אשת השבוע- כל יום שני מחדש

../images/Emo47.gifאשת השבוע- כל יום שני מחדש

כל שבוע, ביום שני נפתח עם אשת השבוע בחירת "אשת השבוע" נעשתה בהגרלה בנוכחות חברות הארגון בכנס- מעגל ארצי שהתקיים ב-18/10 אחת מחברות "קישורי אמהות" תקבל זרקור ובמה למשך שבוע בו היא תספר על עצמה, על העסק ותענה לשאלות שנוגעות בתחום עיסוקה. אתן מוזמנות להפנות אליה שאלות מבקשת לכבד את אשת השבוע ולא לתפוס לה את הבמה ולפרסם את עצמכן בשירשור זה. חברת הפורום הזה המעוניינת להיות אשת השבוע- מוזמנת לפנות אלי במסר אישי ולתאם מועד ביומן לזרקור על העסק שלה למשך שבוע. בברכה, מיכל קנדל מנהלת פורום קישורי אמהות בתפוז

../images/Emo47.gifדבי שור אליאסי-אדריכלית ומעצבת פנים../images/Emo126.gif

ספרי לנו מדוע בחרת דווקא בכיוון זה? איך משתלב עם חשיבה "ירוקה"? איך זה לעבוד אישה מול קבלנים ונאשי מקצוע שברובם גברים? האם יש אסכולה מסויימת שאת נוטה אליה?

דבי76

New member
למה בחרתי להיות אדריכלית?

שלום לכולם! והמון תודות למיכל! אני אשמח לענות על כל שאלותיה ולספר קצת עלי ועל העסק שלי. אני כמובן אשמח לענות על כל שאלה נוספת!!! אני ילידת איטליה ושם עשיתי את כל לימודי. הגישה ללימודים בתיכון היא מיצד אחד מאוד “רוחנית” (לומדים הרבה ספרות, לטינית, אומנות וכו') ומצד שני נותנת הרבה מקום לנושאים יותר טכניים ומדעים. כשסיימתי חיפסתי מקצוע שיתן לי אפשרות לשלב בין תחומי ידע כה שונים ומפה נובע ה”|אני מעמין שלי”: "אדריכלות הינה שילוב בין תחומי ידע שונים: אומנות,היסטוריה, טכניקה, תורת הבניה... פרויקט מוצלח משלב את כל הגורמים האלו

את מרגישה שיש הבדל גישות משמעותי בין סיום

לימודים באיטליה לישראל, הבדל גישות?

דבי76

New member
לימודי אדריכלות באיטליה

קשה לי לענות לך כי מה שאני יודעת על לימודי אדריכלות פה, הוא רק ממידע שקיבלתי מאדריכלים אחרים. מה שאני יכולה להגיד לך זה שאני למדתי בPOLITECNICO DI MILANO לימודים של 5 שנים (וסיימתי עם היצטיינות יתרה!). היה קשה, אבל מרתק. האווירה היא תוססת, אדריכלים מפורסמים וטובים מסתובבים בפקולטה, מעבירים הרצאות. את חיה האדריכלות בחיי היום יום שלך: הבניינים שאת לומדת בקורסים של תולדות האדריכלות -למשל - הם שם, את יכולה לבקר בהרבה מהם בקלי קלות וזה נותן לך משהו מאד שונה משרק לקרוא תאור בספר. יש הרבה דגש על נושא של שימור מבנים ושל בנייה בסביבה בנוייה עם היסטוריה ועבר. יחד עם זה כל הצד הטכני (פרטי קונסטרוקציה, תורת הבנייה, וכו') נלמד מאד לעומק. והגישה הירוקה היא משהו שאת מקבלת מהתחלה, הוא נושא כמעט מובן מאליו שמשתלב היטב בכל קורס, החל משנה א. בקיצור, ממליצה בחום!

התגלו השבוע סדקים רחבים לאורך קירות הבית

כנראה "האדמה עובדת" ואולי יש דליפה שגרמה לשקיעת האדמה. חברתי התעוררה לבוקר שהפציע דרך סדקי הבית. מה עצתך בעניין?

דבי76

New member
האם הסדקים נמצאים בקירות חיצונים או פנימים?

