צריכה ייעוץ!

אותו רעיון...

אני מתכוון לשמוע את מה שאני שומע בדרך כלל אם זה הדורבנים או היהודים או אביב גפן..... כאילו ממש לא קשור לעצב....... להפך...

tomtomil

New member
האמת שהיה לי דיסק כזה אבל אני

לא מוצאת אותו.... בכל אופן השירים שעשו לי את המסע הם: אין לי ארץ אחרת כשתגדל פרח מקום לדאגה (יהונתן גפן) יש אי שם תם השרב הגדול דברים נסתרים (ואני לא סובלת מזרחית אבל המילים של השיר הזה...) ריקמה אנושית הרעות רב חובל לא כולם שירי שואה אבל רובם.... חוץ מזה אם יש לך מאיפה אז תשלחי לה פקסים ותתני לה מכתב לפני שהיא טסה זה הדברים שהכי עוזרים!!!

אנשים אם כבר מדברים על שירים

ב"ה מישהו/י יודעים אולי מאיפה אני יכולה להשיג את Last night זה השיר ששרים אותו מקהלת ילדים ומספרים על זה שמישהו חלם חלום ובחלום הוא ראה את 6 מיליון אחים -שיר חובה במשלחת לפולין! יש לי אותו בלי ההתחלה כי כשהקליטו לנו את הקלטות היו קצת קמצנים ובמקום להקליט את זה באולפן הקלטות נורמלי הם עשו הקלטה ביתית והאיכות זוועה . אז אם את יודעים היכן אני יכולה להשיג אני אשמח...

it is just me

New member
מישהו יודע מי שר את השיר הזה?

מישהו יודע מי שר את Six million (שמשום מה כולם קוראים לו Last night)? יש לי את השיר אבל אני לא יודעת מי שר את זה. אמרו לי שניתן להשיג בקאזה. אני קיבלתי הקלטה מהמדריכה שלי והעברתי את זה לדיסק. אם מישהו רוצה, שיחשוב על דרך להעביר את זה ואני אשמח.

מיכלוש7

New member
../images/Emo26.gifלכל מי שרוצה...../images/Emo36.gif

יש לי את השיר Last night במחשב! (אל תשאלו איזה מאמצים היו לי להשיג אותו...
הוא בלתי ניתן להשגה בקאזה!! והוא כ"כ מהמם ומרגש!!) מי שמעוניין-אני יכולה לשלוח דרך האייסי...

חייםלוי

Member
מנהל
ועוד אם מדברים על שירים

קראתי באחד השרשורים הקודמים על השיר על מוכר הסיגריות מכיכר שלושת הצלבים. לא היכרתי שיר כזה וביקשתי מהמנהלת הנחמדה שלכם לאתר לי את המילים. כשקיבלתי אותם זיהיתי מייד שזה שיר מאוד מפורסם שנכתב ביידיש ב-1922 בשם פּאַפּיראָסן papirosn. המחבר הוא הרמאן יבלונקה, 1981-1903. אפשר לשמוע אותו ביידיש בלינק הזה. למי שהוריו יודע יידיש הרי המילים במקור: אַ קאַלטע נאַכט אַ נעפּלדיקע פֿינסטער אומעטום, שטײט אַ ייִנגעלע פֿאַרטרױערט און קוקט זיך אַרום. פון רעגן שיצט אים נאָר אַ װאַנט, אַ קאָשיקל האַלט ער אין האַנט, און זײַנע אױגן בעטן יעדן שטום. איך האָב שױן ניט קײן כּוח מער אַרומצוגײן אין גאַס, הונגעריג און אָפּגעריסן פֿון דעם רעגן נאס. איך שלעפּ אַרום זיך פֿון באַגינען, קײנער גיט נישט צו פֿאַרדינען, אַלע לאַכן, מאַכן פֿון מיר שפּאַס. קופּיטיע קױפֿט זשע, קױפֿט שע פּאַפּיראָסן, טרוקענע פֿון רעגן נישט פֿאַרגאָסן. קױפֿט זשע ביליק בנאמנות, קױפֿט און האָט אױף מיר רחמנות, ראַטעװעט פֿון הונגער מיך אַצינד. קופּיטיע קױפֿט זשע שװעבעלאַך אַנטיקן, דערמיט װערט איר אַ יאָסימל דערקװיקן. אומזיזט מײַן שרײַען און מײַן לױפֿן, קײנער װיל בײַ מיר ניט קױפֿן, אױסגײן װעל איך מוזן װי אַ הונט. םײַן טאַטע אין מלחמה האָט פֿאַרלױרן זײַנע הענט, מײַן מאַמע האָט די צרות מער אױשאַלטן נישט געקענט. יונג אין קבֿר זי געטריבן, בין איך אױף דער װעלט פֿאַרבליבן, אומגליקלעך און עלנט װי אַ שטײן. ברעקלעך קלײַב איך אױף צום עסן אױף דעם קאַלטן מאַרק, אַ האַרטע באַנק איז מײַן געלעגער אין דעם קאַלטן פּאַרק. און דערצו די פּאָליציִאַנטן, שלאָג מיך שװערן קאַנטן, ס´העלפֿט ניט מײַן בעטן, מײַן געװײן. איך האָב געהאַט אַ שװעסטערל, אַ קינד פֿון דער נאַטור, מיט מיר צוזאַמען זיך געשלעפּט האָט זי אַ גאַנץ יאָר. םיט איר געװען איז מיר פֿיל גרינגער, לײַכטער װערן פֿלעגט דער הונגער, װען איך פֿלעג אַ קוק טאָן נאָר אױף איר. םיט אַמאָל געװאָרן איז זי שװאַך און זײער קראַנק, אױף מײַנע הענט איז זי געשטאָרבן אױף אַ גאַסנבאַנק. און אַז איך האָב זי פֿאַרלױרן, האָב איך אַלץ אָנגעװױרן, זאָל דער טױט שױן קומען אױך צו מיר.

