בעד\
נגד

amit678

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

החוק הזה טוב מאוד בעיני מכמה סיבות. דבר ראשון אני חושבת שכל החוקים האלו נגד עישון במסעדות, ברים, הופעות, מועדונים ועכשיו גם בבסיסי צה"ל רק עושים לנו טוב. דבר ראשון פחות אנשים יעשנו כי מה לעשות, הרבה אנשים מעשנים במועדונים סתם בשביל הפוזה. אני מניחה שאם הזמן יצאו עוד ועוד חוקים (לפחות כמו שזה נראה עכשיו שכל יום אסור לעשן בעוד מקום ועוד מקום...) ולבסוף אנשים יוכלו לעשן רק בבית או במקומות מיוחדים לכך ולאנשים האלו לא יהיה מה לעשות פוזה. החוקים האלו גם מציגים את העישון באור מאוד שלילי כי אוסרים לעשן בכל מקומות הבילוי ומסתבר שאפילו במקומות כמו בסיסי צה"ל, וזה מראה בעיני את העישון כדבר שהוא לא משהו שטוב לעשות בציבור. נכון, עכשיו זה נשמע מופרך, אין רע בעישון מבחינה חברתית, ההפך, יש כאלה שמעשנים רק כדי 'לצאת מגניבים' אבל עוד כמה שנים, פחות ופחות אנשים בכלל יתחילו עם העישון ואז המעשנים יתפסו כמיעוט ופחות אנשים ירצו לעשן. אז אני בטוחה שלא כ"כ מהר נזכה לחיות בעולם יפה ושלו בלי מעשנים ועם שמש מחייכת אבל יהיה שיפור בכמות המעשנים. אני חושבת שגם החוק הזה טוב בשביל האנשים שלא מעשנים. סוף סוף אזרחים תמימים שבסה"כ רצו לצאת לבלות יוכלו לשבת במסעדה או בבר, לבלות במועדון או לראות הופעה בלי שעשן של סיגריות ירחף באוויר. בעיקר בצה"ל אני חושבת שזה טוב שאסרו את העישון כי זה פשוט עישון פסיבי בכפייה, אתה יכול לבחור אם להיכנס למועדון או למסעדה שמעשנים בה, אבל בבסיס של צה"ל אתה חייב להיות ולאלה שמפריע להם העשן והעישון הפסיבי זה פשוט מעצבן שמעשנים לידך כל היום.

SofyTofy

New member
../images/Emo31.gif נגד

סליחה, אבל אני נגד. בסדר, מועדונים וכאלה זה לא המקום לעשן כי זה מפריע גם לאחרים. אבל בסיסי צה"ל? גם ככה החיילי שבוזים, רוצים הביתה, עייפים, אז אם הם מעשנים - תנו להם לפחו את האופציה לעשות את זה בבסיס. שלא יעשנו בחדר, שלא יעשנו במקומות אסורים, אבל שתהיה להם פינה שבה הם כן יוכלו קצת להשתחרר, גם אם זה באמצעות סיגריה. הם מגינים עליכם - לפחות שאת זה יוכלו לעשות בשקט בלי הוראות מהמפקד. (ד"א, אני לא מעשנת).

למעלה