אשת השבוע-גם את יכולה

../images/Emo47.gifאשת השבוע-גם את יכולה

רוצה לקבל זרקור על העסק שלך? הזדמנות לומר את "האני מאמין" שלך? הזדמנות לייעץ, לענות, לקבל פירגונים, להראות ולהפגין את כישורייך ובידול העסק שלך אם התשובות על כך "כן", את מוזמנת לפנות במסר אישי אלי, לשם תאום מועד מתאים. במידה והינך חברת קישורי אמהות- צייני שם מלא והמעגל בו את חברה. במידה והינך אורחת בפורום- יש להראות חברות פעילה בחברה: לענות, לשאול, לייעץ, להעלות דיונים וכיו"ב (ולא רק לפרסם בלוח המודעות) נשמח לארח אתכן ב

והשבוע- כרמית מטלון ../images/Emo47.gifאשת השבוע

הי כרמית, נשמח לשמוע איך את מצליחה לשלב את העבודה עם תינוקות ואמהות יחד עם משפחה וילדים משלך.... וטיפים לשינה טובה- לנו האמהות!!!

בוקר טוב לכולן ../images/Emo13.gif

לפני הכל - מי אני? קוראים לי כרמית מטלון גולדברג, בת 37, נשואה לאורי ואמא של 3 ילדים מתוקים קשת, קרני ותום. בשנים האחרונות אני עוסקת בייעוץ והדרכת הורים בתחומים שונים ומתמקדת בשלושה תחומים עיקריים: 1. ייעוץ שינה לתינוקות וילדים 2. הדרכת התפתחות תינוקות 3. הדרכת הנקה איך הכל התחיל? בהשכלתי אני בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני במנהל עסקים וב"גלגול הקודם" שלי עסקתי במשך שנים בתפקידי ניהול שונים בתחום ההייטק. ואז נולדו הילדים והכל השתנה... קרני ותום התאומים הבכורים שלי נולדו פגים וההתחלה היתה לא פשוטה - כמה שבועות בפגיה, הנקה כפולה ותובענית, בעיות התפתחויות ומעקבים רפואיים שונים והקושי הגדול מכולם – לא לישון בלילה... (בסרטים התינוק נולד ורוד, שמנמן וחייכן, מיד מתחיל לאכול וישן כל הלילה, לא?) כמו שקורה לנשים רבות – האמהות הביאה אותי לעשות שינוי מקצועי.. בחרתי להתמקד בעולם המופלא של ההורות והמטרה שלי היא להעניק להורים ידע וכלים מעשיים שבעזרתם הם יוכלו להתמודד בהצלחה עם האתגרים השונים שב'להיות הורים'. לכל שלושת התחומים שבהם בחרתי להתמקצע (שינה, התפתחות והנקה) הגעתי מתוך חוויות והתמודדויות אישיות ומבחינתי הם מייצגים את 3 המוקדים המשמעותיים שבהם חשוב לתמוך בהורים בתחילת ובהמשך דרכם.

הדרכת הנקה

אני פוגשת אמהות להדרכות הנקה עוד בבית החולים או בביתן. המטרה שלי היא לעזור לנשים להשיג את המטרות שלהן מבחינת האכלת התינוק. אני מלווה את הנשים בלי שיפוטיות, בלי לעורר עוד רגשות אשם ובגישה מאוד מתונה ולא קיצונית כלפי הנקה. מוזמנות לשאול שאלות...

Orli Miz

New member
הנקה ותוספים

רבות ממטופלותי טוענות ש"אין לי מספיק חלב, הוא תינוק גדול או לחילופין, קטן וצריך לאכול הרבה. אז הייתי חייבת לשלב סימילק.." איך את יכולה לעזור? והאם זה נכון?

שאלה מעולה, תודה..

אחד החששות הכי גדולים של אמהות מניקות הוא שאין להן מספיק חלב... החשש הזה משתלב מצויין עם שלל רגשות האשם והפחדים שתוקפים אותנו אחרי לידה.. בפועל, רק לאחוז מזערי מהנשים יש קושי אמיתי בייצור חלב. מרבית המצבים שבהם יש מיעוט חלב – קשורים אך ורק למה שנקרא 'ניהול הנקה'. לכן, בוודאי שאפשר לעזור. ברוב המקרים נדרשת רק פגישה אחת – אני מדריכה איך להצמיד את התינוק כך שהיניקה תהיה אפקטיבית ומדריכה לגבי מתי וכמה להניק. כדאי מאוד לקבל עזרה כמה שיותר סמוך ללידה – כך הבעיות נפתרות בקלות ובמהירות.

הי כרמית שאלה לגבי הנקה שקשורה גם לבעיות שינה

אומרים שילדים שיונקים לא ישנים לילה שלם עד שמפסיקים לינוק ולא מעט הורים נותנים תחליף לפני השינה כדי ליצור שנת לילה, מה דעתך המקצועית?

