אשת השבוע- גם את יכולה

../images/Emo47.gifאשת השבוע- גם את יכולה

גם את והעסק שלך יכולים לבלוט כך כל השבוע מה לעשות? את יוצרת קשר במסר אישי
עם מיכל קנדל מנהלת הפורום של קישורי אמהות ב
אם את חברת אירגון קישורי אמהות - נתאם לך מועד אם את אורחת כאן בפורום-
ברוכה הבאה, נשמח לראות אותך פעילה כאן: מגיבה, מייעצת, שואלת ובהמשך...נתאם עימך מועד ל
אשת השבוע להשתמע, מיכל

אשת השבוע../images/Emo47.gif-נטלי בן ישראל

ממש מסקרן המקצוע שלך- מהי
פוטו-תרפיה? מדוע החלטת להתמקד רק בנשים
?

פוטותרפיה - טיפול באמצעות המצלמה לנשים

תודה רבה על שאלותייך, הן אכן מהוות את הבסיס לעבודתי. ההתמקדות שלי בטיפול בנשים היא קודם כל בשל היותי אישה ומהחוויות האישיות שלי לאורך התבגרותי, הריון התאומים שחוויתי והתקופה שלאחר הלידה. הגוף הנשי נתון כל הזמן בשינויים פיזיים - ילדות-נעורים-נשיות, הריון-לאחר לידה. שינויים פיזיים מהותיים כל כך (בשונה מהשינויים המינוריים יחסית אצל הגבר), אשר משפיעים בצורה ישירה על הדימוי העצמי של הנערה - אישה ואשר מצריכים עיבוד רגשי. איך חווינו את תהליך ההתבגרות, באיזה אופן חווינו את ההריון, מבחינה רגשית, גופנית, באיזה אופן לקחנו על עצמנו את תפקיד האמהות, האם היה לנו קל להתחבר לתינוק, פרי יצירתנו, באיזה אופן חווית הלידה והאמהות חיזקה/ערערה אצלנו את חווית העצמי שלנו, כנשים. את יחסינו עם בני הזוג, נשים אחרות סביבנו. מרביתנו מתהלכות עם דימוי עצמי המורכב מהישגינו בתחומי החיים, משפחה, קריירה ולא מעט מושפעות מהדימוי הגופני שלנו, אשר התעצב בבסיסו בגילאי הבגרות המוקדמים, תקופת ההיריון והתקופה שלאחר הלידה. בצילום האישה ובתיעוד רגעיה החד פעמיים, תוך הגדשת יופייה, רגישותה וחוזקה, ניתן לאפשר לה מבט מחודש אל עצמה, ולהעניק לה ערך עצמי חדש. הכוח הזה של הצילום נעשה בעזרת שיקוף הבבואה שלה, היכולת להתבונן בעצמה באופן השונה ממבט בראי, אם מתוך זוויות שונות, תאורה משתנה, ומגוון של פוקוסים. מדובר בכלי טיפולי מאוד מעודן ולא מאיים. המצולמת רואה את עצמה מזווית שלא ראתה קודם. נתינת פרספקטיבה חדשה, לא רק במילים, אלא במראה, דבר שמחלחל למודעות ונוכחותו עושה עבודה אקטיבית, גם אם האישה תביע במילותיה התנגדות ראשונית, כי היא לא פוטוגנית ואיננה מתחברת למדיום הצילום והאמנות. מעצם הצילום האישה עוברת תהליך של קתרזיס ושל פורקן - חווית הכיף, השחרור, ההתרככות לכדי מצב של נינוחות. התהליך עצמו מחזק וממלא מצברים. מאוד אשמח אם תגיבו, תשאלו, תתעניינו, כך שאוכל להרחיב בנושא ולהציגו לעומק:) כל טוב, נטלי בן ישראל צלמת, תרפיסטית באמנות פוטותרפיה לנשים 054-6616906 [email protected] www.nataliebenisrael.com

shirlykl19

New member
ילדים ??

