אשת השבוע- כל יום שני מחדש

תכנון מותאם אקלים

היי דבי, תכנון מותאם אקלים נשמע לי משמעותי מאוד, בעצם הבית שלי עובד למעני, בחסכון כלכלי ובבידוד. האם את שותפה רק בשלבי התכנון או גם בשלבי הבנייה? כמה זמן אורך תהליך תכנון? איזה שאלות אני צריכה לשאול את עצמי לפני השיחה הראשונה איתך? האם את עובדת עם לקוחות מאיזורים מסויימים בארץ? אשמח לראות תמונות של בתים נוספים שתכננת- מבחוץ ומבפנים. בהצלחה :) עדי עדי נועם קורנל "בשביל האושר" אימון לטרנספורמציה והגשמה בחיים ובעסקים 050-7304719, [email protected] "אין מקום שהוא רחוק מדי" (ריצ'ארד באך)

דבי76

New member
תהליך התכנון

עדי שלום, אני מעורבת בכל תהליך התכנון וגם בתהליך הבנייה (כמו בכל פרויקט אחר) ומלווה את הלקוח גם בשלב של העיצוב פנים. קשה להגיד כמה זמן לוקח תהליך תכנון כי הזמנים הם לא רק תלוים בי. בדרך כלל אני מביאה ההצאות הראשונות (סקיצות, תוכניות, המחשות תלת מימדיות וסכמות אקלימיות) אחרי חודשיים מחתימת ההסכם עם הלקוח. אחר כך יש שלב שבו הלקוח חושב, מתיעץ ומבקש שינוים עד שמגיעים לאופציה הסופית. מכן מתחיל החלק הבורוקרטי עם הרשויות... בקשר לשאלה השנייה שלך, קודם כל תלוי עם מדובר בשיפוץ ירוק (רטרופיט) או בבנייה חדשה. אקרונית את לא צריכה לשאול אותך כלום... אם מדובר בבית קיים אז את יכולה לעשות רשימה של בעיות בולטות (לדוגמא, חדרים חמים או קרים במיוחד, חשבון חשמל יקר מדי, אשורים חשוכים וכו') ולהזמין אותי כדי שאני אתן לך חוות דעת. אם זה תכנון של בית חדש אז נעבוד כל השלבים ביחד. חשוב להבין שעקרונות הבנייה הירוקה הם לא משהו מוזר ואלטרנטיבי... בית "ירוק" לא נראה שונה מבית אחר. הוא פשוט נבנה עם מחשבה ובצורה חכמה! אני יכולה לצרף רק תמונה אחת לכל הודעה בפורום, אז אני אשתדל לצרף קצת, אבל אני מזמינה אותך לבקר באתר שלי ובעמוד עיסקי שלי בפייסבוק! אני מצרפת להודעה תמונה של כניסה לדירה ששיפצתי בירושלים. להלן לינק לתמונות נוספות של אותו פרויקט: http://debbyschorelyasy.weebly.com/14911497151214931514-14931489151414971501.html

דבי76

New member
באיזה אזורים אני עובדת

הי עדי, אני עובדת כרגע באזור ירושלים, בית שמש והדרום (מרחב עם - ירוחם). דרך אגב, האקלים של הנגב (משרעת טמפרטורות גדולה בין לילה ליום, קרינת שמש גבוהה בחורף על החזיתות הפונות דרומה, רוחות צפון מערביות בשעות הערב הקיציות) אידיאלי לתכנון אקלימי. אני אשמח גם להגיע לאזור המרכז... תודה על השאלה! דבי

איך את עושה את זה?

הי דבי, אותי דווקא מסקרן לדעת מעבר לפן המקצועי ומעבר לזה שאני מקנאה בך על המסלול שעברת באיטליה. איך מצאת את הזמן והרעיון ליזום פתיחת מעגל עסקי בירושלים. הרי לפני זה לא כך כך הכרת את המעגלים , ובזמן מאוד מאוד קצר יש מעגל גדול,תוסס ופעיל ????

איך את עושה את זה?

הי דבי, אותי דווקא מסקרן לדעת מעבר לפן המקצועי ומעבר לזה שאני מקנאה בך על המסלול שעברת באיטליה. איך מצאת את הזמן והרעיון ליזום פתיחת מעגל עסקי בירושלים. הרי לפני זה לא כך כך הכרת את המעגלים , ובזמן מאוד מאוד קצר יש מעגל גדול,תוסס ופעיל ????

דבי76

New member
הינה הסיפור של המעגל הירושלמי!

