היום עברנו את הניתוחון

רחליקה1

New member
../images/Emo50.gifהיום עברנו את הניתוחון

להארכת גיד אכילס, מתן הייתה גיבורה ונפלאה, מקווה להמשך יום טוב... כתבו לי מנסיונכם, איך הם מתגברים על המצב?

אם עברתם זה כבר טוב...../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif|

יופי, אני מאוד שמחה שאתם אחרי. איזה הרדמה עשו למתן?, האם היא מאושפזת? תמיר היה בהרדמה מלאה ולאחר מכן היה באשפוז יום בתל השומר, אבל היה כמו חדש, ממש מהתחלה ציחק וחייך כאילו לא קרה כלום, ובעצם..., לא קרה כלום. תכף את תראי אותה מחייכת וצוחקת, אותה מתן רק עם גיד אכילס קצת יותר ארוך. תזכירי לי, הק"ב הוא בשתי הרגליים? תרגישו טוב ויום נעים אורית

אוריתי

תזכירית איפה תמיר מטופל? חשבתי שהוא ברחובות ועכשיו אני רואה תל השומר? צריכה תזכורת. תודה.

כל הכבוד

הייתם איתה? איך מתגברים. המון ציצים. אצלינו הפסיכים נתנו לו נר אקמול שלם כך שלא היה עוד צורך לתת אקמול בכלל. הוא היה מתעורר בבכי איזה יום וחצי. מה אכתוב. אל תעזבו אותה לרגע, שתדע שתמיד מישהו איתה. טוב שעברתם את זה עכשיו. תחשבו על הצד הטוב, שלפחות זה הגבס האחרון
, וגם אין דבר כזה שהניתוח הזה לא מצליח. אני רושמת לך מסר עם מספר הטלפון שלי, למקרה שיבוא לכם לדבר, לשאול או סתם לתמיכה קולית אוהבת ושולחת מחשבות החלמה ואושר עידית

נהדר שאתם אחרי ../images/Emo140.gif

ספרי קצת יותר, איך היה ואיך עכשיו... לי אין נסיון אישי אבל כמו שעידית כתבה-אין כמו ציצי להרגעה. יותר טוב מכל אקמול.

רחליקה1

New member
תודה רבה לכולם

אנחנו כבר מרגישים יותר טוב תודה, אשוב לעדכן בהמשך יום טוב

1הירוקה

New member
רחליקה - ספרי כמה שיותר פרטים

על הניתוחון שעברתם איפה אצל מי וה היה בדיוק מתה לשמוע פרטים אנחנו בטח נעבור את זה עוד חודש ואני מתה מפחד ... אמא של כדור - למה את חושבת שלא כדאי לת אקמול נראה לי מעולה שלא ירגיש כאב בכלל... למה בתל השומר מאשפזים ובליס לא ?

ירוקתי

אין לי בעיה עקרונית עם אקמול. הבעיה שלי היתה שהם נתנו לו נר אקמול שלם!!! שזה המון!!! והם עשו את זה ממש כמה דקות לפני שהביאו אותו אלי. אם הם היו נותנים לו בתחילת הניתוח, ניחה, אבל בסוף! כבר גם ככה לא כאב לו והוא סתם היה מסומם כל כך בזמן שבטח הוא היה נורא רעב. האקמול במקרה הזה נועד רק לטשטש מישום שהם מקבלים זריקה עם חומר מרדים בעקבים לפני הניתוח כך שהוא לא אמור לכאוב. אל תפחדי כל כך מהניתוחון הזה. בקרוב רחליקה תוכל לספר לך הכל ויהיו לך המון פרטים עדכניים. עידית

רחלי, מאוד יעניין לקרוא את הסיפור

שלך ואם תכתבי אותו אשמח לשים אותו במאמרים, בשביל אלו שלפני הניתוח.

