרה בזכות תפוז: כמו בכל הסיפורים המצחיקים חברות שנולדה מתוך ויכוחים וחילוקי דעות, אך לפתע גילינו כי יש בסיס משותף האהבה של שנינו לבישול בכלל ולבשר בפרט, ומשם הדרך לחברות אמיתית הייתה קצרה בתחילה החלפנו מתכונים, קראנו האחד את מחשבותיו של השני בבלוגים למדנו להכיר זה את זו וזו את זה ומשם הדרך לחברות אמיתית הייתה קצרה, אז כן עד היום ישנם דברים שאנו חלוקים עליהם אך מקבלים את ההבדלים כחלק בלתי ניפרד מהאדם שלמדנו להכיר ולהוקיר כחבר/ה. זה ניכתב על סתיו שכיום הוא יותר מחבר ממש בן משפחה, חלק בלתי ניפרד מחיי, עמד ועומד לצידי ברגעים הקשים וברגעים השמחים ואני לצידו ברגעים שלו זכיתי באח נוסף ומדהים. תודות לתפוז.
 

סמד13

New member
../images/Emo6.gif סמדי זו אני

נשואה לאלון 15 שנה (יחד 22 שנה ) בת 39 אוטוטו הורים גאים ביותר לעדי 14 אוטוטו ועדן בת 12.5 המדהימות (ויש גם פיקניז מגניב
צ'יקו)גרים ברחובות. האהבה לאוכל התחילה במטבח אצל סבתא למרות שהיא לא נתנה לאף אחד לבשל בפנמיות שגדלתי בכדי לברוח משעורי בית הייתי מתנדבת לעבוד במטבח בצבא הייתי בנח"ל אז עבדתי בקיבוץ חמדיה במטבח אח"כ בהאחזות אלישע גם במטבח ואח"כ בתור של"ת אחרון בילתי במטבח של קיבוץ ניר אליהו ובין לבין הייתי בעזה ובצפון עם הגדוד 932 אני אוהבת לאפות לבשל ולראות את כולם נהנים ממעשי ידי (ואיזה כיף זה לשמוע כמה טעים הייה
) אני מתה על ספרים וקוראת בכל הזדמנות אוהבת חברה טובה (גם אם היא ורטואלית בסוף מכרים ), בשר טוב, יין ואוכל וזהו סמדי
 

Master Stav

New member
סתיו אדם ....

בן 41 , נשוי לשלומית ( אלו נישואי השניים ) ואב ל4 ילדים מטריפים ( אני מטורף הלא כן ? ) אלמוג הגדולה(16) מנישואי הראשונים, טאי בת השבע סער בן ה5 ותום בן השנה אני אוהב לבשל ...סוג של אנטימיות ביתית מבחינתי מתוך ההנאה הפולנית של להאכיל ..... בשר עבורי זה משהו מעבר לסתם אוכל...אנינ נהנה מהריות המירקמים כל שכן הטעמים קצבים רבים זועזעו כאשר ביקשתי לטעום את הנתחים לפני שאני קונה .... ( גלידה נותנים לטעום ....למה לא בשר ? ) אין סוג של בשר שאני נמנע ממנו למעט כבש אבל זה כבר משהו בריאותי ....כנראה אני יצור פרגמטי מה שאומר שאין לי דיעות סגורותעל כלום ואני נוטה לבחון את הדברים לפני שאני מביע את דעתי ו/או חורץ משפט .....כך שאני מסוגל בויכוח לקחת את שני הצדדים ולשגע את כולם ( בואו לפורום אקטואליה תבינו על מה אני מדבר ) תפוז הפך לבית עבורי לאחר שעזבתי את PEEP שהייה בבעלותי ובניהולי 10 שנים בתחילה שמרתי על פרופיל נמוך אבל אני כפי שאני כנראה לא יכול והתי חייב לקחת אחריות הכרתי פה אנשים מדהימים שנים מהן אני מחשיב ממש למשפחה אדווה ...הפרח הכי מדהים עם המשפחה שלה ....ופנינה הנשמה עם כל מה שזה אומר ..... לפני שאתחיל להשתפך לכם פה ......אני קרניבור גאה .....איך אומרים בקבוצת התמיכה אנחנו אוהבים אותך ......................................................................................בשר
 

