פרטים על השבוע הראשון של "האי 2"

Yarinv

New member
../images/Emo44.gif פרטים על השבוע הראשון של "האי 2"

העונה החדשה תתחיל כאמור ביום ראשון ה-23 לנובמבר בערוץ הילדים ותעלה במקביל לשירות ה-VOD בחינם. כמו בעונה הקודמת, העונה תשודר בשעה 14:30 ובשידור חוזר ב-19:20 בערב (השידור החוזר של הפרק הראשון יהיה חד-פעמית ב-19:10). בימים א'-ד' ישודרו פרקי העונה כשבימי חמישי ישודר סיכום ארועי השבוע בתוכנית "מעבר לאי" (התוכנית שהופקה בעונה הקודמת במיוחד לאתר האינטרנט של ערוץ הילדים ותעבור לטלוויזיה). התקצירים של העונה החדשה אמנם חסויים, אבל שמות הפרקים לא, ואלו הם הפרקים של השבוע הראשון:
פרק 51-52 (פרק פתיחה כפול של כ-42 דקות): הספר השלישי של גורדון מילר.
פרק 53: מאה אחוז זיהוי.
פרק 54: מי שאת אוהבת.
פרק 55: התמונה השלמה.

8דושנקה8

New member
../images/Emo51.gif על המידע, מאיפה הוא?

וזה רק הכניס אותי עוד יותר למתח.....
הספר השלישי של גורדון מילר? - מה זה? מאה אחוז זיהוי- זיהוי של מי? מי שאת אוהבת- מי? התמונה השלמה- הסיפור מתחיל להתבהר? מה יקרה לפני? או שאלה גם שמות של ספרים?

B R A Y E R

New member
מנהל
../images/Emo153.gif../images/Emo174.gifפרק פתיחה כפול../images/Emo99.gif

אוח, כמה שקיוויתי שתוכנית סיכום השבוע לא תיהייה מעבר לאי..:S לדעתי - חבל. מעבר לאי לא באמת מחדש כלום, ולא באמת עוזר להבין כלום. סתם תוכנית מעיקה וילדותית. פשוט מיותר להעביר את זה מהאתר לטלוויזיה, ועוד על חשבון יום שאפשר לשדר בו פרק:/ תודה רבה על המידע ירין!!

Yarinv

New member
התקצירים הם בדומה לאלו של העונה הקודמת

"כל הפרטים חסויים", לא כתוב על הפרק עצמו.

