אשת השבוע- שירלי קליין

נהדר - תודה!

שירלי יקרה, אכן את עומדת במהלך המפגשים בדינמיקה טיפולית לא פשוטה על מרכיביה האנושיים הרבים... תודה על תשובתך המקיפה חיזקי ואמצי - את עושה עבודה חשובה ביותר!!!

הרצאה ../images/Emo24.gif

היי שירלי, תוכלי לספר קצת על ההרצאות שאת עושה ועל קהל היעד אליו הן מיועדות? תודה רבה.. וחוץ מזה - אני חושבת שאת מקצוענית אמיתית ומקסימה במיוחד
כרמית

shirlykl19

New member
הרצאות וסדנאות

כרמית יקרה, תודה על השאלה, על התמיכה ועל העידוד.
ההרצאות שלי מיועדות לצוותי חינוך בגנים ובבתי הספר, להורים ולועדי עובדים. בהרצאותיי אני מביאה לידי ביטוי את מכלול הנושאים הקשורים בהדרכת הורים וחינוך הילדים על-פי שיטת אלדר, כמו: עידוד, הקשבה, אפר"ת, אחריות הורית, מאבקי כוח, גבולות, חוקים, ועוד. הנושאים שמועברים בהרצאה הנם ישומיים, וניתנים לביצוע מידי בבית או במסגרת החינוכית. אני משלבת בהרצאתי דוגמאות רבות מכלל תחומי החיים לצד הרקע התיאורטי. ניתן להזמין הרצאה לגן, לביה"ס, למקום העבודה או לארגן קבוצת מכרים/חברים, וזו תערך באחד הבתים או בביתי שבנתניה. הסדנאות מיועדות להורים (זוג הורים) או לאימהות. הסדנא נערכת במשך שמונה מפגשים אחת לשבוע, כשבכול מפגש נלמד נושא חדש בתחום החינוך, כמו שהדגמתי לעיל. בסדנא יש שימוש בקלפים טיפוליים, בציור אינטואיטיבי, בדמיון מודרך ובסימולציה. הסדנאות יכולות להערך באחד מן הבתים של חברי הקבוצה או בביתי. בשני המקרים חשוב להוסיף קפה ומאפה לאווירה נעימה וטובה. חג שמח, שירלי

shirlykl19

New member
על עצמי ../images/Emo68.gif

שמי שירלי קליין בת 41, נשואה ואמא לארבעה ילדים (14 בן , 10 בת ותאומים בן ובת בני 6). אני בעלת תואר ראשון בחינוך ותואר שני בפסיכולוגייה חינוכית יישומית - התמחות בייעוץ חינוכי. יש לי ניסיון רב במערכת החינוך בכל שכבות הגיל, והתמחות בגיל ההתבגרות. את לימודי הטיפול המשפחתי השלמתי במשך שלוש שנים במכון אדלר שבהרצליה. אני ממתמחה בתחום זה במכון אדלר ובשירות הפסיכולוגי (שפ"ח) בנתניה. עברתי השתלמויות רבות בנושאים הקשורים ללקויות למידה, לקשיים לימודיים, לאבחונים דידקטיים ופסיכולוגיים, לקשיי קשב וריכוז, לילדים בסיכון, לבעיות התנהגות, לחרדות, לאסטרטגיות למידה ועוד. כמו-כן, אני מנהלת פורום של ייעוץ חינוכי באתר דוקטורס, שעוסק במיגוון נושאי חינוך, הדרכה להורים וקשר עם מערכת החינוך: http://www.doctors.co.il/forum -4397 ההורות והזוגיות הן חלק משמעותי ובלתי נפרד מחיי האישיים והמקצועיים. הניסיון הרב שצברתי הן כיועצת חינוכית והן כמטפלת משפחתית ומדריכת הורים וזוגות, לצד גידול ילדיי ושימור הזוגיות בתוך הקשיים, השגרה, השחיקה וההרגל, מובילים אותי לראייה מפוכחת ובריאה של המערכת המשפחתית והזוגית בשילובה בשיטת אדלר. בכל יום הורים מתלבטים כיצד להוביל את ילדיהם להיות מאושרים, עצמאיים, בריאים, אזרחים טובים ובעלי אחריות על הבחירות בחייהם. משימה זו אינה פשוטה, ואינה באה "בטבעיות מולדת" כמו שנהוג לחשוב. אני בעלת קליניקה פרטית בנתניה, שבה אני מדריכה, מייעצת ומטפלת במשפחות, בזוגות, בהורים ובמתבגרים באווירה משפחתית, חמה ותומכת. שבוע נפלא לכולם, שירלי

shirlykl19

New member
באה מאהבה ../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif !!

יעל יקרה, וואו איזו שאלה! המסע אחורה בזמן גרם לי להתרגשות גדולה. אולי דבריי ישמעו כמו קלישאה, אך החיים ובחירותיי הובילו אותי לעסוק בטיפול ובעזרה לזולת. עוד בילדותי חבריי נהגו לבוא לשמוע בעצתי, ואמרו לי -מה את אומרת על כך ? לא יחסתי לזאת חשיבות גדולה, והתחלתי לעסוק בהוראה. בקשר עם תלמידיי ועם הורייהם הבנתי, שדרך עבודתי עמם, הנה טיפולית, מכילה ואמפטית. כך עזרתי לתלמידיי רבות בהתמודדותם היומיומית במגוון תחומי החיים, ואם מרביתם אני בקשר עד היום, כשהם כבר הורים לילדים צעירים, שמבקשים "טיפים" חינוכיים לזכר "הימים הטובים". התנסות זו הובילה אותי לתואר השני בייעוץ חינוכי וללימודי הטיפול המשפחתי והזוגי. לאחר ניסיון רב בהדרכה, בייעוץ ובטיפול במערכת החינוך במקביל לעבודתי בקליניקה הפרטית, החלטתי לעזוב את מערכת החינוך, ולהתמקד כל כולי בטיפול למשפחות ולזוגות, שזקוקים לשינוי, להדרכה ולאיכות חיים טובה יותר. גאוותי , שמחתי ואהבתי הגדולות מכל הן, כאשר נוצרת תפנית קטנה במשפחה, בה ההורים אומרים למשל: אנו מרגישים את השינוי, יש הבדל לטובה במשפחה, אנו מדברים עם הילדים, הילדים נשמעים לנו, אנו מצליחים לקבל החלטה ועוד. הדרך כמובן אינה קלה ופשוטה, ויש בה עליות ומורדות, אך משפחה שמתמידה שכרה בצידה(גם בצעדים הקטנים ביותר), ואושרי מרקיע לשחקים. מודה על השאלה, עכשיו גם אני מבינה יותר. שירלי

Modelia

New member
ברצוני לציין על סמך הכרותי עימך

שאת אדם שמשדר המון רוגע, נינוחות, שולט במצב, יודעת להקשיב, מתחברת למי שנמצא מולך בקלות שובת לב. תכונות שמאוד מאוד מאוד חשובות אצל מטפל... כל הכבוד על הסבלנות. יישר כח!

shirlykl19

New member
תודה !!!!

אודליה יקרה, תודה. מאוד נעים לשמוע ולהתחזק מדברייך. שיהיה לך ולבני ביתך חג פסח מקסים ונפלא. שירלי

למעלה