אשת השבוע- גם את יכולה

נרגשת לקרוא את מילותייך...

המון המון המון תודה! על הכנות של דברייך ולדעת שאת עוקבת ומתמלאת התפעלות. אין סיפוק גדול יותר מאשר לדעת כי העבודה שלך ממלאת השראה ונוגעת... ממתינה לך, בואי להשתחרר ולשחרר את היופי שלך, את האותנטיות שלך ולראות את עצמך נחשפת במלוא הדרך! נשיקות וחיבוק ענקי

חגיגה והעצמה נשית באמצעות המצלמה

הבסיס לפוטותרפיה הינו - אתה נראה, משמע אתה קיים. החוויה של להיות בפוקוס המצלמה, בסיסה במענה לצורך נרקיסיסטי אנושי בסיסי. לדעת שהשארת חותם. בחוויית הצילומים יש אלמנט טריפי, מעצים, ולו רק מעצם החוויה של להיות במרכז הפוקוס, עוד בטרם רואים את התוצאה האסתטית. אני מצרפת תמונה המדגימה חגיגה והעצמה נשית באמצעות המצלמה ומזמינה אתכן להכנס לאתר שלי בכדי להציץ בתמונות נוספות. ממתינה לשמוע מכן,

נטלי, את עושה עבודה נהדרת!!!

מאוד אהבתי את התמונות שבאתר!!! ממש מרשים!!! עושה חשק להיכנס להריון
אפשר לקבל יותר פרטים על צילומי משפחה? תודה, רותם

צילומי משפחה בטבע

המון תודה רותם:) טוב ששאלת לגבי צילומי המשפחה! מפגש צילומי בטבע, הינו חוויה נפלאה, מחזקת ומעצימה לתא המשפחתי! כל כך מרגש ומרתק לראות את היופי שבלקיחת פסק זמן משפחתי למטרת צילומים משפחתיים. כשאני מצלמת משפחה אני בעצם מתווספת לפעילות המשפחתית כמעין צופה נוכחת-מתעדת. הצילומים מתבססים על התנהלות ספונטנית של בני המשפחה, הדינמיקה הייחודית כל כך של כל משפחה, ללא העמדות וללא תאורה או רקעים מלאכותיים. כל משפחה מתכננת איתי את המיקום והפעילות המתאימים ביותר לאופיה הייחודי של המשפחה, בהתאם לגילאי הילדים ולעונה בה אנו מצטלמים. חשבי כמה קסום זה לתעד אתכם משוחחים, צוחקים, מתחבקים ומתנשקים. כל המשפחה מכונסת לפעילות המשפחתית, ללא טלפונים, ללא גירויים חיצוניים ואני שמצלמת את אותם רגעי קסם חד פעמיים. הגיבוש המשפחתי, בנוסף למזכרת האסתטית, מהווים חוויה שתזכר אצל כל בני המשפחה:)

תודה רבה:)

תודה לך מיכל על תגובתך. אני מאוד שמחה לשמוע כי חוויית ההעצמה אכן עוברת אליך באמצעות התמונות. ביקרתי באתרך וראיתי כי את קולגה למקצוע הטיפולי. רציתי לשמוע ממך, האם את מוצאת לנכון לשלב עבודה אמנותית בלתי אמצעית כחלק מהטיפול הוורבאלי עם מטופלים מסוימים?

