מה מכינים לחג?

צלשף

New member
באיזה תחום בילוי מזון או אירוח../images/Emo244.gif../images/Emo92.gif|

 

צלשף

New member
אצלינו בחג

פותחים באכילת תפוח בדבש, רימון ותמרים, למנה ראשונה: גפילטע פיש, מח מטוגן פנה, כבד קצוץ, קציצות עוף במרינדה, על השולחן סלט סלק בחומץ ושום ,פלפלים קלויים, סלט חסה, חזרת, סלט של פלפלים גמבה ושום ,מלפפונים עגבניות ואבטיח חמוץ, כל הסלטים תוצרת הבית כמובן, כולל החמוצים . למנת ביניים: מרק עוף, למנה עיקרית: לשון כבושה, ושוק של טלה אפוייה ,תוספת של מג׳דרה. טוב אין יותר מקום לקינוח, אז רק כוס קפה קטן עם הל.
 
../images/Emo48.gif ../images/Emo76.gif מה מכינים לחג? ../images/Emo75.gif

בין אם אתם מזמינים או נוסעים לדודה, מה אתם מתכננים להכין לחג? עיקריות, תוספות, ראשונות או קינוחים - שרשרו את כל המתכונים וההמלצות לכאן, כדי שכולנו נהנה מהחג הכי טעים שאפשר! שנה נפלאה וטעימה לכולם
 

prizman

New member
לא נעים לי להגיד

אבל נראה שיעבור יום ככל הימים, לא שזה רע
 

צלשף

New member
ישנם בנות צעירות בבית וחשוב לי להעביר מסורת

וגם זו סיבה למסיבה מזמינים המון חברים ויאללה חפלה
 

prizman

New member
בכיף

אני בטוח שתהנו וכן כל שאר החברים. יותר מזה בתור אתיאיסט אני בעד הכרת מסורות תרבותיות, לא רואה התנגשות בין הדברים.
 

udical

New member
האמת היא שאין לי מושג. מוזמנים לאמא שלי.

אנחנו אחראים על הקינוח.
 

דיאטקוק

New member
אצלנו

מרק עוף עם קרפעלך חלה עגולה כבד קצוץ סלט חסה עם רימונים ותאנים צלי בקר עוף בלימון ודבש סלט סלק דג-אם יהיה לי זמן-אז גפילטע ואם לא אז סלמון כבוש תוספת לבשר-מנת ירק ואורז או תפו"א שהאורחת תביא עוגת דבש סלט פירות יער
 
נשמע טוב

אפשר מתכון לכבד קצוץ אצלכם? ואיזה עוף שמים בלימון ודבש? פולקע?
 

דיאטקוק

New member
כבד קצוץ ועוף בלימוד ודבש

כבד קצוץ-נראה לי כמו שכולם מכינים קצת פחות מק"ג כבד 5 ביצים קשות הרבה בצל מטוגן טוב טוב, אני אוהבת שחלק ממנו מושחם טוב טוב( לא שרוף) לטחון במטחנת בשר כשאני אוספת את הכבדים והבצל על הדרך אני אוספת גם מעט מהשמן. טוחנת הכל. אני גרה בארה"ב, ונהוג פה בארוחות חגיגיות לעשות קוקטייל קטן עם משקה חריף/יין ומתאבנים לפני הארוחה. אז את הכבד אני מגישה בשלב הזה של הערב עם טסטונים. עוף בדבש ולימון- אני משתמשת בירכיים ללא הפולקע. בקערה אני מכינה מרינדה ממיץ לימון+דבש+שום כתוש+מלח ופלפל גרוסים ותבלין שנקרא תערובת פרובנס - זו תערבת יבשה של עשבי תיבול כמו - לבנדר, רוזמרין, טימין, זרעוני שומר וכו'. מסדרת את הירכיים בתבנית ויוצקת את המרינדה על הירכיים. בסוף האפייה אני מעבירה את התנור לגריל, פותחת מעט את הדלת וצולה עוד כמה דקות (צריך להשגיח) העור יוצא קריספי והבשר עסיסי.
 

