ונדאליזם בישוב

אשירית

New member
מה השלב הבא? לחתוך צמיגים?

אני בטוחה שאינך מדבר בשם כל הנוער אלא בשמך בלבד כך שכדאי שתפסיק להתבטא בשם כולם. בהתבטאות זו אתה הופך את כל הנערים והנערות שגרים פה ביישוב לעבריינים. עבירה כזו, ונדליזם מסוג זה, נושאים עונש קבוע בחוק שאינני חושבת שאתה מוכן לשאת גם אם אתה מאמין במאה אחוז ב"מחאה" שהחלטת לנקוט. מדובר בפתיחת תיק במשטרה, תשלום קנס ועד מאסר בפועל, תלוי בחומרת המעשה. כל מה שנכתב כאן הוא אמת לאמיתה ולא נכתב כדי לאיים אלא כדי להציג תוצאות אפשריות בהחלט למעשה שנעשה כדי להשיג משהו אחר לגמרי. ועכשיו לתכל"ס : למיטב ידיעתי יש יומיים בשבוע בהם המגרש תפוס באופן מאורגן על ידי מבוגרים. ( שני - נשים, חמישי - גברים ) בכל שאר הערבים המגרש פנוי. כל מה שצריך לעשות הוא ליזום יומיים קבועים , מעוגנים ומאורגנים בהם הנוער יוכל לשחק. את זה ניתן לעשות בפגישה איתי, דנה, חגית ועינת. בחר לך את הדמות שהכי קל לך ליצור עימה קשר והעניין בטוח יתגלגל הלאה. מה דעתך?

מגעיל

אתה מציג את בני הנוער ביישוב כעבריינים שביצעו איתך את מעשה הונדליזם המכוער הזה. אני מכירה אישית את מי שיצרה את הנשים האלה ולכן אני מודעת גם לכמות ההשקעה בהן. אני יותר מכועסת ומאוכזבת על ההשחתה. זה מעשה מכוער ומגעיל. עכשיו, יכול להיות שזה נוער מהיישוב, אבל אני בטוחה שזה לא יותר משניים שלושה אנשים שפשוט משעמם להם ולכן החליטו להפיג את שעמום בעזרת ונדליזם. בכל מקרה, בקשר ל"נקמה" על המגרשים- לא צריך להתנקם ביצירות של אדם פרטי כיוון שאני משוכנעת שהוא אינו קשור לסגירת המגרשים (שבטח גם עליהם הוצאת את האגרסיות שלך..)

../images/Emo124.gif משטרה ../images/Emo150.gif

כאמור אין ספור פעמים: אנחנו מתיחסים לנושא הונדליזם ופגיעה ברכוש הציבור במלוא החומרה, ללא סלחנות ובאפס סובלנות ל"צחוקים" ומעשי "שובבות" מסוג זה! ניתן, במקרה הצורך, לפנות מיידית כאשר נוכחים בארוע מסוג זה ל: אייל יצחקי - רבש"ץ הישוב: 054-7715572 יצחק רוקח - השוטר הקהילתי: 050-6273171

ואולי זה ילדים מלפיד?

הם שונאים את כפר האורנים ואנחנו אותם אז לכי דעי מי עשה את זה? ומה המשטרה תעשה? טביעת אצבעות?חחחחחחחחח

אני לא בטוח שזה ונדליזם

מי שעשה את זה - בחור ובחורה צעירים שאני לא מכיר. הם בכלל נראו לי כמו מדריכים של האיחוד. אני בכלל לא בטוח שהמניע הוא ונדליזם.

לא וונדליזם?

אני לא מבינה, ראית אותם ולא אמרת כלום? לאן הגענו? ואם אלא מדריכי התנועה יש להניע אותם מהישוב הלאה... זה עצוב ומקומם גם יחד!

?!

"הם בכלל נראו לי"- ראית אותם???? ולא עשית כלום? ולמה ישר להאשים את המדריכים באיחוד? להיפך, אם הם מדריכים נראה לי שיש להם מספיק אחראיות והיגיון בריא לדעת שלהשחית את היישוב שלהם זה לא בדיוק דוגמא טובה לתת לחניכים שלהם ולשאר האנשים כאן.. ברור שהמניע הוא ונדליזם. אני לא חושבת שמישהו רצה להתנקם במי שעשה את היצירה ואני גם לא חושבת שזה מעשה נקמה על המגרשים.

אשירית

New member
ועוד על ונדליזם - ארוך אבל חשוב

אתמול השארתי שקית ענקית מלאה בנייר גרוס ליד הכניסה למתנ"ס. השקית נועדה לשימושם של מפעילי חוגים בישוב והכוונה הייתה לאסוף את השקית אל ביתי. כאשר הגעתי לאסוף את השקית ותכולתה התברר כי "יד נעלמה" פיזרה את תוכן השקית לאורך השביל המוביל אל המתנ"ס, בכניסה אליו ואף בתוכו כי נפרץ חלון נעול אחד ומישהו הרגיש צורך לפזר את הכל בפנים. במשך שעתיים תמימות עמלתי על נקיון השטח ואני מודה שלא הצלחתי לנקות את הכל. יד המקרה הובילה אותי והצלחתי לגלות מי עומד מאחורי המעשה.הפתעתי הייתה רבה כי אני יודעת שהחבורה הספציפית הזו היא חבורה איכותית ורק לפני זמן לא רב עזרו לי לסחוב ולהעמיס מזרונים וכסאות לערב השירה שהתקיים פה בהתנדבות... רבותי!! זה קורה במשפחות הכי טובות וגם בגילאים שאי אפשר עדיין לקרוא להם נוער... כדאי לעשות בדק בית. אל תגידו :"אצלינו במשפחה זה לא יכול לקרות ". הורים - דברו עם ילדיכם בנושא, הראו להם מה כתוב בפורום, ודאו מה עמדתם כלפי מעשי הונדליזם שנעשים ביישוב ברמות השונות שלהם. גם לבעוט במכונת השתייה כדי להוציא פחית חינם זה סוג של ונדליזם וזה קורה פה על בסיס יום - יומי. ובאשר לסיפור בו פתחתי - זה לא נעשה בכוונה נסתרת ולא הייתה מאחורי זה כל מחשבה ואפילו ביקשו סליחה ומחילה. הילדים שעשו את מה שעשו נשלחו אחר כבוד למקום כדי לנסות לטאטא את שאר הטינופת ולהשליך את השקיות החדשות שמלאתי בחומר הגרוס לפחים הגדולים. הסברתי להם שהמשטרה מעורבת בחקירה של אירועים כאלה ומה המשמעות של זה. אני מקווה שמעתה יחשבו הרבה יותר לפני שהם מתעסקים במשהו מתוך שעמום. שיהיה רק טוב ...

אלה 3 דווקא אהבתי את העיצוב..

סתם.. חח לדעתי זה עצוב אבל זה לא אני אז מה אני יעשה? יווו.. משעמם לי אז אני הולכת לעשות את מקרה הוונדליזם הבא להתראות חברים!!!

למעלה