מחר יומולדת לפורום
|סביון

oshiko

New member
../images/Emo49.gifמחר יומולדת לפורום../images/Emo39.gif|סביון

ב 16/3 ההודעה הראשונה עלתה לאויר. מחר (16/9) הפורום בן חצי שנה! אז מה היה לנו? 3549 הודעות 53 אימהות 16 אבות [2 לוחות הברית, אחד אלקינו שבשמים ובארץ ...] 6 אחיות 3 אחים 5 חברות [מתי יצטרף אלינו החבר לחיילת הראשון ?] 1 דודה 17 באים מטעם עצמם הורים, אחים ואחיות, חברים וחברות ל: 8 זוגות של 2 מאותה משפחה. מהם 2 זוגות תאומים. 3 שלשות של 3 מאותה משפחה. מהם 2 שלישיות. 11 תותחנים 8 בחיל הים, מהם 2 בחובלים ו-2 בסטי"לים 7 נח"ל 6 צנחנים 5 חיל האויר 5 משטרה צבאית 4 שיריון 4 גולני 4 יחידות מיוחדות (ששש ...) 3 גבעתי 2 הנדסה קרבית וכו' וכו' התרגשנו. בכינו. צחקנו. ובעיקר עודדנו וייעצנו. לכבוד המאורע, אבקשכם להצביע במקלדותיכם, אחד או יותר מ: -- הסיפור הכי מצחיק של הבת/הבן בצבא -- השירשור שהיה לטעמכם הכי: ---- מרגש ---- משעשע ---- מועיל ---- הזוי ---- נחרט בזיכרון יומולדת שמח לכולם, וימשיך להיות כאן נחמד כמו שהיה בחצי השנה האחרונה!

oshiko

New member
דבר מצחיק קרה לבת/לבן ...

שרשרו לכאן את הסיפורים המצחיקים ביותר שקרו לבת/לבן

oshiko

New member
ההקשב הראשון

הבת שלי ביום הראשון לטירונות היתה חנת"רית (חניכה תורנית). המפקדת אמרה לה להעמיד את כולן במסדר ולקבל אותה בהקשב. היתה רק בעיה קטנה, היא לא היתה בקיאה בפרוטוקול של קבלת מפקד בהקשב. המפקדת התקרבה, והבת השתמשה במיטב הידע שלה עד אז בטקסים צבאיים: "לקבלת המפקדת - המסדר יעבור לדום. מסדר דום !!" למפקדת לקח כמה דקות טובות להירגע מהצחוק. ואז היא נגשה ואמרה "תם טקס יום הזיכרון".

oshiko

New member
סיור בעיר העתיקה

במסגרת חינוך יום א' היה ליחידה של הבן סיור בעיר העתיקה בירושלים. לקראת הכניסה לעיר העתיקה, המדריכה (בעברית לא ממש מושלמת) שאלה: "מי יכול לאמר לי איזה רובעים יש? אז חייל אחד הצביע ואמר: "רובאי 02, רובאי 03, רובאי 05 ..."

שהמפקד צילם אותו ישן באמצע האימון

המתקדם, עם כל הציוד עליו, פשוט נרדם על הריצפה והתעורר לקול צחוקם של החבר'ה ומהקליק של המצלמה.

סמדר בנ

New member
הבת שלי

(בתקוה שהיא לא קוראת את זה ורוצה לרצוח אותי....) התקשרה מהגדוד ברמת הגולן ואמרה "אמא יש לי שתי אפשרויות לתפוס טרמפ הביתה, לאיפה כדאי לי - לבית-לחם הגלילית או לצומת גלילות?" (אנחנו גרים בת"א...) ובכלל - נושא החזרה הביתה בסופי שבוע תמיד היתה דומה אצלנו לסרט מרדפים - ההסעה כל פעם היתה מורידה אותם במקום אחר ואני תמיד הייתי מגיעה לפי הסבריה בדיוק לצד השני של הכביש ואז מתחילה להסתובב ולחפש איפה לעשות פרסה (דרך נמיר וכד'....). הבדיחה אצלינו היה שיותר מהר לנסוע לקחת אותה משיבטה או רמת הגולן מאשר מת"א.

oshiko

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif היה לי משהו דומה במילואים

זה היה בתקופה שגרתי ברעננה. חזרתי ברכב שלי ממילואים באיזה חור בנגב, ביחד עם חבר ליחידה. באיזשהו צומת בנגב עוצר אותנו חייל צעיר, ושואל לאן אנחנו מגיעים. אמרתי לו "לגוש דן". כאילו משנה בחור הזה אם אני מגיע לפתח-תקווה, או גבעתיים. החייל היסס קצת, והחליט לעלות. כשהיינו בסביבות ראשון הוא שואל: "תגיד לי, איפה זה בדיוק יוצא, הגוש דן הזה?"

אימשל2

New member
מקבץ סיפורי טירונים בשריון ועוד..

