רופאים ואפידורל

אמממאאא

New member
../images/Emo46.gif רופאים ואפידורל

היום אחה"צ התנהלה בגינה אצלינו שיחה על לידות. המשתתפות כמה נשים חלקן בהריון חלקן כבר ילדו כמה פעמים ורופאה(סיימה לימודים עוד לפני סטג' והתמחות) אחת שילדה פעם אחת לפני כמה חודשים. כמו תמיד יש דעות לכאן ולכאן ואני שדעתי נגד ידועה,תמיד מקבלת את הדעות האחרות ומכבדת את זכותן ש"לא לסבול". אז למה כעסתי? הרופאה המכובדת טענה שאני לא מבינה כלום ושאפידוראל מקטין סיכונים בלידה! היא טענה שנכון שיש בו סיכונים אבל היא לא נתקלה בהם רק למדה עליהם (מענין שעל סיבוך כאב הראש אני בעצמי שמעתי ממקור ראשון מהכירות ממש לפחות ב5 מקרים ולצערי היכרתי גם אשה שהיתה מאושפזת בבית לוינשטיין חצי שנה עם שיתוק!) היא טענה שבלי אפידוראל יש המון קרעים בדרגה 4 עד איבוד שליטה בצרכים (ושכחה לציין שהנשים לוחצות בשכיבה רק כי היגיעו לפתיחה מלאה). אמרתי לה שאני יכולה להבין שיש נשים שבוחרות לקחת אבל אני לא מוכנה שהיא בתור רופאה עוד תספר לי שיש התוויה רפואית לאפידוראל בכל לידה אז היא אמרה שבעיניה כאב זה התוויה רפואית! הפתעתי אותה שאפשר ללדת בלי ללחוץ ושמי שהפך את היולדת לחולה זה הרופאים והמיילדות אז כמובן שהיא מיד טענה נגד ש"פעם נשים ותינוקות מתו בלידה" אז אם לא ידעתם זה קרה כי לא היה אפידוראל... ולא דיברתי מילה וחצי מילה על לידות בבית...

אשכר ש

New member
נו שוין

תמיד יש גם כאלה... אני בד"כ קולטת עם מי יש לי עסק ולוקחת צעד אחורה. אין לי כח לוויכוחים. נראה לי טוב שלא הזכרת לידות בית. משום מה, גם אם היית אומרת את כל האמיתות שבעולם בנוגע לזה, היית יוצאת פסיכית כי יש מולך רופאה שנגד. אז למה להתאמץ? לפחות היא יודעת עכשיו שיש כאלו שיכולות ללדת קצת אחרת (בלי אפידורל ובלי ללחוץ).

ולי אמרה אחות אקדמאית

דווקא חברת ילדות - ששמעה שאני רוצה בלי אפידורל היא הייתה בשוק וטיעון המחץ שלה היה - את יודעת שהיו נשים שמתו בלידה מהכאבים האלו??
ואני ראיתי בכל הסרטים שאנשים פשוט מתעלפים כשאין לגופם יכולת לסבול... זה אלמנטרי בהוליווד

bluehorizon

New member
טוב נו

אם היא לפני סטאז' והתמחות, אז כל מה שהיא ראתה בגינקולוגיה זה 6 שבועות. בבית הספר לרפואה לומדים 6 שבועות גינקולוגיה, ורק חלק מזה זה מיילדות. זאת אומרת, היא לא מבינה בזה הרבה. מה שכן, היא סובלת מסינדרום שראיתי פעמים רבות - סינדרום ה-"אני לא מסוגלת להודות שאני לא מבינה בזה כלום, ולכן אני אברבר שטויות". זה השלב שהתשובה שלכן צריכה להיות זו - "חביבתי, גשי נא ל-pubmed ותתחילי לקרוא". אין כמו לנפנף לאנשי המקצוע ב-evidense based medicine. אם זה לא מעמיד אותם על טעותם - לפחות זה מביך אותם.

אם פי 3

New member
באמת יש לה רעיונות מקוריים

שאפידורל מונע קרעים - זה עוד לא שמעתי. מעניין מה ההסבר הפיזיולוגי לזה... וגם בתור מונע תמותה, עוד לא פגשתי אותו (חשבתי שזה שמור לקיסריים). אני מסכימה שחלק מתפקידה של הרפואה הוא לשכך כאב של חולים, במיוחד בהליכים רפואיים (במהלך ניתוח ולאחריו, למשל) אבל גם כאב הנובע ממצבם - אבל זה רק בתנאי שהחולה מעוניין בכך, יולדת (שאינה חולה...) שבוחרת לוותר על שיכוך כימי של הכאב - אין שום סיבה רפואית לעשות את זה. ואני מסכימה איתך - זכותן של נשים לבחור בשיכוך הכאב על ידי אפידורל, אבל אין לו התוויה רפואית (שלא בקיסרי).

