אשת השבוע- מירב שטרן:יועצת עסקית ומאמנת

../images/Emo47.gifאשת השבוע- מירב שטרן:יועצת עסקית ומאמנת

השבוע הזרקור הוא על מירב שטרן, חברת מעגל רחובות. ספרי לנו מה ההבדל בין מאמנת אישית ליועצת עסקית? האם יש לך סיפור על לקוח שהיה חוויה מיוחדת?

Merav Stern

New member
תודה על הזכות להיות אשת השבוע ../images/Emo13.gif

היי לכולן, שמי מירב, אני בת 34, נשואה לרועי ואמא למיכל בת השנה וחודשיים, גרה בחולון. אני עוסקת בתחום הייעוץ העסקי והאימון האישי כשנתיים. מתמחה בייעוץ לעסקים קטנים ובאימון קריירה. הייחודיות שלי היא בשילוב בין הייעוץ העסקי והאימון בתהליך אחד. הגעתי להבנה שחייב להיות שילוב בין השניים, מתוך ניסיון של כ 15 שנים בתחום העסקי. העבודה עם אנשים - מחייבת אותך להיות מאמנת, לדעת להקשיב, להוביל, לשקף, ללמד דרכי התמודדות חדשות ויצירתיות כשהמטרה היא לא לשנות את האדם מולך אלא, לעזור לו להשתמש בכל המשאבים הנפלאים שלו בצורה המיטבית. העבודה עם עסקים וניהולם - מחייבת עבודה שיטתית, מובנת, תכנון קדימה, ביצוע באופן הטוב ביותר ולאחר מכן, בקרה ע"מ להמשיך להשתפר ולהתקדם. בעיקר בעסקים קטנים, אנחנו חייבות לדעת לפעול בכל החזיתות: שיווק, מכירות, כספים, תכנון, שת"פים, עבודה מול תקציבים ועוד. הכלים הנדרשים הם כלים ניהוליים פרופר ע"מ שאנחנו ננהל את העסק ולא העסק אותנו. ההבדל בין ייעוץ עסקי לאימון אישי/עסקי, נעוץ בכל מה שסיפרתי מעלה. האימון - מטרתו העצמה ותפקיד המאמן/ת לכוון, לשקף, לעזור ללקוח למצוא את התשובות בתוכו כיוון שהוא המומחה לחייו ויודע הכי טוב מה נכון עבורו. במקרה של אימון עסקי, לרוב, למאמן אין את הכישורים והיכולות להוביל את העסק מבחינת כלים ניהוליים כגון בניית תוכניות עבודה, תקציבים, גיוס לקוחות ועוד כיוון שזוהי איננה הכשרתו. הוא עוסק אך ורק בתהליך העצמה. הייעוץ - מטרתו להקנות לעסק ולבעליו כלים ניהוליים לטובת מקסום יכולות העסק: הגעה לרווחיות, הוספת מוצרים חדשים, גיוס לקוחות ועוד. בייעוץ, אני מגיעה כמומחית בתחומי לעסק ועוזרת לו לממש את מלוא הפוטנציאל העסקי הגלום בו. גם כאן, לרוב, ליועץ העסקי אין את ההכשרה של המאמן ע"מ להעצים את האדם/הלקוח ולעזור לו למצוא את הדרכים להשגת מטרותיו על אף ולמרות שיש גם התנהגויות מעכבות לכל אחד. כיוון שכל עסק עוסק באנשים - לטעמי, אי אפשר להפריד בין הייעוץ לאימון. מי כמונו יודעות שלא אחת אנחנו זקוקות לפני הייעוץ העסקי עצמו, חיזוק לבטחון שלנו שאכן אנחנו מסוגלות להיות בעלות עסק, על כל המשמע, צריכות להבין מה בכלל אנחנו רוצות/צריכות והאם זה בא לידי ביטוי בעיסוק המקצועי שלנו? ולכן, בכל תהליך ייעוץ עסקי, אני משלבת גם את האימון, בהתאמה לצורכי הלקוח/העסק. בצורה זו, בעל העסק מקבל את מלוא ההתייחסות גם ברמה העסקית וגם ברמה האישית וממקסם את יכולות העסק ויכולותיו האישיות. לגבי סיפורי לקוחות... וואו.. יש הרבה... אני חושבת שהכי טוב ידברו בעד עצמם הלקוחות עצמם שכתבו את סיפורם והוא פורסם באתר שלי - לקוחות ממליצים. אשמח לענות על שאלות, תהיות, דילמות עסקיות. שלכם, מירב שטרן

hayae4

New member
אני חושבת שזה רעיון אדיר..

