הגננת של עדי ביאסה אותי אתמול

פישון

New member
כמובן שמותר גם לבדוק את המטפלת

ואני עושה גם את זה, אבל אז משתדלת שלא להפריע את סדר היום. צורת האמירה בוודאי שלא במקומה. בנוסף, אין מה להסתיר ואם את מגיעה לביקור שלא על בסיס קבוע, אני לא מסכימה לכך שהיא מעירה לך. מצד שני, כמו שכתבתי קודם, זה עלול להפריע כשכל הורה מגיע פעם ב-, ואז יש בעיה כמעט כל יומיים - שלושה. אם את מרגישה צורך לראות את הילד, מותר לך וכדאי. כדאי גם לשים לב שזה לא מפריע בצורה משמעותית לילדים האחרים ושהילד שלך בסיכומו של דבר מרוויח. דבר שלא קשור: את האמא ו(לפי דעתי) את המחליטה באיזה אווירה לגדל אותו. לא מטפלת ולא מנהלת גן יחליטו בשבילך. אם אכן לא מתאים לך, תעברי. אני אישית הייתי מתעמתת ישירות ואומרת משהו כמו: אני מבינה שלא נוח לכן שאני מגיעה בצהריים. לעומת זאת, אני חושבת שמדי פעם זה הגיוני וסביר, אם אתן מעדיפות שעות מסויימות על אחרות אתן יכולות לומר ועדיין אני רואה את זה כזכותי להגיע כשנראה לי.

אני חושבת אחרת לגמרי

לדעתי זכותי המלאה להגיע לגן בכל שעה מבלי להודיע מראש. אני מסכימה שרצוי להוציא את הילדה באותה הזדמנות אבל לא מקובלת עליי הגישה שאני צריכה להודיע מראש כשאני מגיעה. הרי זה לא דבר של יום-יום אלא מקרה שקורה אחת לכמה חודשים. אם אין מה להסתיר, אין מה להסתיר. ואז גם אין מה לתאם. מסיבה זו גם פסלתי על הסף גנים שלא אפשרו לי לפני הרישום לשהות פיזית בגן ולהיות עדה למתרחש ולהתרשם מהצוות. והגנים ששהיתי בהם ובכל זאת פסלתי, אני מצטמררת מהמחשבה מה קורה בגנים האלה כשאין שם אף הורה אם ככה מתנהגים כשיש הורה שבא להתרשם. גננות הן בעלות מקצוע. יש טובות, יש מעולות ויש גם כאלה, שבלשון עדינה אומר שעדיף שיבחרו בתחום אחר. למה דווקא לגננת יש איזשהו זכות וטו להסתיר ממני (הלקוח) את העבודה שלה? אני מפקחת על המוסכניק שמתקן לי את הרכב, אני מפקחת על המנקה ששוטף את המדרגות אז נראה לי מובן מאליו שאני אפקח גם על האנשים שהפקדתי בידיהם את האוצר היקר לי מכל. אני עושה זאת בטאקט , בעדינות וברגישות אבל אני בהחלט עושה את זה.

חוה 1

New member
חני אני לא מסכימה איתך.

אני חושבת שלא צריך להודיע לגננת או מורה על ביקור. להפך צריך לבקר ולראות מה קורה בגן כשאין אמא ואבא בסביבה. אבל כאן הילד סבל כי אמא הלכה ועדי היה מתוסכל שאמא באה ונעלמה. אני חושבת שכדאי לבוא לגן בהתחלה בזמנים לא צפויים בשביל לראות ולהרגיש. אסור לסמוך על אף אחד בעיניים עצומות , בודאי לא כשזה נוגע לאוצר הכי חשוב בחיינו.

צודקת, צודקת!!!

מותר לך לבוא כמה שאת רוצה! ואפילו מומלץ להפתיע מטפלות! ובמיוחד אם הילד נהנה והוא יתרגל שאת באה והולכת באמצע היום!

לדעתי זה כיף ההפסקות האמצע היום

אולי הילד חשב שבאת לקחת אותו והתאכזב כי בדרך כלל הוא לא רגיל לראות אותך בשעות כאלה , אבל בין זה לבין לשבת על המצפון. בטח שמותר לך גם לערוך ביקורי פתע ואם הם מונעים את זה ממך אז אולי באמת יש מה לחשוד

popo11

New member
../images/Emo141.gif תודה לכולם על התמיכה

והתגובות ! למרות הדעות החלוקות, אני שמחה לראות שיש כאלה שמסכימות איתי. עוזר לי להפטר מהרגשת הנודניקית הקטנונית ! שוב תודה ויום נפלא לכולם !

ברלה

New member
לגבי ביקורות בגן (ולא הביקור הספציפ

אני הייתי ממליצה לעשות כאלה, אבל בעיקר לפני שרושמים לגן. במהלך השנה שלפני. אם הדברים מתנהלים כשורה באותם ביקורי פתע, סביר להניח שכך מתנהל הגן, כך מתנהגות הגננות, וכך יהיה גם בשנה הבאה. לגבי ביקור פתע לילד... טוב, כאן אני נוטה לוותר על ההפתעה המתוקה לשני הצדדים, ולו רק כדי לא לבלבל... ולא לערבב תחומים. כמו שלא נראה לי הגיוני לבקר את הילד בבית הספר (אני עוד רחוקה מזה מאד מאד) סתם כך באמצע היום, ואז הם כבר ילדים גדולים שמבינים יותר. אבל זה התחום שלו, עם החברים שלו, והדמות הסמכותית ששם. רק אם נקראתי ונתבקשתי לבוא או שצצה בעיה, נראה לי שאופיע באמצע היום. אבל האמת אני ללא נסיון כלל, רק מנסה להעלות מחשבות. עוללי עדיין לא בגן, אז מה אני קופצת במומחיות....
בכל אופן, שיהיה לך יום נעים

למעלה