אשת השבוע- גם את יכולה!!!

../images/Emo47.gifאשת השבוע- גם את יכולה!!!

רוצה לקבל זרקור מיוחד עליך למשך שבוע? ספרי ושתפי אותנו בפרטים עליך, על העסק שלך ועוד עוצי לנו עיצות, עני לשאלות ובכלל- שבוע שלם שהעסק שלך במרכז העניינים. השתכנעת שכדאי? וזה גם לא עולה כסף? אז מה שצריך לעשות: א. לשלוח למיכל קנדל מנהלת הפורום (אני) מסר דרך מערכת
ולבקש ונתאם מועד- מה ככה? כל אחת יכולה? בעקרון כן- 1. אם את אורחת בפורום שלנו- עליך להתחיל להשתתף ולהראות פעילות (הוגן, לא?) 2. אם את חברת ארגון "קישורי אמהות"- את מוזמנת לצרף למסר את פרטי המעגל בו את חברה וגם ממך נשמח לשמוע פה... אז קדימה, תמסררו כאן...

אשת השבוע../images/Emo47.gifמיה מיטב מגן

הי מיה, ספרי לנו מהי שיטת ספלטר? מה יחודה לעומת שיטות אחרות של תרפיה במגע ותנועה?

אמאמיה

New member
נעים מאד, מיה - תרפיסטית במגע ותנועה -

אני מלווה תהליכים אישיים ועבודה בקבוצה לבריאות והתפתחות אישית. בשיטת ספלטר עוברים תהליך אישי של למידה דרך הגוף, אשר מחזיר לנו שליטה ואחריות על חיינו, נותן כוח והתלהבות, שמחה ובריאות. המטרה המשותפת לכל התהליכים של עבודה עם הגוף היא להחזיר לנו תכונות שאיבדנו או התעמעמו עם השנים - חיוניות, אנרגיה, התלהבות, התאהבות וכו' וכמובן בריאות וחוסן פיזי ונפשי. התהליך שלנו מתחיל באבחון דרך שפת הגוף וכפות הרגלים, וממשיך דרך תשומת לב לעצמנו, עבודת גוף במגע, תנועה ובשילוב עם תזונה בריאה. מכיוון שאנו לא מפרידים בין גוף לנפש, הטיפול מיועד ליצור שינוי בבעיות קיימות, כמו: כאבי גב, מיגרנות, עייפות ושיעמום, מתח וחרדה, קושי במציאת בן/בת זוג, בעיות עיכול ועוד... וכן לתחזק את הגוף (כדי למנוע בעיות בעתיד) ולקדם אותנו הלאה בחיים. הייחוד של השיטה הוא בשלמות וביעילות שלה - נתבונן על האדם מכל הכיוונים - פיזי, נפשי, תנועתי ותזונתי, ואז נלמד אותו כיצד לעשות שינוי מהיסוד בבעיה איתה הוא הגיע, כדי להחזיר לו את השליטה על חייו, במקום שהסימפטום או הקושי - ישלטו בו. מוזמנות להתייעץ איתי בענייני בריאות, גוף-נפש, ותזונה בריאה לכל המשפחה

Orli Miz

New member
סדנת הבטן של מיה

נשים יקרות, הייתי ונהנתי. הסדנה מעולה, מומלצת בחום!! אם בא לך לפנק את עצמך וחברה טובה\אחות לכי לדבר עם הבטן בכל מיני שפות אצל מיה מיטב מגן!!!

אמאמיה

New member
תודה לך אורלי, כיף לשמוע אותך

מתרגשת לקרוא את כל הפירגונים שלכן השבוע... זה בונוס גדול וממשי ל'אשת השבוע' - ממליצה לכולכן להירשם אצל מיכל. בנוסף לחשיפה, התהליך של עיבוד וכתיבת המידע, המענה על השאלות, מחדדים ומעמיקים את הדרך בה אני מתנסחת, מספרת לאנשים על העבודה שלי. תודה!

הי מיה,נשים ובטן.....

האם העברת גם סדנא לנשים הריוניות,או אחרי לידה ? האם השיטה מתאימה גם להן (לי\לנו)

אמאמיה

New member
קודם כל מזל טוב! כמובן שמתאים...

