בר הסכים לעלות במעילת

אתד

New member
אם כך

האם הומאופט קלאסי הוא קודם כל פסיכולוג חזק ביותר או שחייב שיהיו לו כלים לקיצורי דרך כמו מתקשר או משהו? (אם זה באמת קיים) או שהוא פשוט ניחן או למד להשתמש ביכולת לשמוע בין המילים ולהרגיש בבטן את מה שלא אומרים לו לא בכוונה אלה אולי מהדחקה? האם יש לו רקע רפואי ויודע לקרא למשל בדיקות? אולי מחוסר כזה בעצם באים הכשלונות? קראתי את המאמר שציינת ואולי לפני שהיו לוקחים את אותה כמוסה פחמת הסידן היה עדיף אם היו לוקחים כמוסת חמלה ולא נוטשים את מאות בעלי החיים שם שהאמינו בהם עד עכשיו (אולי גם היו שמים את הילדים אצל הסבא והסבתא ולא היו גורמים להם לחפש מטפל אולי כמוך בעוד 5 שנים..) ולוחמים את מלחמתם באיזה דרך שיבחרו

כמוסת חמלה, אהבתי

כמה שאת צודקת. אם משהו משם הביא אותי לדמעות זה היה זה. קודם כל אקדים ואומר שהטיפול עצמו אינו פסיכולוגי ולמרות שלשיחה עצמה יש אפקט תרפויטי (תרופתי?) הוא זניח, שטחי וזמני ביחס לאפקט של התרופה עצמה. עובדה ידועה לכל היא שההומיאופתיה מצטיינת בעיקר בבואה לטפל בתינוקות חסרי יכולת סוגסטיבית. כמו כן יש לה הצלחה לא רעה בטיפול בבעלי חיים ובחיות משק. הומיאופת קלאסי חייב להיות בעל יכולת מולדת להבין את נפש האדם. על הבסיס הזה באים הלימודים וההכשרה עצמם ומטפחים אתו. אם אין לו אהבה ומשיכה טבעיים לכיוון הזה ברכתו תהיה בטלתו. הומיאופת קלאסי חייב להיות בעל חושים חדים כדי להבין לאן המטופל מוביל אותו ומה הוא מספר לו בין השורות. הומיאופת הוא כמו צייד, הוא מחפש תרופה מסויימת עבור תמונת החולי שמופיעה מולו, הוא יודע מה עליו לחפש. לפעמים מילה אחת או משפט אחד מפעילים את המנגנונים שבו, למשל, יכול אני לשבת ולהקשיב למטופל שעה שלמה והוא לא יאמר שום דבר משמעותי עד לרגע מסויים ואז כשהוא יאמר את המשפט המסויים הכל יתחבר והתרופה תהיה ברורה. למשל יאמר המטופל שיש לו פחד נורא ממקומות גבוהים, פחד כזה שאפילו מונע ממנו לטפס על סולם, זה מכוון לכיוון של תרופה מסויימת. או למשל יאמר שחייו אינם חיים אם הוא לא יאכל שוקולד יום יום וכל היום. בין השאר יש חשיבות רבה למחוות לא מילוליות, תנועות גוף, מניירות שונות וכו'. ההומיאופת מחפש סימפטומים ומאפיינים בולטים, מוגזמים, יוצאי דופן, משונים וכו'. כל אלה יעזרו לו לאתר את התרופה המיועדת. פעם אחת שאלה אותי מטופלת כיצד