שאלה בנוגע לתילאנד..

joey85

New member
../images/Emo53.gif שאלה בנוגע לתילאנד..

אני מעוניינת לטוס לתילאנד בין החודשים ינואר - מרץ למשך חודש.. 1. מה התקופה הכי טובה להיות שם? 2. כמה עולה חודש מחייה ממוצע בתילאנד? תודה.. :)

IndianaJones

New member
דצמבר ...

החודש הכי טוב בתאילנד ... מבחינת מזג אויר ... לפחות על הניר. אישית, אני הכי אוהב את ספטמבר אוקטובר יגם את סוף מאי יוני כשמתחילים המונסונים אחרי החום הנורא של אפריל מאי ... מחיה חודש? באיזה תנאים הכוונה ? בתנאים של תרמילאי ממוצע+ 700-1000$ בחודש. בתנאים של כפר בחבל ניצן גם 200-300 יספיקו.אם ממש חיים עם ניצנית בכפר שלה אפילו 100$ יכולים להספיק לחודש. אם יש אפשר להוציא בבנגקוק גם 10,000$ בלי להרגיש ... את צריכה למקד את השאלה שלך ג'וי.

eyal149

New member
תשובה

זה הזמן הטוב ביותר .עלות מחיה בתאילנד זה $700-1000 לחודש אבל תלוי מה התוכניות שלך .איזה בתי מלון וטיסות וכו .זה מייקר את הענין.ואם יש תוכניות לקניות אז תכיני תקציב נפרד כי השמים זה הגבול .....

joey85

New member
../images/Emo160.gif איך תילאנד במרץ?

בעיקרון אני מתכננת טיול קצר (3 חודשים) - חודשים באוסטרליה וחודש בתילאנד.. אני מתכננת להתחיל קודם באוסטרליה ורק אחר כך תילאנד. השאלה איך תילאנד במרץ? 1000$ דולר לחודש - כלומר זה לתנאים טובים? כאילו אני רוצה מלון סביר ואוכל. ניראה לכם ש1000$ מספיק למלון ואוכל? תודה.. :)

IndianaJones

New member
חם מאוד ומגעיל

מפברואר כל יום נעשה יותר חם מהקודם . מרץ חודש חם מאוד. טוב רק לרביצה בים או במיזוג . מה זה אצלך מלון סביר ? BANYAN TREE ? ORIENTAL? PENINSULA? SUKHOTHAI? ב 10-15 $ אפשר למצוא חדרים "סבירים" ב 30-50% את כבר מוצאת חדרים מצויינים. ב 150+$ תוכלי לגור באחד המלונות שמוזכרים למעלה.

IndianaJones

New member
רק בבקשה, תאילנד

פראטט תאי , מואנג תאי , סיאם , תאילנד . רק לא איךש את כותבת .

אז דצמבר זה טוב?

אז אני מבינה שבינוא רתאילנד סבירה???כי אני מחפשת מקום לברוח אליו בינואר מבייג'ין שאמורה להיות קרחון....

IndianaJones

New member
לברוח מהקרחון

גם סינית את כותבת עם כאלה שגיאות ? ;) דצמבר וינואר הם הזמן האידיאלי לתאילנד מבחינת מזג אוויר - לכן גם מפוצץ בתיירים בחודשים הללו ... בקיצור זה זמן טוב. למרות שאישית אני מעדיף את ספטמבר . מה יש שמה בביג'ינג ? בחורף קרחון,באביב ובסתיו סופות חול,בקייץ כמו בבאר שבע ... אגב,אם את מחפשת מקומות להתאוורר מהקרחון תחשבי על קמבודיה ולאוס .

הלו הלו להרגע!

בסך הכל לא שמתי את הרווח במקום הנכון! קמבודינ ולאוס..?הממ.אני אשקול זאת בכובד ראש!

IndianaJones

New member
הדברים נאמרו בבדיחות הדעת

ועם קריצה ... עוד לא היה לי זמן ללמוד את קוד הסמיילים שלכם . ובהחלט היה מעניין אותי לדעת מה יש בבייג'ינג . . .

