התיישנות דוחות חניה

../images/Emo53.gifהתיישנות דוחות חניה../images/Emo53.gif

היום קיבלתי להפתעתי מעיריית ת"א "אזהרה בטרם ביצוע הוצאה לפועל" בגין 5 דוחות חניה מהשנים 1999-2001. דיברתי טלפונית עם העירייה טענתי שלא קיבלתי עד היום שום הודעה על הדוחות והקנסות וטענתי שהעבירה והקנס התיישנו. מהעירייה נמסר לי כי הם שלחו לי בדואר הודעות על דוחות החניה ואף ציינו בפני מספר מועדים שונים, כפי שמופיעים אצלם במחשב ולכן מבחינתם אין התיישנות (שלחו הודעה כל שלוש שנים). ביקשתי לקבל הוכחה כי אכן שלחו אלי בדואר רשום ונאמר לי שהם מחוייבים להמציא לי אישור רק בנוגע להליכים שבוצעו בשבע השנים האחרונות. שאלתי - האם באמת נכון שהעיריה מחוייבת להמציא לי אישורים רק לגבי פעולות בשבע השנים האחרונות??? כי הרי הדו"ח משנת 1999 התיישן אם העירייה לא שלחה לי הודעה לגביו בחולף שנת מיום ביצוע העבירה ולכן כדי לבדוק את זה, העירייה צריכה להמציא לי אישור על משלוח הודעה לגבי הדו"ח משנת 99. מה דעתכם?? האם יש סיכוי שיבטלו לי חלק מהריביות או הקנסות כי לא קיבלתי לידי שום הודעה מהעיריה (ההודעה הראשונה התקבלה רק היום)? אמנם העירייה שלחה את ההודעות לכתובת שלי כפי שהופיעה במשרד הפנים במועד המשלוח (שזו היתה כתובת הדירה של הוריי), אולם אני לא קיבלתי לידי את ההודעות או כי לא התגוררתי בדירה בחלק מהזמן או כי הוריי פשוט לא העבירו לידי את הודעות הדואר הרשום? אם אני מגישה בקשה לביטול / הפחתת הקנסות, האם ההליכי הגבייה יעוכבו בנתיים? יש טיפים נוספים לביטול הדוחות או הפחתת הקנסות והאם בכלל יש סיכוי לביטול או הפחתה?

shlang

New member
זה שהוריך לא העבירו לך את ההודעה זה בעיה

שלך, אם העיריה שלחה לך מכתב לפי כתובתך במשרד הפנים והוריך קיבלו אותו ולא העבירו לך או שלא הלכת להוציא מהדואר, אם הגיע רשום, אין מה לעשות, אני מאמין שהעירייה שלחה לך תזכורות בפרקי זמן של 3 שנים והם גם יוכיחו לך, עצתי לפני שהם מעבירים לעיקול, תנסי לסגור איתם על סכום מופחת ותשלמי.

be_roo

New member
כלל לא בטוח שהם יוכיחו

לעיתים קרובות מתברר שלעיריה את הרישומים הדרושים, בעיקר לא בדו"ח כל כך ישן (בשנים האחרונות הם מקפידים יותר). אפשרות אחת היא להתעקש ולדרוש את כל הרישומים ואם יש טעות, להלחם. אפשרות אחרת היא לפתוח במשא ומתן ולהגיע להסדר תשלומים.

shlang

New member
עיריית ת"א - רשות חנייה יעילה, הכל מתועד ותקי

be_roo

New member
גם עירית תל אביב מפסידה לפעמים במשפטי חניה

והסיכוי גדל ככל שמדובר בדו"חות ישנים יותר.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifהוצאות גבייה../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

מישהו יודע האם העירייה רשאית לגבות "הוצאות גבייה" בגין דוחות חניה? מצאתי תשובות סותרות - במס' אתרים באינטרנט מצוין שגביית הוצאות גבייה אינה חוקית לאור החלטה של בימ"ש מחוזי לפני כארבע שנים, בה אושר להגיש תביעה יצוגית כנגד עיריית ת"א בגין השבת הוצאות גבייה, מאחר שגבייתן אינה כדין. מצד שני, מצאתי באתר אחר (שנראה לי יותר עדכני) - שפסה"ד של המחוזי בוטל בעליון, כלומר לא אושרה תביעה ייצוגית, אבל נקבע שלעותר יש עילה אישית כנגד העיריה ובנוסף, פק' המסים גבייה תוקנה, באופן שמתיר לעירייה לגבות את הוצאות הגבייה. בקיצור, מישהו יודע מה המצב המשפטי העדכני???

be_roo

New member
ממה שכתבת כנראה שכל מקרה לגופו

התביעה הייצוגית בוטלה אבל התובע הספציפי כנראה זכאי להחזר. כך שהכל תלוי במקרה הנדון.

shlang

New member
ברגע שהעיריה מעבירה את ביצוע תשלום הדו"ח

לעו"ד אזי משלמים הוצאות גביה.

asaforon

New member
התישנות דוחות חניה

אם העיריה לא תצליח להמציא לך אישור על משלוח ההודעה הראשונה אודות הדו"ח בדואר רשום תוך שנה מיום העבירה, יהיה עליה לבטל הדו"ח מחמת התישנות. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובותבאתר אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

למעלה