ההומיאופת בוחר את התרופה מתוך כל הבאות בחשבון, שהרי רק תרופה אחת היא המתאימה מכולן, כמו שרק מפתח אחד יפתח את המנעול, עניתי לה כך - שווי בעצמך את הנקראת אתד, שיש לך מבנה פנים מסויים, גבות, אוזניים, אף, שיער מסויים וכו'. נכון לכולנו יש אותם אבל אצלך זה מאופיין אחרת. ההומיאופת מכיר את הפנים האלה של אתד וכשיראו לו חלקים מן הדיוקן הוא ידע לומר מיד או לאחר תחקור,- כן, בוודאי, אלה הם פניה של אתד, וכל ההומיאופתים יגידו אמן. המטופל המגיע אל הפגישה מביא איתו רק חלקיקים מהדיוקן, גבה , תנוך וכו' אך לעולם לא את כל התמונה. עכשיו על ההומיאופת להשכיל ולזהות על פי הרמזים המופיעים מולו את הדיוקן כולו, לשם כך לומדים שנים רבות על מנת להכיר את התרופות והדיוקנים שלהן. וכן לומדים באופן מעמיק את יסודותיה של הרפואה המערבית, אנטומיה, פיזיולוגיה, פתולוגיה וכו', אומנם לא ברמה של רופאים אבל בצורה מספקת על מנת לדעת להתמצא במרחב. בכל מקרה לא על הידע הזה ההומיאופת מתבסס והידע הזה הוא רק על מנת להבין את הצדדים היותר מדעיים של המחלה ולדעת להשמר מפני מכשולים וסכנות וכן לדעת להעריך את מצב החיוניות של החולה. הם אינם מסייעים להומיאופת לבחור תרופות. כשלון מבחינתי הוא כאשר מתנתק הקשר בין ההומיאופת למטופל, כאשר הוא פורש בטרם עת. כל זמן שיש דו שיח ומאמץ נמשך אי אפשר לקרוא לזה כשלון. כשלון = כ.ש.ל = כאש לנה, כלומר כאשר "האש" ניכבת, דועכת. אנשים באים אלינו בדרך כלל בסוף, אחרי שעברו את כל מסכת הבדיקות והתרופות הכימיות ולאחר שהרופאים אומרים להם זהו אין מה לעשות, ואז הם באים אלינו "המכשפים" ומצפים שנבריא אותם מהיום למחר, לעיתים מחלות שנמשכות שנים רבות. וכשזה לא קורה הם מתייאשים ופורשים. הם רוצים שנהיה קוסמים, ולמרות שלעיתים קורים קסמים מעין אלה, אי אפשר לבנות על זה וכאשר זה לא קורה הם אומרים הומיאופתיה זה שטויות. הציפיות. ההומיאופתיה היא רפואה מושלמת, ההומיאופתים לא. כמו כן חסר לנו עדין ידע רב על תרופות. אמרתי שהעולם הוא בית מרקחת אחד עצום ואכן זה כך, ויש עוד כל כך הרבה תרופות שעדין אינן ידועות לנו, וכאלה שלעולם לא תהיינה ידועות, לכן יש מגבלות. וגם מבין אלה התרופות שידועות צריך לדעת לברור את המוץ מן התבן ולבחור את זו שהכי מתאימה, וזו מלאכה לא פשוטה. טוב, אני חייב לסיים עכשיו ואמשיך אחר כך. שיהיה המשך יום טוב לכולנו.

