אשת השבוע-גם את יכולה

סמויה עם שאלה ../images/Emo9.gif

שלום כרמית, בני השלישי בן עשרה חודשים ומתעורר פעמים רבות במשך הלילה. לילות ממש מעולים זה 4-5 התעוררויות ויכולות גם להיות עשרות בלילה ... אני כבר מיואשת ומאוד עייפה. רציתי לשאול מנסיונך , מהן הסיבות הנפוצות שתינוקות מתעוררים גם בגיל שמבחינה פיזיולוגית כבר אמורים לישון כל הלילה. תודה לך

היי סמויה ופורים שמח ../images/Emo154.gif

אני בהחלט יכולה להבין את היאוש והעייפות שלך, זה נשמע לא קל בכלל.. כולנו מתעוררים מספר פעמים במהלך הלילה – גם מבוגרים וגם ילדים ולכן הבעיה היא לא עצם זה שבנך מתעורר, אלא חוסר היכולת שלו לחזור ולהירדם חזרה מבלי לקבל עזרה מכם. בגיל 10 חודשים בהחלט אפשר וכדאי ללמד את הילד הרגלי שינה טובים – להירדם לבד בתחילת הלילה ולחזור ולהרדים את עצמו גם כשמתעורר במהלך הלילה. הסיבות להתעוררויות יכולות להיות מגוונות מאוד ויהיה לי קשה מאוד לשים את האצבע על הסיבה המרכזית שרלוונטית למקרה שלכם, מבלי להכיר את הפרטים. כמה דברים חשובים שיכולים לעזור: 1. שימי לב לשעה שבה הוא הולך לישון והאם יש סיכוי שהוא מגיע קצת עייף מידי ללילה. אם כן, הקדימי את שעת ההשכבה – זה יעזור לו להיכנס לשינה טוב יותר (ויצמצם את מספר ההתעוררויות). 2. מומלץ לקיים שגרת לילה קבועה שעוזרת לו להבין מתי נגמר היום ומתחיל הלילה. 3. שימי לב לשינות היום שלו – אם הוא לא ישן מספיק במהלך היום, זה עלול לפגוע בשינה שלו בלילה. 4. שימי לב באיזה גורמים הוא תלוי כדי להירדם בתחילת הלילה או כדי לחזור לישון במהלכו ולאט לאט עזרי לו להיגמל מהתלות. לדוגמה: אם בכל פעם שמתעורר זקוק לך כדי שתכניסי לו את המוצץ לפה – למדי אותו בהדרגה להכניס את המוצץ לפה בעצמו. אם בכל הרדמה הוא נרדם תוך כדי אכילה מבקבוק או בהנקה – פעלי כדי לנתק את ההקשר שנוצר בין שינה ואכילה, כדי שלא יזדקק לאכילה בכל פעם שיתעורר בלילה. מקווה שלמרות שהתשובה כללית, היא נתנה לך פתח למחשבה ולפעולה.. שיהיה בהצלחה

תודה, אני מסכימה עם המון ממה שכתבת

אבל לא יודעת איך אפשר לקיים סידרה מסודרת כשאני לבד עם שלושה ילדים עד שעת ערב מאוחרת (ז"א הבנזוג לא פה בשעות של "טקס הערב" וכל זה) וכל ילד יש לו צרכים אחרים והתארגנות אחרת ... בהתעוררויות הוא חוזר לישון אחרי ששותה קצת מים, אז בעצם כדאי לתת לו קצת ולהשכיב אותו ואם הוא בוכה, שוב קצת ולהשכיב ?? תודה לך על הרעיונות !

צודקת, לא קל לנהל ערב עם שלושה ילדים

מסכימה איתך לגמרי, זה מבצע מורכב... מוזמנת להרים טלפון ולקבל טיפים נוספים

shirlykl19

New member
הרצאות וסדנאות

הי כרמית, את יכולה לפרט קצת יותר על ההרצאות והסדנאות שאת עורכת. מה הנושאים ? למי מיועד ? מה ההבדל בין ייעוץ פרטני לבין סדנא ? תודה, שירלי

תודה על השאלה - הרצאות וחוגי בית

את החלק הראשון של ההרצאה אני פותחת בהקדמה קצרה על שינה של תינוקות וילדים. אני מדברת על מיתוסים בענייני שינה ונותנת כל מיני סיפורים ודוגמאות. בחלק השני אני פונה למשתתפים, ובהתאם לשאלות ולדוגמאות שהם מעלים אני נותנת טיפים מעשיים. הפורמט של חוגי הבית הוא דומה, רק מאפשר יותר אנטימיות ויותר מענה לשאלות אישיות. למי זה מיועד? להורים עייפים, לקבוצת אמהות שרוצות "לקטר" בצוותא על כך שהן לא ישנות כבר כמה חודשים (או שנים)... הרצאות וחוגי בית אומנם נותנים טיפים כלליים אבל הם לא יכולים לתת כמובן מענה פרטני מקיף. בתהליך אישי אני מכירה ולומדת את מירב הפרטים, בונה תכנית עבודה מפורטת ומלווה עד להטמעתה. מקווה שעניתי