הי רחלי! הינה הסיפור של המעגל הירושלמי! אני חיפסתי קבוצה של NETWORKING מתאימה לאמא ל2 ילדים קטנים. לרוב כל הקבוצות אלו נפגשות פעם בשבוע בשעות הבוקר המוקדמות ביותר ובשבילי זה מסימה בלתי אפשרית. אז מצאתי במקרה את קישורי אמהות באיטנרנט והייתי בטוחה שקיימת קבותה בירושלים. אהבתי את הרעיון שכולן אמהות, שיש תמיכה הדדית וכתבתי לאריאלה. היא אמרה שאין קבוצה בירושלים ושאני מוזמנת להקים... ובדרך כלל כשיש לי רעיון בראש אני הולכת עד הסוף! והינה, אנחנו 15 במעגל, אבל זאת לא רק זכות שלי, כל החברות מקסימות ותומכות ומלאות אנרגיות חיוביות! מאיפה יש לי זמן? אני חושבת שככל להלחץ עולה הריכוז עולה באותה מידה. ואז משיגים התוצואת הכי טובות, גם בחיים וגם בעבודה!

דבי76

New member
עיצוב חדר ילדים

בתמונה המצורפת אני מראה לכם חדר ילדים (בן ובת). הצבעים הם תכלת וסגול בהיר וחוזרים בקירות, בוילונות, ברהיטים במנורה. הצבעים לקירות ולרהיטים הם בעלי תו ירוק. זאת אומרת שהם לא מכילים חומרים רעילים והם רק על בסיס מים. אצל טמבור ונירילט יש סידרה של צבעים כאלה ואני ממליצה בחום להישתמש בהם לא רק לחדרי ילדים. אפשר לקבל כל צבעי המניפה!

דבי שור אליאסי אדריכלית מקצועית ומדוייקת

אני רציתי להמליץ בחום על דבי שור אליאסי אני בדיוק בשלב של לקנות בית ואני מתייעצת אתה על המון דברים שקשורים בנושא הידע שלה הוא רחב ומקצועי וכאדריכלית היא מאוד אחראית ומדוייקת תכונה שחשוב שתהיה לאדריכל שלך. מה גם היא בעלת דיפלומה מה שמסתבר שאין לכל האדריכלים שקוראים לעצמם או מגדירים עצמם כאדריכלים. כך שאני ממליצה לכל מי שנמצא באיזור ירושלים להפנות/לפנות לדבי בכל הקשור בתכנון שיפוץ ועיצוב פנים והכי חשוב הכל בהסתכלות אקלימית ירוקה!

דבי76

New member
תודה על הפירגון!

שלום הגר, המון תודות! אני מודה לך מאד מאד. אני שמחה שאני עוזרת לכם ומקווה שנמצא בקרוב הפיתרון הטוב ביותר עבורכם! אעשה כמיטב יכולתי כדי שתמשיכו להיות מרוצים!

דבורה53

New member
תאורה לבית

שלום דבי רציתי לדעת איך משפיע סוג התאורה בבית וכיצד בוחרים זאת תודה

דבי76

New member
אור טבעי...

שלום, השאלה שלך מאד מורכבת אז אני אנסה לכתוב הנקודות הכי חשובות. את מוזמנת לכתוב לי למייל אם תרצי יותר מידע. סוג התאורה משפיע מאד בכל חלל (בית, עבודה, בית ספר וכו'). ידוע שהאור הטבעי הוא הכי נוח לעין שלנו (העין פחות מתעמצת ויש ערך מוסף בריכוז מאבר לחיסכון הכלכלי). קיימים סופר מרקטים שהיתחילו להאיר פירות וירקות עם אור טבעי (או עם אור מלאכותי דומה לטבעי) וראו שהמכירות עלו! החלונות הצפונים הם נהדרים כי האור לא ישיר (אין בוהק וסנוור) והפיזור הוא טוב. לכן בבית מומלץ למקם חדרי לימוד באזור הצפוני. בשאר החלונות מומלץ להרכיב וילונות כדי להוריד את רמת התאורה (שבארץ גבוהה מאד) ולשפר את איכות האור. הנושא של תאורה מלאכותית הוא מאד מורכב, יש היום בשוק הרבה סוגים של מנורות חיסכוניות (פלואורסצנטית, פלואורסצנטית קומפקטית, לדים, וכו') במגוון רחב של צבעים. סוג תאורה טלוי בשימוש שאנחנו עושים בחדר.לדוגמא, במטבח במשטחי עבודה צריך הרבה תאורה בניגוד לחדרי שינה וכו'. חברת חשמל הוציאה חוברת חינמית "תאורה יעילה, נוחה ואפקטיבית" שתוכלי להשיג דרכם ותתן לך הרבה מידע. אני מצרפת תמונה של הנמכת תקרה (שתכננתי בדירה במודעין). במרכז יש גופי תאורה שקועים שמיועדים להאיר את השולחן ובצדדים יש פס פלואורסנט שמאיר הסביבה בצורה עדינה ונותן אוירה קסומה ורגועה. ניתן להדליק 2 סוגי המנורות ביחד או בנפרד.

למעלה