אני בלחץ היסטרי לפני מבחן בסטטיסטיקה

אני ענת

New member
../images/Emo53.gif אני בלחץ היסטרי לפני מבחן בסטטיסטיקה

אצל ד"ר קרן אור-חן (אגב היא מדהימה! צדקו בכל מחמאה שנתנו לה) בקיצור, אני לא מצליחה ללמוד למבחן כל הזמן חושבת שאין סיכוי שאצליח המבחן חשוב לי מאוד. למדתי כל הסמסטר, לא הפסדתי אף שיעור ואף תרגול עוד 4 ימים המבחן ואני מ-י-ו-א-ש-ת! אשמח לטיפים, המלצות, תמיכה וכל מה שניתן לעשות כדי לעזור לי לצאת מהלחץ. אגב, המבחן הוא סטטיסטיקה ומחשבים 1 לתואר שני. הצילו!

stkachov

New member
../images/Emo10.gif

לצערי אני לא איש בשורות... כי לפי דעתי סטטיסטיקה זה מקצוע של תפיסה, פשוט צריך לעלות על דרך החשיבה הנכונה וככה יהיה הרבה יותר קל. בניגוד למקצועות מתמטיים, בסטטיסטיקה קשה ללמוד רק מתרגול ופתרון תרגילים אלא צריך להבין את החומר, ותרגול טכני לא תמיד עוזר(בחלק מהנושאים דווקא כן עוזר, תלוי מה). בקיצור... צר לי, אבל אני לא יודע מה לייעץ לך

אני ענת

New member
תודה ויטלי - זאת בדיוק הבעייה

מה הקשר בין עובדת סוציאלית וסטטיסטיקה? תן לי בני אדם עם כל המורכבויות שלהם - זה מה שמעניין אותי. אני פשוט לא מצליחה ללמוד או יותר נכון לתפוס את המקצוע הזה שוב חזרתי ללמוד סולמות מדידה כמו מפגרת, ושוב הבנתי שאני לא מבינה כלום. בכל אופן - תודה.

Josette

New member
דרכי התמודדות עם חרדת בחינות

(מתוך איזה מאמר) * מחשבות חיוביות משפיעות על הרגשות והתפקוד הפזיולוגי. נסי פשוט לדבר עם עצמך בחיוביות, לשכנע את עצמך שתצליחי. גם בהתחלה יהייה לך קשה קצת להאמין לעצמך,עמור בתוכך תהייה לזה השפעה. * הרפיה גופנית - תעשי קצת ספורט, יוגה, לכי לים... גם במבחן עצמו, לפני שאת מתחילה לקרוא את השאלות - תעצמי עיניים, קחי 3 נשימות הרפיה עמוקות, ותתחילי את הממבחן רגועה יותר. * שימוש בדמיון והתמודדות בעזרת דמיון - דמייני את המבחן ואיך את מתמודדת איתו (בהצלחה) שלב שלב בדמיון שלך. תנסי להיזכר בהצלחות שהיו לך בחיים ודמייני גם אותן בשלבים. עוזר בהעלאת הדימוי העצמי. מקווה שזה יעזור לך, ולא ישמע לך כמו זיבולי שכל... המון בהצלחה!!

אני ענת

New member
תודה על העצות

מיום שישי האחרון - השעור האחרון בסטטיסטיקה עסקתי רק בהרפייה גופנית - עבדתי בלי סוף בגינה שלי בתקווה שאולי אפחית קצת את רמת הלחץ ואהיה מסוגלת ללמוד לבחינה. התוצאה - גינה לתפארת .
לימודים - הצלחתי רק לסדר קלסר מאורגן להפליא, אבל, רק היום התיישבתי ברצינות על החומר. דימיון מודרך - אנסה. שוב תודה.

PEARSON

New member
היי ענת

לשאלתך למה את צריכה ללמוד סטטיסטיקה התשובה היא פשוטה , אני מכיר אנשים שלומדים לתואר שני וצריכים / צמאים / מתים לידע שרכשו בתואר ראשון בסטטיסטיקה מכיוון שזה עוזר להם במחקר .. פן אחר הוא סטטיסטיקה היא מקצוע חובה באוניברסיטה מה שאומר כל חוג כולל כולם מלמד לפחות קורס אחד בסטטיסטיקה לרוב הוא נקרא " שיטות במחקר " . אם יש לך שאלות על סולמות מדידה כאלה ואחרים או בכלל את יכולה לשאול ואני אשתדל לענות לך .. ד"א אם תרצי בפרטי או באייסי רק תגידי .. בהצלחה !!!!

אני ענת

New member
תודה פירסון (זה שם של מבחן - לא?)

השאלה למה, היתה בעצם סתם שאלת מחאה אני יודעת שאזדקק לחומר הנלמד בסטטיסטיקה בזמן ניתוח מממצאי השאלונים בתיזה שלי. אגב, אני לומדת גם שיטות מחקר כמותני בסמסטר ב'. טוב, נו, רציתי תואר שני אז מה בעצם אני מקטרת... יהיה בסדר, אשתדל להצליח במבחן תודה ושבוע טוב

stkachov

New member
צודקת

יש לי עוד שבועיים עד שמתחילה אצלי הסטטיסטיקה, אז אני עוד פטור מעונש

אני ענת

New member
ויטלי - אם תרצה חומרים- תרגילים או כל מה

שיעזור לך, אשמח להעביר בתקווה שאצליח במבחן ביום רביעי....

אני ענת

New member
זה לא מספיק לי

אני צריכה 90+ אם אני רוצה להצליח להגשים את החלום שלי

גם לי יש מבחן איתה

אבל בשנה א' תואר ראשון... היא באמת מדהימה. אני מתה מפחד. אני לא מרגישה מוכנה בכלל... אני גם כמוך, לא מצליחה ללמוד, ויש לי רק עוד 3 ימים.

אני ענת

New member
היי דולי../images/Emo24.gif

את לומדת עבודה סוציאלית? וכן, היא באמת מרשימה. מצטרפת לתחושת הפחד ולתחושה שלא מרגישה מוכנה. מחר אני חייבת לפגוש חלק מהמטופלים שלי אז אעשה הפסקה בלימודים ואמשיך בערב. בהצלחה דולי, מבינה אותך ומאחלת לך שתתגברי על הפחד תודה על התמיכה.

כן

אני מקווה שהיא לא תקשה עלינו יותר מידי. היא יודעת שאנחנו עובדים סוציאליים ולא סטטיסטיקאים, היא מוכרחה להתחשב בזה
לא? (תשובה: לא). בכל זאת, אני מקווה שיהיה בסדר

amitk80

New member
שאלה דולי

שיעורי סטטיסטיקה שלכם לעבודה סוציאלית לא היו במהלך הסמסטר עד השעה 10 בבוקר בחדר 1019 בבנין המדרגה? ? מי שצריך עזרה בסטטיסטיקה שידבר, למזלי סיימתי את הקורס הזה אבל יש עוד מבחנים בחוג הזה (בסטטיסטיקה)

למעלה