כתבות/מאמרים/קישורים

פפו

New member
אני הייתי פותר את בעיית הסרוב

לפנות מתנחלים באופן פשוט וחסכני. פשוט לא מפנה את הישובים אך מודיע להם על כוונת צהל להתנתק מהרצועה בתאריך ושעה יעודיםוכל מי שחשקה נפשו בתעודת זהות פלשתינית שיבושם לו וישאר בביתו. הן יש יהודים בכל העולם אז למה שלא יהיו גם בפלשתינה?

epitaph

New member
וזה הומני?

להשאיר אנשים למות שם? מה שאתה אומר משתווה לזה שאדם אחר יאמר לפלשתיניים אנחנו מפגיזים את השטחים בשעה הזאת ביום הזה, אתם יכולים לעשות טרנספר מרצונכם אבל אם אתם לא רוצים אתם מוזמנים להישאר ולעשות אחלה שיזוף עם כל הפצצונות שינחתו כאן. זה היית מסכים שיאמרו?

ThE Fire GiRl

New member
אבל זה ההבדל..

מדינת ישראל לא מפגיזה מתנחלים (הממשלה שומרת את הפצצות לפלסטינים). מה שקורה היום עם ההתנקות הוא נסיון נואש להחזיר מעט מהצדק שעוות לטובת ישראל בשנות קיומה.

epitaph

New member
כמפקד צוות בתותחנים...

אני יכול להבטיח לך שהצבא לא שומר שום פצצות לשום פלסטינים, זה היה מצב היפוטתי כדי להמחיש דרך חשיבה מעוותת. את לא יכולה להפקיר מתנחלים ולא להגן עליהם, תאמיני או לא, גם הם בני אדם. מה שניסיתי להמחיש עם הדוגמא שלי זה שאי אפשר לתת אולטימטום כזה למתנחלים כי זה בדיוק אם נעשה את המצב ההיפוטתי לפלסטינים, בדיוק כמו שאחד לא מוסרי כך גם השני.

Ebrami

New member
הומאני לחלוטין, קראי בפנים

אני מודע לסיטואציה הכואבת של לפנות אנשים מהבית שלהם, לכן אני בעד שיחזקו למתנחלים ולילדיהם את הקטע הזה שכדאי להם לעבור, גם מבחינה כלכלית, גם בטחונית וגם אידיאלוגית, כל זה תוך מתן הטבות ענקיות ופיצויים גדולים מאוד למתפנים. כל אלה שלא ירצו להתפנות יוזהרו כמה פעמים לפני שצה"ל עוזב את האיזור. תוך הסכם עם המדינה הפלשתינאית שהיהודים שישארו בצד הפלשתינאי יקבלו אזרחות. כך הם הופכים למעשה להיות כמו כל יהודי שגר בארצות ערב וגם להם תינתן האפשרות לעלות לארץ במסגרת "חוק השבות".

epitaph

New member
אוקיי...

אז ננסה סיטואציה היפוטתית שונה שתסביר לך לאן אני חותר. נניח שהמתנחלים מתעצמים במספר ואתה נותן לפלשתינאים אפשרות למעבר חופשי לארצות ערב ולכל מי שיעבור למדינות ערב נותן כסף והטבות. עכשיו, אתה אומר להם שהם יכולים לעזוב עד היום הזה והשעה הזאת ואחרי אותו זמן צה"ל יוצא מהשטחים (כשהמתנחלים הם הרוב) ואין מי שיגן על הפלשתינאים, בעצם, אתה משאיר אותם למות על ידי המתנחלים. השאלה עכשיו היא אם הייתה מגדיר את זה כמעשה הומני. לתת לבן אדם אולטימטום של תעזוב או תמות. כי זה בעצם מה שאתה רוצה לעשות למתנחלים, לתת להם אפשרות לעזוב או למות. אתה חי באשליות אם מישהו יכריז עליהם כעל אזרחי מדינה פלשתינאית, מה שמצפה לך שם זה טבח המוני בתוספת לינץ' על הגופות שנייה אחרי שאחרון החיילים ייצא מהשטחים. זו לא הדרך לפנות אותם, וזה לא דרכו של הצבא שאחד מחובותיו זה להגן על כל אזרחי המדינה הזאת, בין היתר, המתנחלים.

