שלום לכולן ../images/Emo140.gif
תודה רבה על האפשרות להיות אשת השבוע בפורום פה.אני מתרגשת! קצת על עצמי- שמי קרן יטיב. אני בת 39 נשואה ואם לארבעה ילדים: 11.8, 9.5 ,6.5 ,2.8 אני מנחת הורים בכירה מטעם המרכז להורות ומשפחה בסמינר הקיבוצים. בעלת ניסיון רב בהנחיית הורים בצורה אישית ובהנחיית קבוצות הורים. אני עובדת כמנחת הורים וכמרכזת תחום ההורות במרכז הטיפולי לגיל הרך בת"א ומלווה הורים וצוות בגני נעמ"ת ובגנים עירוניים. מעבירה מפגשים והרצאות במסגרות שונות כמו קופת חולים מכבי וגנים ומקבלת באופן פרטי. אני יועצת מוסמכת באינטרנט להורים ומשפחה .בעלת תואר שני בחינוך, עם התמחות בגיל הרך ובבית ספר יסודי. בנוסף חשוב להגיד שיש לי ניסיון רב בעבודה עם הורים לילדים עם קשיי קשב וריכוז וויסות חושי. עוד משהו שיקר לליבי- אוטוטו אני מסיימת את לימודיי באבחון ציורי ילדים וכבר מתחילה לשלב את זה בתוך הדרכת ההורים שלי. אני מוצאת שאבחון ציורי ילדים נותן לי כלי חשוב להכיר את קולו הייחודי של הילד ולהכניס אותו אל תוך מרחב ההדרכה. מרתק לראות ציורים של ילד לפני הדרכת ההורים ובסיומה ולצפות בשינויים המשפחתיים כפי שהוא חווה אותם דרך הציורים שלו. רבים שואלים אותי כמה מפגשים צריך כדי לחוות שינוי במשפחה. אני שמחה לאמר, שלאחרונה היו אצלי הורים שנזקקו למפגש אחד יחיד כדי לקבל ידע, כלים ובטחון ביכולת שלהם כהורים ויצאו לדרך. כולם דיווחו לי על שינויים מהותיים אצלם כהורים ובחוויה המשפחתית שלהם. הנה דוגמא שהייתה לאחרונה- אימא הגיעה אלי. היא בהריון, חודש שמיני ואמורה ללדת בעוד כחודשיים. הבת שלה, בת שנה ועשר, התרגלה לישון כשאימא טופחת על גבה במשך חצי שעה. האם מודאגת ממה שיהיה אחרי הלידה ולכן הגיעה. נפגשנו פגישה אחת בה האם הבינה שהקושי הוא בה-הקושי לשחרר,הצורך להחזיק בילדה עוד קצת. קושי שהיא חווה גם בכל בוקר בפרידה בגן.עבדנו על להבין שהלילה הוא "ילד טוב", ושהיא אינה מפקירה את ילדתה כשהיא שמה אותה לישון. מפגש אחד בן שעה. תהליך הלמידה של הילדה (ושל האם) להירדם לבד ארך 3 ערבים. בערב הראשון לקח 45 דקות עד שהילדה נרדמה. ליוויתי את האם בטלפון באותו ערב. הילדה בעיקר קראה לה, קצת בכתה. האם נכנסה לחדר, חיבקה את הילדה, אמרה לה שעכשיו לילה והולכים לישון ושהיא סומכת עליה, ויצאה. ככה כל כמה דקות, לפי הצורך של האם. האם גם ענתה לה מהסלון: "אני פה, לילה טוב". בערב השני זה לקח 25 דקות ולא היה כל בכי.בערב השלישי היא כתבה לי- "אני לא מאמינה, היא שלחה אותי לשבת על הספה בסלון". התוכניות שלי ל2011 הן רבות: להמשיך להתפתח כמנחת הורים- לעבוד עם הורים, לחוות את הזכות ללוות אותם בתפקיד חייהם, לשלב בהצלחה אבחון ציורי ילדים שזו נישה שאני מאד מאמינה בה ולצאת בהרצאות בתחום הזה לקהל הרחב, להקים סופסוף אתר ועוד... ולאחר שדיברתי על עצמי אני מזמינה אתכן להעלות את כל השאלות שיש לכן לגבי הדרכת הורים, אבחון ציורי ילדים וכל דבר שמעניין אתכן. שיהיה לנו שבוע נהדר יחד ותודה שאתן איתי. קרן