"הספר השלישי של גורדון מילר"../images/Emo191.gif../images/Emo85.gif

פעם גיורא אמר שהוא תמיד אוהב לקרוא לפרקים בשמות לא צפויים שלא מגלים הרבה על תוכן הפרק, אלא על משפט (לעיתים זניח), שנאמר בפרק עצמו... לא תמיד זה ככה, אבל כבר היו מקרים... בכל אופן, כראוי לצופה מושבע של "האי", שנכתבה בהשראת "אבודים", מיהרתי לעשות חיפוש באינטרנט על השם "גורדון מילר". (למה? -כי ב"אבודים" לחצי מהשמות של הדמויות יש משמעויות נסתרות של פילוסוף משנת תרפפ"ו, או פיזיקאי מהמאה השבע עשרה... ומכיוון ש"האי" מושפעת מ"אבודים" עלה לי החשד הזה בראש...) ואכן, הסתבר שלא טעיתי: השם "גורדון מילר" בגוגל הוביל אותי למאמר משעמם ונידח (ועם זאת מחשיד ביותר) על החור באוזון, אני מעתיק את החלק הרלוונטי: "מדידות כמות האוזון: את כמות האוזון שמצוי מעל מקום מסוים בכדור-הארץ מבטאים באות אומגה, ויחידותיה נקראות יחידות דובסון (.D.U), לכבוד הפיסיקאי הבריטי גורדון מילר בורן דיבסון (G.M.B. Dobson), אשר תכנן ובנה ב-1924 את המכשיר הראשון המיועד לצורך זה. ניתן כיום לקבוע את אומגה גם בעזרת מיכשור הנמצא על לוינים, והדבר מאפשר ביצוע סקר גיאוגרפי נרחב." חוץ מהמאמר הישן הזה, לא נכתבה באינטרנט אף מילה נוספת בעברית על גורדון מילר. ולכן מיהרתי לבצע גם חיפוש באנגלית, שלא איכזב אותי גם כן (אגב, מסתבר ששמו הנפוץ של גורדון מילר הוא G.M.B. Dobson, וזה הכינוי "הרשמי" שלו לכל מי שמעוניין לחפש גם...): גורדון מילר מופיע בויקיפדיה באנגלית ומתואר כ"פיסיקאי בריטי ומטאורולוג שעשה עבודה חשובה בתחום האוזון" (בתרגום חופשי). והקטע שדי קשור ל"אי" (תחליטו אתם אם כן או לא): "ע"י למידה על מטאוריטים הוא שם לב שהטמפרטורה של תרשים הטרופופאוזה (מי שרוצה להבין מה זה שילחץ על הקישור...) לא היה קבוע, כפי שבעבר האמינו. ... למעשה היה שם, כפי שהוא הראה, איזור שבו הטמפרטורה עלתה באופן ניכר. הוא הציע שזה קורה בגלל קרינה על-סגולית שחיממה את האוזון, במה שלימים נקרא 'שכבת האוזון'." ועכשיו לקטע הבאמת חשוב: לפי עוד מידע שמצאתי, גורדון מילר כתב שלושה ספרים בחייו. השלישי (והאחרון) שבהם שיצא בהוצאה ראשונה בשנת 1963 (לא בטוח שזה מדויק), נקרא: "Exploring the atmosphere" - "חקר האטמוספרה". אם מישהו יוכל לתת עוד מידע על הספר עצמו (מצטער, לא מצאתי מעבר לזה...) זה יהיה נחמד. [בתמונה משמאל- גורדון מילר, כמובן...]
וואו, חתיכת מחקר עשיתי כאן...
זה ממש לא היה מתוכנן

Yarinv

New member
יש הגיון בכל הקשור לקרינה ולשכבת האוזון

(שמתקשר לאסטרואיד) אבל כמו שציינת, כשעולה תוצאה אחת בעברית מגוגל קשה לי להאמין שגיורא הגיע עד אל הבן אדם הזה (לא שאני מפקפק מהיקף הידע הרחב במיוחד שלו), אולי זו דמות חדשה שבמקרה ויצא שקיים בן אדם בשמה. בכל מקרה, אפשר להמשיך לנתח כמה שנרצה אבל כדי להבין נצטרך לחכות ל-23.

אממ...../images/Emo191.gif../images/Emo85.gif

יש מצב שזאת סתם דמות חדשה ואני פה בונה לי מגדלים על שם קטן שגילו לנו... ההשערה שלי היא שמדובר באותו הספר ובאותו האיש, אבל הספר משחק "תפקיד אורח" ממש קטן וזניח בפרק הראשון (מוזכר כבדרך אגב או משהו בסגנון) כמו שאמרתי כבר שגיורא נוהג לעשות לפעמים... כי פשוט זה נראה די לא סביר שיתחילו להסביר בסדרה של ערוץ הילדים על חוקי הפיזיקה, האטמוספרה והטרופופאוזה (
) כמו שעשיתי כאן... ואל תזלזל בידע הנרחב של גיורא!
דווקא בגלל שצריך לחפור הרבה כדי למצוא מידע על הדמות הזאת - זה מה שהופך את זה ליותר מעניין...

8דושנקה8

New member
גם אני הגעתי לזה... (לחיפוש בעברית הכוונה...)

אבל רוב הסיכויים שזה משהו זניח בפרק..... כי מה הסיכויים שיתחילו לדבר על החור באוזון?