מיכל פ א

New member
הי נטלי

טוב, אז גם אני ביקרתי באתרך (המקסים!) וקראתי את הטקסטים שכתבת. האמת שזו פעם ראשונה שאני קוראת על פוטותרפיה וזה היה מאוד מעניין כי הזדהתי עם הרבה ממה שכתבת, אלו דברים שגם אני מנסה לעשות בטיפול, ורבלי, ולמרות שמדיום שונה אני חושבץ שהמהות של הדברים דומה מאוד. בטיפול אני מנסה לראות את המטופל כמו שהוא, (ושהוא יוכל לראות את בבואתו אצלי...) בצורה לא שיפוטית, אוהדת. לתת לו לזדמנות לראות את עצמו ולשמוע את קולו כפי שהם בוקעים ממנו, ללא ציפיות וצורך של האחר. ולשאלתך - לא, אני לא משלבת אומנות, למרות שעם חלק מהמטופלים זה ניראה מדיום מענין, פותח, שיכול לאפשרות תקשורת מסוג אחר בברכה

שאלה

הי נטלי התמונות שלך מקסימות! אשמח לשמוע על תהליך העבודה שלך עם הנשים בעיקר הצד של התרפיה כי את הצד הצילומי אני מכירה היטב. מתי אישה מחליטה לעבור אצלך תהליך צילומי? רק כי היא רוצה צילומי הריון? מה מושך אותן דוקא לכיוון היותר טיפולי שאת מציעה? תודה, מיכל הרדוף רז

אלת היער

תודה רבה לך מיכל! תענוג לקבל פרגונים מקולגה:) אני מוצאת לנכון לענות על שאלותייך באמצעות שיר, שמשוררת אשר בקשה ממני לצלמה צילומי נשיות (היא לא הצטלמה בהריון), כתבה בהשראת חווית הצילומים. אני מרגישה שהוא מעביר בצורה נהדרת את חווית הפוטותרפיה והסיבה שהבנות נמשכות לפן הטיפולי של המצלמה. נורית - אֵלַת הַיַּעַר בַּדִּים-בַּדִּים עַל חוֹל וְקֶצֶף הַגַּלִּים, כָּךְ הִיא רוֹקֶדֶת אֶת רִקּוּד הַמַּיִם וְהָאֲדָמָה. כְּשֶׁעֲדָשָׁה נִפְתַּחַת כָּל הַשֵּׁדִים בּוֹרְחִים, וְהִיא מוֹצֵאת אֶת שֶׁאָבַד בְּתוֹךְ-תּוֹכָהּ. הָאֲדָמָה רַכָּה, גּוּפָהּ מוֹצֵא סוֹף-סוֹף מָנוֹחַ. הָרוּחַ הַלּוֹטֶפֶת בְּרֹךְ אֶת שְׂעָרָהּ מְפַזֶּרֶת מִתּוֹכָהּ אֶת עַרְפִלֵּי הַצַּעַר, וְאֹשֶׁר מִתְגַּנֵּב אֶל נִשְׁמָתָהּ. כָּךְ הִיא רוֹצָה לִפְרֹחַ בֵּינוֹת הַטֶּבַע הַפִּרְאִי וְהָעָצְמָה. כְּשֶׁעֲדָשָׁה נִפְתַּחַת אֶל פָּנֶיהָ, אֵלַת הַיַּעַר מִתְעוֹרֶרֶת לִתְחִיָּה. ........... כך זה היה אותו הבוקר , כשנטלי אמרה לי בואי , אל תחששי הנה בד לבן - ואני לא ידעתי מה עושים. תמונה ועוד תמונה לאט לאט השתחררתי , ולפתע - הופעתי. ברוכה הבאה - אמרה לי נטלי , ואז הבנתי. זה כל כך ראשוני. העדשה ממוקדת רק בי , משקפת רק אותי - העדשה מצלמת רק אותי ! רק אותי ! ולא אף אחד אחר. מתי זה קרה לי בפעם האחרונה ? חשבתי לעצמי , מתי התמקדו רק בי כל כך הרבה זמן ? ואז נזכרתי - כשנולדתי. החוויה הזו כל כך ראשונית - וזה סוד קסמה. ובמצב כזה דבר מופלא קורה - לפתע אני מופיעה. כל מה שהתחבא והסתתר כל השנים , כל מה שנדחק לקרן הפינה , יכול לצאת . עם צלמת מקסימה, חייכנית ועדינה , בטבע חלומי, בתוך שקט ושלווה. תודה לך נטלי על חוויה כה מופלאה.