עוד שאלה מצויינת - הנקה, בקבוק ולילה מלא

נכון, זה אחד המיתוסים שקיימים, אבל בפועל זה לא מדוייק.. אני לא מתייחסת כרגע לגילאים המוקדמים שבהם ברור שתינוקות אוכלים במשך הלילה בין אם זה הנקה ובין אם פורמולה. בחודשים המתקדמים יותר, הרבה פעמים ההתעוררויות אינן קשורות דווקא לרעב, אלא לתלות כלשהי של התינוק בלפגוש את ההורה ולקבל האכלה כדי לחזור לישון. לכן, זה לא כ"כ משנה אם העזרה שניתנת ע"י ההורים ניתנת ע"י הנקה או בקבוק – המציצה עצמה וההתערבות של ההורים הן מה שהתינוק זקוק לו כדי לחזור לישון. מהסיבה הזו לא עוזר למשל לדלל חלב במים כדי שיהיה פחות טעים, או אפילו להחליף בקבוק חלב בבקבוק מים - כדי למנוע התעוררויות. כל העזרים האלו הם גורמים חיצוניים שהתינוק או הילד נעזרים בהם כדי לחזור לישון, בדר"כ בגלל שהם אינם יודעים להירדם באופן עצמאי.. גם הסמכה של תחליף חלב או מתן דייסה לא בהכרח עוזרת, ויש ילדים שהיא אף מכבידה להם על הבטן ופוגעת להם בשינה. בקיצור, במקרים רבים רעב זה לא העניין ולכן לא משנה מה נותנים לאכול...

הדרכת התפתחות תינוקות

לשיטת "צעד ראשון" הגעתי כאמור בעקבות התנסות אישית בטיפול בבן שלי. אני נותנת הדרכות התפתחות אישיות בבית הלקוח. הרבה פעמים הורים חשים חוסר אונים מול בכי של תינוק, התקף גזים, התנגדות לשכב על הבטן, או מול עיכובים בהתהפכות, זחילה, התיישבות וכו'. המטרה שלי היא לתת להורים כלים מעשיים ופשוטים שיעזרו להם להתמודד עם כל אלו וישפרו את הבטחון שלהם כהורים. מוזמנות לשאול...

ייעוץ שינה לתינוקות וילדים

קראתי לעסק שלי בתחום ייעוצי השינה 'משפּחה חורפּת' – כי זו התוצאה הסופית של ייעוץ השינה האישי – כל המשפחה ישנה סופסופ... כולנו יודעות שחוסר שינה הוא אחד הדברים הקשים והמייאשים ביותר שההורות מביאה איתה והבשורה הטובה היא שזה בר שינוי.. המטרה של הקניית הרגלי שינה טובים היא ללמד את הילד להירדם באופן עצמאי ולישון כל הלילה. אני מקיימת פגישת אבחון בבית המשפחה, בונה תכנית עבודה אישית המותאמת למצב המשפחתי ומעניקה ליווי אישי צמוד עד להטמעת השינוי. חוץ מזה, אני מקיימת חוגי בית והרצאות בנושא שינה של תינוקות וילדים. מוזמנות להעלות שאלות כלליות או התייעצויות אישיות...

הי כרמית מאיזה גיל אפשר להתחיל בהדרכת שינה?

וכמה זמן זה לוקח ללמד ילד/ תינוק לישון לילה שלם?

הי דנה

הרעיון של תהליך ייעוץ שינה הוא ללמד את הילד להירדם לבד – גם בתחילת הלילה וגם בכל פעם שמתעורר במהלכו.. מסביבות גיל 5 חודשים יש לתינוק יכולת פיזיולוגית להירדם עצמאית ולכן, אני מתחילה לעבוד בתהליכים אישיים רק מהגיל הזה. חוץ מזה, אני נותנת הדרכות חד פעמיות להורים עם תינוקות מתחת לגיל 5 חודשים, כדי שיתחילו לבנות תשתית טובה לשינה (ואז, בגיל 5 חודשים, החיים שלהם הרבה יותר קלים..). מבחינת אורך התהליך זה משתנה ותלוי בגיל של התינוק או הילד, במצב ההתחלתי שהיה ועוד. הממוצע הוא סביבות חודש-חודש וחצי. לא צריך לחכות כ"כ הרבה זמן עד שיש שיפור כמובן, שיפור מגיע ממש בהתחלה ואנחנו ממשיכים לשפר ולשפר עד שהלילות מושלמים

הדרכת שינה

הי כרמית, כמה זמן לוקח התהליך שאת מתארת? והאם ההרדמה העצמית מלווה בבכי? - אני לא אוהבת את השיטות בהן נותנים לילד לבכות למספר דקות.

אני מאוד שמחה שאת שואלת לגבי בכי כי..

