אשת השבוע- מירב שטרן:יועצת עסקית ומאמנת

Merav Stern

New member
ייעוץ עסקי לעסק וותיק

היי נורית יקירה, תודה רבה על הפרגון
בתהליך ליווי של עסק וותיק יכולות להיות שתי אפשרויות, תלוי במצב העסק: אם העסק נקלע לקשיים או איננו רווחי מספיק - כל התהליכים שתיארתי עד כה, נכונים ורלוונטיים גם עבורו. אם העסק יציב ורווחי - בדר"כ המיקוד הוא בפיתוח עסקי: התרחבות העסק לקהלי יעד נוספים, הוספת מוצרים חדשים, יצירת שיתופי פעולה אסטרטגיים ועוד. תודה על שאלה נפלאה וחשובה! שיהיה יום קסום,

הילהל

New member
שלום מירב

נעים להרחיב כאן את ההיכרות איתך יש לי שאלה מהכיוון האישי שלי/שלנו אני מניחה שאת מייעצת גם לעסקים שכוללים יותר מ"ראש" אחד מה את עושה במקרים של חילוקי דעות משמועותיים? כשראש א' רוצה ללכת ימינה וראש ב'רוצה שמאלה, ונראה ששתי הדרכים יהיו חיוביות לעסק..אבל לא בהכרח חיוביות לשני ראשיו באותה מידה האם את גם עוסקת באיזשהו פישור/גישור בין שותפים? ואם כבר כתבת שקשה להפריד בין האישי לעסקי..האם יצא לך לעבוד עםעסקים משפחתיים? הצורך להפריד בין זוגיות לשותפות עיסקית הוא נושא בוער אצלנו

Merav Stern

New member
עסקים משפחתיים

היי הילה, תודה על השיתוף בשאלה אישית. עבדתי עם כמה וכמה עסקים שמנוהלים ע"י שותפים, בעיקר חברים שותפים ופחות בני זוג. חלק מתפקידי כיועצת, זה לעזור לשותפים לבחון כל אופציה או כיוון מבחינת טובת העסק וטובת השותפים ואם שתי האופציות טובות, איזו מהשתיים תקדם את העסק בצורה הטובה ביותר לכיוון השגת המטרות העסקיות. לא הייתי קוראת לזה גישור או פישור אלא בחינה מעשית (מכל הבחינות) מה הנכון והטוב ביותר לעסק וכמובן דרבון ויצירת מחוייבות של שני השותפים לעשייה ולהצלחה. כיוון שאני מגיעה גם מעולם האימון, בעיקר בעבודה עם שותפים, חשוב לי מאוד להתייחס בתהליך העבודה גם לצרכים האישיים של כל שותף, כיצד הוא יבוא לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר ואיך השותפות תורמת לפן האישי והעסקי. ההתייחסויות בשותפות היא לרבדים רבים הן מעולם האימון והם מעולם הייעוץ: חלוקת תפקידים נכונה, במה כל אחד יכול לתרום יותר לעסק, כיצד מתנהלים נכון ביום יום, כיצד עוקפים את ההתנהגויות המעכבות של כל אחד מהצדדים, מי מנהל את העסק בפועל ועוד. מקווה שעניתי על שאלתך. במידה ותרצי לשאול שאלות ספציפיות יותר, מוזמנת לפנות אלי במסר או טלפונית. המשך ערב נעים,

Merav Stern

New member
תודות

אני מסיימת היום את שבעת ימי "אשת השבוע", ואני רוצה להגיד תודה למיכל על החשיפה הנהדרת והעמקת הקשר שנוצרה בעקבות כך, ותודה רבה לכל המגיבות, שואלות ומפרגנות. מקווה שתרמתי ואשמח להמשיך לתרום בפורום. המשך יום נפלא לכולן,

למעלה