קריצה עלאק

האמת שאני בסך הכל ברווז טרי, ועוד לא (תודה לאל) יצא לי לשהות כאן בחודשי החורף הקרים, אבל הבנתי שקפוא,קפוא קפוא ולא יוצאים מהבית... גם עכשיו, מזג האוויר עוד לא לגמרי ברור, בייחוד עם סופות האבק הבאות עלינו לרעה.. הוי בייג'ין, איזו עיר!

IndianaJones

New member
איזה עיר ?

למה דווקא בייג'ינג ? שתפי אותנו. פעם עוד היה את הקסם של מאות אלפי רוכבי אופניים. (יצא לי לחוש את הקסם בוייטנאם) כיום הבנתי שייש שם גם פקקי תנועה מכובדים ...

דווקא בייג'ין

אני הגעתי דווקא לבייג'ין כדי ללמוד את השפה "המדהימה" הזאת...ואני כאן רק חודשיים...ולא יכולה לומר שמאוד התאהבתי בה

IndianaJones

New member
מיליארד ושלושמאות מיליון

סינים ...לא יכולים לטעות ... או שכן ?!? את לומדת מאנדארין ? כמה טונים יש לכם במאנדרין? שמונה ? בהצלחה בלימודים :)

תודה, אני אזדקק לזה!

אני אכן לומדת מנדרינית ויש לנו 4 טונים!!!שזה 4 טונים יותר מדי!! והאם מיליארד 300 סינים אינם טועים? האם הכמות גוברת על האיכות?? אני אישית לא חושבת..

IndianaJones

New member
מה רק 4 טונים ?!?

מה רק 4 ? את בטוחה?!? זה לא יכול להיות . בתאילנדית יש 5 טונים בוייטנאמית יש 6 טונים בקאנטונית יש 7 טונים כמה שעולים צפונה האנשים נעשים יותר משוכללים ומתוחכמים ... לא יכול להיות שבמנדרינית - השפה הקיסרית של הפקידים הבכירים יש פחות טונים מבשפה של בני שבט נידח ופרימיטיבי שגורש לג'ונגל(בני תאי) ושוב בהצלחה ! נ.ב. את יכולה לברר ולכתוב לי איך כותבים "משחת סומסום" (יעני טחינה גולמית) בסינית ?

מצטערת אבל...

מצטערת לאכזב אבל לא הצלחתי למצוא איך לכתוב/לומר משחת שומשום... יש איזה משהו8 שנקרא שומשום שחור שאמור להיות די נפוץ....

IndianaJones

New member
אומיז אומר שזה לא זה ...

הוא גם כתב את זה למעלה איפשהו מחת להודעה עם השום ... כב בסינית אבל מה לגבי הטונים ???

IndianaJones

New member
במילים אחרות חמישה טונים

כשמדברים צריך להחליף בין כל החמישה בלי להתבלבל ... לכן חמישה. ומילה ספציפית צריך לאמר בטון הספציפי המדוייק(כולל נייטראלי) אחרת המשמעות שונה לגמרי ... פחות טונים ממה שחשבתי ... חמישה כמו בתאילנדית. All varieties of spoken Chinese use tones. A few dialects of north China may have as few as three tones, while some dialects in south China have up to 6 or 10 tones, depending on how one counts. One exception from this is Shanghainese which has reduced the set of tones to a two-toned pitch accent system much like modern Japanese. A very common example used to illustrate the use of tones in Chinese are the five tones of Standard Mandarin applied to the syllable "ma." The tones correspond to these five characters: This article or section uses Ruby annotation. If you are using a Mozilla browser, you may need to install this support patch to view this correctly. Without the necessary support, you may see transcriptions in parentheses after the character, like this: 了(le), instead of on top of the character as intended.媽/妈(mā) "mother" — high level 麻(má) "hemp" — high rising 馬/马(mǎ) "horse" — low falling-rising 罵/骂(mà) "scold" — high falling 嗎/吗(ma) question particle — neutral Listen to the tones (file info) This is a recording of the four main tones. Fifth, or neutral, tone is not included

למעלה