אני עצבנית! כנסו

y a ® d e n a

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif אני עצבנית! כנסו../images/Emo26.gif../images/Emo46.gif

היום הייתי לי במרכז קניות ליד הבית שלי, אני נכנסת לחנות המזו**נת הפנינג ומה אני רואה
בתוך החנות אני רואה אקווריונים למכירה ובתוך יושב ולא זז דג סיני שכביכול יכול לחיות בתנאים המחפירים האלו של 10 סנטימטר על 10 סנטימטר
חטפתי כריזה הלכתי למוכרת ושאלתי אותה איך אפשר לשים את הדגים האלו בתוך ה"אקווריום" הקטן הזה ואי אומרת לי "אפשר" אחחחח אני עצבנית
אז בתור אנשים שמבינים בזה, מותר להם לעשות את זה ולגרום לדגים לא לזוז ותוקעים להם שם עוד דברים שהם לא יוכלו עוד לזוז

אורי-

New member
אני מניח שכוונתך לדג קרב

יש גם מקומות שמחזיקים אותם בקופסאות בגודל קופסת חומוס קטנה (המון חוות דגים מפיצות אותם בקופסאות , והמוכרים משאירים אותם שם עד שהם נמכרים) , יש מקומות ששמים אותם בכוסות חד פעמיות שקופות... אני גידלתי דג קרב באק' של 12 ליטר (עם פילטר) , וזה כי הוא לא מסתדר עם כל סוגי הדגים (הוא הציק לגורמים כי כנראה זיהה אותם כנקבות קרב , והסומטרות טורפות לו את הסנפירים). אני אישית הרגשתי שהאק' הקטן הוא ממש "בדיוק בשבילו" , יש אנשים שמוכנים להשבע שגם צנצנת של 3 ליטר ללא שום מכשור מספיקה , ובטבע הם חיים בשלוליות קטנות. רמת החמצן במים , אגב , לא כל כך משנה כי הוא נושם אוויר חיצוני (כמו כל משפחת האנבסיים או בשמם האחר - דגי לאבירינט (לאבירינט = מבוך , וזו צורת האיבר שלמעשה חלק מהזימים)). שורה תחתונה - לריב עם מוכרת לא יעזור... בשביל המון מוכרים זה רק כסף , ולא דג. לכי תשכנעי מוכר בשוק שהקרפיון החי (בבאסטה מחוץ למים) סובל, ודג צריך להיות או במים או מת ולא לגסוס שעות בקיץ ... עד שתבוא דודה נחמדה , תצביע עליו והוא יקבל זבנג לראש. עצוב - אבל זה החיים...

אם באמת התכוונת לדגי קרב

אז זה די בסדר ומקובל להשים דגי קרב באק' קטנים לפני המכירה למעשה ההמלצה לגידולם היא אק' של 3 ליטר. גם אם תשימי דג קרב לבד באקווריום גדול, הוא כמעט תמיד יהיה באיזור מסויים וקבוע באקווריום. אחרי הכל זה דג טריטוריאלי. שאלה לי אליך.. באיזה עיר ראית שמוכרים דגים בהפנינג ? לא ידעתי שהם מוכרים דגים בכלל.

Suikun

New member
הפנינג לא מוכרים דגים

הפנינג לא מוכרים דגים, את הדג המסויים הזה אני משער שהם מוכרים יעני בתור חפץ. דגי קרב הם דגים טריטוריאלים רק כלפי דגי קרבאחרים.. אצלי באקווריום למשל, הדג מסתובב בכל האקווריום ומאוד פעיל, בניגוד למה שאנשים אומרים, שהוא נשאר במקום אחד ולא זז.. :\ מקובל בחנויות לשים דגי קרב בכלים קטנים כיוון שהם דגים עמידים, שיכולים לנשום מפני המים, והמוכרים קופצים על הזדמנות זו ומוכרים אותם בכוסות פלסטיק קטנות (חוסך מקום), ובתור גאדג'טים (דגי קרב בתוך ריבוע קטנטן, או מבצע- קונים אקווריום ליטר ומקבלי םדג קרב במתנה). זאת עדיין התעללות ולא מוסרי.