|הי נטלי, ברכות על היותך אשת השבוע !!
האם את עובדת רק עם נשים או את משלבת גם ילדים ? כיצד עובד ההליך הטיפולי ? תודה ובהצלחה, שירלי

טיפול בנשים ונערות

הי שירלי, לשאלתך, ניתן בהחלט לעבוד בפוטותרפיה גם עם ילדים, אך יהיה זה מהגיל שהם יכולים לאחוז במצלמה ולצלם במודע. באופן בו יוכלו לומר מה הם רואים בתמונה המצולמת ולתת ביטוי לאופן שבו הם תופסים את פיסות המציאות אותן בחרו לצלם. אני עובדת בקליניקה עם נערות ונשים מגיל 10 ומעלה. אם ניתן דגש לגיל הנעורים הצעיר,הרי שהמפגש מול המצלמה והפוטותרפיסטית הנוכחת, מאפשרים לנערה הצעירה במה למשחק ולחקירה עצמית. ללא שיפוטיות, ללא מילים – רק חוויה והעצמה אישית. בעיצומה של תקופה מאוד מבלבלת, אשר לא פעם מלווה בתחושות מבוכה ומתח בשל הגוף המתפתח, ההורמונים המציפים והחוויה הרגשית, מול המשפחה והסביבה - אשר נאלצת להכיר בעובדה כי הנערה הצעירה איננה עוד ילדה קטנה. למצלמה הכוח לאפשר לנערה הצעירה, את היכולת לבחון את נשיותה המתהווה. בקליניקה אני עובדת עם הנערות הצעירות, כמו עם הנשים הבוגרות בשילוב אמנויות. בעצם העבודה האמנותית יש אפקט נלווה מאוד עצמתי של ערך. יצרתי משהו שלא היה שם קודם. ראיתי את עצמי מזווית שלא ראיתי קודם. העבודה האמנותית מאפשרת ביטוי בלתי ורבאלי ובלתי אמצעי. הנערה/אישה יוצרת בחומר - פנדה, גואש, גבס. יוצאת לצלם. כותבת בצורה אינטואיטיבית. כל אלו אופנים לביטוי יצירתי המשולבים יחד בהתאם למה שעולה מהמטופלת. המטופלת מביטה על אשר יצרה/בחרה לצלם או אפילו על דמותה המצולמת ומדברת על אשר היא רואה בגוף שלישי. השיחה על זו שמצולמת או על היצירה שהיא יצרה מאפשרת ריחוק. היא לא מדברת על עצמה בגוף ראשון - על הקשיים, פחדים, על מה שפעמים רבות קשה לומר בצורה ישירה. אלא רק על מה שהיא רואה. השיחה על אשר היא רואה תמיד תהדהד ותשקף את תכניה הרגשיים ובאופן זה הטיפול הרגשי מגיע מתוכה, מהמקום שהיא יכולה ובוחרת לחשוף ועד המידה שנכונה ומתאימה לה. הטיפול הרגשי בעזרת האמנות הינו מעודן. הוא פועל על חווית חיזוק וערך עצמי ולא נחווה בוטה ומאיים כמו שעלול טיפול ורבאלי. טיפול באמצעות אמנות עם דגש של פוטותרפיה מאוד מומלץ בגיל הנעורים הצעיר. מדובר על תקופה מאוד מרגשת ומורכבת בחיי הנערה הצעירה, וזוהי נפלאה ומעודנת, לעיבוד חווית הנשיות, בצורה חיובית ומעצימה, אשר תישאר עם הנערה הצעירה, בתקופה בה דימוי עצמי חיובי הוא כל כך חשוב ומכונן להמשך חייה!