אם הסדקים הם יחסית קטנים יכול להיות שהם נמצאים רק על גבי שכבות הטיח והם לא מסוכנים. לרוב הם תוצאה של שיחרור של מאמצים בין חומרי הבניה השונים. במידה והסדק הופיע על הקיר החיצוני צריך לדאוג לאטום מפני רטיבות. עם הסדקים יותר רחבים יכולים להגיע עד לבלוקים ויתכן שהם תוצאה מכשל תכנוני או ביצוע לקוי. מומלץ להזמין מהנדס קונסטרוקציה שיוכל לזהות אם מדובר בסדיקה קונסטרוקטיבית ויוכל לתכנן הפיתרון המתאים (לפעמים צריך לחזק היסודות). אני ממליצה שהחברה שלך תדבר עם השכנים כדי לברר אם הבעיה קיימת גם אצלם. יכול להיות שבזמן התכנון לא בדקו את הקרקרע ושהיסודות לא מספיק עמוקות.

רק אצלם ולא אצל ה"דו" שלהם, סדקים חיצוניים

שרואים פנימה. אני אשוחח עימך בערב בטלפון. בעיה רצינית ביותר...

hayae4

New member
בניה קלה /כבדה?.

הי דבי רציתי לשאול אותך אם יצא לך לעבוד בבניה לא קונבציונלית אני במיוחד מתעניינת ב"קירטונג" ואיטונג-טק אשמח לקבל כל מידע כולל קבלנים שמתמחים בתחום חיה אליהו-מאבחנת דרך קלפי טארות

דבי76

New member
קירטונג ואיטונגטק

הי חיה, "קירטונג" הוא קיר מורכב מבלוק איטונג 10 ס"מ + לוח גבס בצד הפנימי שלו ולוח צמנט בצד החיצוני. "איטונגטק" הוא לוח איטונג שיכול להגיע בעובים שונים (וזו יתרון גדול!) מ12 ס"מ עד 30 ס"מ. אם מדובר בבית אז צריך לחפות אותו בפנים עם גבס ומבחוץ ניתן לחפות אותו באבן, עץ צמנט וכו'. שתי השיטות הן מהירות ולמיטב ידיעתי חברת איטונג שמשווקת את שנייהם נותנת הדרכה לקבלנים. לדעתי איטינג-טק יותר כדאי כי יש לו יותר מסה טרמית בעובי ס”מ25 ומעלה. למסה יש תפקיד מאד חשוב בהיתנהגות הטרמית של הבית. בחורף המסה עוגרת החום (שנכנס מבחוץ עם קרינת השמש או שנוצר בבית עם חימום מלאחותי) ובשעות הערב כשהטמברטורות בחוץ נמוכות מתחילה לפלוט אותו אל תוך הבית ושומרת על תנאי נוחות לעורך כמה שעות. החיסכון שנובע מכך הוא משמעותי. בקיץ, לעומת זאת, הקירות אוגרים החום במהלך היום הפולטים אותו בשעות הצהריים המאוחרות כשהטמפרטורה החיצונית יורדת ואפשר לקרר הבית באמצעות הרוחות הקרירות שנושבות בערב. "קירטונג" נותן לך רק הבידוד בלי המסה, לכן אין לא היכולת "לספוג" ולעגור חום. יתרון של שתי השיטות היא מהירות הבנייה.

דבי76

New member
הדברים שאני אוהבת...

שלום יעל, יש מספר של דברים שאני אוהבת. ראשית כל, (וזה אחת מהסיבות שהובילה אותי ללמוד אדריכלות) אני אוהבת שאדריכלות היא מקצוע מאד מגוון שנותנת כל פעם אפשרות ללמוד נושאים חדשים ולשלב אותם עם הידע התכנוני. לדוגמא, אני מתכננת אכשו יקב באזור בית שמש. לכבוד הפרויקט היתקרבתי לעולם מרתק של יצור היין שלא היכרתי קודם, ביקרתי ביקבים בארץ ובאיטליה, קראתי ספרים על הנושא ונפתח מולי עולם חדש! בשלב של הביצוע, מרגש אותי כל פעם מחדש לראות איך הדברים שדימיינתי תופסים צורה ויותר מכל לראות לקוח מרוצה שמרגיש מאושר ושלם בחלל (בית, דירה משרד וכו'). אחד הדברים הכי חשובים בעייני הוא השילוב של הלקוח בתהליך התכנון. תפקידי הוא לסייע לו להגשים את צרכיו וחלומותיו. ואם אני מצליחה בזה אז אני באמת מרגישה שתרמתי משהו!

דבי76

New member
איך החשיבה הירוקה משתלבת עם תכנון אדריכלי?

