איך הוא לא רואה ש.....

שיפסלה

New member
אני חושבת שזה משהו

הורמונלי. לדעתי, אבי קושניר הגדיר את זה יפה בהצגה "איש המערות": הגבר הוא צייד והאשה מלקטת. הגבר יכול להיות ממוקד רק בדבר אחד. ובד"כ זה לא זבל או כלים. והאשה בהעפת מבט קצר קולטת מלא אינפורמציה ורואה המון דברים שצריך לעשות. חסר לבנים משהו במודעות. בעלי אומר לי: תגדירי לי בכל יום משימות ואני אעשה. אבל משימה כמו "תבדוק כל יום את מצב הכלים בכיור", זו משימה שהוא לא יעשה. הוא צריך לקבל משימה קונקרטית "תטפל עכשיו(!) בכלים שבכיור" לפעמים עולות בי מחשבות שזה קשור באמהות ובחינוך שהן נותנות לילדים. האם מחנכת את הבנות לעזור לה ואת הבנים מחנכת אחרת. אני מנסה לחשוב איך זה היה אצלי בבית, בילדות ואיך בסביבה הקרובה שאני מכירה. שמעתי כבר דעות שסותרות או מאשרות את המחשבה שלי. אני מתכוונת לעשות ניסוי כזה על ילדי. אז בעוד כ-20 שנה אוכל לומר לכן אם צדקתי, ובכלל אם אני עמדתי במשימה החינוכית.

rnati

New member
כמו שכבר אמרו לך - הם פשוט לא רואים

בכל זוג יש את זה שרואה ויש את זה שלא רואה צריך רק להיות מודעים לזה שהוא באמת לא רואה וללמוד איך להראות לו כל פעם מחדש כשצריך לעשות משהו.

אור67

New member
יכול להיות שהוא דווקא כן רואה

רק סדרי העדיפויות שלכם שונים. אצלנו זה ככה. צריך סבלנות שלך ושלו.

new mermaid

New member
אבל אם אני מפעילה אותו...

הוא מתלונן שאני ^ממציאה^ לו עבודות ולא מסוגלת לראות אותו יושב:)

אוווו - כנראה לחצת על הכפתור האדום.

צריך להגיד בזהירות. לא בפקודה. ברוך קשוח אך טוב לב ואוהב "X - אני צריכה עזרה...בבקשה תעשה Y..."וכו' - ולא בפרצוף חמוץ או מבט פולני. זה משבית אותם ואת צריכה בסוף גם להתנצל... תנסי לבקש. לא להורות. אצלנו זה עדיין עובד (טפו טפו טפו)

../images/Emo132.gifבעיית ראיה קשה ומוכרת,

גם אם הוא יכנס הבייתה ויידבקו לו הרגליים לרצפות מרוב טינופת,הוא לא ישים לב. לעומת זאת גם אם עשית פוליש ווקס כל היום,גם אז הוא לא ישים לב,זו בעיית ראיה דו כיוונית

קובולט

New member
אבל תליתי כביסה.....

כן רק לא הורדת את מה שכבר היה יבש על החבל ותליתה רק את מה שהיה בסל יש עוד מכונה רטובה במכונה עצמה.... לקוח מתוך דיון שבועי שהבעלול מנסה לעזור. אני מאוד משתדלת לצחוק עליו ולהראות לו שצריך עוד קצת מאמץ, מה צריך גם לשטוף את הכפית עם סבון כלים בסה"כ עירבבתי את הקפה קצת מיים מספיק, כן על מנת להדביק את כל הסכום.... מה לעשות איתם, אסור להתלונן על מה שהם עושים כי אם אנחנו עושות יותר טוב אז אולי רק אנחנו נעשה....אז זהו שלא.... בפניה נרגשת לכל הבעלים....זה שהילד בוכה, ואני סוף סוף בשירותים, אולי כדאי שתחליף לו חיתול עד שאני מתפנה להאכיל אותו ולא תקרא לי בואי מהר הוא בוכה....למרות שכבר שמעת בדיוק מה צריך לעשות, לא להפוך לאישה אלה רק קצת להגדיל את הראש. בתודה.... האישה

ולמה, אבל למה

אם הוא תולה פעם אחת כביסה מיוזמתו (בערך פעם ב 400 שנה), אני צריכה להתקשר אליו לעבודה ולהגיד לו "תודה שתלית את הכביסה" והוא לא מגיע הביתה מהעבודה ואומר "תודה שאת מגדלת לי את הילדים, מטפחת, משעשעת, מאכילה, רוחצת, לוקחת לגינה, לוקחת לגן ומחזירה מהגן, ובין לבין גם מבשלת, מנקה ומסדרת את הבית" ?!?!? וכשבערב אני רוצה לשבת חצי שעה על האינטרנט הוא אומר לי "את כל היום בבית, תגלשי במשך היום!"