צילום נערות כטקס התבגרות

אני מאמינה כי צילומי בנות המצווה, אשר הפכו למקובלים ומבוקשים בשנים האחרונות, עשויים לתת מענה לילדה המתבגרת, באופן בו הם מהווים מעין טקס בגרות וחניכה עבור הנערה, בדומה לטקס העלייה לתורה של הבנים, בני אותו הגיל. בשנות העשרה המוקדמות, ניצני המיניות. הנערה הצעירה רואה כיצד גופה משתנה מגוף נערי לכדי גוף עגלגל יותר ונשי. צמיחת שדיים, קבלת מחזור. מה מגלם בתוכו שינויי זה? העוצמה שהמיניות הנשית חווה בתוכה מצד אחד, והמבוכה והסתרת השינויים הנשיים, מצד שני. הנערה שהופכת לאישה, חשה בעלת נוכחות, בלתי ניתנת להתעלמות. גברים ונשים מביטים בה בצורה שונה כעת. היא כבר לא ילדה ואם תרצה יש לה הרבה כוח להפעיל אחרים. כוח ועוצמה מרוממים את רוחה, אך בו בזמן גם מאיימים עליה. החשש שמא היא עלולה להיות קורבן להתקפה גברית, לעוינות וקנאה נשית ולהסתייגות מבנות גילה העסוקות אף הן בדימוי העצמי והגופני שלהן. הבחורה הצעירה עוסקת לא מעט בדימוי הגופני שלה, אשר מגדיר את הדימוי העצמי עימו תהלך בשנות בגרותה. בדומה לאופן בו כילדה קטנה, מדדה את בגדיה, נעליה ותכשיטיה של אמה והתנסתה בהליכות והתנהלות המתאימות לאישה בוגרת. כך למול המצלמה, במסגרת סדרת הצילומים לבת המצווה, מודדת הנערה הצעירה בגדים שונים, בודקת פוזות שונות ומתוודעת לכוח נשיותה. פעם היא נותנת ביטוי לילדה המשוחררת, המשחקת, ופעם לנערה המתבגרת, הנשית - מפתה. מותר להשתטות, להחליף סגנונות, להבליט חלקי נשיות, להפנים ולהצניע, להיות רכה או עוצמתית. סדרת צילומי בת המצווה מומלצת ולא רק למען תיעוד התקופה המרגשת בחיי הנערה הצעירה, כי אם כדרך נפלאה ומעודנת, לעיבוד חווית הנשיות, בצורה חיובית ומעצימה, אשר תישאר עם הנערה הצעירה, בתקופה בה דימוי עצמי חיובי הוא כל כך חשוב ומכונן להמשך חייה!

shirlykl19

New member
תודה על התשובה המקצועית והמקיפה. ../images/Emo24.gif

נטלי יקרה, נשמע לי מעולה !!! היכן נמצאת הקליניקה שלך ? תודה, שירלי

הקליניקה

תודה שירלי:) אני מקבלת בקליניקה הביתית שלי ברעננה, בשכונת לב הפארק. במרחב מאוד נעים, אסתטי, אינטימי ומזמין ובו בעת החלל גדול ומואר ומאפשר עבודה אמנותית משולבת עם יכולת ניעות למרחבי עבודה שונים. את מפגשי הצילום החד פעמיים להעצמה אני עושה בטבע, במיקום שנקבע לאחר שיחה עם כל מצולמת ומצולמת בהתאם לצרכיה האישיים.

יעל 288

New member
למתעניינות בטיפול באמנות!

הי, ראיתי את ההתכתבות שלכן בנושא פוטותרפיה, ורציתי לעניין אתכם בכנס אמנות ואקטיביזם שיתקיים ב 7.4. אנשי מקצוע מהארץ ומהעולם מתחום הטיפול באמנות יציגו שם עבודות שהביאו לשינויים חברתיים פורצי דרך. הנושאים מאוד מגוונים, ויציגו שם בין השאר, את העבודה ותהליך הטיפול עם ילדי עובדים זרים, נשים בדואיות, גברים מכים, עולים אתיופיים וחרשים. למי שרוצה להירשם ולשמוע פרטים נוספים, תוכלו להכנס ללינק: http://cafe.themarker.com/post/2094997/ תודה רבה:) יעל