She Dolphin

New member
ומה היא יודעת על הנקה? ../images/Emo3.gif

מצטערת, לא יכולתי להתאפק

debby12

New member
מנהל
חרסתותי ../images/Emo6.gif

התאפקתי עד מאוד לא להגיב בשרשור כדי לא להביע את דעתי על ה"גאונה התורנית" עם הדיפלומה. אבל השאלה שלך על הידע שלה בהנקה הרסה אותי סופית
רק מהסקרנות - אמרת שהיא ילדה לפני כמה חודשים? מה אוכל/ת התינוק שלה בשלב הזה?

אמממאאא

New member
מפתיע אבל היא מניקה...

היו לה דוקא המון קשיים אבל היא עדין מניקה,זה זמני כי היא חוזרת לבי"ח אחרי החגים ואומרת שזה לא סטרילי לשאוב שם...

debby12

New member
מנהל
וגם - תמ"ל הוא סטרילי כידוע ../images/Emo6.gif

ומושלם בכלל <מצרפת קישור למקרים של הסרת תמ"ל מהמדפים בין מסיבות של חיידקים שיכולים לגרום דלקת קרום המוח וספסיס, בין בשל רכיבים מיותרים אחרים (עופרת
) ובין בשל חוסרים ברכיבים תזונתיים או סתם "ריח רע".

mamadan

New member
שיהיה לה לבריאות..

מקווה שלא יותר מידי נשים תמימות יקנו את השטות הזאת. דרך אגב- מאוד אהבתי את החתימה שלך!

mise

New member
זה מרגיז.

בדיוק לפני זמן אמר לי מישהו, כששוחחנו על רפואה ורופאים ש"מה, בן אדם למד 7 שנים, בן אדם יודע" (נאמר על ידי אדם שכל מה שהרופא אומר קדוש). חבל שנשים נחשפות למידע שה"רופאה" הזו מפיצה.

lowprofile

New member
כל כך מרגיז

בהריון הראשון הדבר היחיד שהיה לי ברור זה שלאפידורל אני לא מתקרבת. דווקא על הסיבוכים של האפידורל שומעים והמון. כל מי שאני מכירה שקיבלה אפידורל, גם נחתכה בסופו של דבר. ואני מכירה אישית מספר נשים שקיבלו אפידורל וסבלו אחר כך מכאבי ראש נוראיים, מישהי עם שיתוק של יותר משבוע (!) בגפיים. או פשוט כאלו שהכניסו להן את האפידורל במקום הלא נכון ובמזל לא קרה להן כלום. (הבחורה שקיבלה שיתוק מהאפידורל ילדה כמה שנים אחרי זה בלידת בית מופלאה). איך זה יכול להיות שבמעגל הכרויות כל כך קטן יחסית, יש כל כך הרבה פישולים? מן הסתם זה מעיד שאפידורל הוא לא הדבר הכי טוב. לאנשים שבאים בגישה של הדבר היחיד שאת צריכה להגיד בלידה זה אפידורל אני פשוט לא מתייחסת. מעניין שרובם גם גברים. בהריון הנוכחי, אני ממש לא יודעת מתי אני אלד, ואיך, הדבר היחיד שאני יודעת זה שזה יהיה בלי אפידורל, בלי פטידין, ובלי מליון ואחד הדברים שתוקעים בלי סיבה.

nubi

New member
אפשר להגיד משהו?