הי כרמית,שאלה בנושא ניווט מישפחתי

בהמשך לשאלה שנישאלה בנושא הנקה ותוספות. אני למשל אמא לילדה רביעית ומניקה,אך לא כמו בספרים כל שלוש ארבע שעות. ואז מגיעה אמא שלי וחמותי ועוד כל מני שמיעצות באמת לתת תוספת כי הילדה רעבה וכל שעה וחצי שעתיים להניק זה אומר שהחלב דליל וכו'. במקרה שלי אני שומעת,מקשיבה ומבינה שהן באמת רוצות לעזור לי (אני מעדיפה שיכינו ארוחת צהריים למישפחה) ומקבלת בהבנה את ה"יעוץ" ועושה רק מה שאני חושבת,אני לא מתבלבלת ,אבל זוגות צערים כן מתבלבלים בעיקר בגלל שאימא שלי אמרה.....ואימא שלו אמרה...אז איך את מנווטת את העזרה בתחום ההנקה עם כל העצות הנוספות ומה קורה שאת מגיעה ויש את הסבתות גם? חוץ מזה שאלה נוספת ,לבת שלי הקטנה יש פריחה נוראית על הפנים,הרופאים אומרם בגלל ההורמינים שלי,שהיא יונקת.מעבר לתזונה בריאה ושתייה מרובה,בתור יועצת הנקה יש לך פיתרון נוסף,עיצה? תודה וסליחה על האורךךךךך

הילה, את כ"כ צודקת!

אחת התופעות הכי מוכרות ומבלבלות שנשים אחרי לידה פוגשות היא - העצות. לכווווולם יש מה להגיד ומה לייעץ - לאמא, לדודות, לחברות, לחמות, לאחות בטיפת חלב ואפילו לכל מיני אנשים שאנחנו לא מכירות ("תגידי, הוא נושם בכלל במנשא הזה?", "נראה לי שחם לו", "את יודעת שצריך להשכיב אותו על הגב" ועוד ועוד..). עניין ההנקה הוא בין הנושאים הרגישים ביותר והרבה פעמים הסביבה מכניסה לנשים פחדים מיותרים וחוסר בטחון. אמהות ותיקות ומנוסות בדר"כ חסינות יותר, אבל לאמא לילד ראשון זה לא קל בכלל. לא פעם מצאתי את עצמי יושבת בייעוץ הנקה עם אמא צעירה ויחד איתנו: אמא שלה, חמותה, דודה שלה, גיסתה... אני בודקת עם האשה בעדינות אם נוח לך בפורום הזה או שהיא היתה מעדיפה לשבת בפרטיות, אם נוח לה אז אני עושה ייעוץ "רב משתתפים", ותוך כדי מנווטת בין כולם
לגבי הפריחה של הבת שלך: להרבה מאוד תינוקות גם יונקים וגם לא יונקים יש פריחות מסוגים שונים בתקופה הראשונה. יש שלל תופעות: יובש, חספוס, גבשושיות, אדמומיות, כתמים ואקנה (כמו פצעי בגרות). אני משערת שאם הרופאים אמרו לך שזה הורמונלי מדובר בתופעה האחרונה, שבה, כתוצאה מפעילות הורמונלית יש הפרשת יתר של שומן לעור מבלוטות החלב וזה מה שגורם לפצעים. הגישה שלי היא לא למרוח כלום, לתת לעור להתאוורר, להקפיד על שטיפת הפנים בלבד - זה נעלם לבד (אבל במקרים מסויימים יכול לקחת כמה חודשים..).

אמאמיה

New member
לעזור ולתמוך בהורים זו שליחות :)

ממליצה על כרמית (טוב, אני קצת משוחדת....) - כשאת עושה משהו - זה עד הסוף! מקצועית, אחראית, מסורה, קשובה והכי חשוב שעושה הכל באהבה בהצלחה רבה בהמשך הדרך
מיה

הרצאה על שינה של תינוקות ב- 10/4 + לינק

אני מזמינה אתכן לערב מהנה לאמהות שיתקיים ב- 10/4 באספרסו בר מנדרין (במלון מנדרין, ליד צומת גלילות). במפגש יתקיימו שתי הרצאות: הרצאה של יעל דורון יבין: איך לשלב בין בית ועבודה ולהישאר בחיים? והרצאה שלי: לישון כמו תינוק – יש דבר כזה?? בואו בהמוניכן
הנה הלינק: http://www.2bmommy.com/2011/03/אירוע-לאמהות-לתינוקות-10-4-11-בעיות-שינה-של/

למעלה