משעברו ששת השבועות אחרי הלידה, והרחם חוזר לעצמו, אנחנו בד״כ מרגישות הכי לא מחוברות לבטן.. אחרי תקופה בה הבטן היתה המקום הכי מפואר בגופנו, בן לילה הפך למקום שאנחנו רוצות להסתיר. דרך התרגול והתהליך שעוברות בסדנא, נוכל להתחבר חזרה לעצמנו ולעכל את חוויות הלידה והאמהות, ואפילו להנות מגופנו. להתראות מיה

אמאמיה

New member
וקצת על עצמי -

אני מאמינה שבריאות טובה היא נכס. וזהו נכס הדורש השקעה... כמאמר היפוקרטס: טוב לדאוג לחולה שיהיה בריא, אבל יותר טוב לדאוג לבריא שלא יהיה חולה" נסיון חיי לימד אותי, כי שימוש בתרופות מחליש את הגוף ובכלל לא 'מתקן' טוב 'קילקולים' – הם חוזרים שוב ושוב... הבנתי את הקשר הסימביוטי בין מצבי הנפשי למצבי הפיזי, למשל – כאשר אני עייפה ומצוברחת – אז 'מתלבשות' עלי כל מיני מחלות. שמתי לב שכאשר אני 'לא בכושר' – המשמעות היא שאני יותר עייפה, 'תפוס לי' בכלמיני מקומות בגוף ואני חסרת אנרגיה. כצמחונית (מילדות) תמיד הקפדתי על התזונה - מה להוסיף לתפריט שיהיה יותר עשיר, למצוא תחליפים לבשר וכו' – אבל רק בשנים האחרונות, כאשר הצטרפתי לצוות ספלטר וגם למדתי תזונה טבעית אצל יצחק בן-אורי, הבנתי שהדבר העיקרי שיש להוסיף הוא ירקות ופירות חיים ושיותר חשוב מה לא לאכול... כמה נזק גורמים לנו מוצרי חלב, מזון תעשייתי ומשומר, צבעי מאכל וכו'. כאשר גיליתי שדרך עבודה עם הגוף במגע אפשר לשפר את מצבי הגופני ולהשפיע על מצבים רגשיים –נפשיים – זה נראה כמו פלא – מה, יעשו לי קצת מסאז' בגב וזה ישפר לי את המצברוח?? לא יכול להיות. אבל האמת, זה עובד נפלא... כשלמדתי את שיטת גרינברג ובהמשך התפתחתי אל שיטת ספלטר, נפטרתי מדלקות גרון חוזרות ונשנות, כאבי גב, בעיות עיכול, 'מצבי רוח', אלרגיות, ומה לא. בשנים האחרונות אני עובדת עם אנשים באופן פרטי, מעבירה סדנאות וכן חלק מצוות ההוראה של מכללת ספלטר. בנוסף, כותבת http://body-work.blogspot.com/ובו מאמרים, מתכונים ועוד. וכמובן נהנית לבשל ולאפות אוכל מזין, בריא ובעיקר טעים לבני משפחתי וחבריי היקרים. ולפני שאשכח – מזמינה אתכן לסדנא 'נשים מתחברות לבטן' – בואו להתחיל את שישי בתנועה... http://body-work.blogspot.com/2011/01/blog-post.html תודה .

הי מיה, קודם כל נשמע מרתק התהליך שעברת, יש לי

כמה שאלות: 1. האם זהו תהליך קצר או ארוך? 2. האם צריך "תחזוק" לאחר שנפטרים מבעיה מסיומת? 3. האם כדי שהתהליך יצליח חייבים לשלב בין טיפול לתזונה נכונה? דנה

אמאמיה

New member
הי דנה, תודה, ותשובות -

אורך התהליך משתנה בין האנשים כי גם הם שונים... זה תלוי במשך הזמן ממנו סובל האדם מהסימפטום 'שלו', הגיל שלו ועוד. יש מי שנמצא בצומת בחייו בו עליו לקחת החלטה חשובה ואז אפילו פגישה אחת תעזור, ויש מי שמגיע כדי לעבוד על טראומה מהילדות ולכך יידרש תהליך ארוך ומעמיק. אצל ילדים נדרשות בין 2-5 פגישות בממוצע כדי להביא לשינוי במצב. אחרי שאנשים עוברים שינוי בד"כ הסימפטום / בעיה לא יחזרו או שישובו בעוצמה פחותה, ומידי פעם אפשר חבוא לפגישת 'תחזוק' כדי לרענן את ארגז הכלים שלהם ולהתחזק. ואחרון חביב - נושא התזונה - שאלה שהרבה פעמים עולה - יש מצבים וסימפטומים שקשורים באופן ישיר למה האדם אוכל, ואז שינוי תזונתי יהיה הכרחי, למשל, בעיות עיכול, כאבי בטן, לחץ דם גבוה, כולסטרול ועוד. אז אפנה את המטופל לתזונאי/ת. כאשר אין קשר ישיר, שינוי בתפריט לא הכרחי, אך בהחלט נסתכל על הרגלי האכילה של האדם כחלק מהאבחון , ונראה את הקשר לסיבת הטיפול. בריאות

