הגננת של עדי ביאסה אותי אתמול

popo11

New member
../images/Emo46.gif הגננת של עדי ביאסה אותי אתמול

בצהרים (בערך ב-11) התפנה לי זמן, קפצתי לגן של עדי לתת לו חיבוק. לקח להן 2 דקות לפתוח לי את הדלת (מעניין למה ...
) ונכנסתי. הנסיך קפץ לי על הידים באושר וחיוכים, נשארתי רבע שעה והלכתי. אנחנו כנראה מתחילים קצת חרדת נטישה כי הוא בכה כשיצאתי מהדלת והפסיק עוד לפני שעברתי את החלון. כשבאתי ב-4 לקחת אותו, תופסת אותי מנהלת הגן ושואלת אותי: "אמא של עדי, היה לך כיף היום ?" ועניתי לי שכמובן. "שתדעי שאחרי שהלכת הוא היה קצת קווצ´ ". וזה עצבן אותי. אני שמעתי שהוא הפסיק לבכות, וראיתי שהיה לו כיף שבאתי, אז מה התיישב לי על המצפון? לפי דעתי (ואולי אני סתם פרנואידית) היא לא רוצה לעודד את הביקורים/ביקורות הפתע האלה. בקיצור התבאסתי. רק רציתי לשתף. מרגיז אותי. ילד שלי, לא ? ובהחלט מותר לי לבוא לבקר וגם אם זה לביקורת.

בהחלט מרגיז! ../images/Emo46.gif

עוד אין לי נסיון עם גננות (אבל עוד 4 חודשים כבר יהיה לי ...), אבל למה היא בדיוק התכוונה כששאלה אותך אם היה לך כיף היום? לרמוז שלך אולי היה כיף אבל לעדי לא ממש ??? לא ברור ... בכל מקרה, יכול להיות שבאמת עדיף לא לבוא לביקורי פתע קצרים (אין לי מושג, אני בטוחה שיש כאן בעלי נסיון רב ממני), אבל גם אם כן - למה שלא תגיד לך את זה באופן ברור? למה הרמזים האלו?

חוה 1

New member
לדעתי (ודעתי בלבד) בלבלת את הילד

ועשית לו בלי להתכוון רק רע. עדי לא יודע מתי השעה 4 מגיעה והוא חושב שהנה אמא באה לקחת אותו. אבל פתאום את הולכת והוא ממש לא מבין למה הלכת , הרי הגעת לקחת אותו. אני חושבת שהגננת היתה מאד עדינה איתך במה שאמרה לך. תארי לך שכל אמא תבוא מתי שמתחשק לה ותשאיר את הילד מתוסכל בגן. את רוצה לעשות ביקרות? בואי לגן בשעה כלשהי אבל קחי אותו הביתה אל תשאירי אותו בגן.

אני נמנעת מביקורי אמצע יום

מאותה סיבה שחוה ציינה. יש לי את האפשרות להגיע לביקורים באמצע היום ולפעמים אני כל כך מתגעגעת ליותם וכל כך רוצה אבל ממש לא מרשה לעצמי. אני לא רוצה להעמיד את יותם בסיטואציית פרידה מאמא פעמיים. זה לא פייר כלפיו.

יונית ש

New member
נירית וחוה צודקות במאה אחוז

הרי טובת הילד ראשונה. וזה לא הוגן כלפיו. ההגעה וההעלמות שלנו.

zimes

New member
אני לא חושבת כמוך

נכון שביקור כזה, כשהוא חד פעמי, יכול לבלבל. אבל אם עושים את זה מדי פעם, הילד לומד שאמא ת-מיד חוזרת. באופן כללי, אני לא חושבת שכדאי לוותר על פגישה בגלל הפרידה. תחשבי על עצמך, כשיש לך צ´אנס לראות מישהו שאת אוהבת ל 5 דקות. תוותרי על הפגישה בגלל העצב של הפרידה? אני לא!