DCS

New member
קצת על עצמי

או יותר נכון הקשר לאוכל. אני אוהב להתעסק עם המטבח ובטח גם לאכול. ההתעסקות בבישול גורמת לי לרוגע מסוים (עם אפייה אני לא מסתדר). מעבר לבישול - שמתי לי למטרה לתעד את מתכוני הורינו סבינו ואפילו שלנו לאלו שבאים אחרינו. לי הוא כמו מעין "פרויקט חיים". זה התחיל בשאלה פשוטה להוריי : איך מכינים ..........? והם ענו " תקח לפי העין...תוסיף לפי הטעם... חופן מזה......" וכד' וכד' והתחילו מריבות שאי אפשר לבשל כך ואין כמויות .......... ואז שכבר יצא מתכון- היה מאוד מורכב להכין אותו. וכך נולד הפרויקט לתעד את מתכוני העמים שלנו בסדנאות מצולמות ע"מ שגם אחרים יוכלו להכינם (כבן העדה הפרסית - לי אישית המאכלים הפרסיים נראים כיום הרבה יותר פשוטים בצילומים ). עם הזמן נוצרו עוד סדנאות שלא קשורות למאכלי עמים - אבל איך אפשר להגיד "לא מתאים" לחייל בחופשה שהעז לבשל מאכל מסוים שעבורו זה שיא הקולנריה ולשלוח במייל ע"מ שהכניסו לאתר. חלקם של הסדנאות הינם מגולשי תפוז שהסכימו שאפרסמם באתר. ועד כאן זה אני - ואם למשהו יש סדנאות מצולמות אשמח להכניס לאתר. ועוד דבר : מגיע כל הכבוד לאלו שהחליטו ועשו- על הנחישות ועל הדרך שבה האמינו בכל הנוגע לעולם הבשר - בהצלחה. ואקנח במתכון לגונדי פרסי כמות : כ- 15 יח' המצרכים : לגונדי : 1/2 ק"ג בשר בקר 1/2 ק"ג בשר הודו 1.5 כף כמון 1/2 כוס (חד-פעמי) בצל טחון מערבבים היטב ומוסיפים: 2 כוסות (חד-פעמי) חומוס קלוי טחון 1/2 כף שמן 1 כפית מלח 1 כפחת כורכום 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית פפריקה אדומה חריפה. 1 כפית פפריקה מתוקה 1.5 כוס (חד-פעמי) בצל טחון למרק : 1 בצל שלם קלוף 2 שוקיים 1/2 כפית מלח 1 כפית כורכום 1/4 כפית פפריקה אדומה חריפה. אופן ההכנה : לערבב את המרכיבים בחלק הראשון. להוסיף את המרכיבים בחלק השני עד לקבלת מרקם אחיד. להרתיח סיר עם מים. לגלגל את התערובת לגודל של כדור טניס ולהכניס בזהירות לסיר. לבשל 10 דקות על אש גבוהה. להוסיף את השוקיים ,הבצל והתבלינים ולערבב בעדינות. להעביר לאש נמוכה לשעה וחצי. בתאבון.
 

naty10

New member
../images/Emo179.gifלגלגל לכדור טניס שולחן או טניס רגיל.

גונדי כמוגונדי שאני מכיר יותר קטן נותנים 2 ביסים והוא נגמר פה יש לנו גונדי אקסטרא לארג לבריאות.
 

DCS

New member
טוב אני חושב שיש לך טעות קטנה

גונדי = כדורי טניס וקימאכ(אני מקווה שאני כותב זאת טוב) = כדור טניש שולחן והנה הדוגמא של הקימאכ'.
 

naty10

New member
לא באתי להתנצח.

