ושלל איחולים מתוקים!

ferdinand

New member
../images/Emo50.gif../images/Emo49.gif ושלל איחולים מתוקים!

זה דבר ראשון! דבר שני - בואו נתחיל מהתחלה! מה זה בצק סוכר... איך מי מה מו עיינתי בקישורים... לרוב אין לי בעיה עם אנגלית, רק ש-"קצת" קשה לי עם מתכונים ב-אאונסים, ופאונדים!!! מאז יומולדת שתיים של האפרוח הגדול (היום בן ארבע וחצי) התחלתי להשקיע בעוגות, מצורפת דוגמא - הראשונה בכלל, והיחידה שיש לי ממוחשבת - זאת עוגת קצפת... אשמח ללמוד !
 
יפה מאד, כל הכבוד לך על העוגה.

בצק סוכר או RFM (על שם רוני פרדי מרדכי) באנגלית החומר נקרא sugarpaste או rolled fondant ,הוא חומר שניתן לעיצוב ורידוד, העשוי בעיקר מסוכר וג'לטין.החומר מתייבש לאט, ולאחר הייבוש הוא שומר על צורתו , ניתן לצפות איתו עוגות, או לפסל בו. ולמי שביקש הנה מתכון להכנת בצק סוכר ביתי(חייבת לציין שמעולם לא ניסיתי, נראה לי די מיותר אם יש מוכן לקנות
) רכיבים: 2\1 קילו אבקת סוכר מנופה 5 כפיות מים 3 כפיות אבקת ג’לטין 1 כף חמאה רכה 2 כפיות סירופ תירס אופו ההכנה: מערבבים את הג'לטין והמים, ומחממים מספר שניות במיקרוגל עד שהג'לטין נמס. מחממים את קערת המיקסר (ע"י מיבש שיער, או מעל אדים, למשל) ומעבירים לתוכה את כל החומרים. מערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד. מאחסנים במקרר עטוף בניילון למשך 12 שעות לפחות לפני השימוש.
 
למעלה