כולי אושר! אני לא לבד בעולם!

rainbow n

New member
../images/Emo53.gifכולי אושר! אני לא לבד בעולם!

קודם כל שלום!אני חדשה פה... וכל הכבוד על פתיחת הפורום!באמת! אוקיי אז השאלה שלי הולכת ככה- תתכוננו זה הולך להיות קצת ארוך- אני בכיתה יב'... עם פרופיל 21 רפואי.בתחילת השנה חתמתי התנדבות וגם עברתי את השלב שבו צריך לשלוח מכתב עם מצבי הרפואי והמלצה מהרופא שאני יכולה להתנדב. הכל טוב ויפה אבל (טא טא טא טאםםם) מאז עבר כמעט חודש! והבעיה שלי היא ש... אין לי מושג למה אני מחכה עכשיו!!! אני פשוט לא יודעת איפה אני עומדת.התקשרתי ללשכת הגיוס והסברתי להם את המצב(טוב בערך,כי הם לא הכי מבינים שם בעינייני מתנדבים) וזאת שענתה לי אמרה ש"עכשיו מחליטים ויתקשרו תוך כמה ימים." מי מחליטים...מה מחליטים...אין לי מושג...וכן כן גם עברו שבועיים והם לא התקשרו!חוץ משיחת טלפון מוזרה שבה עימתו שוב את הנתונים שלי... בקיצור מישהו פה עבר דבר דומה? יש לכם מושג מה נסגר איתי? בבקשה... כל תשובה תתקבל בברכה! :]

Boreg

New member
........

אני לא הכי מעודכנת אמנם, אבל בגדול... אחרי שבלשכת גיוס מסיימים את הטיפול בתיק האישי שלך (לשם כך כנראה ביקשו ממך מסמכים רפואיים) מעבירים את התיק למנהל הגיוס, שם אמורים לקבוע לך תאריך לוועדת מתנדבים. הוועדות מתקיימות אחת לחודשיים שלושה (כך לפחות זה היה בזמני) כך שאולי זו הסיבה שעוד לא יצרו איתך קשר. בכל אופן, אל תתביישי, תתקשרי שוב למדור פרט בלשכת הגיוס ותשאלי מה קורה... אם העבירו כבר את התיק שלך תבקשי את הטלפון של מדור פרט במנהל הגיוס שם יוכלו לתת לך מידע מעודכן יותר. הכי חשוב... אל תתביישי, גם ככה הם מדברים עם עשרות אנשים ביום לא יזכרו לך

rainbow n

New member
../images/Emo9.gifחחח איך קלטת אותי ישר

באמת כבר לא נעים לי להציק להם... אולי כדאי שאני באמת אבקש ממי שעונה לי לטלפון לדבר עם מדור הפרט... כי הם יותר מבינים את עניין המתנדבים! יש לי עוד שאלה: רק בוועדת המתנדבים יודעים מאיזה תפקידים אפשר לבחור? או שמקבלים איזהשהי רשימה הבייתה?

Dizen

New member
ברוכה הבאה../images/Emo70.gif ../images/Emo141.gif

לפני שאני עונה לך על השאלה, טיפ קטן- אין דבר כזה "לא נעים". אם את רוצה שיזכרו אותך, את צריכה לנדנד להם. גם לי היה קשה עם זה בהתחלה...
אכן רצוי שתדברי עם מדור פרט ולא עם לשכת הגיוס. בקשי לדבר עם איזושהי אחראית מתנדבים. ברגע שתקבלי שם, תמיד תבקשי לדבר עם אותו בן אדם... בקשר לתפקידים- אין דבר כזה "מנילה למתנדבים". גם לא מציעים לך תפקידים בוועדה... אני מציעה לך לקפוץ לאתר עולים על מדים, ולעיין ברשימת התפקידים המוצעים לבנות. תראי מה נראה לך מעניין, ותבקשי את זה. עדיף לדעת בדיוק מה את רוצה ולהתעקש על זה מאשר לתת להם להחליט בשבילך (אגב, אחראית המתנדבים אמרה את זה בעצמה
) בכל מקרה- בועדת מתנדבים לא תדעי עדיין על השיבוץ הסופי שלך. בהצלחה, ואם יש עוד שאלות את יותר ממוזמנת לשאול
האוטו שלי מת

תודה על העזרה!(גם למי שעזר לי קודם)

אני לא מבינה משהו אבל... הם בכלל לא ישאלו אותי לאיזה באיזה תפקיד אני רוצה להיות אלא רק אם אני אתעקש על משהו מסויים הם יתנו לי אותו? וגם אם אני אתעקש על תפקיד אז יתנו לי אותו בלי קשר לקב"א שלי או...לא יודעת מה? בגלל שאני מתנדבת? בעע כל כך מסובך... גם נורא קשה לבחור תפקיד מתוך איזה מליון כשאתה לא בדיוק יודע מה זה כל דבר... או אם בכלל תוכל לעשות את זה

rainbow n

New member
../images/Emo122.gif^זאת הייתי אני

בטעות הייתי מחוברת ליוזר של אחותי (אז אל תשימו לב לפיגור של השם או החתימה...
) אני עוד חדשה בקטע של הפורום :)

Dizen

New member
בטח שהם ישאלו.