אורי-

New member
לגבי יכולת השחיה של הדג

כשמתי אותו בתור הדג הראשון באק' פנורמי של מטר (לפני שהגיעו גורמים והחליטו להתרבות , מה שגר בניית אק' מיוחד בשבילו) הוא שחה המון , הלוך ושוב. כשהוא נמצא באק' עם דגים שמציקים לו - הוא מתחבא בפינה. המון דגים מציקים לו כי הספירים הארוכים מעוררים יצר נשיכה גם אצל דגים רגועים (שלא לדבר על נשכנים ידועים כמו סומטרות). הכי טוב לדג קרב - אק' לבד , אבל רצוי אחד גדול ככל האפשר.

אורי-

New member
אולי מציקים לו ? ולכל דג יש אופי

אצלי באק' 90 ליטר הוא היה בפינה (כי הציקו לו) , באק' של מטר הוא שחה כל הזמן. באק' 12 ליטר , לא היה לו הרבה לאן לשחות , אבל הוא היה די פעיל. לפעמים דגים מתנהגים ממש לא "לפי הספר". אני לא יודע אם שלך הוא חריג או שלי חריג... אבל לכל כלל יש יוצא מהכלל , גם אצל דגים.

lilithmm

New member
תשובה כללית על שאלתך

דגי קרב מוחזקים במיכלים קטנים כיוון ששני זכרים לא יכולים לחיות יחדיו. סיבה זו לא מצדיקה חיים בצלוחית והדבר היחיד שניתן לעשות הוא חרם צרכנים, עד שבעלי חנויות יפסיקו להחזיק את דגי הקרב בתנאים אלו. אין דג בכלל שאמור לחיות באקוריום כ"כ קטן. פשוט לא קיים יצור כזה. העובדה שמדובר בדג טריטוריאלי שקט ואיטי שמעדיף לחיות מבקום אחד ולא לזוז יותר מדי וודאי שלא אומרת שטוב לו באקוריום. גם דג זהב באקוריום של 12ל' חי חיי סבל ומצוקה. אותי באופן אישי מתוך אהבה לדג הספציפי, מחריד המראה של קוי באקוריום. מדובר בדג שנמכר כאן בזול בחנויות בע"ח כדג לאקוריום. בבריכות גדולות הדג יכול להגיע לאורך מטר, ובטבע ליותר ממטר. הפנינג היא לא חנות מז**נת, אלא בסה"כ אחרונה בשרשרת עסקים שמתפרנסים מסבל של בעלי חיים. אם היית מבקרת בבית גידול היית נחרדת ממראה של אלפי דגים בריאים שנזרקים לפח הזבל בעודם בחיים לגסוס באיטיות. העובדה מדברת בעד עצמה (גם כאן בפורום), המון דגים לא מצליחים לשרוד באקוריום, בגלל שהחנויות ממליצות לקנות הרבה דגים (למה?) גם אם אין לנו בבית את התנאים המתאימים להחזיק את כולם. גם דג שמצליח לשרוד מת בגיל צעיר יחסית לגיל אליו היה יכול להגיע בטבע. הבעייה העיקרית נובעת מהעובדה שבני אדם מתייחסים לדגים כאל חפצי נוי דוממים. יש טרנד כבר כמה שנים של מכירת דגים קטנטנים (נאונים בד"כ) באקווריומים אטומים (!) בגודל קטן יותר מבקבוק קולה אישי. ברור שאחרי שהדג הוכנס לאקוריום הזה הוא יצא משם רק מת. הוספתי לך קישורים נוספים לעיון בנושא.

Suikun

New member
מנהל

יהיה נחמד אם תוסיף את הלינק לעצומה נגד צביעת דגים לטאג ליין.

סימסית

New member
אז ככה!!

