שרשור הכרות-אם אנחנו כבר על המפה בואו

SaTLaN32

New member
פרגית... (ולא המאכל ../images/Emo13.gif)

שלום אני פרגית, נשוי ואב ליהלי בן 10 חודשים. אוהב לבשל אוהב לאכול אוהב בשר בכל סוגיו, אוהב פירות ים. בעצם, מאז שאני נשוי אוכל הכל (לפני זה הייתה לי סלידה מחצילים - דביל, ומקישואים). זהו. שיהיה טעים לכולם.
 

ady18

Well-known member
נעים מאוד

קוראים לי יעל 24 מתחברת יותר לבשרים ויותר מכינה גם...
 

אליה ל

New member
../images/Emo172.gif הגיע התור שלי.... אז...

כותבת כאן ושם ובכלל ברשת מלאן שנים - בעצם מאז שהרשת התחילה בארץ. מבלי משים חלפו עלי כבר 56 חורפים..... איך שהזמן עובר לו מהר ומתעופף... אני רווקה עליזה ומאושרת ואמא מאושרת ליצירה הכי מדהימה שיצרתי בחיי, דורון בת 14 ונכון לרגע זה אנחנו מתגוררות בצורן ובעוד כחודשיים עוברות צפונה לגלילה. אוכל.... בעייה......... בעייה נוראית........ בעייה מזעזעת וקורעת לבבות שלא לדבר על מזילת דמעות: אני אוהבת לבשל ומבשלת נהדר ועל כך יעידו כל הפריקים שלי שרק שומעים שיש בכוונתי לבשל דבר מתייצבים הנלוזים על מפתן דלתי ואומרים: נכון שהזמנת? פריקית כמו פנינה של ספרי בישול - לא יכולה לעמוד בפניהם... יש לי עשרות מהם וגם יותר הפסקתי לספור...... אם אין לי מה לקרוא לפני השינה, אז בני הזוג שלי למיטה הם ספרי הבישול - מזעזע למדי. התחלתי במאנייה הזו של בישול כשהייתי בת 18 לערך כשהודעתי לאמי שיש בכוונתי להכין ארוחת ערב חגיגית לאותו יום שישי שהתקרב ואכן זה מה שעשיתי......... נראה לי שעדיין אני זוכרת פחות או יותר את המנה העיקרית והתוספת שליד. רצועות סטייק שבושלו ברוטב יין עם פטריות ושמנת (לא לתפוס אותי במילה אך זה מה שהיה אז במתכון) ואני זוכרת שהכנתי גם כרוב ניצנים ברוטב עגבניות. כרוב ניצנים אז היה דבר חדש וחדשני לחלוטין בארץ. טוב נו, זכרונות של פעם. מבשלת בדרך כלל עם קצת מכאן וקצת משם וגם ככה וככה - נראה לי שזה הכי טוב הככה וככה. יאללה נפגש בהמשך
 

naty10

New member
../images/Emo24.gifעזבת אותנו לתקופת מה?

אליה היצירתית מי יושב על חבית חומר הנפץ?תרנגול בלדי ושיהיה לכפרות גם שתעברי לגליל אל תזנחי אותנו.יש מאכלים גליליים מעולים וגם בשר טוב שם בצפון בכל מקרה הצלחה בכל אשר תפני.
 

אליה ל

New member
נטי אהלן

האמת היא שאני כל הזמן כאן, אבל לא כותבת משום שלא היה לי מה לכתוב חחח די משעמם להכין אוכל לשתיים כך שאני יותר מכל מאלתרת או סתם מכינה שניצלים או סטייקים - משעממםםםםםםםםם. יש בשר בכלל לא רע בצפון - צריכה לבדוק עם אנשים ברמות שיש להם שם מסעדה עם בשר חבל"ז וגם שמעתי שדוריס קצבים שם בראש פינה טובים. אנשים בישוב שאני עוברת אליו - כפר חנניה, אומרים שהם קונים במרר - אז אבדוק את הקצבים שם ונראה אצל מי מכולם לעשות קניות. ירקות ועשבי תיבול אני מתכננת לגדל לי שם בשטח וגם מתכננת לנטוע איזה בוסתן קטן וחמדמד עם כל מיני דברים מעניינים שאוכל לרקוח מרקחות וליצור תבשילים. הבניה תיקח שנה בערך ועוד קצת זמן להכין את השטח ואחר כך.............. השמיים הם הגבול. אז תודה בינתיים על הברכות והאיחולים
 

