בעד\
נגד

mor000

New member
../images/Emo45.gifבעד\ ../images/Emo31.gifנגד

והפעם: בעד או נגד החוק שהוסכם עליו בימים האחרונים בכנסת- איסור עישון גם בבסיסי צה"ל... כמובן שתוכלו להתייחס ולהביע את דעתכם על חוק איסור עישון במקומות ציבורים [= צאו לדרך [=

../images/Emo45.gif^_^ ../images/Emo29.gif שמדובר על איסור עישון אני תמיד בעד. בעיקרון עכשיו גם אסור לעשן בהופעות וזה נהדר, רק חבל שבהופעה של MMT ביום שישי מישהי עישנה עלי בכל זאת ואשכרה נשפה לי עשן לפנים >_> זה עשה לי כאב ראש נורא והבגדים שלי הסריחו שעות...

mor000

New member
את האמת

שמאז שהחוק יצא לא יצא לי להיות בהופעה\מסיבה שאמרו למישהו לכבות את הסיגריה... כלומר שהכל נשאר אותו הדבר. אנשים מעשנים בין אם זה טוב או לא.

סער ג1

New member
כלומר - שמים פס על כולם

זה פשוט נהיה הרגל מגונה של יותר מדי אנשים במדינה הזו, ויחד עם ההתמכרות, ההידבקות הבלתי מתפשרת לסיגריות והיקף השימוש בסיגריות שהולך וגדל משנה לשנה - אין פלא שכולם כולל כולם מעשנים, ובכל מקום. מעניין יהיה לראות איך החוק הולך לתפוס בבסיסים

אני לא מסכימה..

קודם כל,אני מאמינה שזכותו של כל אדם לעשן-גם אם זה ההרגל הכי דוחה שקיים. דבר שני,"כולם מעשנים"?ממתי "כולם מעשנים"? לפי מה שאני רואה,המודעות גדולה.תמיד יהיו את אלה שיקחו "שאכטה" פעם במסיבה כדי להיראות מגניבים,אבל מספר המעשנים של ממש,לפחות בקרב בני הנוער ממה שאני רואה לא עצום ואפילו פחות מבינוני.אני יכולה להגיד שלמרות שחשבתי שבתיכון החברות שלי ואני נחשף לזה,אף אחת מאיתנו לא מעשנת ואני מדברת על המעגל חברות היותר מורחב לפחות 15 בנות(כמובן שיש אנשים שאני מכירה ויוצא לי לדבר איתם והם מעשנים).הרוב הגדול מעדיף להתרחק מעישון,כי יש מודעות ממש גדולה לנזקים. דבר שלישי,"בכל מקום"?מאז החוק האוסר עישון במקומות ציבוריים ראיתי מעט מאוד אנשים שעושים את זה. ודבר אחרון,מפריע לכם שמעשנים? תגידו לאנשים להפסיק,תעירו להם.אם הם יראו שלאף אחד לא מפריע הם ימשיכו,אבל אם תגידו בצורה נעימה רובם יכבו.מי שלא,פשוט תקראו לבעלים.אני חושבת שחלק מזה גם בידיים שלנו.החוק נועד להגן עלינו,אז אנחנו נעזור לאכוף אותו. אני לא יודעת עד כמה החוק יתפוס בבסיסים,בייחוד משום שרוב האנשים מתחילים לעשן בצבא,אבל אני חושבת שזה רק לטובת כולנו.מי שמעשן שיהיה לו בכיף,אבל שלא יהרוג גם אותנו בדרך..

mor000

New member
תראי....

לי אף פעם לא הפריע שמעשנים לידי במסיבה או בהופעה מסיבות כאלו ואחרות... אבל אם יש מישהו שזה מפריע לו, אני לא חושבת שאם הוא יבקש יפה מישהו באמת "ישים" עליו. זה כמו שמישהו ינהג מהר בכביש ואיזה אזרח יגיד לו להאט... נראה לך שמישהו יקשיב לו? אלא אם זה שוטר כמובן. זה על אותו העיקרון. תפקיד האכיפה לא נופל עלינו וגם לא צריך ליפול עלינו...

amit678

New member
הרבה מאוד בני נוער מעשנים כיום...

