שר הטבעות
(2)

Boojie

New member
ראיתי את זה בהקרנה של האגודה,

והיו שם מלא חבר´ה שהכרתי, כך שהיה ממש נחמד. הסרט עצמו מוצלח מאד, עשוי טוב מאד מבחינה קולנועית, ואפילו נהניתי ממנו (מה שאי אפשר לומר על הספרים). הבעייה האחת שהתלוננתי עליה כבר שוב ושוב בכל מקום אפשרי - דמויות הנשים בסרט. פיכסה. נכון שטולקין כתב אותן ככה, אבל יוצרי הסרט לקחו לעצמם די והותר חירויות במה שטולקין כתב, למה לכל הרוחות הם היו צריכים להשאיר את שתי הדמויות הנשיות היחידות בסרט (אני לא מתייחסת לסטטיסטיות ההוביטיות בהתחלה כאל "דמויות") כנחנחיות מלחששות בקול רך ומתוק ושוחר טוב? איכסה! פויה! בעעעה! השנה היא כבר כמעט 2002, אנחנו כבר לא מחוייבים לסטראוטיפים המטופשים של טולקין לגבי "איך מתנהגות נשים רבות עוצמה". אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לראות אותם כקצת יותר אנושיות ומעניינות, כמו שגנדלף הוצג כדמות אנושית יותר מכפי שהוא מוצג בספרים. ממש ממש הפריע לי סרט באורך שלוש שעות, שמהווה את תחילתו של האפוס הגדול של כל הזמנים, בלי אף דמות אשה אחת שיכולתי להזדהות איתה. עם כל הכבוד לטולקין, היתה נדרשת כאן איזושהי התאמה לעולם שאנחנו חיים בו בימינו.

אם ירצה הג´קסון, הבעיה הזאת

תתוקן כשתוצג איאווין, נסיכת הרוהירים. העפתי מבט ברשימת השחקנים, והדודה המשחקת אותה נראית כמו בחורה לעניין. גם בספר איאווין היא הדמות הנשית המעניינת והמורכבת ביותר, כך שיש למה לקוות.

Boojie

New member
../images/Emo47.gif שר הטבעות ../images/Emo47.gif (2)

טוב, שוב, בגלל שמצטברות הרבה הודעות על שר הטבעות, ובגלל שפתיל שר הטבעות הקודם כבר די למטה, אני פותחת פה פתיל חדש להודעות שר הטבעות. ושוב, הכתר זה כי אין טבעת באמוטיקונים...

קלנדריל

New member
"סיפורים שלא נגמרו"

היום קראתי את החלק הראשון של הגירסה המתורגמת על טואור ונתקלתי שם באנכארוניזם מעניין. נתקלתי באנכארוניזם דומה גם בשר הטבעות. הכוונה היא לפנסים(מה שמעורר את השאלה, מה פירוש המילה ´פנס´ אצל טולקין? הפנס בעידן השלישי פירמטיבי בהרבה מהפנס בעידן הראשון). הייתי עושה זאת בפורום אורט שם ציינתי את תמיהתי הראשונית תחת השם "אודווין" אבל הוא סגור לצורך השיפוצים ואורט הם כמו הערוץ 1 אם הם אומרים שהם יסיימו עד שמונה בערב הם יסיימו ב... בנוגע לסיפורי בוג´י, רעיונות טובים, עלילה רזה. בעיקר אהבתי את "הכישוף החישובי" ואת "הצמח המשעתק"(בנוגע לצמח משעתק, זה מכיוון שאני חשבתי בעצמי פעם שישתמשו בביוטכנולוגיה כדי לסנתז יסודות אי-אורגניים, אם כי אני חשבתי יותר על חיידקים. בכל מקרה, כיצד הצמח יודע כיצד לעצב את החפץ שרוצים שהוא יעצב). אפשר לפתח מ-"על כנפי הגולם" עולם שלם.

InsideV

New member
המשך שנה הבאה ...../images/Emo124.gif

לפני שבוע סוף סוף ראיתי את הסרט המדובר כל כך : "שר הטבעות" הציון שהייתי נותן לו זה 7.5 מתוך 10 וזה למה: 1) לדעתי הבמאי (פיטר ג´קסון) לא הצליח כל-כך ליצור את העולם של טולקין לפחות לא כמו שאני דימיינתי אותו. 2)הסרט הוא אפרורי מידי לא ניראה מספיק - פנטאזי... לא תבינו אותי לא נכון הוא לא צריך להיות ילדותי פשוט חיי יותר ... יותר חלומי... יותר חלק מהעולם הנפלא שטולקין יצר..... הטוב בסרט היה ועל זה מגיעה לג´קסון כל הכבוד זה האופי בו הסרט צולם והמוזיקה (יותר נכון השילוב המדהים בין השניים). אני מדבר לא על האפקטים (שלא כל כך אהבתי) אלה על צילומי האוויר המדהימים .... קטעי צילום קשהמצלימה כיויכול עפה.... הזויות צילום וכו´ הבחירה לדהתי נפלאה ואפילו יותר מזה. השילוב של המוזיקה והסאנוד המדהים והוא עושה בהרבה מה ויזואליט לדעתי ג´קסון לא הצליח.... מעביר את העבירה של הקסם הקיים ב"שר הטבעות"

למעלה