כנס מיתופיה 2007!

מיתופיה

New member
../images/Emo47.gifכנס מיתופיה 2007!../images/Emo47.gif

שלום חברים וחברות!
אני שמח ומאושר להכריז סוף סוף על כנס מיתופיה 2007! לאלו מכם שלא מכירים – כנס מיתופיה הוא *ה*כנס (בה"א הידיעה) של השנה. הכנס מאורגן ע"י קהילת טולקין הישראלית בשיתוף עם מספר קהילות נוספות כמו קהילת הארי פוטר לבוגרים, קהילת שיר של אש ושל קרח, קהילות פנטזיה MSN וכמובן – קהילת חומריו האפלים
השנה הכנס הולך עוד יותר טוב משנים קודמות וזה ממספר סיבות; קודם כל בכנס יהיו הרצאות מרתקות על טולקין, רולינג, פולמן, מרטין, רומח הדרקון ועוד. בכנס יהיו הרצאות מגוונות ממיטב המומחים בתחום: המתרגמת יעל סלע שפירו, הסופרת דסי אלבר, המתרגם צפריר גרוסמן, ד"ר ארזה סטימצקי, חנה קפויה, עמרי אסקרלי ומרצים מומחים נוספים. סדנאות תרגום וכתיבה יועברו לאורך כל הכנס בקבוצות אישיות. בנוסף להרצאות ולסדנאות ישנן גם הקרנות מרתקות ובראשן הפקת ענק מקורית (שלנו!): חומריו הבהירים. סרט פארודי מושקע במיוחד על חומריו האפלים. עשרות שחקנים, תפאורנים, תסריטאים, צלמים ובמאי אחד שהתאגדו יחד ויצרו סרט מצחיק עד דמעות (טריילר בקרוב מאד) כמיטב המסורת של כנס מיתופיה ישנם גם ה-מ-ו-ן תכנים קהילתיים: חידונים, שעשועונים ופעילויות נוספות שהכניסה אליהן היא כמובן חופשית. במתחם הכנס יוצבו דוכנים שבהן יחולקו מאמרים וסיפורים הקשורים לנושא. לאורך כל שעות פעילות הכנס ייערכו מפגשי פורומים וקהילות שונות. חדר מנוחה נוח ונעים עם משקאות קלים וקפה יהיה זמין לכל המבקרים (מעל גיל 18) לאורך כל הכנס. כמו שנים קודמות גם לנו יש מספר אירועים משלנו:
הדוֹגְמָה של פולמן: האם פולמן הוא אנטי דת, או אנטי דתיים?/ נועה רייכמן ההרצאה באה לענות על השאלה איך קוראים דתיים יכולים לקרוא - ולאהוב - את חומריו האפלים. בהרצאה נבחן חלק מההבדלים בין תפיסות העולם של הנצרות ושל היהדות, תוך הבאת דוגמאות מן הטרילוגיה.
חומר אפל וחומריו האפלים/ דפנה קירש מהו החומר האפל בפיזיקה? כיצד התגלה? האם אפשר לראות אותו? האם יש קשר בינו לבין סדרת הספרים של פיליפ פולמן? מה אומרת הפיזיקה על אפשרות קיומם של יקומים מקבילים? ואילו רעיונות מדעיים מעניינים נוספים באים לידי ביטוי בסדרה? וכמובן יש לנו גם את ההקרנה המיוחדת שלנו!
חומריו הבהירים ארבעה חודשים לפני צאת הגרסה המפורסמת ה"רשמית", קהילת חומריו האפלים מגישה לכם את הגרסה האלטרנטיבית שלה לטרילוגיית חומריו האפלים מאת פיליפ פולמן. סוזי, מנחת תוכנית אירוח בטלוויזיה השואפת להיות כתבת רצינית, מזמינה לתוכנית שלה את הדמויות מן הספר חומריו האפלים על מנת להשיג מהן סקופ הנוגע לאירועי הספר. מכאן מתחילה להתגולל עלילה מטורפת ומשעשעת המבוססת באופן חופשי על הטרילוגיה של פולמן. הסרט הוא הפקה של קהילת חומריו האפלים הישראלית, פרי עבודה קשה ומאומצת אך מהנה מאוד של למעלה משנה. [[לפרטים נוספים]] כמובן שחוץ מאלה יש בכנס עוד המון פעילויות והרצאות מעניינות. יהיה לנו כמו בכל שנה דוכן ביחד עם הקהילות האחרות וכמובן יהיה מפגש פורום. מקווה מאד לראות את כולכם שם! בואו להתרשם מהתוכניה שלנו ולדעת פרטים נוספים באתר כנס מיתופיה: http://www.mythopia.org

JustRain

New member
אני באה!