בנייה ירוקה היא בנייה ידידותית לאדם ולסביבה שמאפשרת לנו לחיות בסביבה נוחה עם חיסכון משמעותי בעלויות האחזקה של המבנה? איך עושים את זה? מנסים לנצל מה שטוב באקלים המקומי ולעבוד יחד איתו ולא נגדו. כלומר: לא סוגרים חלונות ומפעילים מזגן או חימום בלי סוף אלא מנסים להבין אם יש משהו באקלים שטוב לנו וכדאי לנצל. אז לדוגמא, אפשר לתת לשמש החורפי הנמוך להיכנס אל תוך הבית ולחמם בצורה טבעית. אם נדע לבנות קיר חיצוני מבודד טוב החום הזה לא יברח החוצה בקלות וישמר בתול הבית להרבה שעות כך שנפעיל את החימום המלאכותי כמה שעות אחרי השכן שלנו... בקיץ, אפשר להימנע מלפתוח חלונות גדולים בכיוונים החמים ביותר (מזרח במערב) לתכנן הצללה שלא תיתן לשמש להיכנס ולמקם הפתחים כדי לנצל האורור הלילי כדי לקרר. כל זה הוא חלק מאד מאד קטן מהנושא. אבל מה שחשוב להבין הוא שכל עקרונות האלו משתלבות עם כל בניין (חדש או קיים) ועם כל סגנון אדריכלי. אז כל מי שבונה, משפץ, מתלונן מחום יתר בקומה העליונה או בחשבונות גבוהים מדי לחימום חורפי וכו' מוזמן להיתיעץ איתי כאן בפורום!

הי דבי הנושא שלך

מאוד מעניין,כי הוא פורץ דרך ,למרות המודעות "לחשיבה ירוקה",כמו שאני רואה אין חשיבה ירוקה בבניה,בטח לא אצל קבלנים גדולים שבונים במאסה. השאלה שלי היא ,מי קהל הלקחות שפונה אליך והאים יש איזה שהם חוקים שלפהם מחויבים קבלנים ואדריכלים,ליחס חשיבות לנושא של בניה ירוקה?

דבי76

New member
המציאות לא כל כך שחורה ...

הילה שלום, תתפלאי, אבל המציאות היא לא כל כך שחורה כמו שזה נראה... למרות האיחור שבו אנחנו נמצאים בארץ, לאומת אירופה וארה"ב, מתחילה איזו שהיא התעניינות בנושא. יש גם קבלנים שהבינו שערך הדירות שלהם עולה משמעותית אם הפרויקט הוא ירוק ומתחילים לפעול בכוון. קהל הלקוחות שפונה עלי הוא מגוון. יש אנשים שפונים אלי כי מעוניינים בנושא האקלימי-ירוק (יש לי כרגע 3 בתים אקלימיים בנגב וצימר "ירוק" ליד בית שמש ועוד שיפוץ עם כיוון לשפר היעילות אנרגטית של הדירה) ויש לקוחות שלא מודעים בכלל בנושא ומגיעים אלי מסיבות שונות. אותם – תוך כדי התכנון – אני מקרבת לבנייה הירוקה וליתרונות שלה ולרוב הם משתכנעים שזה בדבר הנכון ביותר. בארץ קיים תקן 5281 לבנייה הירוקה שהוא כרגע לא מחייב. תקן זה כרגע עובר רביזיה ושיפור. קיימים עוד תקנים שהם כן מחייבים כמו למשל התקן 1045 על בידוד תרמי של בניינים אבל הדרישות שלו הם מינימליות ולא באמת מספיקות להשגת תוצאות הכי טובות (לכן מומלץ להוסיף לפחות 30% לדרישות המינימום). יזם שבאמת רוצה לבנות בניין ירוק יכול להישתמש בתקן האמריקאי (LEED) ולבקש ציון ודירוג של הבניין ע"פ התקן (בניין ירוק, ירוק מצטיין, וכו'). זה נותן ללקוח אינדיקציה שבאמת מדובר בבניין ירוק באיכות גבוהה. מקווה שעניתי לך!

vivilevi

New member
שילוב תנאי סביבה

הי דבי, שמחה לשמוע שיש התעניינות של מאנשי מקצוע אחרים לשים לב לתועלות תנאי הסביבה החיצוני לטובת יצירה יעילה בתוך הבית. אשמח לשמוע את דעתך בשאלה מתי יש לפנות לאדריכלית לאחר רכישת הבית או להתייעץ לפני הרכישה? ויויאנה התחדשות בצבעים 050-3170273

דבי76

New member
להיתיעץ לפני הקנייה!