אביא להלן מקבץ של סיפורים מצחיקים על טירוני שריון שוקיסטים (לא כולם מאותו המחזור): 1. הכומתה של הטירונים בשריון, כמו של כל הטירונים בחילות האחרים, היא בצבע ירוק זית עם ביטנה שחורה. אחד הטירונים ראה שהכומתות של הסגל שחורות אז הוא חשב שצריך לחבוש את הכומתה עם הביטנה כלפי חוץ. 2.במסדר קבלת הטירונים החדשים בביסל"ש (בית הספר לשריון - לטובת הפורומיסטים הירוקים) עמדו החיילים עם הכומתות על הראש. המסדר הסתיים והחיילים היו צריכים לרוץ לכיוון המגורים. אחד החיילים רץ בכיוון ההפוך, כשהוא נשאל לאן הוא רץ הוא השיב כשהוא לחוץ נורא: "המפקד, אני חושב שאיבדתי את הכומתה" (שהיתה על ראשו - אני לא ידעתי אם לבכות או לצחוק. חשבתי על החרדה הנוראית שהילד היה בה כשהוא חשב שהו איבד את הכומתה). 3. הסבירו לטירונים שכשהם מצחצחים נעלים הם צריכים לצחצח גם את הסוליה, כמובן שזה אומר שצריך לצחצח את קו הסוליה החיצוני. אחד הטירונים ציחצח את שתי הסוליות - כל הסוליה, במשחת נעלים שחורה. ולקינוח, סיפור הזזת פרות משטח אש ברמת הגולן (כבר אמרתי שמדובר בסיפור הזוי) - למרות שזה נשמע יותר טוב מפי החייל עצמו: לשטחי האימונים של השריון ברמת הגולן חודרות פרות. כאשר הפרות נמצאות בטווח האש של הטנק צריך להזיז אותן משם. המשימה מוטלת על כתפי הטען שאמור לירות עליהן עם המקלע שברשותו. הסצנה נראת כך: הפרה רובצת בשטח האש לועסת עשב ומעלה גירה. כדי להזיז אותה יורים מספר כדורים לקרבתה. הפרה מרימה את הראש, כדי לנסות להבין מי מטריד את שלוות יומה וחוזרת ללעוס. שוב נורות יריות לעברה, היא משתכנעת שכדאי לעשות משהו בנדון ומתרוממת, היא מתחילה לצעוד, צעד ועוד צעד ועוד אחד ואז היא מתישבת שוב (בהן צדק שבידיש זה נשמע יותר טוב - כלומר כשהבן סיפר את זה פשוט נקרענו מצחוק).

סמדר בנ

New member
../images/Emo6.gif הפרות אוהבות גם תותחנים

מסתבר שהן לא מוגבלות רק לשריון הבת שלי תמיד סיפרה לי שכל פעם הפרות היו מוצאות דרך להיגכנס לשטחי הגדוד והם היו מבלים שעות בנסיון להוציא אותן - אני רק מדמיינת את החיילים מקפצים, מנפנפים ועושים קולות והפרה לועסת בשקט ונועצת בהם "עיני עגל"...

אימשל2

New member
הבן סטנדאפיסט בחסד

כשהוא סיפר לנו את הסיפור הוא המחיז את הסצינה כשהו מציג את הצוות בטנק ואת הפרה. הוא הביא אותנו לקוצר נשימה.

oshiko

New member
הכי מרגש../images/Emo7.gif

שרשרו לכאן את מה שהיה עבורכם השירשור המרגש

סמדר בנ

New member
מרגש ../images/Emo7.gif

אותי כל פעם מחדש - ולכן זה לא שרשור אחד - כל פעם שהורה מספר על הילד שלו שסיים טירונות, או טקס השבעה וכד' ומרגישים בין השורות איך הלב מתנפח מגאווה, אני כל פעם מרגישה גוש קטן בגרון, וזה מחזיר אותי אחורה לטקסים הפרטיים אצלינו ולגאווה שלנו...

s h o o s h a

New member
הכי מרגש

כמו קודמתי, שרשורי סיום טירונות, מסלולים, השבעות וכאלו. הגאווה שלנו ההורים, החיבור הזה שלנו אל הצבא, המדינה והילדים שלנו. מחזיר אותי באחת אל טקס סיום הטירונות של הבת שלי (לא יכולה לצרף קישור לדברים כי הפורום בו הם נכתבו נסגר וזה טרם 'נולד
) ואל טקס סיום מסע הכומתה של הבן שלי. שבת נפלאה שתהיה לכולנו

י רדן

New member
הכי מרגש אלה באמת טכסי הסיום

שילדינו עומדים במסדר ומתחילה הצעדה שלהם עם המנגינה ..צמרמורת עוברת בגופי ודמעות מכסות את עיני באופן קבוע.

סמדר בנ

New member
ערוב של מרגש מצחיק והזוי...

בטקס ההשבעה של ביתי בטירונות, כל טירוני התותחנים עמדו בשורות בדום מתוח ואני כמובן ישר עם מחנק בגרון ודמעות בעיניים, מחפשת את הנסיכה שלי בין ים הבנים... ואז התחיל מסדר המפקד - כ"כ רציני וממלכתי, ציפינו לחצוצרות בסגנון הטקסים הרגילים ופתאום בוקע מהרמקול הפתיח של "פרחים בקנה ובנות בצריח" ואחריו השיר כולו - באותו רגע הדמעות הפכו לצחוק וכל הטקס היה נראה הזוי משהו.

poli55

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo24.gifטכסי הסיום הכי מרגשים

שבת שלום מצטרפת גם בעיני הטקסים טקס השבעה היה מרגש מאוד הצניחה ביום ובלילה מסע כומתה וטקס סיום עם קבלת הסיכה והשירים והדמעות שזרמות ללא הפסקה שרק יעברו את הכל בשלום ויחזרו הבייתה מהר שבת שלום

oshiko

New member
הכי מצחיק../images/Emo6.gif

שרשרו לכאן את מה שהיה עבורכם השירשור הכי מצחיק

oshiko

New member
הכי מועיל../images/Emo127.gif

שרשרו לכאן את השירשור שהכי עזר

למעלה