בלוביי

New member
גם אני פה איתכם,וזאת בעיקבות ה"מיפגשון"../images/Emo140.gif

אז......ככה חני,נשואה +2 מוצא רומני שאומר המון והכל על אהבתי לבשר. אני מאלה ,וזאת לא אמירה בלבד, שמסוגלת לאכול בשר בוקר,צהריים וערב..... וכמובן בלילה. הכי טוב וטעים בלילה.אוהבת בשר מבושל,צלוי,אפוי ועל האש.וידוי קטן שלי "עוף" אוהבת מבושל פחות בגריל ואפיה חוץ משיפודי פרגיות. זוכרת את עצמי כילדה, יושבת על השיש ומסתכלת על אימי מבשלת.הערצתי אותה את אימי ז"ל,תמיד נראת לי מרחפת בין הסירים (היתה להורי מסעדת אוכל ביתי ,בילדותי).היתה אופה עוגות בסירי פלא על הגז ,והן היו גבוהות ומושלמות כל כך. ואבא היה מכין את המיטיטיי (קבב רומני) טוחן את הבשר ומערבב ומתבל אותו בכפות ידייו הגדולות.ופורס את הסטקים מהשיטל וקוביות מהשפונדרה לבישול ו.......ו......ו........ וכן המוזדיי, רוטב,ממרח השום שכולם כל כך אהבו.ושמחה אני שהיתה לי ההזדמנות לשתף אותכם בטעמו.(כי וואלה ,אם היתי רושמת רוטב שום כמה מיכם היו באמת מכינים אותו ונהנים ממנו באמת). גם אני, כשנולדו לי ילדיי, אהבתי לשתף בחדוות הבישול הזאת. וביתי בשלנית ואופה מעולה, ואף בני אינו טומן ידו בצלחת ,מבשל ואוהב לאכול. בשר , היה טאבו בביתנו.ארוחה ללא בשר ,לא היתה ארוחה.(יום רביעי היה יום חלבי).אוהבת לבשל,נהנת לבשל ואוהבת לראות שנהנים ומתענגים מאוכל. אבוא לבקר בפורום,כי זה מה שאני אוהבת,אתענג על הצילומים והמרשמים ואשתף אותכם בשלי. אז, עד הפעם הבאה שבת שלום לכם ,היה לי כייף להכיר אותכם ומקווה לפגוש אותכם בהקדם. ח נ י
 

Chronicle

New member
לקח לי זמן לקלוט שעברנו מהקומונה לפורום ../images/Emo9.gif

אבל היי, פה יש יותר מקום - מגניב
אני איזבל, אני בת 19, גרה אי שם בגליל התחתון בעיר קטנה בשם נצרת עילית. בישול היה תמיד חלק משמעותי מחיי [ואם תראו אותי גם תבינו, כי כל האוכל הצטבר יופי יופי
] - על אף שלבשל באמת ידעתי רק מכיתה ח'-ט' בערך, כי לפני זה למרות שנורא רציתי נשרפו לי כל החביתות
את הבשר לא הערכתי רוב חיי - תמיד הייתי טיפוס של גבינות, דגים, ואוכל חלבי בעיקר. את הבשר הייתי אוכלת אבל הוא היה סתם
ואז נהייתי צמחונית. ולאחר מכן גם טבעונית. כל התקופה הזו נמשכה בערך שלוש שנים, כשסיימתי אותן בבית חולים ועם זריקות B12 וויטמינים מכאן עד אמריקה. לפני פחות משנה חזרתי לאכול בשר - ומאז אני מעריכה אותו הרבה יותר מבחינת טעם. מוכרחה לומר שעדיין מתחברת יותר לבעלי החיים השוחים, אבל יש לי הערכה רבה לבשר, נהנית לאכול ולבשל, ומגלה אותו כל יום מחדש
חוץ מבישול אני נורא אוהבת לכתוב. בכלליות כותבת שירה, ולאחרונה עובדת על ספר. אוהבת אומנות, אלכוהול, ובכלליות את החיים
 

ג יל י

New member
כיף לקרוא על כולם,

אנסה גם, גילי, 17, קיבוצניקית מקיבוץ מדהים על גבול הצפון. אוהבת ונהנית מבשר, דגים, פירות ים ואוכל בכלל מגיל מאוד מוקדם (יש סרט מתועד שלי מגיל 5 מתענגת על אנטריקוט). מגיל מאוד צעיר נתקעתי לאמא שלי במטבח וסירבתי לצאת, "נו, אמא תני לי לטגן את השניצלים!", "אני אחתוך ירקות לסלט!", "אני אערוך שולחן!" ועוד ועוד ועוד. בגיל 10-11, התחלתי ממש להכין כבר פסטות למיניהן, סנדוויצים מפוארים ומושקעים, סלטים ועוד. לפני 3 שנים, כשאיבדתי את אמא, התחלתי לבשל באופן רציני יותר ודאגתי להמשיך ולהאכיל את הסביבה, נכנסתי למטבח בכל הכוח ואני נהנית מכל רגע. אוהבת לבשל (ולאפות!) ה-כ-ל. נענית לכל אתגר ושמחה להאכיל כמה שיותר אנשים (אני רק מחפשת את מי לפטם כל הזמן:)). עד לפני שנה בעיקר אילתרתי ונהנתי מזה, לפני כשנה התחלתי לעבוד בצמוד למתכונים (יחד עם התפתחות התחביב החדש שלי, האפייה) וללמוד דברים חדשים, טכניקות, שילובים שמתאימים ועוד ואני נהנית מזה. בתוך תוכי מסתתר הרצון להתמקצע, אבל הוא מאוד עמוק וחבוי בנתיים. עד לפני חצי שנה הדרכתי ילדים ונוער בסיכון בפנימיה באזור חדרה. הכי הצלחתי להגיע אליהם דרך האוכל (שוב חזרנו לאוכל), אפינו יחד, שידרגנו את הא.שישי המשמימה שכל שבוע היתה אותו הדבר והוספנו דברים טעימים לא.ערב. חוץ מהאוכל, אני מאוד אוהבת מוזיקה, סיימתי בי"ס לאמנויות ואני מנגנת מגיל 6 על די הרבה כלים. יש לי אוסף דיסקים עצום (רק מקוריים וקרוב ל-300). רוכבת על סוסים כבר כמה שנים טובות, מטיילת הרבה ומתחילה שירות עוד פחות משלושה חודשים (וואהוהו!) ותודה למי שהגיע עד הלום
חתיכת מגילה
 