Don Nirtin

New member
תודה ירין../images/Emo87.gif

בואו נקוהו שהפרק "מי שאת אוהבת" לא יהיה קשור לאנה פרצוף תחת.

8דושנקה8

New member
למה? מה הבעיה איתה? זאת אומנם דמות מפונקת אבל

זה הקטע שלה ומה שהופך אותה למעניינת...

Don Nirtin

New member
באיזשהו מקום כבר נמאס מההתנהגות הזו שלה.../images/Emo87.gif

ובחייך, בסצינה שכמעט הרגו את סול בעונה הראשונה (בלו היה אחראי לזה) זה היה ממש מיותר ההתפנקות וההתבכיינות הזו שלה.

my life3

New member
אני ממש לא מסכים איתכם..

הדמות של אנה בעייני היא דמות גאונית.. כי אפשר לקחת אותה לשני כיוונים.. המתבכיינת, המפונקת והמעצבנת... ועם זאת מצד שני גם לצד יותר רך, פגיע, דאגני ושמרני... אפרת בן יעקב עושה את זה הכי טוב והכי מדהים שאפשר... אני באמת סוגד לה.. שחקנית בחסד עליון..

Don Nirtin

New member
שמחת זקנתי../images/Emo87.gif

הנה אצביע לך על כמה דוגמאות בעונה 1 שלדעתי הופכות את אנה לדמות לא רלוונטית במיוחד. 1. קו העלילה עם סול/צ'יף. היא מוכיחה שהיא לא הייתה באמת מאוהבת בו וזה היה רק בגלל הנסיבות. גם כשחשבנו שליבי מאוהבת בו עדיין, מסתבר שאנה גנבה אותו לליבי. זה לא משנה שליבי מאוהבת בטומי. נאי מדבר על סדר הכרונולוגי של האירועים. 2. כשהם יוצאים לטייל באי אנה מתעקשת שמישהו ירים אותה על הגב. לא ממש ריאלי. 3. ובכלל- היחסים שלה עם ליבי הם כזה שליבי נפגעת ממנה הרבה פעמים. אנה לא מתחשבת באף אחד, היא רואה את עצמה כאלוהים ואין מי שיערער עליה. 4. מקרה שהכי שבר אותי בכל זה- גם אפילו לקראת סוף הסידרה בפרק 48, אנה הייתה הראשונה לא לקפוץ על ה"מציאה" לחזור בזמן כדי לעזור לטומי. ליבי היחידה שכן התלהבה מכך וחבל שהיו צריכים להשתמש ב"כוח" כלשהו כדי לשכנע אותם לחזור בזמן. אני מקווה שאני מנמק מספיק. ולרלווונטיות הנושא- אנה בן יעקב משחקת לא משהו.

8דושנקה8

New member
אפרת היא שחקנית מדהימה לדעתי!

אני מאוד אוהבת את הדמות של אנה וחושבת שאפשר לקחת את הדמות הזאת לכמה כיוונים ורואים את זה בסצנות המאוחרות יותר.... כמו בסצנה עם אסתר על אמא שלה... ובסצנות שהיא דואגת לסול ולליבי שיצאו לנחל (שהיא שיכנעה את טומי לחזור בזמן וגם בקטע שהיא כזה יוצאת מהמבצר והמצלמה מסתובבת כל הזמן ורואים את כל החול והמרחב והיא קוראת לליבי בקול ואחר כך לסול בשקט.... היא מפונקת בכיינית ולפעמים גם די אנוכית, זה נכון. אבל כמו ש my life3 אמר- היא גם יכולה להיות מאוד רכה ופגיעה דאגנית ושמרנית... ואפרת היא שחקנית מדהימה שמעבירה את הדמות הזאת בצורה הטובה ביותר!

8דושנקה8

New member
שכחתי גם את הסצנות שהיא מגיעה לבית המחסה

ובעיקר את הסצנה שליבי מגיעה...

למעלה