שר הטבעות
(2)

Boojie

New member
מי מגיע מחר להפנינג שר הטבעות?

אם מגיעים עוד אנשים מהפורום, אולי ניפגש איפשהו?

GK_FF

New member
מה דעתכם על שר הטבעות?

מישהו ראה ביכלל? (עוד מישהו מפה ראה את זה ברב חן של תל אביב?)

wiskin

New member
רציתי לשאול אתכם שאלה

קודם כל, מה שלום כולם? מזמן לא ביקרתי. אני כבר שבוע נמצא בהתלבטות קשה מאד - ללכת לראות את שר הטבעות או לא. לפני שבועיים, דרך אגב, ראיתי את הארי פוטר, מה שרק הזכיר לי את הבעייתיות הגדולה של "תרגום" ספר לסרט ואת העובדה שנדירים המקרים בהם זה נעשה היטב. אז בקיצור, התלבטתי אם לנצל את החמשוש היקר שלי ללכת לקולנוע ורציתי להכנס ולשאול אתכם מה דעתכם, כי באמת אין לי כוח ללכת לסרט גרוע ובטח לא לאחד שיהרוס לי ולסרט כזה יש פוטנציאל הרסני בטירוף. אבל, ממש עכשיו יחד עם הפורום אני גולש בעוד חלון שבו חיפשתי ביקורות על הסרט (רק דעה שניה - אל תעלבו) ואני חושב שהבעיה שלי נפתרה. אז מה אני רוצה מכם? רק לשתף אתכם בביקורת די מדהימה של ישי קיצ´לס מעכבר העיר. חלקכם בטח קרא אותה כבר אבל לאלו שלא ושלא ראו את הסרט ובעצם גם מי שכן ראה, ביקורת מיוחדת. וחוץ מזה שהתגעגתי לפורום.

סרט גדול...

בעיקרון, השתעממתי מהספר, כי היו בו מללללא חלקים מתים... אז בשר הטבעות הורידו אותם, והוא פשוט גדול... האפקטים מדהימים! השחקנים מוכשרים! גו פיפין! גו מרי! *חוזרת לקו השפיות, עד כמה שאני יכולה*
נטע

alond

New member
תקן אותי אם אני טועה

אבל הכינוי שלך מבוסס על שניים משלושת הירחים בעולם dragonlance? יעני קרין? אם כן אז תקן את החלק השני ל nuitari אם זכרוני אינו מטעני.

תקן אותי אם אני טועה

אבל לא חתמתי בשם שלי? נטע|סדגש? כן, הניק שלי מבוסס ל כך, ובטעות נכנסתי בכינוי הישן שלי, וזה מה שתיקנתי אליו...
נטע

alond

New member
:)

לא קראתי את ההודעה הספציפית הזאת. שמתי לב לשם לפני כמה ימים ורק היום "אזרתי אומץ". אגב, מה הירח השלישי? עבר הרבה זמן...

הממף... קראתי את הספרים בעברית,

ובגלל זה זה ככה, אבל אני מתכננת לקרוא אותם באנגלית בקרוב... או לפחות מתישהו. סולינרי-הירח הכסוף, לוניטארי-הירח האדום, נואיטרי-הירח השחור.
נטע

alond

New member
אח, הזמנים הטובים

כשקראתי את סידרת dragonlance. לפני 10 שנים פלוס. היה טוב. רק שלשום הזמנתי את ה meeting sextet. אבל ייקח זמן. יש ספרי פנטזייה הרבה יותר טובים שאני מעדיף לקרוא בזמן הקרוב.

byron

New member
those were the days

רק היום דיברתי עם חבר על איזה ספרי פנטזיה כדי להמליץ למתחילים אני טענתי שכמו שאנחנו התחלנו ב-ההוביט, נרניה, שר הטבעות. זהו הסדר ההגיוני. אבל כפי שידיד הזכיר לי הדרגונלאנס כשקראנו אותו היה מדהים. ואני מסכים שצריך להוסיף את הדרגוןלאנס לפני שר הטבעות. דרך אגב למה לוניטרי מופיע רק באות אחת?

כי לא היה מקום למלא...