ויואנה שלום, חשוב מאד להיתיעץ עם אדריכל לפני קניית הנכס (דירה, בית או מגרש) כדי להבין אם הוא באמת מתאים לצרכי הלקוח. אם מדובר בבית יד שנייה ׁ(אבל אפילו אם קונים מקבלן מפתח) חשוב לדעת: - אם ניתן לבצע השינוים הרצוים או יש מגבלות הנדסיות - אם הכיוונים הם טובים ומיקום החלונות הוא טוב (כדי שיהיה נעים בחורב ולא חם מדי בקיץ וכדי שהבית יהיה מואר) - אם יש זכויות בנייה שתאפשרנה הרחבות עתידיות - מה סוג ההשקעה שדורש המצב הפיזי הקיים הרבה פעמים אנשים קונים בית וחולמים על שינוים ועל מצבים אידאלים, מגיעים לאדריכל ומגלים או שאי אפשר להגשים את חלומותיהם או שההשקעה הכספית הנדרשת היא גבוהה ממה שחשבו. לכן חשוב מאד להיתיעץ לפני הקנייה. גם אם מדובר במגרש חשוב לבדוק אם הכוונים טובים, אם המיקום מתאים, איך הגישה, אם יש שיפועים שייקרו הבנייה וכו'

מה לגבי מחירים?

הי דבי, קודם כל ברכות על היותך אשת השבוע. שני דברים: דבר ראשון, אולי תעלי כמה דוגמאות של דברים שעיצבת? ככה נוכל לראות ולא רק לקרוא דבר שני, עד כמה ההבדלים במחירים משמעותיים כשבונים בניה ירוקה? ודבר נוסף ולא קשור, הזדמנות לומר כל הכבוד על העשיה שלך במעגל ירושלים, ועל הקבוצה המדהימה שיש לכן. נתראה בקרוב, רוית

דבי76

New member
מה לגבי המחירים?

רוית שלום, תודה על שאלתך (ועל הפירגון!). אכן נושא המחיר הוא חשוב מאד! בתכנון אקלימי-ירוק יש להפריד בין 3 סוגים של פתרונות: א. פתרונות שאם חושבים עליהם מההתחלה לא יעלו לנו יותר כסף. מדובר פשוט בתכנון נכון. לדוגמא: אם אני מתכננת בית חדש לא יעלה יותר למקם אותו במגרש בצורה הנכונה, למקם חלונות גדולים יותר בחזית הדרומית (כדי לחמם בחורב), לא למקם חלונות במערב (כי זו החזית החמה ביותר בקיץ וכו'). ב. שיפור הבידוד של הבניין: בבנייה הירוקה הדבר הכי חשוב הוא הבידוד הטרמי של המעטפת (קירות חיצונים, חלונות, גגות). להשקיע בשכבה של בידוד עבה יותר, מיקר קצת את העלויות הבנייה. לדוגמא, לבית 170 מ"ר בידוד של קלקר 5 ס"מ עולה בסביבות ה23.000 ש"ח. אבל תחשבי שלעומת העלויות של כל הבנייה עצמה סכום זה הוא מזערי ונותן מינימום חיסכון בעלויות חימום או קירור של 30%!!! אותו דבר בקשר לחלונות: באירופה לא רואים יותר פרופילים מאלומיניום כי הוא נורא מבחינה בידודית. ליד הפיתרונות היקרים כמו פרופילים עץ/אלומיניום משולב, אלומיניום עם חיתוף טרמי) קיימים היום (וגם בארץ!!!) חלונות PVC בדיוק באותו מחיר של אלומיניום אבל עם תכונות בידודיות מעולות. ג. פתרונות שדורשים השקעה ראשונית גבוהה ומחזירים את עצמם תוך כמה שנים כמו למשל מערכות פוטו-וולטאיות ליצירת חשמל, מערכות לטיהור מים אפורים בעיניי החלק החשוב ביותר הוא תכנון נכון ובידוד טוב. עקרונות אלו נותנים התוצאות הכי טובות בתכנון של בניינים חדשים אבל חשוב לציין שניתן לשפר היעילות אנרגטית של כל דירה, בית או חלל קיים!

דבי76

New member
בית בנגב

אני מצרפת המחשה של בית שאני כרגע מתכננת בנגב. המבט הוא דרומי ורואים ששטח החלונות גדול יחסית כדי להכניס בחורף הקרינה הנמוכה אל תוך הבית. החלק הצפוני מוגבה כדי לתת אפשרות לפתוח חלונות דרומיים גם בחדרים הצפונים. רואים גגונים ופרגולות להצללה קיצית (בשמש הגבוה נעצר ונשאר בחוץ)

למעלה