שאלה נוספת../images/Emo13.gif

הי נטלי, גם אני לגבי החלק של התרפיה. האם כולל שיח? שיתופים כלשהם? האם התהליך נולד מהתמונה? ועוד דבר: מה יגרום לי לבוא אליך? התמונות המדהימות? זה שאת מצלמת בטבע? איך החלק הטיפולי נכנס בפנייה ללקוחות שלך? בהצלחה, רוית

מה מביא אותנו לטיפול בפוטותרפיה...

תודה רוית על שאלותייך:) מה מביא אותנו לטיפול רגשי? פעמים רבות נגיע בעת תקופה מורכבת, בה אנו נאלצות להתמודד עם קשיים המעלים אצלנו צורך בהכוונה, שיתוף, לכדי עיבוד החוויה והתכנים הרגשיים המציפים אותנו. דימוי עצמי, קבלה עצמית ובטחון עצמי, מרכיבים את מירב הטיפול. בעבודתי עם נערות ונשים פיתחתי טכניקת טיפול המתבססת על שילוב אמנויות – אמנות פלסטית, דרמה, תנועה, סיפור ודגש מיוחד על תחום הצילום – פוטותרפיה. העבודה היצירתית מספקת חוויה בדומה לחוויית המשחק אצל ילדים. מאפשרת עיבוד של חומרים רגשיים מעולמה הפנימי של המטופלת, על ידי השלכה. היא לא מדברת על עצמה ביצירה – היא מדברת על היצירה שלה. היא לא מדברת על עצמה בתמונה שלה, אלא מדברת על הבחורה המצולמת. השימוש באמנויות הרבה פחות מאיים ומנטרל באופן משמעותי את מנגנוני ההגנה שכל כך חזקים בטיפול הוורבאלי. הטיפול באמנויות מאפשר ריחוק השלכתי, שבד בבד מורכב כולו מיציקת תכנים רגשיים של המטופלת. המטופלת מדברת על עצמה, דרך התיאור שלה את יצירתה או דמותה המצולמת. השימוש במצלמה בטיפול נעשה בשני אופנים - מלפני המצלמה ומאחוריה. המטופלת מתבקשת להצטייד במצלמה לאורך כל התהליך הטיפולי ובין מפגש למפגש מנהלת "יומן רשמים", המורכב מצילומים אשר מעוררים אותה ומגרים אותה, אותם היא בוחרת לתעד ולהביא למפגש המשותף שלנו. באופן זה אנו יכולות להתרשם מבחירות הצילום שלה, לנתח את אופן הסתכלותה על הסביבה . באמצעות הבחירות האסתטיות שלה אנו יכולות ללמוד על הדרך בה היא תופסת את המציאות סביבה, מוטיבים בהן היא מתעסקת בחייה האישיים. כמו כן, המטופלת חווה מפגשי צילום בהם אני מתמקדת בה, מה שמאפשר לנו לחקור את החוויה הסובייקטיבית שלה כמצולמת. את הפירוש שלה לאופן בו היא נתפסת על ידי הסובבים אותה. כך שאכן, הטיפול בשילוב אמנות וצילום כולל לא מעט שיח ושיתוף בתכנים רגשיים, אך הכל עולה בצורה מעודנת מן היצירה. בנוסף, אני מקיימת מפגשי צילום חד פעמיים לנשים, בטבע, כדרך להקניית חוויה חיובית של נראות, לכדי שחרור, העצמה וחיזוק החוויה הנשית - דרך מאוד חזקה ואפקטיבית לעבודה על הדימוי הגופני והדימוי העצמי. התמונות המדהימות הטובלות בטבע והחוויה הממש מדיטטיבית של האישה המצטלמת, כמעט ולא ניתנות להגדרה במילים. האישה בעת הצילומים מגיעה לרמת שיחרור, נינוחות וחיבור לעצמה, אליהן היא לא בקלות מגיעה בשגרת היומיום שלה, המורכבת מבית/עבודה ומתחים בלתי פוסקים. בעת הצילומים היא בקבלה מלאה של עצמה ושל גופה. היופי בשימוש במצלמה ככלי טיפולי, הוא שהחוויה לא נשארת רק ברמה הסובייקטיבית, כמו שסדנה מדיטטיבית מסוג אחר נחוות, אלא האישה ממשיכה להתחזק ולהתעצם מעצם מקבלת ההוכחה לחוויה הפנימית שלה, באמצעות הצילומים המפעימים שתעדו אותה, בעת החוויה המרגשת אותה חוותה במהלך הצילומים בטבע.

