רק לגבי הזריקה -
לעוברים חסר בריאות חומר שמצפה אותן שמאפשר להן את הנשימה (הוא שומר נדמה לי על המתח של הקרום של הנאדיות או משהו כזה... לא זוכרת לימודי הביולוגיה שלי היו מזמן). החומר הזה לא מתפתח עד, נדמה לי חודש שמיני למרות שהעובר עם ריאות בשלות בכל מובן אחר. בלי החומר הזה לא תיתכן נשימה. בעבר עוברים שהיו נולדים לפני שהחומר נוצר אצלהם היו מתים
היום לשמחתינו ניתן להזריק את החומר הזה כך שיגיע לריאות העובר ויצפה אותן, כאשר יש חשש שיהיה סיכוי ללידה מוקדמת מזריקים את החומר ליתר בטחון. נשמה לי ש-48 שעות אחרי הזרקת החומר ריאות העובר כבר מצופות בו. אין שום בעיה להמשיך הריון תקין לגמרי אחרי הזרקת החומר הזה, אין עם זה בעיה. לגבי הנקב - נקב עליו הוא טוב כי הוא צמוד לדופן הרחם וקצת נסתם בגלל זה (כאילו מחזיקים אצבע בפתח) ולכן אם מי השפיר ימשיכו לרדת זה יהיה בטיפטוף. מי השפיר מתחדשים כל הזמן ולכן צריך להיות בשמירה אבל אם זה טיפטוף אפשר למשוך ככה זמן מאד ארוך. חשוב להשגיח שלא יהיה זיהום (כי כששק מי השפיר פתוח יש סיכון לזיהום). שק מי השפיר יודע גם להחלים, אגב. עובדה שאחרי דיקור מי שפיר הנקב (שהמחט יוצרת בו) נסגר. ראיתי גם בערוץ המדע שיש היום תרופות חדשות (לא יודעת אם בארץ) שמשמשות אחרי דיקור מי שפיר שגורם לטיפטופים - אלו תרופות שעשויות מ"דבק ביולוגי" (קולגן ועוד כל מיני חומרים שהגוף מפריש בדרך כלל כשיש פצע על מנת ליצור גלד ולעצור את זרימת הדם) וזה משמש "פקק זמני" על שק מי השפיר עד שהוא מחלים. מעניין אם יש את זה גם בארץ... בכל אופן, אמא של פילפילון העבירה לי את הטלפון של טאניוש (בהסכמתה) ואני אעמוד איתה בקשר ואעדכן. טאניוש - מחזיקים לך אצבעות וחושבים עלייך. אם יש דבר כזה "אנרגיות טובות" בעולם אז שלי מכוונות אלייך. תחזיקי מעמד.
לעוברים חסר בריאות חומר שמצפה אותן שמאפשר להן את הנשימה (הוא שומר נדמה לי על המתח של הקרום של הנאדיות או משהו כזה... לא זוכרת לימודי הביולוגיה שלי היו מזמן). החומר הזה לא מתפתח עד, נדמה לי חודש שמיני למרות שהעובר עם ריאות בשלות בכל מובן אחר. בלי החומר הזה לא תיתכן נשימה. בעבר עוברים שהיו נולדים לפני שהחומר נוצר אצלהם היו מתים