דיאטקוק

New member
הרב דה פרובנס

הנה קישור לתבלין. אני ממליצה עליו מאוד. הוא מאוד מיוחד.
 

taloosh123

New member
סופריטו עוף עם קיצור דרך קטן

המתכון מתאים בקלות להגשה בשולחן החג הקרוב. הוא חגיגי מאד. סה"כ אין פה הרבה עבודה- רק המון סבלנות....הכנת סופריטו איכותי דורשת הרבה שעות בישול. אני מודה שבזה אין קיצורי דרך- הטעם שמתקבל אחרי בישול ארוך ואיטי אין דבר שישתווה לו. הרעיון בסופריטו הוא עוף המתבשל ברוטב סמיך, בתוספת תפוחי אדמה מטוגנים. במקום להתעסק עם הכנת תפוחי האדמה וטיגונם בשמן נוסף- השתמשתי ב"סטייק ציפס" והתוצאה היתה מצוינת. מטגנים בכף שמן 6 שוקי עוף (כולל העור) עד שהם מזהיבים ומוציאים. מוסיפים לאותו הסיר 2 בצלים יבשים גדולים (אני השתמשתי באחד לבן ואחד סגול) קצוצים דק, שאלו התחילו להזהיב הוספתי פנימה 3 שיני שום קצוצות דק. ממשיכים לערבב עד שכל התערובת מזהיבה ומתרככת יפה. מחזירים לסיר את העוף ומוסיפים את התבלינים הבאים: 1 כף כמון, 1 כף כורכום, 1 כפית קינמון, מיץ מחצי לימון. בנוסף מוסיפים 2 כוסות מרק עוף (או צח או מאבקה- מה שנוח) מלח ופלפל לפי הטעם. בשלב הזה אמורים לטגן במחבת נוספת תפוחי אדמה עד שהם מזהיבים אני השתמשתי בכוס וחצי של "סטייק צ`יפס" שחציתי ל2 ובכך חסכתי טיגון מיותר. מביאים לרתיחה ומוסיפים פנימה את תפוחי האדמה. מבשלים על אש קטנה (התבשיל על סף רתיחה) במשך שעה וחצי. שיהיה בתאבון!
 
נראה מעולה. אף פעם לא הכנתי סופריטו

ונראה לי שזה יהיה המתכון הראשון שלי :) דרך אגב, דיברת על הרבה שעות בישול ובסוף זה מתבשל רק שעה וחצי? תודה על המתכון!
 

taloosh123

New member
בהחלט מומלץ ביותר!

אם תציץ בבלוג שלי תראה שרוב המתכונים שאני מכינה הם זריזים יותר...אז זה יחסית הרבה זמן. בכל מקרה התוצאה שווה את הזמן
 

צלשף

New member
סופריטו כאשר מכינים אותו כמו שצריך אין עליו

קראתי את המתכון שלך בבלוג והמתכון מעולה אהבתי את קיצור הדרך עם תפו״א אצלינו מכינים אותו רק יותר חריף
 
ראש השנה אצלנו

מנה ראשונה חריימה חייב להיות חריףףףףף.איזה דג עוד אינני יודע נראה מה יעלה החרם(חֶרֶם בעברית רשת דייגים מכאן השם לתבשיל חְרַיימֵה) לילדים קציצות דג ברוטב כנראה נסיכה.. המנה העיקרית ..בשר בתנור הכנתי חתיכת שפונדרה גדולה במרינדה.. התוספת לבשר.שהיא מיותרת לדעתי מלבד סלט טרי. בצקיות הונגריות שנקראות נוקדלי..וכמובן חמוצים לילדים שניצל עוף .. קינוח= עוגות שונות ..קפה ..ופירות העונה.. וכשילכו הילדים נשב על כוסית קוניאק או וויסקי ונפטפט לתוך הלילה . ההתחלה לאחר הקידוש תריסר ברכות .בין השאר שנהיה לראש ולא לזנב שיסתלקו כל שונאינו שירבו הכנסותינו וכו צ'י
 

nati57

New member
ארוחת החג

האם תוכל לתת את המתכון לשפונדרה כולל המרינדה שלה? תודה ענת
 
המרינדה

אתחיל בזאת חתיכת הבשר לא חייבת להיות דווקא שפונדרה כמעט כל חלק יתאים לעשיה הזו המרינדה. לתוך מכתש נכניס מספר שיני שום עלים מענף רוזמרין..לא הרבה טעמו דומיננטי מספר גרגרי חרדל .צהוב או שחור.לפי המצאי מספר גרגרי כוסברה ..לא חובה פלפל שחור גרוס מעט שמן זית וכתישה עד לקבלת ממרח למשחה הזו אני מוסיף הרבה זעטר ..לא חובה וחריפות לפי הטעם מורח את הבשר מוסיף שנים שלושה עלי דפנה עוטף בניר כסף עכשיו תלוי בזמן העשיה אם הזמן רחוק הבשר נכנס לפריזר.. בעוד יום יומים למקום קר במקרר אופן ההכנה..הלא פלצני כשהבשר מופשר (חובה) להכניס לתנור בחום מקסימלי לשעתיים ...להוציא לתת לנוח מעט וליפרוס שימו לב חשובהבשר הקשה ביותר באם יפרסו אותו דק מאד.הוא יאכל נפלא צ'י
 
למעלה