נטלי היה לי העונג שצילמת את היצירות שלי

נטלי היקרה, אני מפרגנת לך בגדול! בקשתי מנטלי בדחיפות צילומים ברזולוציה של 300 DPI עבור רול אפ שהייתי צריכה לצורך ההדרכות שלי. נטלי עזבה הכל ועמדה לרשותי בשרות מהיר ומקצועי מאין כמוהו. נטלי לקחה מספר יצירות שלי ויצאה לשטח כמו שהיא מצלמת את הנשים בהריון והתרגשתי לראות אותה איך שהיא מצלמת בצורה מדהימה בהתמזגות עם הטבע. ואכן עשתה להם בוק וצילומים מדהימים מכל זוית אפשרית ומכל קרן אור וצל שנופלות על היצירה על מנת להוציא צילום אומנותי ביותר. מאוד נהנתי מהצילומים שלך, כולם מתלהבים מהם גם ברול אפ וגם היצירות נבחרו להשתתף בתערוכת אומנים אקולוגים "אקו ארט" שתהיה בחודש אפריל בראשון לציון אני ממליצה בחום רב לנשים ונערות שיעברו את התהליך של פוטו-תרפיה שנטלי מציעה. אין כמוך!! את נהדרת!!! מצורפת תמונה של נטלי של הגבר שלי מקרטוני חלב, קולבי מתכת ושאר חומרי פסולת. שלך באהבה מירי ישראלי www.greenart.co.il

שאלה לגבי תרפיה באומנות וצילום איכותי

נטלי היקרה, באיזה אופן את יוצרת עם המטופלות שלך את האומנות לצורך תרפיה? מה את עושה איתן בפועל? האם ניתן להגדיר צילום במצלמה דיגטלית רגילה באיכות של 300 DPI לצורך הדפסת התמונות בבית דפוס? איך עושים זאת? מאיזה גיל של בנות, את רוצה שנעשה לך הפניות? האם ניתן לעשות לך הפניות גם לכלות? תודה מירי ישראלי אומנות ירוקה מושיטה את ידה לסביבה www.greenart.co.il

