פיצויים

מצב
הנושא נעול.

g e n i

New member
../images/Emo53.gifפיצויים

פיצויים
אני עובדת כעצמאית בתמורה לחשבוניות מס, באותו מקום עבודה מזה עשר שנים. המקום נסגר ועובר להנהלה חדשה. כל העובדים השכירים מקבלים פיצויים לפי החוק. האם גם אני זכאית לפיצויים? האם ניתן לומר שמתקיימים יחסי עובד מעביד? חשוב לציין שאני עובדת יום בשבוע , 5 שע' בכל פעם כאמור כבר עשר שנים ואני מחתימה שעון נוכחות.בנוסף אני מקבלת מתנות מהם בחגים ומוזמנת לארועי גיבוש חברתיים של מקום העבודה. פרט לשכר לשעה והחזר נסיעות אין לי הטבות אחרות כגון חופשות , הבראה וכד'. אני בורה בנושא והייתי שמחה לקבל קצת מידע בנדון. ותודה מראש

בכדי לקבוע האם מתקיימים יחסי עובד

פיצויים
אני עובדת כעצמאית בתמורה לחשבוניות מס, באותו מקום עבודה מזה עשר שנים. המקום נסגר ועובר להנהלה חדשה. כל העובדים השכירים מקבלים פיצויים לפי החוק. האם גם אני זכאית לפיצויים? האם ניתן לומר שמתקיימים יחסי עובד מעביד? חשוב לציין שאני עובדת יום בשבוע , 5 שע' בכל פעם כאמור כבר עשר שנים ואני מחתימה שעון נוכחות.בנוסף אני מקבלת מתנות מהם בחגים ומוזמנת לארועי גיבוש חברתיים של מקום העבודה. פרט לשכר לשעה והחזר נסיעות אין לי הטבות אחרות כגון חופשות , הבראה וכד'. אני בורה בנושא והייתי שמחה לקבל קצת מידע בנדון. ותודה מראש
מעביד את זקוקה ליעוץ מעמיק יותר מזה הניתן במסגרת הפורום. כעיקרון כאשר קיימת מחלוקת בעניין, ביה"ד לעבודה הוא זה שמכריע. במקרה שלך, סביר להניח כי קיימת מחלוקת, את למעשה עצמאית אולם יתכן שבמבחני הפסיקה שנקבעו לצורך קביעת קיום יחסי עובד מעביד את בהחלט עשויה להחשב עובדת. בכל מקרה, בתביעה לקביעת קיום יחסי עובד מעביד אינני ממליצה לפנות לבד לביה"ד אלא בליווי של עו"ד. זו אינה תביעה מסוג התביעות שבהן כדאי לייצג את עצמך. וכאמור, עוד לפני הגשת תביעה, פני לייעוץ בכדי לקבל המלצה האם בכלל כדאי לתבוע. בהצלחה.

g e n i

New member
אז את מציעה לי

מעביד את זקוקה ליעוץ מעמיק יותר מזה הניתן במסגרת הפורום. כעיקרון כאשר קיימת מחלוקת בעניין, ביה"ד לעבודה הוא זה שמכריע. במקרה שלך, סביר להניח כי קיימת מחלוקת, את למעשה עצמאית אולם יתכן שבמבחני הפסיקה שנקבעו לצורך קביעת קיום יחסי עובד מעביד את בהחלט עשויה להחשב עובדת. בכל מקרה, בתביעה לקביעת קיום יחסי עובד מעביד אינני ממליצה לפנות לבד לביה"ד אלא בליווי של עו"ד. זו אינה תביעה מסוג התביעות שבהן כדאי לייצג את עצמך. וכאמור, עוד לפני הגשת תביעה, פני לייעוץ בכדי לקבל המלצה האם בכלל כדאי לתבוע. בהצלחה.
אז את מציעה לי
לפנות לעו"ד שמתמחה בדיני עבודה? האם יש לך מושג מהו טווח המחירים לייעוץ כזה? האם אני יכולה להעזר בנותני השירות במועצת הפועלים?

את יכולה לפנות לשם.

אז את מציעה לי
לפנות לעו"ד שמתמחה בדיני עבודה? האם יש לך מושג מהו טווח המחירים לייעוץ כזה? האם אני יכולה להעזר בנותני השירות במועצת הפועלים?
את יכולה לפנות לשם.
אני שולח לך הפניה במסר.

שיר ורד

New member
קישור מעניין

אז את מציעה לי
קישור מעניין
בקישור המצורף ישנן תמציות של הפסיקה בדיני עבודה משנת 2003. בהתחלת המסמך יש ריכוז של פסיקות בנושא קביעת יחסי עובד ומעביד. אפשר לראות שם לאן נושבת הרוח בפסיקה, לגבי מקרים שבמחלוקת ומהם הקריטריונים שמקבלים את המשקל העיקרי בהחלטת בית הדין. אני התרשמתי שהעקרון המוביל, הוא האם העובד היה רשאי לעבוד ואף עבד בפועל גם עבור מעסיקים אחרים (כעצמאי), או עבור מעסיק יחיד. כדאי לזכור שבמיוחד בנושא של קביעת יחסי עובד מעביד, כל מקרה נדון לגופו ואין להסתמך על תמציות פסקי דין, ורצוי לקרוא את פסקי הדין במלואם ו/או להעזר בעו"ד. לפי הנתונים שמסרת, אם תוכרי כעובדת שכירה, יתכן ומדובר בסכומים מכובדים מאוד(יחסית לשכרך), במיוחד אם שכרך לשעת עבודה לא היה גבוה משכרם של עובדים מקבילים במקום העבודה ולא קבלת תנאים כמו ימי חופשה, ודמי הבראה. חלק מהזכויות כבר הפסדת בגלל התישנות. כדי למנוע התישנות של התביעה לדמי הבראה, חשוב להגיש תביעה זו, בטרם הסתיימו יחסי עובד מעביד. לאחר סיום היחסים, נותרת זכות לתביעה רק לגבי שתי שנות העבודה האחרונות.

כן זה מה שאני מציעה.

אז את מציעה לי
כן זה מה שאני מציעה.
טווחי מחיר משתנים מאוד. אני לא יודעת מה קורה במועצת הפועלים, במקרה הזה את צריכה שבראש ובראשונה תתבצע בדיקה לגבי סיכויי התביעה. אין טעם לרוץ לביה"ד, ולגרום לך לשלם הוצאות רבות, לפני שמבצעים בדיקה. את יכולה לפנות אלי במסר. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה