אחמס על הצבע החדש

• פותח הנושא 2_be
  • פורסם בתאריך

uvita

New member
מזל טוב!!../images/Emo140.gif

ובבקשה בבקשה לחשוב בחיוב על החזרת "חדשות המדע", התגעגעתי אליהן

אחמס1

New member
שוב תודה לכולם ../images/Emo24.gif

טוב, עכשיו שסיימנו עם הפורמליות, קצת
, אספר לכם על מסעי לגושדניה! ראשית, הצטידתי במפה עדכנית (מצורפת) מתוך הספר "איך להגיע ממקום למקום באמפריה הרומית והאימפריות הנגזרות ממנה". אבל זו למרבה הצער לא מסבירה על רכבות ואיך משתמשים בהן, אלא רק על שיירות גמלים. אז לקחתי את פלג כמורה דרך, וביום חמישי בשעה 14:00 יצאתי את הפקולה לפיזיקה בטכניון לתחנת האוטובוס. רק שפלג לא היה שם כי הוא התכוון שהוא ייפגוש אותי בתחנה אחרת. לא חשוב, בסופו של דבר נפגשנו והגענו לתחנת הרכבת חוף הכרמל. הנחתי כל הזמן שרכבות בישראל דומות ל-underground בלונדון, חוץ מזה שהן נוסעות רוב הזמן מעל לאדמה. ואכן התחנה הייתה בריטית טיפוסית ואף פלג הזכיר את העובדה שהבריטים הביאו לכאן את הרכבות. ההנחה הזו התבררה כמוטעית... רכשתי במיטב כספי כרטיס הלוך חזור, שגם הוא נראה זהה לכרטיסים בריטיים, בהנחה שאותו כרטיס יאפשר לי לרדת גם במרכזית המפרץ. בלונדון אם קונים כרטיס zone1+zone2 אז אפשר לרדת בכל תחנה באזורים האלו. אז מסתבר שלא. ומזל שגיליתי את זה בזמן. בכל אופן, הגענו לתל-אביב בירת גושדניה, ושמחתי לראות שתושבי המקום סוגדים לקתולהו והקימו לו מקדשים ענקיים. יחסית (בלבד) בקלות מצאנו את משרדי תפוז ולא עברו 20 דקות וכבר היינו בדרכנו חזרה לתחנת הרכבת. וזהו, בזכות קתולהו השלמתי את המסע המפרך בחתיכה אחת.

pelegs

New member
בתקופת המנדט הבריטי כל יושבי הארץ היו

פלשתינאים. מלשון "פלשתינה" (Palestine), כמובן.

alexkaplan

New member
פלשתינאים זה ממילה פלשת

אבל הפלסטינאים המודרנים הם לא הפלישתים של העת העתיקה. יש כותבים ככה וככה.

pelegs

New member
כנראה שהם לא

אבל אני בכל אופן דיברתי על השם באנגלית.

pelegs

New member
אכן, מקדשי קת'ולהו גדולים הם ונהדרים

"לא עברו 20 דקות"?! ביליתי חצי שעה במכונית בחום הרמת-גני האיום של תחילת יוני! אפילו עם מזגן פועל היה מגעיל במיוחד... לפחות יש שם את הטלפון של אבא, והשיחות מבחינתי בחינם

אחמס1

New member
אופס... עברו יותר מ-20 דקות?

דווקא ניסיתי לשאול אותך אם זה היה הרבה פחות מחצי שעה וחשבתי שאישרת שכן. קבל את כל גליונות הש"ב שלי במכניקה אנליטית כפיצוי, לא מבטיח שזה מתאים להרצאות של נאסר.

pelegs

New member
הממ... עקב אילוצי צבא

נאלצתי לסיים את הסמסטר מוקדם מהצפוי

למעלה