בצעדי הראשונים בעסק שלי ראיתי דפוסים הקיימים בי שעלולים להפריע לי בדרך להצלחה לכן לקחתי מאמנת אישית כדי להגדיר לעצמי מה אני רוצה לאחר מיכן הרגשתי שהגיע הזמן ואז לקחתי לעצמי יעוץ עיסקי האנשים שעבדתי איתם היו מצויינים! אך לאחר שקראתי את מה שכתבת הבנתי עד כמה הרעיון פשוט מצויין ויכול היה לחסוך לי זמן ומשאבים יכולתי להתקדם בעשייה העיסקית במקביל לעבודה האישית מהכרותי איתך את אדם מדהים מאחלת לך בהצלחה ומחכה שתהפכי להיות חונכת של מטי.. חיה אליהו-מאבחנת דרך קלפי טארות

Merav Stern

New member
תודה רבה יקירתי

מקווה שהתהליך עם מט"י לא ייקח יותר משבועעים - שלושה. אעדכן אותך כמובן

כיף לקרוא... שמחה על קולגות כמוך

הי מירב, מאמינה ומסכימה עם כל מילה שלך. אני מהלכת גם כן על התפר של אימון וליווי, או ייעוץ בדומה לתאור שלך. מהם האתגרים העיקריים שנתקלת בהם במהלך העבודה שלך? האם ישנן דילמות כלשהן שהתמודדת איתן בעקבות החיבור של אימון וייעוץ? תודה, רוית

Merav Stern

New member
תודה יקירה... אתגרים?

האתגרים הם בלתי נגמרים... היופי הכי גדול וגם הקושי הכי גדול הוא שבעסק קטן את גם "האדם האישי" וגם "אשת עסקים" והשילוב בין השניים הוא בלתי נמנע, כיוון שאת זה העסק והעסק הוא את לא אחת העולמות מתבלבלים, מתערבבים וקשה לבצע הפרדה והבחנה. לכן האתגר הגדול הוא בלעזור ללקוחות לייצר מסגרות ברורות, להצליח להנות משני העולמות ולדעת להפריד כשצריך (וזה מאוד לא פשוט!). אתגר נוסף שאני הגדרתי לעצמי כחלק מתפקידי כמאמנת, זה לעזור ללקוחותי לבחון האם הן במקום הנכון עבורן, בו צרכייהן באים לידי מימוש מקסימאלי או שהן מאלצות את עצמן ועושות את ההתאמות והפשרות כדי שיתאים. לדוגמא: למישהי היה חלום לפתוח מקום בסגנון דיאדה. אבל בפועל, היא ללא כישורי ניהול צוות, רוצה לעבוד רק 4-5 שעות ביום ובעבודה מהבית.... אז התאמנו את החלום לצרכים האמיתיים שלה המשלבים את אהבת הילדים עם עבודה מהבית (פיענוח ציורי ילדים...). התחלנו קודם בתהליך אימון של העצמה והבנת החזון האישי שלה ולאחר מכן תרגמנו את זה לתוכניות עבודה, כלומר עברנו לייעוץ העסקי המתאים ביותר לצרכיה. תודה על הפרגון ומקווה שנתראה בקרוב

האם באימון את נותנת כלים לקידום עיסקי?

היי מירב, שבוע טוב יש לי קצת קושי לחשוב על רעיונות חדשים לשיווק וקידום העסק. רציתי לשאול, האם באימון שאת עושה, את נותנת גם רעיונות וכלים כאלה?, זה יכול להיות מרמה של ניהול הכספים או גם ברמה של רעיונות לקידום עיסקי? או שמדובר בתהליך שבו המאומן צריך להביא את הרעיונות בעצמו? תודה רבה
נועה