אתד

New member
תודה על כל מילה שכתבת

אז הומאופט קלאסי זה בעצם פגישה של שעה וקבלת טיפות/תפריט/המלצה להתנהגות/שינוי? ואחרי כמה זמן שוב נפגשים ומה מקבלים? איך ההמאופטיה הקלאסית משתלבת בחיי היום יום כעקרון ועל מה זה אמור לעבוד, על נפשי שיביא לביטוי הרמוני בפיזי? לא בטוחה שהומאופטיה היא דווקא שנויה במחלוקת אלה שאם מישהו בוחר ללכת על משהו אלטרנטיבי יש לו רשימה מאוד ארוכה של תורות ולא יודעים מה לבחור כי כולן נשמעות טוב, אפילו זה שגיליתי באמצעות הפורום שיש הומאופטיה קלאסית ועד היום ידעתי שיש רק הומאופטיה וכשקראתי בדפים קודמים מישהי אמרה למישהו לא להתבלבל ללכת להומאופט קלאסי ולא להומאופט רגיל...אז הנה עוד משהו חדש לי... למשל אני לקחתי שנה פרחי בך שלא עזרו לי בכלום וזה גרם לי להתרחק מכל שאר הדברים וגם לא לרצות ממש לנסות חברות שלי התנסו בשיטות פלדנקרייז/שיאצו/דיקור/רייקי/רפלקסלוגיה והיה להן נחמד רק כמה שעות אחרי הטיפול שלא לדבר על שכל אחד אומר שחייב סדרה של 10 טיפולים וזה בסכומים לא נמוכים ואי אפשר לנסות את כולם בעשיריות כשזה לשווא... לפי מה שהבנתי ממאמרי הפורום הבנתי שהכל קשור גוף/נפש וכל רמה משפיעה על רמה אחרת ולפעמים הביטוי ברמה אחרת דווקא מעיד על הרמה השניה ולפעמים זה דווקא טוב, וכשמגיעים למאיפה זה נובע נפתרת הבעיה ולא טיפול בסמפטום ואז (אני או חברות שלי) אומרות הכי טוב לא לעשות כלום! לדאוג לאכול פירות וירקות! לנסות לחשוב חיובי! ויאללה די עם השטויות!!! כשכואב לנו משהו אנחנו הולכות למסג'יסט רפואי כשכבר אי אפשר לסבול או לוקחות כדור או כל משחה מרופא המשפחה וזהו עד לפעם הבאה זה כמובן נובע מתיסכול ולא מרצון לא לפתור והתסכול מאוד חזק כי אנחנו מאוד מאמינות בגוף ונפש חד הם ואין בנמצא אחד שבאמת פתר לנו. כששאלתי אותך פעם ראשונה אם אפשר לעשות משהו נגד פטריה אמרת אפשרי אבל לא על גבי הפורום, התאכזבתי, לא כתבת כן בהחלט יש תרופה ממש טובה! בדיעבד אני מבינה שאני מייצרת את הפטריה בגלל משהו רגשי (וזה שאם אני סובלת ממנה הרבה זמן זה טוב כי כך הביטוי לא הגיע למשהו חמור יותר על פי המאמר על דלקות האוזניים למשל) והאפשרות היא אם נעלה על הסיבה האמיתית יהיה מזור אבל את זה אומר כל מרפא אלטרנטיבי ואני וחברותי (כל אחת והבעיה שלה) הרגשנו כמו שפני נסיונות מה שבעצם אני רוצה להגיד זה שכמו שקשה למצוא למרפא את התרופה הנכונה קשה למבקש הריפוי להתאכזב כל פעם מחדש (מכאן סטיגמת השטויות) לכן גם שאלתי אותך אם יכולה להיות גם החמרה.