מענה תמידי לבכי זה אחד העקרונות הכי משמעותיים שלי בתהליכי השינה. המטרה שלי היא ליצור מערכת יחסים של אמון ובטחון של הילד בהורים ומתוך זה ללמד את הילד הרגלי שינה טובים. לכן, לאורך כל התהליך – תמיד כשהילד יבכה ההורים יגשו אליו מיד וירגיעו אותו במיטה או על הידיים. אני מאמינה שלימוד לא יכול להיות מיידי אלא תהליכי והדרגתי ולכן תהליך ממוצע נמשך חודש-חודש וחצי, כאשר יש שיפור כבר בהתחלה והוא הולך ומתעצם. תודה על השאלה, וקצת סבלנות הוא רק בן שבוע

shirlykl19

New member
המלצה../images/Emo24.gif

לאחיינית שלי יש שתי בנות מתוקות. הבכורה בת שלוש והצעירה בת שמונה חודשים. לאחר תלונות מרובות שלה על כך, שהקטנה אינה ישנה בלילה ועל עייפות גדולה, הצעתי לה את כרמית המקסימה. ו.....זה עובד !!! האחיינית מספרת, שהקטנה מתעוררת פחות בלילה, וזה רק תחילת התהליך.... כרמית, יישר כוח בעזרתך לאחייניתי ולהורים נוספים לישון טוב בלילה ולהיות הורים יותר רגועים ושלווים. שירלי

תודה שירלי ../images/Emo24.gif

ודרך אגב - האחיינית שלך פשוט מקסימה ועל הבת הקטנה שלה אני בטוחה שעוד כולנו נשמע, היא מדהימה

עשה זאת בעצמך

היי כרמית, האם את מאפשרת גם יעוץ בלבד? כלומר, הורים שלא מעוניינים (מניחה שבעיקר מסיבות כלכליות) לעבור איתך את כל התהליך, כולל הליווי האישי עד להטמעה, יכולים לעבור פגישת אבחון, לקבל תוכנית עבודה וטיפים ולבצע את התהליך בעצמם? במידה וכן, האם מדובר על מפגש חד פעמי? ומה היעילות של תהליך כזה, בכלל ובהשוואה לתהליך שבו את מלווה את המשפחה לאורך כל הדרך במשך כחודש וחצי?

ייעוץ חד פעמי

הי סיגל ותודה על השאלה.. את צודקת, התהליך המלא בהחלט לא מתאים לכל סוגי הלקוחות – גם מבחינת המחיר וגם מבחינת המחוייבות והאנטנסיביות של הליווי היומיומי ולכן אני מציעה עוד שני 'מוצרים': 1. "עשה זאת בעצמך" – אני נפגשת עם ההורים ומקיימת פגישת אבחון כמו בתכנית המלאה, הם מקבלים ממני תכנית עבודה מפורטת שמותאמת להם אישית – אבל הם מבצעים את היישום וההטמעה בעצמם. הם בעצם מקבלים ממני ספר הדרכה אישי שעל פיו הם חופשיים לפעול בזמן ובקצב שמתאימים להם. אני מזמינה אותם להתקשר במידת הצורך, אבל אין מסגרת של דיווח ותמיכה רשמיים. 2. פגישת ייעוץ חד פעמית – להורים שמבינים שיש להם קשיים בעניין השינה, אבל עדיין לא בשלים להתחייב לתהליך או לשינוי. זו פגישה חד פעמית שסוקרת את המצב ההתחלתי ונותנת כיוונים והנחייה כללית מה מומלץ לעשות. אני לא יוצרת תכנית עבודה, אלא מסבירה את העקרונות ונותנת טיפים ראשוניים. זה מאפשר להם להתחיל לעשות שינוי ולבנות תשתית בריאה יותר לשינה. מבחינת היעילות - ללא כל ספק, תהליך מלא עם ליווי אישי הוא היעיל ביותר ושם אני גם מלווה את ההורים עד שהמטרות שהצבנו מתממשות. אבל גם לאפשרויות האחרות יש יתרונות. אני תמיד משוחחת עם ההורים, מבינה את הצרכים והמצב ובהתאם לזה אנחנו מחליטים על המסלול המתאים..

מירה72

New member
תהליך ייעוץ שינה

הי כרמית, ההסברים שלך מאירי עיניים, רציתי לשאול בהקשר זה מהו הזמן הכי טוב, אידאלי, להתחיל תהליך של ייעוץ שינה? כמה יכולים להשפיע דברים כמו מחלות, נסיעות,או קליטה לגן לתהליך עצמו? תודה, מירה

הי מירה - מחלות ושינויים בשגרה

הזמן האידיאלי להתחלת תהליך שינה הוא כשההורים מגיעים למצב שהם פשוט לא מסוגלים יותר ורוצים שינוי... מבחינת גיל הילד – מתחילים החל מגיל 5 חודשים, בגיל זה לתינוק יש יכולת פיזיולוגית להירדם באופן עצמאי. מחלות, נסיעות ושינויים בכלל הם הרבה פעמים פתח ל"צרות" בהקשר של שינה. אבל – אחרי שמלמדים ילד הרגלי שינה טובים, גם כשיש שבירות שיגרה שונות כמו מחלה, כניסה לגן, אח חדש שנולד ועוד – זה עובר בשלום. אני תמיד מזמינה הורים שעבדו איתי להרים אליי טלפון גם בהמשך, כשהם יודעים שיש לפניהם שינוי, ובעזרת כמה טיפים קטנים השינוי עובר בהצלחה..

למעלה