באר חדש בתוניסיה. FASHION CAFE

Kanoun

New member
../images/Emo48.gif באר חדש בתוניסיה. FASHION CAFE

באר חדש בתוניסיה: FASHION CAFE - SOUSSE, LA TUNISIE
שימו לב למקום חדש חדש שנפתח בסוס -תוניסיה. אין ספק שהמקום נראה מצוין ובעל אותו קו עיצובי שיש במערב. תוניסיה הינה מהארצות הערביות היותר ליברליות, בהן האלכוהול הינו מצרך קל להשגה ונמכר בכל סופר או מסעדה. כל זאת חרף העובדה שאוכלוסיית תוניסיה הינה מוסלמית הומוגנית, בה תושביה הם 99.99% מוסלמים, פרט למיעוט זרים נוצריים מצרפת ומאיטליה, וקהילה יהודית בת כ-2,700 נפש באי ג'רבה. לנו כישראלים קשה להבין זאת בדיוק כפי שלאמריקאי טיפוסי קשה להבין שמוכרים בשר חזיר או שרימפסים ברחבי ארץ הקודש... תפריט המקום כולל משקאות קלים וחמים ומבחר מנות בינלאומיות כגון פיצה והמבורגר.
 
ואווו -נקודה רגישה אצלי העניין בוא נגיד שלפני מספר שנים בחנתי כל מיני תמהילים של כניסה לתחום ובחו"ל, ולצערי הייתי מספיק טיפש להישאר פה. עיצוב יפהפה -יש לך מקור לעוד תמונות?
 

Kanoun

New member
קומת הכניסה - הקפה

התוניסאים כ"כ קרובים לצרפתים, כך שהם מכנים את בית הקפה SALON DE THÉ, כמו בצרפת, ואילו בערבית مقهاه מקהה=בית קפה.
 
זה סגנון שהוא שילוב דרום אפריקאי וישראלי הניצול של המרחב הוא לא אופטימלי, אבל הוא משדר נינוחות. תמונות שאתה צילמת?
 

Kanoun

New member
כל התמונות של המאמרים (לא מוזיקה) אני צילמתי.

התמזל מזלי וחייתי שנה בתוניסיה.
 

Kanoun

New member
לבקר במרוקו.

אין שום בעיה לנושא דרכון ישראלי לבקר במרוקו, תשאר מספר לילות במרקש, עדיף בסופ"ש, חיי הלילה שם לא מביישים כל עיר בירה באירופה- באיכות ובמחיר! כשזה יהיה רלוונטי, אשמח לתת לך כתובות של מקומות שווים, שהתייר הישראלי לא תר וחבל!
 

אלי.

New member
יש לי הרגשה הרגשתית מאד מורגשת

שאנחנו (שתוק ! דבר בשם עצמך !) מתייחסים לארצות ערב כמקשה אחת, שהשיעה הפונדמנטליסטית היא ההווי היחיד שבה. זה בערך כמו שישראל היא מדבר, עם גמלים ואוהלים (מה שלצערנו נכון, עכשיו, ברוטשילד ...). למה הופתענו מהמהפכה בתוניסיה ? יש אדם שלא כמה לחופש אישי ? זה קשור לדת ?
 
ההשתבללות של ישראלים רבים מונעת חשיפה לסביבה- זה כ"כ מגוחך להגיד, למשל, שסורי ולובי ימצאו שפה משותפת רק בגלל ששניהם ערבים. ממש כמו להגיד שיהודי חרדי אורתודוקסי מישראל ימצא שפה משותפת (ויסכים להשיא את בתו לבנו של) עם יהודי רפורמי אמריקאי. החסימה והבורות מונעים הבנה וחיבור למרחב, שלא לומר השתלבות. כמה דורות יעברו עד שלמישהו בהנהלה פה יפול האסימון?
 

Kanoun

New member
רק כמה הערות קטנות

מדהים כמה התוניסאים בקיאים ביהדות, בפוליטיקה ובתרבות הישראלית: מכירים את זהבה בן,שרית חדד ועופר נסים (די ג'יי). את החגים ואת המפלגות שלנו, זהו דור שלא חי עם יהודים. שיעים? בביירות עצמה (לא דרום ביירות) רובם סולדים מחסן נסראללה. איראן- זו ארץ עם 72 מליון תושבים רשמית, 70% לפחות ממש לא חוגגים או צמים ברמדאן. בערוצים הפרטיים משמיעים את ריטה, בעברית. אזרביג'ן- ארץ מוסלמית, שיעית חילונית לחלוטין עם קשרים כלכליים ישירים עם ישראל לישראלים בניגוד לרב תושבי ארצות המערב היא מעניקה ויזות בשדה"ת לפי דת השיעה - פירות הים והשרימפסים הם חראם (לא כשרים לאכילה לפי דין האיסלאם). נשמע מוכר?
הסרט עג'מי הוצג בגירסת המקור: ערבית ועברית, בקולנוע בקטאר ובאמירויות.
 

Kanoun

New member
אני מצדיק את מה שכתבת.