בבקשה

-"אז הומאופט קלאסי זה בעצם פגישה של שעה וקבלת טיפות/תפריט/המלצה להתנהגות/שינוי?" - פחות או יותר. -"ואחרי כמה זמן שוב נפגשים ומה מקבלים? - כל הומיאופת מסגל לעצמו גישה משלו. יש הקובעים מראש מפגש חוזר, בדרך כלל לאחר 4-6 שבועות, יש כאלה שאינם קובעים מראש ומשאירים את זה למטופל לקבוע את העיתוי הנכון לפגישת המעקב, יש כאלה שנוהגים ללוות את המטופל בטלפון או מיילים וכשמגיע הזמן הנכון הם נפגשים להערכות מחודשות והמשך הטיפול. מה מקבלים? את מה שצריך לאותו הזמן ובהתאם לתמונה שעולה והשינויים שחלו. לפעמים חוזרים על אותה תרופה, לפעמים משנים תרופה, או רק את עוצמתה, ולפעמים פשוט מחכים. -"איך ההמאופטיה הקלאסית משתלבת בחיי היום יום כעקרון ועל מה זה אמור לעבוד, על נפשי שיביא לביטוי הרמוני בפיזי?" - למעט המלצות מסגרת פשוטות, תזונתיות ואחרות, אין צורך לעשות שינויים רדיקליים במהלך החיים. כמו כן אין המטופל מתבקש להתעמק בשיטה כשיטה, למרות שזה אף פעם לא מזיק. טוב שמטופל ידע ויבין את התהליך שהוא עובר ומה הצפי. בגדול התרופה ההומיאופתית מגרה את כוחות החיים והגוף מרפא את עצמו רוחנית וגופנית בעת ובעונה אחת או בשלבים. -"אם מישהו בוחר ללכת על משהו אלטרנטיבי יש לו רשימה מאוד ארוכה של תורות ולא יודעים מה לבחור כי כולן נשמעות טוב" - אמת כיום יש בלבול רב בתחום האלטרנטיבי, די אם תכנסי לפורום כזה ותראי שמדובר ביריד. נהוג למצוא ירידים כאלה לא רק במסגרת האינטרנט. זה איום ונורא אך אלה הם פני הדברים וכולם רוצים וחושבים שיש להם יכולת וכולם מתחרים בכולם. יש ים של מכללות וים של שיטות וים של מטפלים. עם ישראל כולו מטפלים ואנשי רפואה ועם זאת החולי קשה, פארדוקס? קטונתי מלענות וכל תשובה שלי תהיה בגדר יהירות, אני באופן אישי חושב שאין שום שיטת רפואה המסוגלת לעמוד במקום שבו עומדת ההומיאופתיה הקלאסית, וכבר ראיתי ושמעתי הרבה במשך שנותי. במחילה ובתום אומר לך שמה ששיטה אלטרנטיבית אחת מסוגלת לעשות ב 10 מפגשים, ההומיאופתיה הקלאסית עושה ב 1-2. כך שהיא בסיכומו של דבר לא רק שעדינה ועמוקה יותר אלא גם הזולה מכולן. -" הכי טוב לא לעשות כלום! לדאוג לאכול פירות וירקות! לנסות לחשוב חיובי! ויאללה די עם השטויות!!! כשכואב לנו משהו אנחנו הולכות למסג'יסט רפואי כשכבר אי אפשר לסבול או לוקחות כדור או כל משחה מרופא המשפחה וזהו עד לפעם הבאה זה כמובן נובע מתיסכול ולא מרצון לא לפתור". - מבין היטב וגם מקבל. אבל עדיף שלא לעשות כלום מאשר לעשות דבר שאינו נכון, כלומר למרוח משחות או ליטול כימיקלים עבור דבר עקשן וכרוני. זה רק יסבך ויחמיר את המצב. גם למצוא מטפל טוב ושיטה ראויה צריך מזל והשגחה בחיים, כמו בכל דבר. -"כששאלתי אותך פעם ראשונה אם אפשר לעשות משהו נגד פטריה אמרת אפשרי אבל לא על גבי הפורום, התאכזבתי, לא כתבת כן בהחלט יש תרופה ממש טובה!" = קודם כל זה נכון ושנית איני יכול להרשות לעצמי ולך להשמע כמבטיח הבטחות, זה לא ראוי ולא מכובד. גם אם ריפאתי 100 נשים שסבלו מפטריות זה לא אומר כלום על האישה ה 101. כל פעם זה שוב ומחדש. -"בדיעבד אני מבינה שאני מייצרת את הפטריה בגלל משהו רגשי (וזה שאם אני סובלת ממנה הרבה זמן זה טוב כי כך הביטוי לא הגיע למשהו חמור יותר על פי המאמר על דלקות האוזניים למשל)" -את לא מייצרת אותה, אל תבואי בטענות אל עצמך, זה צד מסויים שקיים בך, הוא יכול להיות גם מאוד חכם. צריך לנסות ולהבין מה גופך רוצה להגיד, הוא במצוקה שאינה מוצאת את פתרונה. הפטריה אינה הסיבה אלא רק התוצאה. צריך להבין את הסיבה. את נבונה והבנת את הרעיון, נכון שזה לא נותן פיתרון אבל לפחות עכשיו את רואה שיש לגוף שכל. -"אם נעלה על הסיבה האמיתית יהיה מזור אבל את זה אומר כל מרפא אלטרנטיבי" - כן אבל אין להם את הכלים להגיע אל רובד הסיבה. הסיבה היא מעבר למגע, לתנועה, לכימיה ולמודעות ( עם כל החיוביות שיש לחלק מהן). רק תרופה הומיאופתית מסוגלת לחלחל אל הרבדים הלא מודעים הללו. הסיבה נמצאת בעבר השני של "הסמבטיון". -"שכמו שקשה למצוא למרפא את התרופה הנכונה קשה למבקש הריפוי להתאכזב כל פעם מחדש " - אמת.