Merav Stern

New member
כלי הייעוץ העסקי

היי נועה, תודה על השאלה המצויינת. בתהליך ייעוץ עסקי הלקוח מקבל כלים מכה וכמה עולמות, כאשר היועץ נותן חלק גדול מהרעיונות/פתרונות או עוזר ללקוח לפתח את הרעיונות שלו: * שיווק - מיהם קהלי היעד של העסק, כיצד לשווק את העסק לקהלים אלו, מהי הדרך הנכונה ביותר (אינטרנט, פליירים, עיתונות, רשימות תפוצה ועוד), מהו התוכן הנכון שיגרום ללקוחות הפוטנציאליים שלי להגיב ועוד. * מכירות - הצלחתי לשווק ולקוחות פוטנציאליים מגיעים אליי. איך אני גורמת להם לרכוש את המוצר/שירות שלי ולהפוך אותם ללקוחות מתמידים/קבועים? * כספים - כיצד לנהל נכון את תזרים ההוצאות/הכנסות, רווחיות ותמחור - האם כל אחד ממוצרי/שירותי רווחי מספיק ואם לא כיצד לשנות זאת, עבודה מול בנקים/קרנות לצורך הלוואות ועוד. * בניית תוכניות עבודה - בניית תוכנית עסקית לטובת גיוס כספים/משקיעים/שותפים אסטרטגיים, תוכנית שיווקית, תוכנית פרסומית ועוד. * פיתוח עסקי - תוכניות להתרחבות העסק והתפתחותו הן מבחינת מוצרים/שירותים והן מבחינת קהלי יעד. * כוח אדם - גיוס כוח אדם מתאים ונכון לעסק ע"מ שיעזור לנו להתפתח ולהתקדם, הכשרת הפונקציות הרלוונטיות ועוד. וכמובן, שתמיד יש את ההתאמות הנדרשות לכל עסק. ליווי בפגישות עסקיות לצורך קידום תהליכים, פתיחת דלתות באמצעות קשרים אישיים, עזרה בגיוס חסויות ועוד. בהצלחה לכולנו, ושיהיה יום גדוש בעשייה ושפע

ללא ספק אעזר בידע ובכישורים המעולים שלך!

היי מירב יקרה, תודה רבה על התשובה, אכן יש לי עוד הרבה מה ללמוד וליישם. את מפגינה מקצועיות וידע רבים בתחום הרחב הזה והכי חשוב- את משרה ביטחון ומוטיבציה לפעול ללא ספק אעזר בכישורייך ונסיונך העשיר תודה רבה ויום נפלא נועה

Merav Stern

New member
תודה לך (תרתי משמע)

ואין ספק שהדואליות בנתינה והקבלה של שתינו היא היופי שבקבוצת נטוורקינג. אני שמחה שפגשתי אותך ושהתחלנו תהליך עם הבת שלי
המשך יום קסום,

הזכות היא שלנו.....

אני חייבת לספר שמאז נפגשתי איתך הבנתי את חשיבות העבודה השיטתית - תכנון, מטרות, תוכנית עבודה, או - כמו שאת אומרת - לנהל את העסק ולא להיות מנוהלת ע"י המציאות - ואני מרגישה הבדל משמעותי. והשאלה שלי היא כזו - כמי שבאמת מתמחה בשני כובעים - העצמה אישית ויעוץ עסקי - האם להיות עצמאית זה אופי (שאו שיש לנו את זה או שאין לנו את זה) ומה הכי חשוב מהבחינה הזו - (להאמין בעצמך? נחישות? לדעת במה את טובה?)) ומה לגבי יעוץ עסקי - איך יודעים לזהות מה נכון לעסק? נראה כי יש היום שפע עצום של כלים שיווקיים, עושה רושם ש"הכל חשוב" ובכל זאת - איך את מדייקת את הלקוח לרכז את המאמצים בערוצים המתאימים לו ביותר?