Merav Stern

New member
נשים בוגרות

היי נטלי, כייף לראות מישהי שמתייחסת למקצוע שלה כ"כ ברצינות ועם כזאת אהבה. התשובות שלך מפורטות, כנות ועם הרצון להכניס אותנו לתוך עולמך ועולם לקוחותייך... שאלה לי אלייך: אני רוצה להעניק לאימי מתנה, יום צילומים אצלך. ברוב הצילומים היפיפיים שהצגת, צילומי ההיריון, הנשים לבושות בלבוש מינימלאי שחושף את נשיותן. אימי, לבושה בד"ר בבגדים סגורים הרבה יותר, האם את חושבת שזה יתאים לה יום צילומים שכזה? האם ימי הצילום הם תמיד בטבע? תודה והמשך יום נפלא,

צילומי נשיות

הי מירב, אכן, צילומי ההריון מכוונים לחשיפת הבטן אותה המצולמת מציגה בגאווה ולראווה, כחלק מתהליך להעצמה וחיזוק חויית דימוי הגוף שלה, בייחוד כשמדובר בשבועות הריון מתקדמים, המלווים לא פעם בתחושת כבדות וחוסר אטרקטיביות נשית. אם זאת, אין כלל הכרח שאישה הבאה להצטלם ושאינה בהריון, תרגיש מחויבת לחשוף גופה. הקו המנחה בצילומי הנשיות הינו חגיגת הנשיות! שכן כולנו יפיפיות ומלאות קסם, לא משנה מה גילנו ומהו סיפור החיים אותו אנו נושאות. אישה בוגרת, אשר חוותה לידות ותקופות שונות במהלך חייה מרגשת בשל בשלותה והסיפור אותו היא מביאה עימה. דווקא השנים הניכרות בפניה ובגופה, הן שיוצרות את העניין הרב ועדשת המצלמה מקבלת זאת ברגישות רבה ובאהבה. אימך, או כל אישה בוגרת מתאימה מאוד לחווית צילום שכזאת. יש ביום שכזה משום דרך לחזק, להחזיר ולהקנות לה את העוצמה הנשית שלה, את ההבנה של היותה עדיין אישה מושכת, חושנית ויפה! ימי הצילום הם תמיד בחוץ, שכן לאור הטבעי היכולת לשרטט בצורה מעודנת את תווי הפנים והגוף בצורה הרמונית וטבעית. אך האם יהיה זה בטבע פראי, או שמא חוץ אורבאני, זה כאמור החלטה שתקבע מול כל מצולמת ומצולמת בהתאם למיקום בו תרגיש הכי בנוח, טבעית ומחוברת לעצמה ולחוויה. מקווה כי קיבלת את תשובותייך וממתינה לפגוש את אימך ולהעניק לה יום חוויה מעצים ומשחרר של חגיגת נשיותה!

את מדהימה!!

הרגשתי צורך להיכנס כאן ולפרגן כי מעבר למקצועיות ולתמונות המדהימות שרואים כאן (ואני מצטמררת הרבה מהן) אני חושבת שיש בך כאישה משהו עוצמתי ומעצים אחרות האנרגיות שלך, הנתינה וההקשבה, הרצון להיות כל כולך שם.. אני מניחה שזה חלק ממה שהופך את התמונות לכל כך עוצמתיות כי הנשים באמת מרגישות עצמן. הזמנתי אותך לצלם נשים בסדנא שלי לפני כמה חודשים וממש ראו עליהן את רגעי התובנה הקטנים, את היופי הפנימי והחיצוני שלהן.. אני עובדת עם כלים עוקפי חשיבה וחושבת שתמונות זה בהחלט כלי עוקף חשיבה מדהים. איך עובד התהליך אחרי שהתמונה יוצאת? האם מדברים על התמונה? מי היא שם? איך היא רואה את העצמה?