שלום לכולם נעים להכיר עוד חובבי בשר כמוני..

שמי שחר ,30 אזור השרון רווק ,שף במקצועי ,בשלן בביתי מתיימר להבין קצת בבשר ,צורות הכנה חיתוך בישול וכו' ותמיד שמח ללמוד מאחרים דברים וטעמים נוספים..
 
רוצה גם ../images/Emo13.gif

עידו, 25, עוסק בכתיבה שיווקית. ניתן להבין מהכינוי איך אני אוהב את הבשר שלי. אחד מתחביביי הוא להיכנס לפורום צמחונות וטבעונות, לקרוא על תחליפי הבשר האומללים שהם מארגנים לעצמם, לעשות "פחחח" וללכת לצלות לעצמי איזה סטייק טוב או לבבות הודו. גם עוף שעשוי בדרך מעניינת בא בחשבון.
 

MeetTheMeat

New member
פעם טנקיסט, היום סטקיסט

אחרי שנים רבות בצה"ל, בהם שימשתי בכל התפקידים האפשריים, ממלחמת שלום הגליל (שריון) ועד לסימולציות של משחקי מלחמה (מחשבים), היום - זה בשר !!! לא רק, אבל בעיקר. בן 46 נשוי + 2 (בן 20, בת 16) עם אהבה ענקית לבשר, מילדות. עם שיחרורי מצה"ל, החלטתי להגשים חלום ולעשות מעשה, ולהפיץ את הבשורה אל נחלת הכלל. את התוצאה אשמח להכיר לכם באתר הבית שהקמתי במיוחד עבור זה: מיט דה מיט www.MeetTheMeat.com וכאן בפורום אשמח להכיר כל אחד ואחת, הרי בשר, משובח, איכותי ועסיסי, זה שם המשחק.
 

bali

New member
מנהל
טוב אז אני ענבל

בת 29 מירושלים. בת גאה לאבא קרניבור מדרגה ראשונה שכבר בגיל קטן מאד לימד אותנו שלא הורגים בשר פעמיים, ואין יותר מדרגת עשייה מדיום לשום דבר, וארוחה בלי בשר זה לא ממש אוכל. ונכדה גאה לסבא שאכל בחייו דברים שקשה אפילו להעלות על הכתב... אבא שלי היה טירון לידו... לימים למדתי שגם רייר או מדיום רייר זה סבבה לגמרי, ומדיום כבר הפך לפשרה אצלי במקרה שאני אוכלת יחד עם החבר. אותו אני כבר חינכתי שקרפצ'יו זה מעדן, ושיותר ממדיום זה רצח. ועם כל האהבה שלי לבשר, אני דווקא בד"כ האחראית על החלק המתוק של הארוחה, אבל בשנים האחרונות מאז שעזבתי את הבית אני מבשלת גם מנות עיקריות רציניות, כי בכל זאת ארוחה בלי בשר (לצערי בשל בעיות תקציביות זה לרוב עוף) זו לא ממש ארוחה... לאחרונה גיליתי ש5 דקות מביתו של החבר שלי יש סניף טיב טעם בעיר, אז אני יכולה להרשות לעצמי לקנות קצת יותר בשרים כי המחיר שפוי יותר לכיס שלי (וגם יש שם
). אז זהו על קצה המזלג
 

naty10

New member
גם וגם

קרניבור אמיתי משחר נעורי וזה היה מזמן. הנחלתי לבני הגדול את המורשת והוא שולט לא רע בכלל. סבא גאה ל5 נכדים ועדיין צעיר.אהבתי השניה בתחום הבליסה לגימה היא בישול בירות לסוגיהן. יועץ בנושא בפורום בהייד פרק יחד עם זאת חובב יינות מושבע וגם יצרן קטן לעצמי וחברים התמחות במרלו וקברנה ...ובנוסף מכין ליקרים נהדרים על בסיס חומרים טבעיים. שוחררחצה וטבילה במי מלח חורף וקיץ מסתובב בעולם הגדול לומד ומיישם.
 

parrparr

New member
פעם צורס וגם היום

אופנוען שרוף גר פה ושם באנגליה בישראל גרתי בתרמיל גב את הרגליי האכילה פיתחתי מזה שאכלתי מה שהטבע נתן(בכח או מרצון)
פרפר
 
למעלה