פוטותרפיה בשילוב אמנויות

תודה לך מירי על כל הפרגונים!!! אכן היתה חוויה נפלאה לתעד את עבודותייך הנהדרות:) בנוגע לעשייה האמנותית בטיפול עם נערות ונשים, היצירה הינה ספונטנית ונגזרת מתוך השיחה והמצב הרגשי בו נתונה המטופלת באותו המפגש. לעיתים היצירה תהיה כתגובה אמנותית לצילומים אותם הביאה המטופלת, לאחר שניתחתנו אותם מבחינה רגשית ואלו הובילו לחוויה רגשית לה אני רוצה שתתן ביטוי אותנטי ובלתי אמצעי. לעיתים היצירה תהיה מובנית יותר מתוך עיסוק בדימוי גוף, כגון עבודה באמצעות מסכות גבס, או עבודה על קונטור של גופה (אותו אני משרטטת על גבי בריסטול). העבודה היצירתית נעשית בשילוב של חומרים. לא מעט חומרים ממחוזרים - גלילי קרטון ריקים, קופסאות פלסטיק, שאריות צמר, חוטי ברזל, כפתורים ובכללי מכל הבא ליד. הקו המנחה לאורך כל הטיפול, לא משנה באיזה מודל של אמנות בחרנו לעבוד, הוא מה שעולה מהמטופלת ברגע הנתון בצורה הכי ספונטנית ואותנטית של החוויה. בכדי לתפוס חוויה ספונטנית אמיתית, אני מנחה את המטופלת לגשת אל החומרים המגוונים המוצעים לה ולחוש איזה חומר מגרה אותה ברגע הנתון, איזה צבע, איזה מרקם ואיזה דימוי עולה לה ברגע הנתון. לעומת טיפול רגשי וורבאלי, בו לרוב אנו מסננות את המילים אותן אנו בוחרות לומר ולא פעם נמנע מלומר דבר כזה או אחר בשל בוטות המשמעות, המבוכה או הקושי לשמוע בעצמנו את אשר על ליבנו. הרי שבטיפול בשילוב אמנויות מנגנון ההגנה מנוטרל יותר, היצירה משחררת מעצם העשייה והשיח על היצירה או הדימוי המצולם של המטופלת, הרבה פחות מאיים ומאפשר נגיעה ריגשית עמוקה אותנטית ומדוייקת ביותר. אני מטפלת בקליניקה שלי בנערות ונשים מגיל 10 ועד בכלל והטיפול מתאים לכלל ציבור הנשים. כולנו זקוקות לפורקן ועיבוד תכנים רגשיים עימם אנו מתמודדות במציאות היומיומית שלנו. כך שההפניות הטובות לי הן נשים מכלל האוכלוסיה ומגוון שלבי החיים, מגילאי 10 ומעלה. בנוגע להפנייה לכלות, אם הכוונה לצילומי חתונה, אז לא תודה:) אבל בהחלט מתאים לבחורה העומדת לפני צעד מכריע בבחירת בן הזוג ולקראת חיים משותפים ויצירת תא משפחתי והורות עתידית:) בנוגע לצילום ב300DPI, אני לא מכירה את סוג המצלמה שלך, אבל כדאי לקרוא את המדריך הטכני המצולם ולבחון האם הפונקציה קיימת בתפריט של מצלמתך.

dinart

New member
מפרגנת בגדול לנטלי שצילמה את בעלי ואותי ../images/Emo140.gif

חגגנו 16 שנות נישואין והפתעתי את בעלי. בזכות האוירה והנינוחות שנטלי נתנה לנו להרגיש היה יום שישי מופלא. נטלי צילמה אותנו בחוף הים בכמה מקומות, אנחנו ישבנו, התהלכנו ודיברנו ונטלי צילמה בלי להפריע לנו. כל פעם שאני מסתכלת בתמונות אני "נזרקת" חזרה לאותו יום שישי. התמונות ממש ממחישות את ההרגשה והחופש שהגשנו בזמן הצילומים. תודה נטלי על מזכרת מדהימה מיום הנישואין שלנו.

תודה שנתתם לי לקחת חלק בחגיגה הנהדרת!

תודה רבה לך דינה!!! על ההזדמנות המרגשת שהענקת לי, באותו בוקר שישי קסום:) לראות אותך ואת בעלך, לאחר 16 שנות נישואין, נזכרים בהכרות הראשונית ובכל מה שבניתם יחד מאז... התרגשתי לראות את האינטימיות והחברות העמוקה שאתם חולקים... תודה על שאפשרתם לי להיות נוכחת ולתעד את אותו קסם המייחד את הזוגיות שלכם. לחיי אינסוף שנים מאושרות והמשך בנייה ואהבה אדירה!!

Modelia

New member
נטלי מקצועית ומדהימה יודעת "לתפוס את הרגע"

כל אחד יכול להפעיל מצלמה אבל לא כל אחד יודע לצלם ונטלי בהחלט עושה זאת בכישרון רב!!!

למעלה