אמאמיה

New member
ממש מההתחלה - מגע הוא החוש הראשון אותו מרגיש

העובר עוד ברחם. הוא עטוף, וננגע כל הזמן וזה מאד נעים ומרגיע, שומר ומגן. מכאן החשיבות של עיסוי התינוקות. אצל תינוקות אין הפרדה עדיין ביניהם לבין העולם והסביבה, ביניהם לבין האם ובין גוף לנפש - אני רעב אז אני בוכה, קר לי אז רע לי, כואב לי אני חסר אונים וכו'. מתוך המקום הזה, בו כל התחושות, החוויות והרגשות זמינים, ועדיין לא התקבעו הרגלים ודפוסים, אפשר ללמד תינוקות וילדים מהר מאד לעשות שינוי במצבם. למשל, תינוק הסובל מכאב בטן - אם נלמד אותו הרפיה ונשימה לאזור המכווץ - כבר תהיה הקלה, או תינוקות וילדים הסובלים מבעיות באזנים, פוליפים באף ועוד - אפשר לעבוד איתם ולהביא להטבה משמעותית.

חוויתי ונהניתי ../images/Emo13.gif

הזדמנות נוספת להודות ולפרגן... השתתפתי בבוקר של סדנא ל"נשים בתנועה". היה כיף!!! משחרר, מאפשר ומרגיע. מומלץ בחום.
רוית

אמאמיה

New member
תודה יקירה, גם אני נהניתי :)

תמיד כיף לפגוש נשים לזמן איכותי של תשומת לב לגוף, תרגול ותנועה ולראות איזו עוצמה יש לעבודה עם הגוף

האם את מטפלת גם בגברים או רק/בעיקר בנשים?

ואם אכן מטפלת גם בגברים - איך את מאפשרת לגברים, שלעיתים אולי מתקשים יותר להתחבר לגופם ולהיות ב"סטייט אוף מיינד" המתאים, להפיק את המקסימום מהמפגשים איתך?
חוצמיזה אני רוצה גם לפרגן על פגישת האחת על אחת שהיתה לנו, בה אבחנת אותי בקצרה בצורה מדוייקת, הדגמת טעימונת של טיפול על קצה המזלג ועשית חשק לעוד... מומלץ

אמאמיה

New member
תודה על הפירגון ותשובה -

כן, אני עובדת גם עם גברים, והאמת - אין ממש הבדל :) יש גברים שיותר מחוברים לגוף או פחות - בדיוק כמו נשים... העיקר שמי שבא, רוצה ומוכן ללמוד משהו חדש כדי לשנות את המצב שלו, והשאר - עלי זה היופי של העבודה הזו, היא עוקפת דפוסי חשיבה, ומשפיעה גם אם מישהו סקפטי בהתחלה. הגוף לא יכול לרמות - הרי אם נתעלם מכאב גב הוא לא יעבור, רק יחריף, נכון? להת' במעגל מחר מיה

המלצה

נפגשתי עם מיה לפגישת איבחון שהיתה מדוייקת ומהנה והשאירה טעם לעוד. מיה מקסימה, מקצועית, רגישה ובעלת ידע נרחב - ממליצה בחום

אמאמיה

New member
תודה עדי, שמחה לשמוע שעדין זוכרת את האבחון

זה היה כבר לפני כחצי שנה :) נהנית לראות את ההתפתחות המקצועית שלך, את ההתמדה וההשקעה, את בדרך הנכונה, בטוחה שכבר מתחילה לקצור את הפירות... להת מיה

שאלה בקשר לסדנא.

מיה, אשמח אם תרחיבי קצת על הסדנא "נשים מתחברות לבטן". תודה רבה!

אמאמיה

New member
כמה מילים על תהליך בקבוצה -

תהליך בקבוצה – מחבר אותנו לגופנו ללא יותר מידי מילים... באמצעות תרגול, תשומת לב לגוף, נשימה, תנועה בשקט ועם מוסיקה, נחזיר לעצמנו כוח, חיוניות ושמחת חיים. http://body-work.blogspot.com/2010/05/blog-post.html- זו סדנא מעמיקה של 8 מפגשים בני שעה וחצי. הבטן היא אחד המקומות המסתוריים בגופנו... שם מתרכזים כל הרגשות שלנו, הסודות הכי כמוסים, זכרונות ישנים וחוויות שעברנו לאורך השנים. זהו מקום מכיל ומעכל, היכול להצמיח חיים חדשים. ולכל אחת מאיתנו יש מה להגיד על הבטן שלה... בסדנא נצא למחקר של מערכת היחסים שלנו עם הבטן דרך תירגול, תשומת לב, נשימה, תנועה בשקט ועם מוסיקה, וננסה להרגיש אותה מזווית שונה מהרגיל. למי זה מתאים? - למי שרוצה לשנות את הדרך בה היא רגילה להתייחס לבטן שלה - למי שאוהבת לנוע, לתרגל ולזוז - למי שסקרנית ללמוד על עצמה דברים חדשים - למי שמפרגנת לעצמה זמן איכות אמיתי לגוף ולנפש מפגש מבוא בתשלום סמלי יתקיים ביום שישי ה-4/3 להת

למעלה