בעיקרון, אני הכי אוהבת את לוניטארי... היא הכי גמישה שם, תמיד באמצע (האלה, לא הירח)... אני הייתי ממליצה על נרניה עוד לפני ההוביט, כי זה בשפה הרבה יותר קלה, קודם כל, וגובל במציאות. כך הרבה יותר קל להשתלב, וללכת הלאה. לפני נרניה, הייתי ממליצה על הארי פוטר... מה לעשות? סיפורהּ של מכורה... אח"כ, צ´רלי והשוקולדה. על ההמשך מוותרת. לאחר מכן, רומח הדרקון, לפי סדר משובש קצת... הרשומות, השניים הראשונים של האגדות, רשומות רייסטלין, ואז מבחן התאומים. ואז, כישור הזמן (מתה על זה... תרתי משמע. אני עוד אדרוש להיקבר בארון שנושא את הלוגו של כל הספרים שקראתי...), המדריך לטרמפיסט, ורק אז, ההוביט ושר הטבעות...
נטע

kookoo1

New member
ענק

הסרט היה ממש חזק. הם עשו אותו הכי טוב שהם יכלו. אפקטים (כןלל סאונד) מדהימים! חבל שבגלל המעבר מספר לסרט היו הרבה שינויים שקצת קלקלו, אבל אני לא חושב שהיתה להם הרבה ברירה. למי שלא ראה שלא יקרא מעכשיו: אני קראתי את הספר מזמן, אבל היו מלא השמטות של אירועים שלא תורמים לעלילה, למשל: השמטת טום-בומבדיל. אני אפילו לא מאמין שיוסיפו אותו לדי.וי.די כי צריך היה ליצור דמות חדשה לגמרי שלא בסרט. בתחילת המסע הם מתארחים אצל איש-דוב שלא נמצא בסרט. החלק של גולום ממש קטן בסרט אין את ההתגבות אצל האלפים אין את המעקב בנהר. בכלל השיט בנהר עובר להם על מי מנוחות. לפוני אין שום חלק בסרט. רק מראים שמשחררים אותו לפני המערה. ההוביטים בסרט, לדעתי, גבוהים מדי. מגיעים לגובה החזה של בני האדם (גמדים-כתף). ובני הלילית נמוכים מדי (גובה של בני-אדם), אבל עשו אותם מדהים. למרות כל זאת עדיין היה סרט מעולה ומומלץ!!!!

helius

New member
ראיתי אותו גם היום בצהריים אבל,../images/Emo98.gif

אין ספק שבמעבר מספר רחב יריעה כזה לסרט אין אפשרות לדחוס את הכל. אל תשכח שהמדובר בסרט של שעתיים וחצי שהקיף רק בקושי חצי ספר. הם לקחו את הארועים שנראו להם מרכזיים והסריטו אותם. יותר מזה והיה צריך להביא צידניות ושקי שינה. אף אחד לא יבוא לראות סרט באורך הגלות, למרות ששעתיים וחצי עפו כאילו לא היו. לגבי הסרט. יופי של סרט, ממש נהניתי. רואים שחלק גדול ממנו עשוי במחשב אבל זה כורח המציאות, אחרת האפקטים לא היו כ"כ מדהימים. הדמויות לא כ"כ מפותחות מכיוון שכאמור, הם רודפים אחר העלילה, וגם ככה יש המון דמויות בסרט. בכל זאת זה סרט מצויין שכל מי שקרא את הספר יהנה ממנו , על-אף ההשמטות ועיגולי הפינות ושינוי קל של העלילה בסוף הסרט (אני מדבר על דיאלוג מסוים והסצינה האחרונה, אבל אני לא אגלה בדיוק מה השוני, תגלו בעצמכם). אני אישית התאכזבתי מהסצינה של הקרב בין גאנדלף לבאלרוג ביציאה ממוריה. אבל על טעם וריח אין מה להתווכח. למען האמת יש הרבה על מה להתווכי, אבל לא כאן המקום :). כל האולם התרגש ביחד עם הדמויות, נבהל ומחא כפיים (חכיתי לשמוע את הקברניט
. היתה אווירה מצויינת, מעבר לכמויות הסלבריטיז שהיו והצלם שהפליש על קיציס איזה 7000 פעם עם שלוש עדשות שונות כשהוא במרחק של שתי שורות בלבד ממנו. מי שלא קרא את הספר, לדעתי הסרט יגרום לו ללכת לקרוא, כי בהחלט נשארנו עם טעם של עוד. דבר אחרון. לפני הסרט הייתי בהרצאה של ד"ר עימנואל לוטם על חייו של טולקין. הוא סיפר עובדה מאוד מעניינת. מסתבר שבגרסה המקורית של ההוביט כאשר פרודו זוכה בטבעת, גולום נותן לו ללכת מהמערה כמו ג´נטלמן וכולם חברים טובים. לאחר שטולקין "הבין" שמתפתח משהו גדול יותר בארץ התיכונה, הוא שב ושיכתב את הפרק הרלוונטי למה שאנו מכירים כיום. אז אם למישהו מכם יש את אחד העותקים המקוריים, לפני השינוי, שישמור עליו ויראה לנו, לפני שהוא מכניס לכספת.