Ebrami

New member
מה הקשר לעזאזל? דיברנו על פתרונות

חשבתי שאנחנו בעניין של מתן פתרונות ולא הצגת מצבים היפותטיים כמו שהצגת, שאין לי מושג לאן הוא מוביל, והייתי שמח שתאירי את עיניי בנושא הזה.

epitaph

New member
כרגע הפיתרון שהוצע...

הוא פיתרון אינפנטילי ומטומטם, להשאיר מתנחלים בתוך השטח הפלסטינאי ושיסתדרו לבד זה לא פיתרון (אין שום הנהגה פלשתינאית שתהיה מספיק חזקה להגן על מי שישאר מטבח), זה רק דרך לגרום למלחמת אזרחים או לאחד הלינצ'ים הגדולים בהיסטוריה. דעותיי אומנם נוטות לימין, אבל אני בעד פינוי התנחלויות, אני פשוט לא מסכים עם הדרך המוצעת כאן לעשות את זה.

Ebrami

New member
לא רק

הפתרון שהוצע הוא לא רק אינפנטילי, אלא גם מנותק לחלוטין מהמציאות ולא מוכיח שום נקודה. מעבר לזה שהוא אינפנטילי, רדוד ומנותק, הוא גם גזעני להחריד. מאיפה נגזרת האשליה הזאת שכל יהודי שנמצא בשטח שמוגדר "פלשתינאי" זוכה ל"טבח המוני" וללינץ' בגופה?! התעללות בגופות ביצעו הן ישראלים והן פלשתינאים וישנם המון יהודים שאכלו חומוס בבתים של פלשתינאים ולא זכו לבטח וללינץ' בגופה. פרנאודיות פשיסטית.

epitaph

New member
נכון, הוא גזעני

כי אתה מפקיר בשטח עוין מתנחלים, כאילו החיים שלהם שווים פחות. וכל עוד אתה לא יכול להבטיח לי שהם יוכלו חומוס ביחד אני לא רואה סיבה למה אני או מישהו אחר בממשלה יקח את הסיכון וישאיר בתוך שטחים שאין בהם הגנה של צה"ל אזרחים ישראלים. והאשליה הזאת נגזרה כשאנשים טעו בדרך בתחילת האינתיפדה ועשו בהם לינץ' והתעללו בגופותיהם, כשאנשים באו לתקן עמוד חשמל/להביא אוכל/לספק תרופות ונרצחו. מכאן נגזרת האשליה הזאת שלי, ואתה חי באשליה שכולם פתאום יהיו ילדי פרחים ברגע שצה"ל ייצא מהשטחים ואין לי מושג מאיפה האשליה שלך נגזרת כי עוד לא נראה דבר כזה בעבר וגם לא נראה לאנשים מפוכחים שזה יקרה גם במקרה הזה.

פפו

New member
אין קשר להומניות.

מי שרוצה להשאר בעזה שישאר מרצונו אני אישית לא מוכן שהבן שלי יסכן את חייו למען מתנחלים. אגב לדעתי המילחמה של התושבים נגד ההתנתקות הינה כלכלית ולא אידיאולוגית שהרי הם יושבים על מיכרה זהב. גם אני לא הייתי מעוניין להשליך 150 דונמים של גידול בעלות 0 עם פועלים מקומיים שמשתכרים 10 ש"ח ליום,ולקבל הנחות במיסוי.....מה רע? אין לנו מה לחפש בעזה.

epitaph

New member
אם אין קשר להומניות כדבריך...

אז באותה מידה אנחנו יכולים להישאר בשטחים ולטבוח בפלסטינאים עד האחרון שבהם, גם בשיקול הזה אין קשר להומניות והוא יהיה הרבה יותר רווחי למדינת ישראל. לא משנה מה תחליט, לשיקול ההומניות יש גורם מכריע, ואל תטעה ותחשוב שרק לפלסטינאים צריך להתייחס בהומניות, למתנחלים מגיעה הומניות באותה מידה כי מעצם ההגדרה גם הם בני אדם. האהדה למצב הפלסטינאי מעוורת אנשים בדיוק כמו שהשנאה אליהם מעוורת אנשים. תפעילו שיקול דעת מדי פעם, זה יועיל לכם.

דגים מתים שוחים ???../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

דרך אגב כך הייתה הכתובת מקורית בשרותים בתחנה המרכזית . אני תקנתי אותה ל"דגים נסחפים" ולא "שוחים "

למעלה