המדהים הוא שאפילו בישראל, לערבי מוסלמי מכפר ראמה שבצפון- מבטא ושוני תרבותי מול ערבי מהכפר הסמוך נחף מרחק של אולי 5 ק"מ. אז תאר לך את הפערים בין ערבי בדובאי לערבי במרוקו: אין הם יכולים לנהל שיחה בערבית בשל הפערים בהגה. לא נעים להודות, אבל הישראלי הממוצע אינו מתעניין בתרבות זו (או אפילו סולד ממנה), למרות שייתכן שזו שפת האם של אביו- תופעה לא מוסברת... כפי שיהודי מקייב אינו דומה ליהודי ממומביי, כך גם ערבי מוסלמי מאלג'יר אינו דומה לערבי מוסלמי בסוריה. הכרה והתוודעות לתרבות זו הם כלים חשוב לעתידו של עולם עשיר זה. לצערי אנו הישראלים משוכנעים שאנו יודעים הכל! אירוני יותר הוא, שגם למרוקאי אין מושג מה קורה בתוניסיה או בירדן!!! (וכך נראות מערכות היחסים הגיאופוליטיות העגומות בין ארצות ערב). תוניסיה? בתור אחד שהתגורר בתוניס הבירה בין 2010-2011 אני יכול לומר שזו ארץ ענייה, ללא משאבים טבעיים, בה מעמד הביניים הוא הרוב, בעל השכלה, דובר צרפתית רהוטה ומחזיק בבית מחשב אישי או שניים, עם אינטרנט מהיר כמו בארץ. כך שהמודעות לערכים והעברת המידע זרמה שם נכון לקראת הפיכה. בנוסף אשת הנשיא ואחיה התעללו בעם בשעה שהנשיא נרדם בשמירה- וזו הליבה ששברה את גב הגמל. מקווה לשמוע את הערותיך בעתיד, יום טוב!
 

אלי.

New member
כשפוליטיקה נפגשת בתרבות, זו התנגשות.

הישראלי (יהודי) הממוצע נרתע רק מלשמוע את השפה הערבית. הוא לא מתייחס אליה כאל סממן תרבותי, ומאידך ישמח ללמוד צרפתית או גרמנית בברליץ. מצד שני, המיזם שהוביל ג'וליאו מר היה לצנינים בעיני כמה שלא ראו בעין יפה את התמזגות התרבויות באותה חלקת-אלוהים-קטנה. תפס לי את העין משפט שכתבת, דווקא בהקשר של מה שקורה היום אצלנו: בתוניסיה מעמד הביניים הוא הרוב, ויחד עם זאת מדובר בארץ ענייה. האם זה אומר שמעמד הביניים הוא בעצם עני, במושגים מוחלטים ?
 

Kanoun

New member
מעמד הביניים בתוניסיה.

טוב אנסה להסביר לך: מעמד ביניים הוא זה שאינו עשיר אך אינו רעב ללחם. אחוז האנלפבתיים בתוניסיה הוא מהנמוכים שבארצות ערב -2%. מעבר לערבית הוא דובר צרפתית רהוטה ולא מעטים ממנו שולטים גם באנגלית. המעמד הבינוני רוכש השכלה גבוהה מסובסדת מהשלטון ועובד. בערים הגדולות: טוניס, חממאת, סוס, ספאקס, נאבל, מהדייה, מונסטיר, ביזרת, טמברקה, לה קף, ג'רבה, קירוואן, גאבס, טוזר - ו-ג'נדובה, שם מתרכז המעמד הבינוני. בבתים- חדר פרטי לכל ילד! בכל בית ממוצע יש לפחות מחשב אישי אחד שמחובר לאינטרנט ולעולם... הביגוד נקי ואופנתי וביכולתו לאכול כל יום במסעדת פועלים ליד מקום עבודתו. הוא עני יחסית למעמד הבינוני בישראל: -אין לו כרטיס אשראי ולא תשלום חודשי לסלולרי הכל רק עם כרטיס חיוג . -אין ברשותו האפשרות לצאת לחופשה בחול. מה גם שהוא יזדקק לנס, על מנת לקבל ויזה למערב אירופה או לארה"ב. -הוא לא יכול להרשות לעצמו לרכוש רכב חדש יד ראשונה. -הוא לא יכול להרשות לעצמו לצאת למסעדה טובה כבילוי בסופ"ש. משכורות חודשיות מגוחכות של 225 יורו לפקידת בנק מתחילה, מהנדס בחברה 350 יורו. מלצר במשרה מלאה 100 יורו. פקיד קבלה במלון עם תואר ראשון בתיירות 200 יורו. וכן הלאה... כלומר, מספר לא מבוטל שמונה כ-8 מיליון איש: חי ברמה איטלקטואלית גבוהה, עם השכלה, שפות וידע, אבל ללא אפשרות לטעום מהנאות החיים שנהנה העולם המערבי.התעללותה של משפחת טרבלסי אחיי אשת הנשיא בעם עושקם המחריד היה ידוע לכל והופץ באינטרנט. מקווה שעניתי לך.
 

אלי.

New member
תשובה מפורטת ביותר.

מה שעולה ממנה זו העובדה שהמחאה בתוניסיה בעצם החלה כאשר רוב העם לא עני, ומתוך השכבה המשכילה שבו. זו מהפכה-של-יש-ברירה. וזו מהפכה שונה לגמרי מהמהפכות האחרות שחווינו מאז בארצות ערב, ששם העוני והיאוש נתנו את הטון.
 
למעלה