שאלת גאומטריה ומיקום

timon1

New member
אם אתה מרגיש קדימה מדי כנראה שאתה

גם ממוקם ככה ביחס לאופניים, לדעתי מה ששגוי כאן זה לא ההבחנה אלא המסקנה הסופית. נראה כאילו שאתה רוכב על שלדה קצרה מדי וזה גם הגיוני כי ככל שהשלדה אגרסיבית יותר היא גם קצרה יותר על פי רוב, בכל מקרה אם אתה מרגיש קדימה מדי עליך לקחת את האוכף אחורה ולא לקצר סטם. קיצור סטם ו/או הגבהת הכידון אמנם יעבירו מעט מסה אחורנית אך מרכז הכובד האופקי ישתנה מעט מאוד= תישאר באותו מיקום רק זקוף יותר=מרכז הכובד יעלה כלפי מעלה ומעט אחורה=פחות יציבות בסיסית. אם ברצונך לשפר משהו ממצבך מבלי לגרוע מתכונות ההיגוי שתוכננו ע"י היצרן עליך להזיז את האוכף מעט לאחור [מומלץ לא לעבור את הרבע השני של המסילות מלפנים], אם זה לא מספיק או שכבר בוצע ללא הצלחה, מוט אוכף יהיה האופציה הכי זולה בשבילך שאחריה זה כבר להחליף שלדה.

ranperagmin

New member
אני בודק את עניין המושב. עניין אחד

שמטריד אותי. זה שאם אני מביא את המושב קצת יותר אחורה, הוא יפריע לי בדרך אחורה בירידה, אבל שווה לנסות. אני לא ממהר להחליף שלדה. אני הולך לעשות שני דברים במקביל א) לעבוד על הטכניקה - גם קורס של עז הרים, וגם להתחיל להקדיש ממש אימון "רכיבה, שכולו טכניקה ועבודה על אלמנטים. שכן יש לי עוד הרבה הרבה מה להשתפר על האופניים כמו שהם כיום ולהוציא מעצמי ומהם יותר. אולי במהלך התהליך הזה, גם "החיבור" המיוחל יגיע. ב) לבדוק ולנסות שלדות של חברים בגודל דומה, ואולי למצוא שלדה שאני אצליח להתחבר אליה יותר. אני לא רוצה להוציא הרבה כסף סתם בלי סיבה, ועוד על השלדה הלא נכונה.

menzib

New member
לא רוצה לשגע אותך

אבל את הקורס שבילים מתקדם של עז הרים עשיתי עם בלייר ותחושת האי-חיבור שרדה את הקורס עד שהחלפתי להקלר והכל הסתדר. אופני XC לאופני AM. העניין הוא שהMKIII הוא עם זוויות AM לא? עכ"פ יש סיכוי שהקורס לא יעזור.

ranperagmin

New member
מנחם my friend:

אני לא יודע מה הן בדיוק זוויות AM. אבל אני לא מסכים איתך. יש לי עוד הרבה מה להשתפר מבחינת טכניקה בלי קשר גם על האופניים האלה, אפילו אם הן "לא מתאימות לי בול". הקורס בא ללמד טכניקה. וגם אם אני לא עושה את זה על האופניים שמתאימות לי בול, אי בטוח אפיק ממנו הרבה, אין סיבה לדחות. (ברור שיכול להיות יותר אופטימלי אבל זה המצב) יותר מזה יכול להיות בשבמהלך הקורס תהיה תחושת החיבור המיוחל, יכול להיות שתהיה הבנה מוחלטת שהשלדה לא מתאימה לי. ככה או ככה, מעבר לכל הדברים הטובים ששמעתי על הקורס והתכנים זה לבד שווה את הקורס. נ.ב. אני לא יודע BLUR של איזה שנה. אבל אם כבר מדברים על AM ה-BLUR הן בהחלט אופני AM שמפדלות מעולה, לדעתי. פשוט ההקלר התאים לך יותר מה BLUR כנראה, זה הכל. (ואין לי אנרגיות להכנס לדיון על זה. ברשותך
זאת פשוט דעתי)

nintense

New member
אם כבר עיזים...

אני בטוח שעם הנסיון שיש לנמרוד כהן הוא יוכל לתת לך טיפ או שניים בכיוון האופניים לצרכים שלך. וזה הרבה יותר קל מלעשות זאת בהתכתבות.

menzib

New member
../images/Emo45.gif אכן וזה גם לא ויכוח

זה היה בלייר קלאסיק, לפני הפיצול. זוויות XC. נראה שיש לך כוון מוצק בעקבות ההתכתבות עם כולם זה טוב. חלק מהלימוד של כל אחד מאיתנו. מהקורס של העיזים יצא לך רק טוב, יש להם כושר אבחנה מעולה לנינואנסים שצריך לעבוד עליהם

למעלה