מחשבות

New member
לא גורמים לילד צער בגלל קפריזה של

אמא. הילד באמת יוצא מדעתו אם לא לוקחים אותו. אם אוהבים מישהו באמת לא רוצים לצער אותו. אז לוותר על עצב הפרידה ולוותר על הביקור. (חוצמזה, אנשי חינוך לא אוהבים ביקורים. מנסיון.)

zimes

New member
הביקור הוא רווח לילד

לא רק קפריזה של אמא. אולי להשאיר את הילד בגן רצוף ראשון עגד חמישי כדי לחסוך פרידות? (הקצנתי, אבל עם גישה כזו: "ביקור טוב רק לאמא, פרידה רעה רק לילד" אפשר להגיע רחוק.)

לאה_מ

New member
נראה לי שאת צריכה להיות עם היד על

הדופק, ואני דוקא לא מתכוונת מבחינת הגן, אלא מבחינתו של עדי. יש ילדים ששמחים שאמא באה לבקר, אפילו רק לחצי שעה, והולכת אחר כך. ויש כאלה שזה באמת קשה להם מאד. היה לי בן מהסוג הראשון ובת מהסוג השני. אז אל תקחי את מה שהגננת אמרה באופן אוטומטי כפחד שלה מפני בקורות פתע בגן, אלא אולי באמת קשה לעדי. אגב, אתמול הלכתי לבדוק עבור אורי גן שנמצא במקום העבודה שלי. מכיוון שזה באמת קרוב מאד, שאלתי את מנהל הגן מה המדיניות שלהם לגבי ביקורי הורים באמצע היום, כי אני מניקה (חשבתי, למשל, לקפוץ לשם במקום ארוחת צהרים ולהשכיב אותו לישון), והתגובה שלו היתה "את מי????"
(אבל בשורה התחתונה - תלוי בילד. ולא משנה, אורי כבר לא ילך לגן הזה...).

אני מעדיפה לא לבקר במהלך היום

אני באמת חושבת שזה קצת מבלבל את הילד כי אין לו תחושת זמן. אני בטוחה שאם אבוא לגן , עומר לא ירצה להפרד ממני ויהיה בטוח שבאתי לקחת אותו הביתה. חוץ מזה, נראה לי שהילדים האחרים נורא יקנאו שאמא של עומר באה לבקר אותו באמצע היום וזה לא כל כך נעים גם כלפיהם.

מלכה ב.

New member
מסכימה עם שני הטיעונים של דורית וגם

זה שהילד הפסיק לבכות לא אומר שמצב רוחו לא השתנה. לא חייבים לבכות בשביל להראות מצב-רוח ירוד (או קווצ´ כדברי הגננת שלו). אם הכוונה היא לעשות ביקורת פתע, כדאי לבדוק אפשרויות אחרות. אם הכוונה היא לבקר את הילד, צריך לחשוב על ההשלכות עליו. יום טוב!!

גם אני לא מגיעה לביקורי פתע

למרות שמקובל בגן של אורן שההורים מגיעים מתי שהם רוצים כי זה בקיבוץ. יש אמהות שהגננת מתקרת אליהם כשהילד רעב כדי שהאמא תבוא להניק. כשאורן הייתה יותר קטנה - כמה חודשים - אז בעלי היה בא באמצע היום לבקר אותה ולא הייתה עם זה שום בעייה (הוא עובד באותו הקיבוץ). לעומת זאת, היום כשהיא יותר גדולה ומבינה ואני רואה כמה קשה לה הפרידה ממני בבקרים שאני מביאה אותה, אני משתדלת להשאר איתה רבע עד חצי שעה, אז אני לא אגיע באמצע היום כי אני יודעת שאני אשבש לה את כל היום. הרי בכל יום יש את הציפיה שההורים ידעיו לאסוף אותנו. אז כשאני אגיע ולא אקח אותה, בטוח תהיה אכזבה. לכן תחשבי על טובת הילד שלך ולא על טובת הגנת.

לא כדי להתבאס מהתגובה ../images/Emo9.gif

בהחלט יכול להיות שכאשר את הגעת לגן הילד שמח מאד (וזה תמיד כיף להיות עם אמא) אבל אחרי שאת הלכת והוא נשאר לבדו בגן שובשו אצלו הסדרים והוא חשב שאולי הגיע הזמן לחזור הביתה, הרי אין להם תחושה של זמןויכול להיות שהוא היה קצת מצוברח והגננת שמה לב לכך. מה שאני רוצה להגיד (יצא קצת מסורבל וארוך) שכדי להסתכל על חצי הכוס המלאה.