אתד

New member
תודה רבה

מעריכה מאוד!! השאירה אותי בלי שאלות לשם שינוי :))

clipsa

New member
מעניין..../images/Emo15.gif מה שכתבת על השכנה

ניסיתי להמנע חודש וחצי מההדברה... כבר גרתי במספר מקומות בדירת קרקע ומעולם לא עשיתי הדברה.. אבל הפעם נוכחתי שכמות הג'וקים שאני פוגשת הולכת וגדלה......עד שלא יכולתי יותר והזמנתי הדברה ירוקה עאלק...כדי שארגיש עם זה פחות נורא. עכשיו אני תוהה..מה באנרגיה שלי הביא אותם ..או מה היה מרחיק אותם ללא הדברה...

הערב פגשתי מכר

מחוץ לביתי. דיברנו על ההתנתקות ועל העתיד וכו', אתה יודע כמו כולנו. ואז הוא אומר לי שאנחנו מספיק חזקים מול הערבים ואם לא תהיה ברירה אנחנו נדרוך ונחנוק אותם כמו ג'וק - ואז הוא עשה תנועת דריכה, מעיכה וסיבוב טוויסטי. ואז נזכרתי בשרשור. בעל חיים שנחשב לנחות ובדרך כלל ניתן למצוא אותו במקומות סוציואקונומיים נמוכים, צפופים, פינתיים ודחוסים יעני איפה שיש "אסטמה" = נשימה קצרה, אין חמצן, אין אורך נשימה, דחוק לפינה. סתם רעיון לא מחייב.

clipsa

New member
הבוקר!!! עשיתי בבית הדברה...

נכנסתי הביתה מהעבודה עכשיו רק כדי לאסוף כמה וכמה פגרים של ג'וקים ... ואיך שאני נכנסת הנה...כדי לשכוח מהם.......הם שוב צצים.. מעניין שכבר שמעתי כמה פעמים שהג'וקים הם האחרונים שישרדו בכדור הארץ אחרי כל אסון כיוון שהם רגילים לחיות מתחת לפני הקרקע..בביוב. אולי יש להם את היכולת לרפא אסטמה כי הם חיים בתנאי אוורור ירודים.. ולמה עלו עכשיו הג'וקים (עלו-תרתי משמע...) בסמיכות להתנתקות..? ואולי פשוט איזו תגובה לחום הכבד.. או שבסמיכות לטו באב.. יום האהבה.. יום שכולו אור והם נמשכו לאור..

ואני דווקא שמעתי שמקורם של הג'וקים

הוא מהחלל החיצון.... מעניין אם הם קשורים לחפושית הזבל המקודשת למצרים ....

מי יודע

אולי כולנו בכלל הגענו משם, החסרה חייזרות במחוזותינו ? אני זוכר שראיתי תוכנית בנאשיונל גיאוגרפיק שם ניסו להוכיח שחיידקים מסוגלים לעמוד במסע בין גלקטי על גבי מטאורים. לקחו בקטריות וחיידקים, סובבו אותם בצנטרפוגות עד שהקיאו את נשמתם, צלו אותם בחום, פיצצו להם את הצורה, הרטיטו אותם במרטטות וכאילו שום דבר לא הזיז להם. אז יש סברה שהחיים כאן הגיעו בצורה של חיידקים מהחלל החיצון ושהם המקור לכל החיים על כדור הארץ ואנחנו אולי מהווים צאצאים שלהם או משהו כזה. אני מעדיף את ספר בראשית, לא יודע אם אנו מבינים את המיתוס הקדום הזה ואת מה שאבות אבותינו התכוונו לומר,יתכן שבכלל אנחנו מתרגמים את כל העסק הזה לא נכון. מה שחשוב זה שאנו כאן עדין חיים, נושמים ומשתדלים להתרומם מעל לרמת הזבל המצוי.