דבר ראשון את תמימה מידי!אם אני הייתי רואה את זה הייתי צורחת עליהם ואף קוראת למשטרה,כפי שעשינו לחנות חיות אצלנו שהתעללו בדגים אמרתי לחברתי והיא צרחה עליהם ואמרה להם:"אם לא תסדרו ת'חנות הזאת עוד יומיים אני מצלצלת למשטרה!"אחרי 4 ימים הלכתי לשם ואני רואה החנות מסודרת כמו בובל'ה! אז גם את!לכי לחנות הזאת,תגידי למוכרת-דג הוא כמו בן אדם!דג קרב,צריך אקווריום קטן אבל לא כ"כ!! ואפשר להגיש על זה תלונה!וחבל כי יש על זה קנס גדול+תיק במשטרה+סגירת חנות! אני בררתי כי זה מה שרציתי לעשות כשראיתי ת'חנות המזורגגת אצלינו! אז...תגידי לגברת מוכרת שתתחיל לייחס חשיבות לדג!!!! ואם כבר הנושא-היום אח שלי בא עכשיו מבי"ס וסיפר לי שהבית ספר המפלצתי שלהם מחזיק שליירים ודגי זהב באקווריום אטום,בלי משאבה ובלי פילטר,ואים להם אוויר,העיקר היופי יענו,והוא אמר שהם כל יום הולכים לבקר את הדגים והם מוצאים אותם צפים!!מתים!!!ומחליפים אותם!העיקר הזבלים טוענים שאין תקציב!והם רוצחים דגים חסרי אונים ומביאים חדשים!!!!!מה אפשר לעשות בנושא????

גלעד cool7

New member
סימסית, אינך נטולת תמימות גם.

זה חוקי לגמריי, את מתייחסת לזה כאל מכירת סמים או מוצר שאינו חוקי... הדבר היחיד שאפשר לעשות זה לנסות לפנות לצער בעלי חיים. אם חנות מוכרת זה אומר שהספק סחלורה שלהם קנה את זה בעצמו... אין החנות אשמה, זכותה על פי החוק.

lilithmm

New member
זה לא חוקי

יש תקנות אחזקת בעלי חיים בחנויות. גם אם אי אפשר להתלבש על חנות בגלל תחזוקת דגים לקוייה , אפשר להתלבש על אחזקה לקוייה של בע"ח אחרים. חנות שמתחזקת את הדגים שלה בצורה בלתי הולמת סביר להניח שתתחזק גם בע"ח אחרים באופן לקוי. גם בלי לערב את המשטרה אפשר לעשות פרסום גרוע וכתבות על אותה חנות בעיתון, לעמוד מול החנות ולבקש מקונים ללכת לחנות אחרת, לערב את רפ"ק שאול מימון ועוד. בד"כ מספיקה שיחה עם בעלי החנות והתנאים משתפרים. כפי שאומרים, כשר אבל מסריח, וגם רוכלי דגים בשוק כבר קיבלו קנסות על התעללות / אחזקה לקויה.

גלעד cool7

New member
לא חוקי בלתי שווה ל-לא מוסרי.

מסכים בהחלט שתנאים לקויים של החזקות וגרימת עוול, אפשר לגנות בשם רע לחנותעל ידי הפצת העניין באוזני ציבור, וכן באוזניי אנשים כוח. אבל אם כמה שהייתי רוצה שאין זה יהיה כך, אין חוק שאומר אל תחזיק דג באקווריום קטן. עכשיו יבוא מישהו שיגיד "אבל יש חוקים נגד התעללות בבעלי חיים". אז כן, לא חוקי להתעלל בבעלי חיים- מי אמר שזאתי התעללות? אמנם אני גם איני מאמין שהדג עושה חיים, אבל מאמינים? שונה מעובדות.

סימסית

New member
אני אכן נטולת תמימות...

למה אתה חושב שלא? אילו הייתי תמימה הייתי אומרת לה שזה בסדר..או משהו,אבל אני במקומה הייתי צועקת ומעירה למוכרת...

איזה לחוצים... זה רק דג!!!!!!!!!

זה לא שלקחו את אחיך או משהו כזה ושמו אותו בחדר קטן... את לא צריכה ליהות עצבנית בגלל זה.. יש עוד אלף כמוהו בטבע. וסימסית אל תשחקי אותה פה שאת איזה מנהלת אגודה לבעלי חיים.. המישטרה הייתה צוחקת לך בפנים אם היית קוראה להם..

"רק דג"?!