ובכן, הכל תלוי בטרמפ... הרצאות גם של חנה וגם של שמעון - הם משלנו! הם משלנו!

dahoe

New member
אני רוצה לבוא!

אבל למה מתחת לגיל שמונה עשרה אסור להכנס לחדר המנוחה עם המשקאות הקלים? מה, קטינים לא רוצים לנוח? אנחנו מקפצים ומפזזים כל כך הרבה עד שהמנוחה מיומתר עבורנו? או שמא המשקאות הקלים עלולים, חלילה, לשכר אותנו?

Dubie

New member
../images/Emo90.gif אוי ואבוי!

גאד, ואני תכננתי השנה לקרוא את כל הספרים שוב באנגלית כדי להבין את המושגים באנגלית ולהיות מסוגלת לקרוא את השביעי בלי לחכות לגרסא העברית. לעזאזל.
הולכים כ"כ לספיילר לי שם!

barzik

New member
נראה לך?!?

עשינו מאמצים כבירים בנוגע לספוילר של הספר השביעי. שמנו אזהרת ספוילר בכל הרצאה שיש בה כזה דבר, המרצים יתודרכו לא להסגיר פרטים ולבקש מהקהל לא להסגיר פרטים. אפילו את קבוצת הדיון על השביעי שמנו בחדר סגור. במיתופיה 2005 היתה לנו את אותה בעיה (עם הספר השישי) ונקטנו באותה מדיניות. אף אחד לא בא ואמר שספיילרו לו, וזה היה וואחד ספויילר.

Dubie

New member
../images/Emo90.gif לא לזה התכוונתי,

התכוונתי לאנשים חביבים שמחלקים מדבקות של "נגיני מחצה את הארי והובילה למותו בשביעי עוד לפני שוולדמורט הרג אותו!". מזה, לצערנו, אי אפשר להמנע.

האבק

New member
כל אדם שיצעק ספויילר כלשהו יורחק ממתחם הכנס

וזה יהיה ברור לכל באי הכנס, כך שאני לא חושב שמישהו יסתכן וילך לשם רק כדי להרוס לאחרים. סה"כ האנשים שנמצאים הם אנשים שבדיוק כמוכם שונאים שהורסים שלהם ולא עושים את זה לאנשים אחרים. היינו באותו מצב אחרי הספר השישי, במיתופיה 2005 והכל עבר בשלום

The Immortal Me

New member
העיינים הקטנות והלא מבינות שלנו לא ישרדו../images/Emo210.gif

מבעד לדלתות "אזור המנוחה"... ;; רוני
.

barzik

New member
חדר המנוחה הוא סוג של פיילוט שנבחן

בגלל שלא נעשה כזה דבר בכנסים אחרים ואין לנו ניסיון בתפעול כזה דבר החלטנו להגביל אותו לגיל 18 ומעלה. וחוץ מזה, אתם באמת מקפצים ומפזזים המון ואתם לא צריכים לנוח...

הכל בגלל שאנחנו שחורים!

זו מזימה מרושעת שהם מתכננים עוד ממיתופיה -17. זה בשביל לגרום לנו להרגיש נחותים. השלב הבא יהיה להתחיל לטבוח בנו באכזריות. תזכרו שאמרתי את זה.

dahoe

New member
אני צריך למצוא חבר יבוא איתי....

עדיף שלא ללכת לכנס בלי חבר...

The Immortal Me

New member
אבל שזה לא ימנע מבעדך להגיע!../images/Emo210.gif

כלומר, אפשר להסתדר לבד, מניסיון! בלאט, אני מרגישה כמו מיסיונרית. רוני
.

JustRain

New member
למה?

אני תמיד הולכת לבד. טוב, אני טיפוס מתבודד, אבל אני לא חושבת שזה יהווה בעיה גם עבורך.

dahoe

New member
טוב...

אולי אני אגיע עם ספר טוב. הלוויתן מבבל למשל... לא, כולם יכרכרו סביבי ויקראו "מה, אתה קורא את זה?!", "כבר קראת את הקטע ש''' מת?" אולי אני אגיע עם אייפוד...

למעלה