קטיעת ההערצה - *שופע ספויילרים*

לא נעים לי לקטוע את שטף ההערצה לסרט, אבל אני אקטע אותו בכל זאת. *עוד התראה אחת על ספויילרים, אם לא ראיתם - בעייה שלכם* חבורת הטבעת היה סרט גרוע. ג-ר-ו-ע! כן, הוא היה מאוד מצחיק. עדיין לא החלטתי מה יותר מצחיק בו - הדמויות הפאתטיות, הקלוזאפים המוגזמים, הסצינות המלודרמטיות ללא שום קשר ביניהם, או חורי התולעת הבין מימדיים בעלילה - אם אפשר לקרוא לזה עלילה. אבל אחרי שעה וחצי זה הפך לצחקוק משועמם. וחיפוש נואש של כרית. אני לא אזכיר כאן את כל הטעויות הקטנות, אלא אסתפק בדברים היותר גדולים. בוא נתחיל מהסרט עצמו, שמבוסס על הסצינות ה"עיקריות" בשר הטבעות. אני לא אזכיר את טום בומבדיל, שלא נמצא בסרט, ואולי טוב שכך כיוון שלא יכלו לעשות לו רצח אישיות - אבל לאן נעלמו ה18 שנה בין המסיבה של בילבו והיציאה למסע של פרודו? לאן נעלמו השישה חודשים בין העזיבה של גנדלף לעזיבתו של פרודו? איפה העשן והבזק האור שגנלך מאלתר לאחר שבילבו עונד את הטבעת? קטנוני קטנוני, אבל האיכות בפרטים הקטנים, מה גם שהסרט היה מורכב מהרבה סצינות "מרשימות" ומלודרמטיות - שהיו קטעים נבחרים מתוך הספר או משהו, אך כל קשר ביניהם היה מקרי בהחלט. לא הייתה עלילה. היה בימוי (גרוע) של סצינות - אבל לא הייתה עלילה. והדמויות? כל דמות הייתה הקריקטורה של עצמה. ההוביטים, שאמורים להיות בני 60+ נראים כמו בני שש עשרה, ומתייחסים אליהם כמו אל ילדים קטנים. מרי ופיפין שמצטרפים למסע מסיבות עלומות ולא ידועות ארלונד שאמור להיות פתוח ונחמד, מתנהג כמו קצין בצבא מאיפה ארוון הגיעה לעזאזל? היא בקושי מוזכרת בספר הראשון, וכאן היו חייבים להביא ותה להציל את פרודו, בעוד שלמעשה הוא חוצה את הנהר לריוונדל לבד. *שיעול*הקרב קונג פו בין גנדלף לסאורמן*שיעול* *וויש* *וויש* *סחרור באויר* *הבעות כאב* גם של הצופים, הפאתטיות של הסרט מדהימה. רצח הספר כאן מדהים הרבה יותר. האקספוזיציה ההיסטורית בהתחלה? מקורות מוסמכים טוענים שיש סילוף רציני של ציר הזמן. כמו כן, גולום לא מצא את הטבעת. הוא הרג את אח שלו וגנב ממנו את הטבעת. וזה ממשיך, האצבעות של האלפים עם הטבעות? - קינקי לחלוטין. "ההשמטות ועיגולי הפינות ושינוי קל של העלילה בסוף הסרט " הייתי קוראת לזה השארת כמה חוטים דקים של עלילה. עיגול פינות? חלקים של הספא נעלמו כלא היו. האלפים אמורים להיות גבוהים ויפים, לא גבוהים ומתים. החיוורון הנוראי הזה יחד האור ששודר מהם נתנו להם אפקט של רוחות רפאים או סתם undead. אם אי אפשר לדחוס את ה-500 עמודים לשלוש שעות אז א. או שלא יעשו סרט (הצעה הגיונית מאוד, ממקור מומסך - כל הזכויות שמורות) ב. שלא יורידו לזנות את הספר ויקראו לסרט על שמו אם בכל זאת מתעקשים לעשות אחד זה עוול לספר. אבל גם ללא הספר - זה היה אחד הסרטים היותר שיטחיים שראיתי. הנוף - מדהים. הסרט - על הפנים. בסרט ממהרים בין סצינה אחת לשנייה. רצף זמן? מי שמע על זה? ואף על פי כן, הסרט מומלץ. מומלץ לכם, אם אתם מכירים את הספרים טוב - הוא יספק שעות של צחוק על בילבו שמזדקן בעשרים שנה תוך שישה חודשים, על הטבעת שעוברת כל הזמן משרשרת מפורקת לכיסים באופן לא סדיר, על התמקדות מוגזמת ברגליים השעירות של ההוביטים, וכו´.