זה מתחיל מ"שאכטה" באיזה מועדון, ממשיך בסיגריה או שתיים כשיושבים עם חברים ומהר מאוד אתה כבר מעשן מתוך הרגל. יותר מחצי מהשכבה שלי מעשנת, הרבה בשביל הפוזה אבל יותר מ"שאכטה". אני מכירה סיפורים אישיים של הרבה ילדים כאלה שהתחילו סתם כי הם ראו את כולם מעשנים אז הם ניסו כמה שאכטות באיזה מסיבה והיום העישון הפך בשבילם להרגל. אני מכירה ילדה שהיא רק בת 16 והיא מכורה. היא מעשנת בין שמונה לעשר סיגריות ביום ואם היא עצבנית היא גומרת חפיסה. אם היו מספרים לי על ילדה כזו הייתי אומרת שבטח משהו שם לא בסדר, אבל באמת שהיא אחת הילדות החמודות ודווקא לא כאלה נגררות ועושות דברים בשביל הפוזה, היום היא כבר בכלל לא מעשנת במסיבות, אבל היא הסתקרנה וכיום היא כבר במצב שהיא כבר לא יכולה להפסיק...

נריה93

New member
נגד.

אני בעד החוק שאומר שאסור לעשן במקומות ציבוריים, אבל אני חושבת שבבסיס צבאי יהיה מותר לעשן כיוון שלחיילים יש המון סטרס בתקופות מסויימות, וביגריות נחשב לדבר מרגיע. דבר שני, אני חושבת שזה יכול להעלות את כמות ההשתמטויות מצה"ל מכיוון שיש הרבה נערים שמגיעים לצבא כשהם כבר מכורים לסיגריות

mor000

New member
איזה שטויות...

השתמטות בגלל שאסור לעשן?... שטויות. יהיו מקומות שבהם מותר לעשן.

נריה93

New member
לא שטויות..

אמת. זה סוג של אבסורד להגיד לחיילים לא לעשן, במיוחד שהם גיל שמונה עשרה ובמיוחד שהם משרתים את המדינה שלנו. ברור שלא סמים, אבל סיגריות זה לא נורא, ואם זה מעודד אותם או מוריד להם את הלחץ בצורה מסויימת, אז למה לא.

mor000

New member
אבל זה לא הנקודה...

לא אומרים להם לא לעשן, פשוט מעכשיו אסור יהיה לעשן בחדרי אוכל ובביתנים. בחוץ מותר ובאזורים מסויימים מותר... אף אחד לא יגיד לחיילים להפסיק לעשן בדיוק כמו שבמסעדות זה לא קורה, פשוט מבקשים מהם לא לעשן בתוך המסעדה. אני לא רואה אף אחד שיגיד שבגלל שאסור לעשן בחדר אוכל הוא לא התגייס לצבא, כמו שאף אחד לא יפסיק ללכת למסעדות בגלל שאסור לעשן שם.. אז מה קרה? יצאו החוצה, ילכו לאזור עישון. היום להשתמטות יש סיבות הרבה יותר "אידיאולוגיות" "נפשיות" ושטויות, איסור עישון בחדר אוכל? ממש לא.

נריה93

New member
חח

אני חושבת שכבר אסור לעשן בחדר אוכל.. ורק שתדעי שלגבי מה שאמרת, כמות האנשים שהולכת לפאבים של שני 18+ ירדה בחצי מאז שהוציאו את החוק הזה..

mor000

New member
תאמיני לי

שהחבר'ה האלה לא הפסיקו לצאת לפאבים, הם פשוט הולכים למקומות שבהם יש היתר עישון [על ידי חתימה על מסמך וכאלה..].

נריה93

New member
מה זה משנה..

אבל הם לא הולכים לפאבים שהם היו הולכים אליהם בדר"F בעבר.. ואין הרבה פאבים עם היתר..

נריה93

New member
אגב..

אני יודעת שזה לא קשור, אבל אני כתבת נוער ורציתי לדעת אם תוכלי לסמן אותי באדום =]

mor000

New member
תשלחי בפרטי

שם ושם משפחה + מספר כרטיס... מקווה ששבוע הבא. ותתפלאי, אני יוצאת בסופשים המון באזור המרכז [ראשון, ת"א, הרצליה, פ"ת..] ועוד לא נתקלתי במקום שאסרו לעשן בו \=

נריה93

New member
בת כמה את?

וכנראה שעוד לא הספיקו לאכוף את החוקים בכל המקומות..

למעלה