כתבות/מאמרים/קישורים

Alexco

New member
../images/Emo44.gif כתבות/מאמרים/קישורים

אתם/ן מוזמנים/ות לשרשר לפה קישורים, כתבות ומאמרים הקשורים לסרבנות. אני מזכיר כי באפשרותכם/ן לשלוח לי מאמרים פרי עטכם/ן, ואני אעלה אותם למדור המאמרים של הפורום.

Alexco

New member
4,000 חיילים כבר חתמו

קישור לכתבה "השקט היחסי של תנועות הסירוב מהימין הוא מדומה: הן מתמקדות בהחתמת חיילי סדיר ומילואים על עצומות סירוב. אלפים כבר נענו, הרמטכ"ל מודאג". מתוך "הארץ".

צריך לסגור את הפורום הזה ומיד

אלפי חיילים חתמו על עצומה לסרוב לפינוי התנחלויות

יאללה יאללה

החיילים שמגינים על ההתנחלויות מתים רק שמישהו יתן את ההוראה והם יפנו את המתנחלים לאלף עזאזל

epitaph

New member
כן שמעתי, כי גם אני הייתי החייל הזה

ואני עדיין החייל הזה.

epitaph

New member
תנחומיי לך דווקא.

כי זה מאוד קל לומר "יאללה יאללה שהחיילים יפנו אותם" כל עוד אתה לא החייל הזה, נכון?

מאוד קל גם להתיישב בריכוזי אוכלוסיה

פלסטינית.. ולדרוש הגנה ממדינת ישראל. אני פשוט אומר שהנפח שה"סירוב מימין" תפס בתקשורת חסר כל פרופורציה, והחיילים שבהתנחלויות היו מעדיפים שהמתנחלים לא יהיו שם.

epitaph

New member
ברגע שתהיה טלפת

ותדע מה אני מעדיף תוכל לומר דבר כזה. זה מאוד צבוע לא להיות חייל ולהתיימר להבין איך חיילים מרגישים, מה הם חושבים ומה הם מעדיפים, אבל האמת, אין לך שמץ. אתה לא היית שם? אז אל תגיד למי שהיה שם איך הוא אמור להרגיש.

epitaph

New member
אם אני לא מרגיש ככה...

ואתה מדבר עליי ועל אנשים כמוני שאני מכיר ומדבר איתם מדי יום, אז כנראה שאתה ממציא.

jonh

New member
יש לי חברים רבים ששירתו בשטחים

אין להם כמעט אף מילה טובה לומר על המתנחלים

epitaph

New member
גם לי אין...

אני עדיין לא אומר "יאללה אני מת שנעיף אותם משם", כי כמו שהפלשתינאים בני אדם אז גם הם. ובצה"ל גם יש חוקים, ובסופו של דבר, פועלים לפי החוקים ועד שיגידו שצריך לפנות אני לא אפנה כלום, בין אם אני אוהב את זה ובין אם לא. וכשמישהו שלא עשה צבא יבוא ויגיד לי מה אני מרגיש או ישתמש בתחושות ובסבל שאני סובל שם כרצונו בלי שהוא חווה את זה בעצמו, זו הצביעות הכי גדולה שיש!

antikibush

New member
אז הם חתמו. אפשר לחשוב.

יש מספיק בני-אדם בישראל שימלאו את פקודת פינוי ההתנחלויות, בבוא הזמן. הסרבנות מהימין אינה מאיימת על איש- שכן היא אינה שואפת לשנות את המבנה החברתי בישראל. היא שואפת לשמר אותו. ולכן אין בה שום דבר מיוחד או מעניין- היא שונה בכך מכל שאר תנועות הסרבנות שהיו במאה העשרים, שהתבססו על רצון לשנות את המצב הקיים- ולא לשמר אותו. אגב, ה''סרבנות'' הזו היא גם לא באמת סרבנות, כיוון שהיא מתבססת על ציות עיוור לפסיקותיהם של רבנים- ולא על הכרעה מצפונית. אם הרב היה אומר ''לפנות'', היו מפנים, אבל הרב אומר ''לא לפנות'', אז הם לא מפונים. זו לא סרבנות. זו צייתנות.

tali_le

New member
למה?

תהיה שמעניינת אותי האם לתפוז דמות מסויימת כמנהיג רוחני-ערכי ומתן תוקף משמעותי להכרעות שלו בתחומים כאלה - הוא אוטומטית ציות עיוור אני לא יודעת, אני יכולה לדמיין מנהיגים שהדעה שלהם והאמירות שלהם ברמה הערכית יהיו מאוד משפעות על ההחלטות האישיות שלי חבל בעיניי לסווג כל סירוב ימני בציות עיוור ולא מצפוני לא לדבר בכלל על כך שיש כאלה שאינם פועלים מתוך ציווי רבני אלא מתוך החלטה מצפונית אישית נטו טלי

טל ר

New member
לא הבנתי

אם הפורום הזה יסגר, האם זה יקטין את מספר החיילים שחתמו על עצומה לסרוב לפינוי התנחלויות?

למעלה