כבוד הגונדי במקומו .אני אמון על מאכלי פרס בצורה קרובה. הגונדי נראה גדול אני מקוה גם טעים אכלתי יותר קטנים לגבי קיימאק.כך אני חושב כותבים זה בכלל מאכל עיראקי עושים אותו מחלב בופאלו קרום שמנת בתכולה גבוהה של שומן לאחרונה אכלתי כזה באיסטנבול.לגבי התמונה אתה מתכוון כנראה לקיילק כדורי בשר שהולכים טוב עם תפוח אדמה מבושל בבצל. בכל מקרה הכל למען הסדר הטוב.
 

DCS

New member
להתנצח ? ההפך

כל גילוי על המטבח הפרסי - מפתיע אותי תמיד מחדש - ואני מכון ללמוד עוד ועוד המטבח הפרסי מושפע מאוד מהערים השונות באיראן - המאכלים לפעמים שונים וגם השמות לאותו מאכל לפעמים שונה. המפתיע אותי שדווקא לגבי הגונדי - בכל צורה בכל דרך שהכרתי - הגודל שלו היה תמיד של כדור טניס. הכדורי בשר הקטנים אצלנו נקראים קימאכ . ונכון אפשר לאכול אותם עם קוביות תפוחי אדמה והם נמצאים גם בחורשט גורמה סבזי. והנה עוד משהו מהמטבח הפרסי. התחתית של האורז (התפוח אדמה עם האורז שיוצא כמו ביסלי ) רובם של הפרסים קוראים לו תהדיג. חלקם קוראים לו בון אצלנו זה נקרא באקארון. ושמעתי עוד שמות... אשמח לקבל עוד מידע על המטבח הפרסי - אותי אישית זה מעניין
 

sjarjar

New member
אני גרגר

נונקונפורמיסט מצוי, נגוע בציניות מקומית (שלא תמיד מובנת). קורותי פזורים על פני פורום מתכונים אשר לתפוז (יתברך שם ארכיונו המאובק), ובכמה פורומי אוכל אחרים אשר לרשת (שלהם מרתפים לא כ"כ משובחים). אוסף צבעים, טעמים, ריחות, חברים. חלקם חברי נפש, חלקם חברים לחיים. אוהב לצלם, לבשל, לאפות...ולצלם את מה שמבשל ואופה (אבל לא רק). ולכתוב לפעמים גם. משחק ומצייר במטבח. העולם הוא מגרש משחקים, המטבח פינת ציור, חומרי הגלם הם צבעי הבסיס, וכל השאר הם צבעים, טעמים, ריחות וחברים, שנאספו מפה וגם משם. אוהב לאכול, אוהב לבשל, אוהב לראות אחרים נהנים מהאוכל שלי. בשר הוא אהבה גדולה, אך לא היחידה. לא מבין איך אפשר לקנות בשר מבלי לטעום אותו קודם. קצב השומר על בוהק נקיון חנותו, וחולק עימי את חדוות הטעימה, זוכה לאהדתי המיידית. מעדיף היום את הציפיה והסבלנות על פני השליף והמהיר. ובברכת "המתלתל פרמזן על הקרפצ'יו" ננוחם.
 

michalul

New member
קצת על עצמי

בת 30, נשואה +חתול אחד, קרמבו. אהבת הבישול התחילה אצלי ע"פ מיטב הקלישאות שבעלי ואני (אז עוד היה החבר) עברנו לגור יחדיו. המתכונים הראשוניים היו מאמא ומספרי בישול, הייתי נוהגת לתבל בדיוק כמו בספר. בעלי התלונן שאני לא יודעת לתבל!!! ביקש קצת טעם לאכול. התחלתי להעז ופשוט להתעלם מהוראות התיבול בספרים. לאט לאט אני נפתחת לבישול של העדה של אימי (טריפולטאית שמבשלת כמו אשכנזיה) ומכינה דברים מהעדה... אוהבת גם לאפות, אך מחפשת פיות להאכיל (2 אנשים על עוגה אחת זה יותר מידי). אוהבת מאוד לארח ומתמוגגת שמרוצים מהאוכל שלי. אם תשאלו את בעלי הוא יגיד שאני מבשלת הכי בעולם...
מחכה ליום בוא אני יעיז קצת יותר ואתחיל לאלתר
 

sjarjar

New member
הכי טוב לאלתר

להשיל מעליך כל מגבלות ומוסכמות, ולהתפרע לאן שהראש לוקח.
 