קיפוד, קח בחשבון שמדובר בנשמה, ביצור חי! אם היו כולאים אדם חף מפשע בתנאים האלה, ברור שהייתה קמה צעקה. אחרי הכל, לא כך מתייחסים לבני אדם, למרות שיש עוד המון כאלה בטבע. אז זה דג! אז הוא לא יכול לדבר ולומר שכואב לו או שמציק לו. אז מה, אם הוא לא מדבר אז זה אומר שהבעיות שלו לא קיימות? אני לא יודעת מה איתך, אבל כשאדם שאכפת לו מבעלי חיים מאמץ חיה כלשהי, הוא בעצם מתחייב כלפיה לנהוג בה בצורה ההוגנת ביותר בתנאי השבי. אני לא מדברת על החבר'ה מ"אנונימוס" שמקדישים את עצמם לעניין (למרות שהם אחלה) או לצמחונים וטבעונים ששינו את כל התזונה שלהם כדי שחיה לא תסבול, אבל בחייך! קצת אנושיות לא הרגה פה אף אחד. ועוד משהו, לסימסית: אולי קיפוד צודק בעניין המשטרה, אבל אם תפני לאתי אלטמן מ"תנו לחיות לחיות", אולי לתלונה שלך "יהיו שיניים יותר חדות". שלכם- קיפודית ים... בלופ בלופ.

אני מסכים בחלק ממה

שאמרת.. יש לי רגשות לבע''ח יש לי גם נחש וכלבה.. אם אחד מהם ימות חס ולחלילה אני יבכה!!! אבל דג?!? היו לי 20 ציקלידים ליפני שנה(אוסקרים טקססים ג'ואנים ואוסקר אלביו) היום יש לי 3 אוסקרים טקסס וג'ואני... ואני לא בוכה או חש רגש עצוב.. פשוט לקחת על עצמי מטלה ליראות עד כמה אני יכול לגדל טוב אז אני עושה עכשיו אקווריום צמחייה עם דיסקוסים.. ולא הרשתי לעצמי ליהיות עצוב... ותחשבי על כך שדגים למשל מטילים 100 ביצים או משריצים 100 וולדות כל פעם.... אז זה לא נורא אם 10 20 ימותו!! כי בכל זאת יש להם המשך... זהו בינתיים..

אויש קיפוד!

"לקחת על עצמי מטלה לראות עד כמה אני יכול לגדל טוב"?? אתה יודע, לפני שבוע בערך גיליתי ששני הדגים המיתולוגיים שלי "מתולעים" ובמצב קשה למדי. אני אמנם ילדה גדולה, אבל כמה בכיתי באותו ערב שנאלצתי לבקש מחברה שלי לקחת אותם להמתת חסד. היום, אם לאחד מ-4 הדגים שלי יקרה משהו- יהיה לי מאוד עצוב. אתה מתייחס לזה כתעשייה. אני לא. בשבילי, כמו חלק לא קטן מהאנשים שמגדלים חיות, הדגים האלה אם כתובת לתשומת לב ואהבה שיש לי לתת ואין כל כך למי (ואני לא אלאה אותך בסיפורי אלף לילה ולילה על בן הזוג היקר שלי, שנמצא 10 דקות ממני, שמיום ראשון לא ראיתי אותו והמצב הזה הולך להימשך עוד הרבה זמן). אלמלא הייתי סטודנטית שגרה במעונות- הייתי מאמצת גם כלבלב נטוש. הדיעות שלך מדאיגות אותי למדי. כך גם חושבים אנשים שמבצעים ניסויים בבעלי חיים. אני לא אומרת לך להיות צמחוני או טבעוני, או ללכת להפגין עם אנונימוס (למרות שצמחונות זו אחלה אופציה, אני כזו כבר למעלה משנתיים והיד עוד נטויה), אבל לפחות קצת הומניות!! אני מקווה שלפחות הדגים שלך מקבלים את מה שהם צריכים, ושהתחביב שלך נובע מתוך אהבה לחיה ולא מתחרותיות גרידא. וגם לנו כאנשים יש המשך. אז זה אומר שזה בסדר להתייחס גם אלינו כחפץ נוי? וחוץ מזה, מה אתה יודע על המשכיות? אולי בעוד 10-20 שנה דגי זהב, למשל, יהיו בסכנת הכחדה? אתה יכול לערוב לכך שלא? אני לא יכולה. וחוצמזה, בינינו... אני מתה על כל דג ודג שיש לי. ואעשה הכל, הכל, הכל... כדי שיהיה להם הכי נעים אצלי. אני.

למעלה