בועדת מתנדבים הם שואלים אותך על תחומי העניין שלך ואם יש לך העדפה לתפקיד/חיל/בסיס מסוים. לפי זה הם מנסים למצוא לך תפקיד. באופן כללי, מאד משתדלים להתחשב בבקשות של מתנדבים. אם תבקשי תפקיד והם יגלו שמבחינתם את *בכלל* לא מתאימה, לא יקבלו אותך. אבל יהיה לך יותר קל להתקבל מאשר לחייל רגיל (ברוב המקרים, לא תמיד!) אם תגידי לנו מה מעניין אותך, ננסה לעזור לך לחשוב על משהו
רק קצת מסובך... לא הרבה

rainbow n

New member
../images/Emo42.gifעוד שאלה

הבנתי!בנתיים אני עוד לא הכי דואגת באיזה תפקיד לבחור, כי עוד לא זימנו אותי לוועדה... אבל אל דאגה- כשזה יקרה- אני אצטרך את עזרתכם! יש לי עוד שאלה: מתנדבים חייבים לעשות את התירונות המיוחדת למתנדבים? או שאפשר לבקש טירונות רגילה?

עוזאבי

New member
עד כמה שידוע לי

(תקנו אותי אם אני טועה) מתנדבים עושים טירונות מתנדבים(משמע 4 ימים בבהד 7) והם לא יכולים לעבור טירונות רגילה...

Boreg

New member
אני חושבת שאתה צודק ../images/Emo45.gif

מה שכן, לא ידעתי שהטירונות מתנדבים היא 4 ימים... בזמני היא היתה יומיים

אפשר הכל..

אם קצת מתעקשים
אבל טירונות רגיל 02 זה אחד הדברים היותר קשים להשגה בתור מתנדב
וboreg- טירונות מתנדבים היום היא אכן 4 ימים
ביום הראשון- שרשרת חיול, וביום השני (שמתחיל כבר בבה"ד 7 בהצריפין) מתחילים את כל ההרצאות (את יודעת עליהם יותר ממני כנראה..
)

rainbow n

New member
תבורכו! יש לי עוד שאלה! :}

מתנדבים הם נטל על הצבא? כי.. אני לא חושבת שבאמת חסר כוח אדם אז למה שצה"ל יעשה את כל המאמץ הזה לגייס אותנו? וכן אני יודעת שיש לנו מוטיבציה גבוה ואנחנו אנשים בסט

Dawson girl

New member
"נטל" אנחנו לא

אחרת לא היו משקיעים כזה מאמץ לגייס אותנו... כי כמו שאמרת יש מוטיבציה יותר גבוהה בקרב מתנדבים, כי זו הבחירה שלהם אם לשרת או לא..

tty2

New member
היי!

ראשית, ברוכה הבאה! המתנדבים הם לא נטל על הצבא ולהיפך, הוכח כי תפוקה של מתנדב בעל מוטיבציה, גבוהה פי כמה מחייל "שבוז". מחקרים של חר"פ, מראים על עלייה בשביעות הרצון מהשירות בקרב חיילים בסדיר (בשירות חובה וקבע) בסביבה בה משרתים מתנדבים. מתברר כי נוכחות מתנדב מעלה את המוטיבציה כי "אם הוא יכול, אז אני בטח שכן" חוק הנידוב חוקק בכדי לתת לאנשים שמגבלתם הרפואית אינה מאפשרת שירות קרבי, ומעוניינים בכך, לתרום את חלקם לחברה. בעבר הלא רחוק, כל מעסיק היה מסתכל קודם כל על שירות צבאי, ומי שלא שירת, היה מתקשה למצא עבודה. התעוררה התמרמרות בקרב אלו שחשבו שהם יכולים לשרת בצבא אבל הצבא לא גייס אותם.

תתנתקי מהגישה הזאת ומהר../images/Emo70.gif

שכחי את מילותיך ומהר
אנחנו לא נטל
אנשים חסרי מוטיבציה הם נטל, ואותם הצבא לא פוטר- זה לא הופך את מי שרוצה לתרום לנטל

LordNor

New member
טירונות 02 זה בכלל לא קשה להשגה

בתום ההשתלמות מתנדבים בבה"ד 7, מציעים טירונות 02 לכל מי שמעוניין בכך. אני, למשל, קיבלתי מהמקרפ"ר (תא מתנדבים משמשים כמתווכים) אישור למעבר טירונות 02 תוך שבוע ועד היום לא ניצלתי את האישור הנ"ל (בקרוב אני אשתמש באישור הנ"ל) אם מתעקשים, אין זו אגדה.

Dizen

New member
../images/Emo12.gif זאת לא ידעתי...

תודה
הרבה זמן לא ראיתי אותך פה... מה נשמע?

למעלה