רחליקה1

New member
סוף סוף../images/Emo42.gif

מצאתי קצת זמן לכתוב, עם כל הבלאגן שהיה לנו בחיים ובמחשב (התקפת וירוסים נוראית...) טוב, הניתוחון בא לנו קצת בהפתעה, כי היינו אמורים לעבור אותו רק בעוד עשרה ימים, אך פרופ' ויינטרוב החליט שהרגל נראית מצויין והיא זקוקה רק למתיחה הקטנה הזו (כך הוא התבטא) כדי להמשיך הלאה... אז החסרתי כמה פעימות (הייתי לבד כי לא ידענו שזה יקרה ביום ראשון), אלון בדיוק התקשר והחלטתי לא לספר לו כדי שלא להדאיג ולצער אותו, סיפרתי לו רק אחרי שיצאנו. אז החלטתי שאם אני אהיה רגועה, מתן תהיה רגועה וכך היה, בכלל, כל גיבוס מתן תמיד בכתה מאד והיתה לא רגועה ואני הייתי מרגיעה אותה תוך אמונה שאנחנו עושים את הדבר הכי נכון בשבילה (וגם אומרת לה את זה). בחדר הגבס הם הכינו סביבה סטרילית, עטפו את מתן בסדינים סטריליים והחזקנו אותה אני ואחת האחיות (דרך אגב, צוות מדהים)בחלק הגוף העליון והאחות השנייה סייעה לשגב. מתן בכתה עם מתן הזריקה המקומית ונרגעה תוך 10 שניות, אני חושבת, כי הזריקה החלה להשפיע, שגב חתך חתך פצפון ותוך שנייה חבש וגיבס. גם בעת הגיבוס הזה מתן בכתה נורא. אני הייתי עם דמעות בעיניים בלבד(!) והכל הסתיים נורא מהר, בלי שיהיה זמן לחשוב או לעכל ואני שמחה על כך. מתן הייתה די נמנמית כל היום ולא רגועה בערב, אז נתנו קצת אקמולי (זו הפעם הראשונה שמתן טועמת טעם תותים...) והיא ישנה כתמיד והייתה ממש בסדר.. זהו, אנחנו אחרי. משמח אותי גם לדעת שזהו הגבס האחרון בסידרה וגם שהניתוחון עבר בלי דרמות מיותרות, או היסטריות. אולי אפילו זה שהייתי לבד סייע לי לחשוב חיובי ולהיות חזקה עבור מתן?, לא יודעת. העיקר שהחלק הזה עבר. בהצלחה לכל מי שנמצא לפני והטיפ הכי חשוב שלי: להבין שאנחנו עושים את הדבר הנכון, שבלי הטיפולים הללו, (גבסים, נעליים ואפילו ניתוחים) עתיד התינוקות שלנו ילווה בצליעה.. כמו כן תמיד לחשוב חיובי ולחזק את הקטנטנים האלו ע"י האמונה הפנימית שלנו. יום טוב לכולנו. המון אהבה לכולכם.

יו איזה סיפור משמח../images/Emo13.gif

אני כבר חשבתי שזה היה ניתוח עם הרדמה מלאה וכד'...., תודה לאל שלא, ושמעכשיו יהיו רק דברים טובים, כמה זמן היא צריכה עכשיו להיות עם גבס? תדעי לך שמהרגע שעשו לתמיר את הניתוחון הקטן הזה, התחילו לראות שיפור משמעותי בזווית הרגליים, דבר שלא היה קיים קודם לכן. תרגישו טוב אורית נ.ב אולי נרכז כמה טיפים שיעזרו לנו ולאחרים להתמודד טוב יותר עם הבעייה, לדוגמא הטיפ החשוב שציינת:"חשיבה חיובית וחיזוקים חיוביים באמצעות אמונה פנימית, משפרת רבות את ההרגשה"

את ענקית

איזה כיף למתן שיש לה אמא כמוך!!! יש לי דמעות בעיניים. ממש כל הכבוד, ואני ממש שמחה שעברתם הכל מהר ובקלות, אני בטוחה שהירוקה תשמח. אשמח להוסיף את הסיפור הזה באתר של אושרי מישום ששם יש את החוויה המסעירה שלנו ואני חושבת שהניתוחון של מתן יעזור להרגיע מי שיקרא את החלק על הניתוח. האם תרשי לי? אוהבת עידית

1הירוקה

New member
תודה על המידע - איזה יופי אנחנו גם

אצל וינטרופ אולי אפילו ראיתי אותך את באה עם אמא שלך ? אני לא מאמינה איך הסכמת והיה לך אומץ שיעשו את זה בלי בעלך אני הייתי בטח בהיסטריה אם הוא היה אומר לי לעשות את זה באותו היום , מצד שני קשה להגיד לוינטרוב לא .... את ממש הסתכלת שחותכים ? אני מפחדת להיות בכלל בחדר .... איך עכשיו הגבס נראה ? עם חור מאחור ? הוא כבר דיבר איתך על הנעלים ? באיזה ניקוד מתן היייתה שהוא החליט על הניתוח ובת קמה ? תודה רבה ....תרגישו טוב

למעלה