אפרת הראתה את יכולותיה
בשקט בשקט, ובלי גימקים, הצליחה אפרת להראות בכנות ובחדות מי ומה היא שווה. אני לא מבין מה המתמודדים האחרים חוזרים ואומרים, שיש באפרת איזשהי עצבנות, אני חושב שהיא הכי רגועה שם ודווקא נמרוד ורוני הראו שפת גוף עצבנית ומתוחה. מכל ארבעת המתמודדים הפרק, היא הכי הרשימה אותי. היא ידעה לנקוט עמדה מתפשרת ולהראות כל צד בנושאים עליהם היא דיברה, עם כל הרגישות הראויה ויחד עם זאת להדגיש את הקווים האדומים שלנו כמדינה אסור לעבור(כשהיא דיברה על חיסול ממוקד). היא אמרה תשובותיה בבטחון רב וללא היסוס, וזה אחד הדברים הכי חשובים בהסברה, להראות ביטחון בדברים שלך ובכך לגעת ולשכנע את צד השני. הרגשתי שחל איזשהו עוול לאפרת, המתמודדים ראו בתמימות שלה איזשהי חולשה וניסו, למרות התוצאות בשטח, להפיל אותה בוועדה עם טיעונים מהשרוול(למשל, רוני לא אוהבת את צורת התשובות שלה לשאלות, לא ברור למה היא התכוונה). אפרת זכתה בחסינות הדיפלומטית בצדק ובזכות ויש לה סיכוי טוב מאוד לנצח. כרגע, היא המועדפת עלי. מי שעוד שמתי עליה עין זוהי רוני, שבהחלט יש לה קסם עצמי בנאומי האנגלית שלה, אבל בעיה גדולה בעברית, במושגים ישראליים ובידע בסיסי על המצב באזור. מה שבטוח, יש לה אהבה גדולה לארץ, והיא תתרום גם בלי לזכות בטוח. בנוגע לשאר המתמודדים, אריק יותר מידי ישר, דבר שמזיק לאסרטיביות והידע שבאמת בולטים ומורגשים. אך לדעתי זה החולשה שלו ופה הוא יפול. הסברה לישראל צריכה להיות פחות טכנית, הוא יותר מתאים לדיוני משא ומתן. חגית ומלודי, צריך את התוכנית הבאה בשביל לקבוע דעה מוצקת, הם די מסתוריות.