חובבן

New member
ביקורת מוזרה

איך חשבת שניתן להפוך ספר לסרט? להקריא מילה במילה את הטקסט? "סילוף של ציר הזמן", "השמטות" שינוי עלילה" אתה פשוט הגדרת שלבים הכרחים במעבר למדיום הקולנועי. למיטב זכרוני (ואני מזמין דוגמאות, ודוגמאות הפוכות) הסרטים שלא נצמדו לעלילה העבירו את רוח הספר: אפוקליפסה עכשיו, אודיסאה בחלל, הניצוץ, ועוד ועוד. הסרט לא חייב להיות נאמן למקור בשום צורה. הסרט מהווה יצירה אומנותית חדשה המשתמשת בספר כמקור השראה חשוב אך לא יחיד. אתה מציע לא לעשות סרט, ולי יש הצעה משלי, אל תצפה בסרט. אגב, מענין מה היתה תגובתך לסרטים כמו הפיתוי האחרון של ישו, או נסיך מצרים. החצופים עיבדו ספרים קנונים (מעט פחות משר הטבעות), והתרחקו מהכתוב הרבה יותר.

Y. Welis

New member
בעניין מחיאות הכפיים - מישהו יכול

להסביר מדוע הקהל מחא כף בתחילת הקרב על הגשר, אחרי שגאנאלף שובר את חרבו של הבאלרוג, ולפני שהוא מכה בגשר במטה. האם מישהו באמת חשב שבאמת זהו? שהוא ניצח?...

helius

New member
מי ששלא קרא את הספר

חשב שזה סוף הקרב וגאנדלף ממשיך איתם. די פשוט כל השאר ישבו באדישות וחשבו מתי עוברים לסצינה הבאה.

Justin Angel

New member
משעשע...

לא הרבה יותר... האפקטים מצויינים. משחק מאוד טוב. אבל בכלליות לא אהבתי כל כך את הסרט. פשוט זה משעמם מדי... "הם יצאו לדרך והם עדיין בדרך" - אין איזה שינוי דרמטי בעלילה שימשוך תשומת לב. מילא היה את זה עם סארומון ואז באמת הייתי מרותק לכיסא. אבל חוץ מזה הכל היה יחסית "בדרך להר-האבדון"... אבל כדי שקהילת המד"ב בישראל תפסיק לזרוק עליי אבנים הזמנתי לעצמי מקומות לראות את זה שוב ברב-חן בראשון.

למעלה