שאלה מצויינת!
אמנם יותר אמהות פונות אליי, אך המנשא גם מותאם לאבות- זאת דרך טובה לאבא להיות בקשר פיזי קרוב לתינוק-שהכי דומה לקרבת האמא. בפגישת ייעוץ אני דבר ראשון מקשיבה להורה, לשמוע מה הוא מצפה ורוצה מהמנשא- האם המנשא לשימושים קצרים,כמו :כשרוצים לאסוף את הגדולים ממסגרות, קופצים רגע לסופר וכד' או אולי זה נועד לשימוש יומיומי בבית ומחוצה לו. יש גם כאלה שאצלם זה נועד בעיקר לשימוש בטיולים. אח"כ אני שואלת את ההורה,איזה סוג של מנשא הוא מעדיף- האם זה מנשא ללא קשירות? האם בד אלסטי ? מנשא צד? או מנשא המתחבר בקלות עם קליפסים. דבר שני שאני לוקחת בחשבון זה גיל התינוק. מנשא לתינוק בן כמה שבועות,אינו בהכרח המנשא שיתאים לתינוק בן שנה +. ואז עם כל הנתונים האלו אני מראה להורה את המנשאים שמתאימים לפרמטרים האלו. לפעמים,אני גם מראה מנשא שההורה לא חשב בכיוונו- כדי לחשוף אותו למגוון שיוכל לבחור מתוכו את המתאים לו ביותר. כאשר ההורה בוחר סוג מסויים של מנשא, אני מדגימה על עצמי ועל ההורה את השימוש בו- איזה תנוחות אפשר לשים את התינוק- אם זה כשהתינוק מופנה להורה (בטן לבטן), אם זה כשהתינוק על הצד (על המותן) ואם זה על הגב. חשובה מאוד המדידה במפגש, כדי שההורה ידע אח"כ להשתמש בו בכוחות עצמו בצורה הטובה ביותר. בשלב הזה אני נותנת דגשים קטנים אך משמעותיים- למשל להקפיד שבד המנשא העובר בין רגלי הילד יעבור בין ברך אחת לשניה, להקפיד שרגלי התינוק מקופלות בנוחות והוא אינו יושב עם רגליים ישרות,להקפיד שישבן התינוק יהיה נמוך מהברכיים, לשים לב להלביש את התינוק שכבה אחת פחות כשהוא במנשא ועוד... ואז נשאר להורה להנות מהמנשא. וגם אם צצים קשיים בהמשך, ההורה יכול ליצור איתי קשר,ואני כאן להדריך ולעזור להשתמש בפלא הזה שנקרא מנשא. תודה רבה יעל
הדר