אהבתי וביחוד את משפט המחץ -

"מה שחשוב זה שאנו כאן עדין חיים, נושמים ומשתדלים להתרומם מעל לרמת הזבל המצוי" כל טוב דניאל

אתד

New member
אם כבר חייזרים :)

אז תיבת נח היתה 40 אמה שזה מאוד קטן בשביל להכניס את כל מה שקיים ואישתו, אז יש תאוריה שאומרת שבעצם הכל היה כמו שאתה אומר בצורת חידקים ומי שעשה את זה זה בעצם חיזרים...

אתד

New member
אולי

ההסתגלות שלך גרמה לאיזה מחנק, השינוי, הבירור אפילו באופן לא מודע, כתבת שאת רק חודש וחצי שם וזה מה שגרם להם לצוף או שבאמת הרוח הביאה אנרגיות משם לשם אבל אני יכולה להגיד לך שגם אני במעבר דירה, בדירה הנוכחית שלי אין ג'וקים ואין הדברות ועוד זה דירת קרקע ישנה! הדירה השניה קומה שלישית עם הרבה גו'קים, כשאני נמצאת שם כמה ימים רצופים אין אפילו אחד וכשאני לא יש, בזמן האחרון שאני עדיין לא הרבה שם בקושי יש ג'וקים אם בכלל ושוב ללא הדברות. אי אפשר להסביר את זה ובכל זאת אי אפשר לערער על זה תאמיני לי שאם השכנה שלי הפסיקה להדביר 4 שנים זה חייב להיות נכון הלוואי ששאר הדברים היו כאלה פשוטים לי ואולי.. "אשר יגורתי בא לי"

clipsa

New member
../images/Emo13.gifמצאתי מדריך מקצועי ...מומלץ

מעניין לעניין...נמלים יתושים ברחשים תיקנים ועוד.......הכל במדריך

שלום אינדיאנית ../images/Emo24.gif

למה את מעקמת פנים? העיקרון בהומיאופתיה הוא "דומה מרפא דומה" העיקרון באיזופתיה = חיסון הוא "זהה מונע זהה". שיטת החיסונים היא השיטה הכי קרובה להומיאופתיה מכל השיטות האחרות, אבל זה נכון שגם היא אינה הומיאופתיה, וזאת משום שבטיפול ההומיאופתי אנו משתמשים בחומר כלשהו המסוגל לגרום לאדם בריא לפתח תמונת מחלה דומה לזו שהחולה מביא עימו לפגישה. החומר הזה יכול להיות צמח, מינרל, חיה, מתכת, מלח או כל חומר אחר שתכונותיו נחשפו בתהליך "הפרובינג" (אימות תכונות התרופה - קראי "בטגליינס" שבראש העמוד את הפרק "מהי תרופה הומיאופתית). בחיסון לוקחים את החומר הזהה לזה שגורם למחלה עצמה, נגיף, ובהרעלה את הרעל עצמו כנסיוב ( למשל בהכשת נחש או עקרב). במקרה של הג'וק (על זה אני מניח שכתבת - ואני שמח שקראת ובעצם כמעט שהבנת נכון, נבונה שכמותך), זה עמד בגבול שבין חוקי ההומיאופתיה הקלאסית לבין חוקי האיזופתיה = תורת החיסונים, שכן הפחד = המחלה, היתה רעיונית ועל רקע רוחני והרמדי גם היא כזו. בחיסון הכל ברמה הפיזית - כימית. אין לרפואה הקונבנציונאלית חיסון לפחדים. אי אפשר להזריק רעיון אלא רק חומר כימי. כמו כן החיסון אינו שיטה טיפולית אלא מניעתית ואין בו תועלת לאחר שהמחלה פרצה. מקווה שזה ברור יותר. אגב, שלחתי תשובה למסר שלך, האם קיבלתיהו?

למעלה