Merav Stern

New member
גרמת לי להסמיק ../images/Emo13.gif

תודה רבה יקירתי על הפרגון והשיתוף. להיות עצמאית זה בהחלט אופי, לדעתי. חייבים קודם כל את הדרייב הפנימי, את הרצון האדיר להצליח. ללא זה, יהיה קשה לצלוח את האתגרים שהדרך מציבה בפנינו. בנוסף, האמונה העצמית היא קריטית גם כן. ללא האמונה והבטחון יהיה קשה לנו ליזום, להציע את שירותינו להאמין שבאמת מגיע לנו להצליח. כל זה - זה ברמת ההעצמה האישית, האימון. ברמת ההתנהלות העסקית - אנחנו חייבות להיות בעלות יכולת מכירתית (או לדעת למצוא את אנשי השיווק הטובים לנו), מסודרות בהתנהלות שלנו ובעיקר מסוגלות לתכנן דברים קדימה, לבצע וכמובן לבקר את עצמנו. הקושי הגדול של העסקים הקטנים כיום זו היכולת לנהל את העסק ולא שוהא ינהל אותנו (כיבוי שריפות). לגבי דרכי השיווק הנכונות לכל עסק - הרבה תלוי ביכולות ובכישורים של בעל העסק, מי קהל היעד שלו ובמה שמניב לו. לדוגמא: אני טובה מאוד באחד על אחד ובקבוצות מבחינת יצירת הרושם ונתינת הערך. המפגשים בקבוצות נטוורקינג (בהם נפגשים עסקים קטנים שהם קהל היעד שלי) ובאחד על אחד עושים לי שירות מעולה וכמעט 90% מהלקוחות שלי מגיעים אלי דרך פה לאוזן. כך שאת מירב זמן השיווק שלי אני מקצה לזה ופחות לעולם האינטרנטי להבדיל, יש לי לקוחה שעסק שלה הוא הפקת אירועי נשים. במקרה שלה, אמנם יש לה יכולות שיווקיות ומכירתיות גבוהות מאוד, אבל קהל היעד שלה הוא מאוד רחב (נשים בכל אזור המרכז). הדרך שלה להגיע לקהל היעד שלה בצורה הנרחבת ביותר הוא שילוב של נטוורקינג עם עבודה מאסיבית על האינטרנט - פייסבוק, קפה דה מרקר, עסקים עושים עסקים ועוד ע"מ להגדיל את רשימות התפוצה שלה. כמה זמן להשקיע בשיווק? זה כבר מאוד אינדיווידואלי לכמה שעות ביום כל אחת מאיתנו מקצה לעבודה כשהמינימום לדעתי צריך להיות שעה ביום (לפגישת נטוורקינג, פגישת אחש על אחד, עבודה על האינטרנט וכו'). והכי חשוב, לא להשתגע! ולא להיכנס ללחץ. מתחילים לאט לאט, בודקים כל הזמן מה האיזון הנכון וכשזה נכון לנו מבחינת המינון, ז גם יניב את התוצאות הרצויות. בלחץ או טירוף - שום טוב לא ייצא... מקווה שהצלחתי לענו על שאלתך מכל הכיוונים
נתראה מחר בערב בקבוצה, שיהיה יום מקסים,

מקצועית!

מירב מאז שהצטרפת לקבוצתנו, ההרגשה היא ששידרגת אותה הטיפים המצויינים שלך בכל שבוע והמקצועיות שבך תורמים רבות להצלחת הקבוצה ובכלל אני בטוחה שאנו עוד נעשה משהו יחדיו בהמשך מאחלת המון הצלחה ובהזדמנות זו אז גם לאמר תודה סיון

Merav Stern

New member
תודה רבה על הפרגון!

אני בהחלט מרגישה הדדיות בעניין. אני מאוד נתרמת מהקבוצה ולפני שעברתי לקבוצת רחובות שקלתי לפרוש... וכעת, זו לא אופציה! תודה לך ולקבוצה הנפלאה שלנו.

מצטרפת לפרגונים- שמחה שהכרתי אותך ../images/Emo13.gif

ויש לי שאלה- איזו עצה או טיפ היית נותת לנשים שהן שכירות ובד בבד מקימות עסק או שוקלות להקים עסק?

Merav Stern

New member
טיפ למי ששכירה ובמקביל מקימה עסק

היי יקירתי, הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת למי ששוקלת להקים עסק או נמצאת בשלבי ההקמה הראשונים זה לא לוותר בשום אופן על שלב בדיקת ההיתכנות (האישית שלי - האם מתאים לי להיות עצמאית ומה המשמעויות הנלוות ומבחינה כלכלית - הא יש לעסק פוטנציאל רווחיות) ובניית תוכנית עסקית אשר תבחן את פוטנציאל העסק מכל ההיבטים. היתרון הנוסף בכתיבת תוכנית עסקית (אם לבד ואם בעזרת יועץ עסקי) הוא בכך שהתוכנית מאוד ממקדת, עוזרת לנו להבין מהן חוזקות העסק (ושלי) ובמה אני צריכה עזרה מקצועית. ולסיום, יש כיום בשוק לא מעט יועצים עסקיים במגוון רחב מאוד של נישות וכדאי לבדוק את האופציה לשלב כבר מהשלבים הראשונים איש/ת מקצוע ע"מ שיחסכו לנו תהיות וטעיות ונוכל להשתמש בידע המקצועי ובניסיון שלהם כדי לממש את החלום שלנו בטווח הזמן הקצר ביותר. בהצלחה לכולנו ולילה נעים

nurit tuvia

New member
הי מירב

קודם כל מצטרפת למפרגנות, גם על תרומתך במעגל, גם על המקצועיות שאת משרה כאן ובאתר שלך ובמפגשים האישיים. אשמח לשמוע ממך איך את תורמת לעסק ותיק יחסית?

עליזה 63

New member
אני הכרתי את מירב אישית

ורוצה להגיד לכם שהיא מקצועית יודעת את העבודה,ומקסימה מאוד.בהצלחה מירבי בכל אשר תפני

למעלה