לקסיקון דגים ופירות ים

terroir

New member
לא, לא הזהרון

נכון שהזהרון אף הוא ארסי (וגם מאיים, אם למישהו יצא לראות איך הוא תוקף אוייב פוטנציאלי), אבל הוא הרבה פחות ארסי מהחברים שלו: האבנון והעקרבנון. נראה לי שהעקרבנון של ים סוף שונה מזה של הים התיכון. אני מבין מכל האתרים שהעקרבנון של הים התיכון הוא הרסקאס המפורסם, אבל אני זוכר שהאבנון והעקרבנון הם שני הדגים הארסיים ביותר בים סוף. בהזדמנות אצטרך לברר את הנקודה באחת מהאנציקלופדיוה על שונית ים-סוף ששוכבות איפה שהוא. אולי אני טועה, ואולי באמת מדובר בשני דגים שונים.
 
בספר הוותיק והנפלא של אלאן דווידסון

שזכה עכשיו למהדורה חדשה, מופיעים השמות בכל שפות הארצות השוכנות לחופו של ה"מארה נוסטרום": Mediterranean Seafood By: Alan Davidson, http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/1903018218/qid=1060547889/sr=2-1/ref=sr_2_19_1/202-8397562-9993448 שמות בעברית ובעברית "מדוברת, בספרה של ד"ר בלה גליל: ים של דגים http://www.ibooks.co.il/NS_GetProdInfo.asp?prodid=12920362
 
יש כזה ספר לקסיקון שהוצא בארץ

עכשיו אני רק צריכה להיזכר בשמו...
שם המחבר גרזובסקי (?) זהו מילון גסטרונומי : עברית; אנגלית; צרפתית; גרמנית; איטלקית(?); ספרדית. ויש בו פרק לדגה ולשרץ הים. ידוע לי ש"אלשייך" ברחוב נחלת בנימין - מחזיק אותו
 
למעלה