קטיעת ההערצה - *שופע ספויילרים*
לא נעים לי לקטוע את שטף ההערצה לסרט, אבל אני אקטע אותו בכל זאת. *עוד התראה אחת על ספויילרים, אם לא ראיתם - בעייה שלכם* חבורת הטבעת היה סרט גרוע. ג-ר-ו-ע! כן, הוא היה מאוד מצחיק. עדיין לא החלטתי מה יותר מצחיק בו - הדמויות הפאתטיות, הקלוזאפים המוגזמים, הסצינות המלודרמטיות ללא שום קשר ביניהם, או חורי התולעת הבין מימדיים בעלילה - אם אפשר לקרוא לזה עלילה. אבל אחרי שעה וחצי זה הפך לצחקוק משועמם. וחיפוש נואש של כרית. אני לא אזכיר כאן את כל הטעויות הקטנות, אלא אסתפק בדברים היותר גדולים. בוא נתחיל מהסרט עצמו, שמבוסס על הסצינות ה"עיקריות" בשר הטבעות. אני לא אזכיר את טום בומבדיל, שלא נמצא בסרט, ואולי טוב שכך כיוון שלא יכלו לעשות לו רצח אישיות - אבל לאן נעלמו ה18 שנה בין המסיבה של בילבו והיציאה למסע של פרודו? לאן נעלמו השישה חודשים בין העזיבה של גנדלף לעזיבתו של פרודו? איפה העשן והבזק האור שגנלך מאלתר לאחר שבילבו עונד את הטבעת? קטנוני קטנוני, אבל האיכות בפרטים הקטנים, מה גם שהסרט היה מורכב מהרבה סצינות "מרשימות" ומלודרמטיות - שהיו קטעים נבחרים מתוך הספר או משהו, אך כל קשר ביניהם היה מקרי בהחלט. לא הייתה עלילה. היה בימוי (גרוע) של סצינות - אבל לא הייתה עלילה. והדמויות? כל דמות הייתה הקריקטורה של עצמה. ההוביטים, שאמורים להיות בני 60+ נראים כמו בני שש עשרה, ומתייחסים אליהם כמו אל ילדים קטנים. מרי ופיפין שמצטרפים למסע מסיבות עלומות ולא ידועות ארלונד שאמור להיות פתוח ונחמד, מתנהג כמו קצין בצבא מאיפה ארוון הגיעה לעזאזל? היא בקושי מוזכרת בספר הראשון, וכאן היו חייבים להביא ותה להציל את פרודו, בעוד שלמעשה הוא חוצה את הנהר לריוונדל לבד. *שיעול*הקרב קונג פו בין גנדלף לסאורמן*שיעול* *וויש* *וויש* *סחרור באויר* *הבעות כאב* גם של הצופים, הפאתטיות של הסרט מדהימה. רצח הספר כאן מדהים הרבה יותר. האקספוזיציה ההיסטורית בהתחלה? מקורות מוסמכים טוענים שיש סילוף רציני של ציר הזמן. כמו כן, גולום לא מצא את הטבעת. הוא הרג את אח שלו וגנב ממנו את הטבעת. וזה ממשיך, האצבעות של האלפים עם הטבעות? - קינקי לחלוטין. "ההשמטות ועיגולי הפינות ושינוי קל של העלילה בסוף הסרט " הייתי קוראת לזה השארת כמה חוטים דקים של עלילה. עיגול פינות? חלקים של הספא נעלמו כלא היו. האלפים אמורים להיות גבוהים ויפים, לא גבוהים ומתים. החיוורון הנוראי הזה יחד האור ששודר מהם נתנו להם אפקט של רוחות רפאים או סתם undead. אם אי אפשר לדחוס את ה-500 עמודים לשלוש שעות אז א. או שלא יעשו סרט (הצעה הגיונית מאוד, ממקור מומסך - כל הזכויות שמורות) ב. שלא יורידו לזנות את הספר ויקראו לסרט על שמו אם בכל זאת מתעקשים לעשות אחד זה עוול לספר. אבל גם ללא הספר - זה היה אחד הסרטים היותר שיטחיים שראיתי. הנוף - מדהים. הסרט - על הפנים. בסרט ממהרים בין סצינה אחת לשנייה. רצף זמן? מי שמע על זה? ואף על פי כן, הסרט מומלץ. מומלץ לכם, אם אתם מכירים את הספרים טוב - הוא יספק שעות של צחוק על בילבו שמזדקן בעשרים שנה תוך שישה חודשים, על הטבעת שעוברת כל הזמן משרשרת מפורקת לכיסים באופן לא סדיר, על התמקדות מוגזמת ברגליים השעירות של ההוביטים, וכו´.