אני לא רופאת נשים. אני רופאת שיניים שמתמחה בתחום של מחלות חלל הפה וטיפול בחולים בסיכון גבוה. למה אני מספרת לכן את זה? משום שהתחום שלי מכסה את כל הרפואה הפנימית והעור, ובסוף ההתמחות אני יכולה לגשת גם לבחינות ברפואה. כך שאני נחשבת קצת מזה וקצת מזה. למה כל ההקדמה הארוכה? אני מרגישה המון פעמים כל כך לא בנוח עם אוירת האנטי נגד רופאים/הרפואה בפורומים. אנחנו לומדים כל כך הרבה, נותנים את הנשמה (רק ביום חמישי כמעט אושפזתי בגלל כאבי בטן, אחרי צרחות אימים שספגתי באותו הבוקר מחולה, עד כדי כך לקחתי ללב) ומנסים נורא לעזור, ובתמורה-צוחקים עלינו, מזלזלים בנו ובידע שלנו. שוב, אני לא מתיימרת להבין באפידורל ובלידות, אבל אני בטוחה שהרופאה הצעירה לא התכוונה להרגיז אותך. היא מצטטת את מה שהיא קראה/שיננה. הרי גם היא לא רופאת נשים. הידע שלה הוא כללי בלבד-ממה שהיא זוכרת מהמבואות והרוטציה הקצרה שהיא עשתה במח' נשים. אני בטוחה שהיא הרגישה כל כך מתגוננת ולחוצה, שהיא כבר לא ידעה מה להגיד וזה מה שיצא לה מהפה. לא שאני מנסה להגן עליה-כי אני לא מכירה אותה. ולא שאני מנסה להגן על כל הרופאים או רופאי השיניים (מי כמוני יודעת שיש בינהם הרבה שמוקים), אבל כל פעם שאני קוראת כזאת הודעה-משהו נצבט בלב וזה עושה פחות ופחות חשק לענות אחר כך או לעזור או לשתף בידע שלי. ובחרתי לענות לך דווקא כאן, כי זה פורום עם נשים אינטילגנטיות מאוד ואני מאוד מקווה שזה לא יעורר התלהמות.

../images/Emo140.gifאני יכולה להעיד רק על עצמי..

שיש רופאים שאני מאד מעריכה ומחבבת (במיוחד את רופאת השיניים שלי
שהיא מדליקה ונחמדה במיוחד). מה שמעצבן זה רופאים או אנשים כמוה שאומרים דברים לא נכונים, ומאחר והם אסמכתא גדולה (מדי?) בעיני רבים, רצוי היה כי ירחיבו את ידיעותיהם קצת מעבר לקופסה. עוד יותר חבל שזה מה שמלמדים שם וזה מה שעובר הלאה ליולדות שסומכות על רופאים שכאלה ואז נגרמות להן חוויות לידה (זו הדוגמה לצורך העיניין) מזעזעות.

bluehorizon

New member
אבל זה בדיוק ההבדל

כשאת אומרת "אני לא מתיימרת להבין באפידורל ובלידות" - פה נעוץ כל ההבדל. אם ישאלו אותך שאלה בנושא, או בכל נושא רפואי, תהיה לך היכולת ללכת ולחפש אינפורמציה רלוונטית ולחזור עם תשובה מלומדת, ולא לנפנף ב-DMD שלך כדי לדבר על דברים שאת לא מבינה בהם. זו המהות של יושרה מקצועית. אני בכלל בכלל לא באווירת אנטי רפואה. אני ממש ממש פרו. למעשה, אני הולכת להיות רופאה (קונבנציונלית לגמרי) בסופו של דבר (עניין של שנה וקצת), אבל זה עדיין לא אומר שאני יודעת הכל. אני גם לא מתיימרת לדעת הכל, ואני גם לא מתביישת להגיד "אני לא מבינה בזה כלום, אני אקרא ואבדוק". דווקא בגלל שאני "מבפנים" יש לי אלרגיה ל-know all syndrome.דווקא בגלל שהידע שלה הוא כללי בלבד, מן הראוי שתהיה לה קצת יותר ביקורת עצמית. זה אף פעם לא מזיק. זה רק יכול להועיל לה בקריירה.

אמממאאא

New member
צר לי אבל הרופאים של היום

נדמה שיותר מללמוד רפואה הם לומדים להתגונן. לא למדתי רפואה אבל לעיתים נדמה לי שמלמדים שם המון סטטיסטיקות של מקרים איומים ולומדים איך להתגונן מפניהם. אם היא לא יודעת ולא מבינה שלא תדבר! לא מוכנה לקבל שטויות כמו שאפידוראל מונע קרעים מדרגה 4 וכשמה שיכול למנוע את זה זאת לידה פיזיולוגית ללא שלב לחיצות של שעות רק כי האשה בפתיחה מלאה,לא מוכנה שיגידו לי שהסיכונים באפידוראל קטנים יותר מהתועלת. בואו לא נשכח,כולה מדובר על משכך כאבים! וממתי מניעת כאב בלידה הוא משהו רפואי? האמת שאני ממש לא לוקחת תרופות ולא נותנת גם לילדי אבל אני רואה מסביבי המון אנשים נשים וטף שאקמול/אדוויל/נורופן/אופטלגין נמצא תמיד בתיקם מוכן ללקיחה אז בטח שבכאב של צירים הן בטוחות שימותו.

למעלה