tal86

New member
שיר מאוד מרגש

וגם לא כ"כ מוכר הוא "ראש השנה שלך" של ריקי גל. שיר שכל פעם שאני שומעת אותו יש לי צמרמורת....

LadySpeedStick

New member
הנה כמה

לא יודעת אם התכוונת לזה, אבל יש שיר יפה: the smiths - last night i dreamt that somebody loved me אביתר בנאי - יש לי סיכוי. דוד שלו, בשער הרחמים. חווה אלברשטיין - חופים, לכל איש יש שם, כולנו רקמה אנושית אחת חיה, החול יזכור. קורין אלאל - אין לי ארץ אחרת. עפרה חזה - לאורך הים. דוד ד'אור - כל הכוכבים. יהודה פוליקר - סולם יעקב, כשתגדל, תחנה קטנה בשם טרבלינקה. (יש לו דיסק שלם שמוקדש לכל הנושא אז כדאי לבדוק). מקום לדאגה, דמעות של מלאכים. שרית חדד - שמע ישראל. יהודית רביץ - מישהו. יש קטע נגינת מפוחית של גוגול שהוא ילד ניצול ברקנאו שהיה עומד יום יום בפתח קרמטוריום בברקנאו, לפי בקשת הנאצים, ומנגן במפוחית שלו כדי "להנעים" את זמנם של אלו בדרכם האחרונה- אני אנסה למצוא אם ממש תרצי.

LadySpeedStick

New member
אני בכלל לא מבינה למה את רוצה

להרוס לה את הזמן באוטובוס?! זה לא כיף...

מיכלוש7

New member
אני לא חושבת שזה להרוס את הזמן...

לי אישית אחרי כל הדברים הקשים שראיתי התחשק לשמוע רק שירים עצובים... למי יש בראש שירים רועשים או פופ??? ולא יודעת... היא אמרה לי לעשות דיסק עם שירים כמו שעשיתי לעצמי... בדיסק שלי היו גם שירים עצובים וגם רגילים, ודווקא שמעתי כל הזמן את אלו העצובים... יותר התחברתי אליהם...

מוסיפה עוד כמה- מקווה שלא מאוחר

מדי... לא יודעת כמה מהם שירי שואה ממש, תלוי בפירוש שאת נותנת להם
עופרה חזה- חי (שיר שלפי מה שהבנתי נכתב במיוחד לארוויזיון בגרמניה וזכה במקום השני) גורל אחד כמו ציפור וכבר הזכירו את לאורך הים... יהודית רביץ- מילה טובה למי שאינו מאמין מישהו עברי לידר- איש יקר (לא מתקשר לשואה, אבל לי לפחות השורות "איש יקר אני חיפשתי משמעות ברגעים ברווחים שבין המוות לחיים..." התנגנו המון במהלך המסע) שלמה ארצי- שישה אבסורד ארץ חדשה נוף ילדות (משום מה זכרתי שהיו עוד אבל אני לא מצליחה למצוא) משינה- פולארויד (שיר מדהים!) עכשיו את בוכה הוא מאמין אני כ"כ שמח אין מקום אחר רכבות ואיך לא... תחזור תחזור ועוד כל מיני- כי האדם עץ השדה/ שלום חנוך דמעות של מלאכים/ 14 אוקטבות יהיה טוב/ דיוויד ברוזה לבכות לך/ אריק אינשטיין שמור על העולם/ דוד ד'אור שער הרחמים/ מאיר בנאי שירו של שפשף/ מאיר בנאי טוף, זהו בינתיים

למעלה