פישון

New member
אצלנו יש בעיה כזו, מצד אמא אחרת

מסיבה כלשהי, למרות שהמעון הוא ליום מלא בלבד, יש ילדה אחת שהוריה משלמים עד 14:00 ואז האמא באה לקחת אותה. מכיוון שיש לה זמן, היא נשארת שם מעבר לרבע שעה, והילדים שלנו מתחילים להיות מתוסכלים. גם הקינאה שאמא אחת שם, ושלהם לא. היא מגיעה לפני שכל הילדים מתעוררים וההמולה שהיא יוצרת מעירה לפעמים את הישנים. הבת שלה מתעוררת קודם ובוכה הרבה פעמים לאמא, כך שגם זה מפריע. זה משבש את סדרי הגן כי היא מדברת עם הגננות. הילדים חסרי הערכת זמן וחושבים שהגיע הזמן ללכת, לא משתפים פעולה בחוגים ונעמדים ליד הדלת. יש ימים שאני מגיעה בארבע וממש בא לי לבכות: עומדים שלושה-ארבעה פשושים ליד הדלת ומחכים. לא אמרנו לה כלום, אבל היא פנתה אלי (אני הועד) ואמרה שהגננת ביקשה ממנה להזדרז בשעות הצהריים ושזה נעשה באווירה מאיימת. לגבי המאיימת הסכמתי איתה שאין לזה מקום, אבל הסברתי לה ששאר ההורים מאד מוטרדים מהמצב בגן לאור הבעיה. הבהרתי שידוע לי שהיא לא אשמה וגם אנחנו לא, אבל צריך להתחשב ושתקח את זה בחשבון. הבנתי שהיא פשוט לא היתה מודעת לבעיה. לכן יכול להיות שהכוונה היתה למנוע מצב מהסוג הזה, למרות שצורת הפנייה היתה קצת צורמת.

תיורז

New member
לא קראתי את התגובות...

ואני לא נכנסת למה שהגננת אמרה, היא אולי חסרת טקט. אך לא עשית טוב, הילד לא יודע שהשעה היא 11 כשבאת לבקרו, הוא חשב לתומו שבאת לאספו הביתה, חשב שהשעה היא 16, ומה קרה? אימו השאירה אותו שוב... אז לא פלא שהיה לו קשה באותו יום.

רותי ע

New member
לא היה מזיק לגננת קצת יותר רגישות

וטאקט אבל בשורה התחתונה-יש הרבה במה שהיא אומרת. אני הרבה בבית ומתה לקפוץ לראות אותו באמצע היום. לא בשביל לבדוק את הגננת אלא בשביל לראות אותו. ואני מקפידה לא. כי זה עושה לו לא טוב. היו פעמים שהייתי צריכה לקפוץ להביא משהו ששכחנו בבוקר אז הקפדתי להישאר מחוץ לדלת שלא יראה אותי. חבל שאין שם חדר צפיה עם זכוכית חד כיוונית...

לפי דעתי,

כניסה לגן או כתה באמצע היום מאד מפריעה, הן לילד והן למורה/גננת. וכן, אפשר לראות זאת בהחלט כ"בדיקה" של הגננת/ מורה מצד ההורה. לא יכול להיות מצב בו ההורה נכנס לגן מתי שמתחשק לו. הנימוס המינימלי הוא להרים טלפון לגן לשאול את הגננת אם מתאים לה שאבוא לבקר. אני גם מסכימה עם הגננת ששיתפה אותך כיצד היה בנך אחרי שהלכת.

popo11

New member
אז ככה

לפני שרשמנו אותו לגן הובהר ענין הביקורים - זה נהוג ומקובל. להפך, לא מקובל עלי שאני צריכה רשות לראות את הילד שלי. שלא לדבר על זה שבתינוקיה אין סדר יום פדגוגי מוצהר. והשאלה היא על עצם האמירה והרמיזות שמאחוריה. אם היא לא מסכימה שאני אבוא לראות איך היא מטפלת בילד שלי אני לא אשאיר אותו שם.

מוסיפה...

את מדברת על תינוקיה. לא הבנתי. חשבתי שעל גן לילדים בני 4 ומעלה. ואם זה גן פרטי, את צודקת. אך בכל זאת אני חושבת שמן הראוי להודיע לפני בואי ולא לבוא בהפתעה.

למעלה