טוב, אז גמני

נשואה כבר המווון שנים ואם לשני בוגרים, שכבר אינם גרים בבית: בן ובת (נשואה). ממתינה בקוצר רוח לנכדים שיגיעו. לאחרונה טרודה מאד בלסעוד את אמי, שחלתה מאד ועפ"י הרופאים כבר היתה צריכה לעבור מן העולם, אלא שהיא, כמו "בוגרת אושוויץ" טיפוסית, עושה נא באצבע לכולם ועדיין מושלת בהם ובנו ביד רמה (מתה עלייך, אמא). מכיון שאצלנו, בבית הורי, הבישול מעולם לא היה אישיו. בישול, עפ"י אמא שלי "צריך להיות מזין. הוא לא חייב להיות טעים", אז מגיל צעיר התחלתי להתעניין בבישול. בעלי טוען שהוא לא מכיר מישהו או מישהי, שקוראים, כמוני, ספרי בישול כאילו היו רומן מתח. אוהבת מאד להתפרע ולהעיז בבישול. אין מתכון שיוצא מתחת ידי מבלי שאטביע עליו את חותמי. לרוב בהחלט יוצאים דברים מעולים, אבל לפעמים, לא הרבה, אני גם נאלצת להזביל. שמחה נורא על האכסניה החדשה ומאחלת לשני המנהלים שלנו הצלחה ולכולנו - בישולים מעולים ושיתוף נפלא.
 
אני. אני. אני.

אז כך: אני חגי (חיריק מתחת ל - ג'), נשוי ל.................... חגית (אמיתי לחלוטין), ושנינו הורים למאיה בת ה - 3. חיים במושב שקט, בחלקו הדרומי של גוש תל מונד. בהכשרתי, מורה דרך, וכיום נהג אוטובוס במועצה האזורית לב השרון. מאז היותי ילד, אוהב לבשל, בשנים האחרונות יותר ויותר בשרים, גם כשר. לאחרונה, בוחש גם בקערות האפייה, תחום שזר לי לחלוטין, ויוצא מוצלח. עד כאן. חגי
 

אחשל

New member
חורג מעצלנותי ../images/Emo3.gif...

ניר, בן 42 נשוי (סיבוב שני, 10.5 שנים) אב לארבעה: |שרוך
, אוטוטו בן 20, סופגניה תיכנוניסטית בת 15.5 (שניהם מהסיבוב הראשון), קטנה בת 5 וקטנטנה בת שנתיים, שתיהן גדלות ומתפתחות כאנינות טעם. + חתולת בית בת 8 כמעט
מבשל בערך מחצית מחיי - בשרים, דגים, מרקים, תוספות וכו'. לא מתחבר לאפיה וקינוחים. אוסף רעיונות מכל מיני מקומות, מוסיף קצת, מוריד קצת לפי הטעם והחשק. בשרים זו האהבה הגדולה שלי באוכל - בקר
, צאן, עופות. לא כ"כ אוהב
קורא פה לא מעט אבל מתעצל לכתוב
...
 

אייבורי

New member
אני

אייב ג+3 קרניבור בגנים <ככה זה ברומניה> בכל מקרה באתי בעיקר בגלל החברה וברכות לאדוה ולסתיו שהקימו את הפורום מקווה שכולנו נהנה מהפורום כי מהחברה בטוח נהנה.
 
למעלה