../images/Emo101.gif לפי דעתי....../images/Emo2.gif

צריך להראות את השרשור הזה לכל הבעלולים!!!!!!!! בעלולי היקר עושה את כל מה שאני מבקשת ממנו אבל מה הבעיה אצלו??? הוא עושה הכל חצי- שום דבר לא מושלם אצלו... לדוגמא: ביקשתי ממנו שאם התינוקי בוכה- שיאכיל אותו (אני הייתי צריכה לצאת ל-15 דק'), וכשאני מגיעה הביתה אני רואה את הבן שלי על הרצפה עם בקבוק גמור על ידו
, הייתי בשוק!!! או עוד דוגמא: ביקשתי מבעלי שיסדר את השעון שבת לכבוד שבת, אז הוא סידר... אבל "שכח" להדליק אותו!!!
אווווף, באמת יש להם קטעים כל כך מעצבנים!! כבר לא פעם אמרתי לו: "באמת איפה היו כל הגברים כשהקב"ה חילק את השכל?!?!" אין מה לעשות, גברים יודעים להגדיל ראש רק (אך ורק) בדברים שחשובים להם (לימודים, קריירה ,
,
,
,
), אבל בשאר הדברים פחחחח אפשר להמשיך ולחלום.....

digabu

New member
בעקבות כל התגובות של כולן

הייתי גם חייבת להוסיף בתור אחת שאמא שלה היתה מעירה לה כל הזמן, הגיע הזמן שגם אני אבין מה עבר עליה.. למזלי הוא באמת מתאמץ, יש לנו חלוקת תפקידים מההתחלה, כמובן שיש ימים שצריך לקרוא אותו לסדר אבל הוא מקבל את זה. לדעתי הפתרון הוא באמת בחלוקה ברורה של תפקידים והרבה סבלנות, זה באמת לוקח זמן וזה לא מלעשות דווקא או מכוונה רעה, באמת שלא רואים

גם אני שואלת את עצמי אותה שאלה

אבל אתמול מיוזמתו הוא סידר את חדר העבודה... חבל על הזמן (חוץ מלשטוף אותו...
) אני חושבת שצריך לדבר על זה ולהזכיר כמה פעמים או אפילו לתת להם הוראות- תפעיל מכונה, תוריד כביסה וכד'. אני גם הגעתי למסקנה שבעלי יכול לחיות בבלגן. הדפקט הוא אצלי...אז כנראה שאני זו שצריכה לבקש כל פעם כי אחרת זה לא יעשה

tutuyo

New member
ואיך הוא יכול להגיד שלשמור על הילדה

בזמן שאני מנקה זה הרבה יותר קשה מלקרצף אמבטיות ושירותים ולשטוף כלים ורצפה??? ושחלוקת העבודות בבית היא שווה והוגנת : הוא- להוריד זבל מדי פעם ,ולשכוח לשים שקית חדשה בפח (אני מתפוצצת מזה) ,"לסדר" את הבית (שהכל יהיה "מסודר" בלי קשר להגיון, זאת אומרת שאם על השולחן של הסלון יהיו מספריים, עיתונים, חולצה של הילדה ועוד שטויות, הם פשוט יסודרו כמו חיילים על השולחן ולא יוחזרו למקומם המקורי, או יותר גרוע - אחת מקופסאות הפלסטיק מהמטבח תהפוך לקופסת "כלבו"), ו"לעשות" כביסה - לדחוף יותר מדי כביסה למכונה, הלבן יוצא וורוד בד"כ, וכביסה שיוצאת הישר מהמייבש נדחסת ומתקמטת קשות בתוך הסלסלה, והיישר לטיפולי! ואני? - עושה את כל השאר (מיותר לפרט, אני חושבת). הוא בטוח שרק הוא מסדר כל הזמן את הבית ואני "פרזיטית" שלא עושה כלום!!!!, וכל פעם צריך להגיד לו "תודה רבה". זה כמו שהוא טוען כל הזמן (בשיא הרצינות) שלעשות מילואים זה הרבה יותר קשה מאשר להיות בהריון וללדת!!! נו, אז לצחוק או לבכות?

למעלה