העבודה הטיפולית מול התמונה המצולמת

תודה לך יעל יקירתי!! תענוג לקבל ממך פירגונים שכאלו ולהווכח עד כמה העוצמה הנשית מדברת בעד עצמה דרך התמונות... אז כן, ממש כמו שאת עצמך עושה שימוש בצילומים, (קלפים, גזרי עיתון), בכדי לאפשר לנשים המתאמנות אצלך שיקוף והעלת תכנים פנימיים לעבודה עצמית, כך המצלמה ככלי טיפולי מאפשרת עיבוד של תכנים רגשיים אצל המטופלות. אך אלו תכנים העולים מצילומים שהן עצמן צילמו! או מתוך צילומים של דמותן המצולמת - מה שהופך את התהליך הטיפולי לאף יותר חוויתי, עוצמתי ומעמיק. היופי של פוטותרפיה ככלי טיפולי הינו השימוש הכפול של המצלמה: הנשים מביטות בתמונה המצולמת שלהן, כשהן מתייחסות אליה בגוף שלישי, "הבחורה/אישה/נערה שבתמונה..." ריחוק המאפשר שיח פתוח ופחות מאיים המוביל לכנות גדולה ומלאת תובנות. בנוסף, המטופלת עצמה יוצאת לצלם וביחד אנו מביטות ומנתחות את הפריימים אותן בחרה לתעד, כדרך להבנה טובה יותר של תפיסת המציאות שלה. באמצעות הצילומים של המטופלת אנו דנות בתכנים הרגשיים בהן היא מתעסקת עד לקבלת תובנות, חיזוק והעצמת הדימוי העצמי שלה. מצורף צילום של מטופלת שלא נהגה לצלם כלל בטרם התהליך הטיפולי ואשר בעקבותיו התמלאה בהבנה לגבי יכולותיה האסתטיות, עולמה הפנימי וחיבורה למצלמה ככלי להבעה עצמית. בימים אלו היא הגישה מועמדות לתערוכת צילום קבוצתית ומלאת גאווה ביכולותיה ובכשרונה - מרגש!!

נטלי צלמת מדהימה ומיוחדת

איזה תמונות מדהימות ,עושה חשק להיות בהריון ולהגיע אלייך להצטלם התמונות שלך עוצרות נשימה. רואים את התהליך הטיפולי בתמונה נתתי לחברה שלי את הטלפון שלך איזה כיף הולך להיות לה ממליצה בחום

המון המון תודה יקירתי!!

מצפה לשמוע מחברתך ומקווה להיות שם גם עבורך בזמן ההריון... אבל ממש אין צורך להמתין לבטן העגולה, כי ניתן להתעצם, להתפרק ולהשתחרר מול המצלמה בכל רגע נתון!!! זה היופי של המצלמה, תמיד שם לתפוס אותך ברגעים מרגשים ומלאי עוצמה:)

התרשמתי עמוקות מעבודותייך...

פשוט מדהים. עושה חשק לעשות צילומים אישיים,משפחתיים...הכל!

נטלי היקרה,אני פשוט מתפעלת במשך כל

השבוע כל פעם מחדש ,על העשייה המבורכת שלך,על הכישרון היחודי שלך,אני עוקבת כל השבוע ואני מרגישה התפעלות,התרגשות,קצת קינאה ,איך את מצליחה להוציא מכל אחד את היופי היחודי שלו כמה את מצליחה לשחרר אנשים וחפצים מול המצלמה,אני עוד אגיע אלייך לצילומים אישיים כרגע עדיין אין לי אומץ,אבל כמו שדינה אמרה לי בצילומים עם בעלה שהחויה היתה מדהימה כאילו את לא שם וניתן להיות הכי טיבעיים, אני קצת אתאזן וניפגש ,אני כ"כ שמחה לראות את ההתקדמות שלך ואת ההתרוממות בעשייה. נשיקות יקרתי נהנתי לקרא כל מילה ומילה ושוב התרגשתי.

למעלה