בחילת השבוע

וי נכון?

אני גם שמתי לב הם אמרו כזה "אנחנו כל הזמן עוזרים לילדים" כן בטח.... כל הזמן מעבידים ילדים לא עוזרים להם

Hold it!!!

מובן שמקדונלד´ס היא תאגיד זוועתי שמזיק כמעט בכל תחום שניתן להעלות בדעתנו, אך עניין ניצול העובדים הוא קצת מוקצן להשקפתי, ואני אסביר: מדובר כאן בילדים החיים בעולם השלישי, אשר לדאבוננו תאגידי ארה"ב ושאר העולם המערבי מצאו בו מקור נהדר לעובדים ביעילות ובזול. אין לילדים אופציה אחרת לעבודה מלבד אותם מפעלי תאגידים מרושעים. המשמעות היא שבמידה ויוחלט על קיצוצים בחברה, ייתכן כי העובדים יהיו הראשונים להיפגע מכך. על כן, אני הגעתי למסקנה שהחרמת חברה שכל חטאה הוא העסקת עובדים בתנאים מחפירים הוא למעשה גול עצמי. אני מקשר לעצומה הקוראת למדינות המערב לשמוט את החובות של מדינות העולם השלישי להן. משבר החוב הוא לדעתי שורש הבעיה ובו יש לטפל - ולא בסימפטומים הנראים היום לעין. אתם מוזמנים לקרוא ואני מקווה שתחתמו. בברכת מיגור האטימות, מאור

F L O P P Y

New member
לא יכולה להסכים איתך...

לא יכולה לתמוך או אפילו להסכים עם כל דרך של ניצול או גרימת עוול לילדים. לילדים הללו אולי אין אופציות עבודה אחרות, אבל זה לא אומר שהם צריכים להיות מנוצלים באופציה היחידה שיש להם. כמו שאמרת בעצמך, הם מועסקים בתנאים מחפירים, למה שאני אעבור על זה בשתיקה?

princess black

New member
יש משהו במה שהוא אומר

כי למרות שהילדים האלה מקבלים את השכר הכי מינימלי שיש ולמרות שהם עובדים בתנאים מחפירים הכסף הזה זה בעצם מה שמחזיק אותם בחיים ובלעדיו לא היה להם אוכל

F L O P P Y

New member
אז בוא נגיד שזה "הרע במיעוטו"

לא יודעת איך זה לך, אבל לי זה לא מספיק. נכון שהם חיים ממשכורת החרפה הזו, אבל זה לא אמור להיות ככה. ניתן לשפר להם את התנאים בצורה משמעותית שלא תפגע בהם כלכלית, אבל אף אחד לא יעשה את זה, וזה מרתיח אותי.

ומעבר לאמוציות...

חשבי בהיגיון - כפי שכבר כתבתי, העובדים יהיו הראשונים להיפגע מהפסדים של החברות או מסגירתן. אין כאן פיתרון לבעיה, אלא החמרה שלה. מאור

F L O P P Y

New member
גם לא פיתרון להעביד אותם בפחות

משכר רעב. ואני לא אומרת שצריך לסגור את המפעלים, אני אומרת שלכל הפחות ניתן לשפר לילדים את תנאי העבודה ואם אני לא טועה, קיים גם חוק נגד זה (ולא שזה מעניין מישהו שם). אני חושבת מאוד בהגיון, ועדיין שואלת: איך אתה יכול לתמוך בדבר כזה?

rastotman

New member
אני ממש לא אוהבת את הטיעון הזה

זה בדיוק אותו הטיעון כמו אם לא היו אוכלים פרות לא היו מגדלים כל כך הרבה מהן. מה שיוצא זה שבסופו של דבר אתה משלם לחברה שבשביל הכסף שלך פתחה מיפעלים בטיזינאבי כדי לא לשלם לעובדים שלהם שכר שהם יוכלו להתקיים ממנו בכבוד כמו שהיא חייבת לשלם לעובדים במערב (ושאני מאמינה שהיא חייבת לשלם גם להם). ברור שמישפחה שהילד יפסיק לעבוד בה תהייה במצב יותר קשה מהיום, אבל זה לא פיתרון לכל בעיות העולם, רק נסיון שלנו לא לשלם לאלה שמנצלים ככה בני אדם
.

xenocide

New member
תיקון קטן

הם לא אמרו שהם עוזרים לילדים. הליצן בלבוש הרוצח אמר שהם עוזרים לילדי ישראל. הם לא הזכירו ככל הידוע לי את ילדי העולם.

../images/Emo118.gif../images/Emo118.gif כתבו מכתב../images/Emo70.gif

טוב, נראה לי שאכתוב ל"ידיעות אחרונות", מוסף 7 ימים. הם בעניינים, בערך. כתבו להם ל Email י [email protected] או לפקס. 6082234-03 נקודות למכתב, מלבד ההתעללות הנוראה בפרה, תוכלו למצוא בהודעתי כאן

../images/Emo46.gif גם לי יש בחילת השבוע

הייתי אצל סבא וסבתא של מעיין בארוחת ערב, כשכמובן, בהתחשב בעובדה שהדבר היחידי שיכולתי לאכול בה היה סלט ואבוקדו הדיון עבר לעובדה שאני צמחונית. אחרי הארוחה הלכנו שם לאיזה חדר לדבר, ואח של מעיין החליט שיהיה נורא משעשע לקחת פרווה של איזה חיה, שיש לסבתא שלה, שהראטש, והרגליים עדיין מחוברים אליה, ולזרוק אותה עלי ועל מעיין, והוא מאוד צחק מהצרחות שלנו, ומהעובדה ששתינו כמעט הקאנו.

חדף

New member
ועוד בחילה

היום על הכביש לבאר-שבע, אני רואה משהו מוזר, מן מבני מתכת כאלה באמצע הכביש. כשהתקרבנו קצת, פתאום ראיתי דבר מאוד לא נעים - מכונית מסחרית התהפכה, ולידה היה מונח מה שכנראה היה המטען שלה - כמה כלובי סוללה ענקיים ועמוסים בתרנגולות, שהיה קשה בכלל לדעת אם רובן בחיים. מיותר לציין שזה לא היה מחזה נעים

למעלה