שייפתי (לראשונה) כלי, עם

• פותח הנושא hoch
  • פורסם בתאריך

hoch

New member
אז שיוף כן מכהה? איך אפשר לשייף בלי

שיעשה כהה? האם הבעיה בנייר השיוף? יש איזה שהוא נייר מסויים שלא עושה את זה? אני מצטערת שהתחלתי עם השיוף כי הכהות קלקלה. תודה מראש על התשובות.

אתי רז

New member
הערה מאד חשובה....

אי אפשר לסיים החלקה של עבודה בנייר לטש מס' 500. מספר 500 זה נייר די גס והוא רק לשלב ההתחלתי של הליטוש. חייבים לעבור ל-800 ול-1000 לקבלת מרקם חלק ומבריק.

hoch

New member
תודה אתי. בכל זאת מטריד אותי עוד

משהו. אחרי הליטוש העבודה קיבלה מן גוון מט וכמו מאובק שהבנתי שאת זה אפשר לפתור על ידי ליטוש עם בד ג'ינס בתוספת טיפת וזלין. אני אעשה את זה מחר. מה שמטריד אותי (וכבר שיגעתי פה את כולם עם השאלה הזאת) זה שפרח על רקע פרמו לבן פנינה קיבל גוון כהה יותר לכיוון חום אפרפר, ורציתי לדעת מה עשיתי לא בסדר, ואיך לא לעשות את זה שוב.

תמי שבט

New member
אני לא יודעת להשיב לך לגבי הפרמו כי

אינני עובדת איתו, אבל להביא לתשומת לבך שאת הוזלין מורחים אך ורק אחרי שמסיימים את השיוף ולא תוך כדי (מדברייך נשמע כאילו את עומדת לעשות זאת בו-זמנית...).

hoch

New member
תמי, לא בו זמנית. אני לא חושבת

להמשיך לשייף את הכלי הזה כדי לא לגרום עוד נזקים. לפחות לא עד שאדע אם השיוף גרם להכהיית הצבע, ואיך לשייף כדי שזה לא יקרה יותר. לכן מבחינתי כנראה שזה הזמן לג'ינס ווזלין.

אתי רז

New member
צר לי, אין לי תשובה בשבילך....

אינני יודעת למה זה קרה. באמת מיסתורי....אולי אפית יותר מידי זמן או בחום גבוה מידי??

hoch

New member
נשמע שיצרתי תעלומה. אחרי האפיה זה

היה בסדר. אחרי השיוף לא, מה שמביא אותי לחשוב שאיפה שהוא טעיתי בשיוף. לא נורא. ננסה לתקן, ונלמד להבא.

שטפת היטב את הכלי אחרי השיוף?

כי אולי פשוט הצטבר עליו אבק השיוף? אני פשוט מנגבת היטב היטב במגבת כלים אחרי שטיפה יסודית והכל חוזר כשהיה. ספציפית אין לי נסיון עם צבע פנינה אבל אולי זאת כל הבעיה?

hoch

New member
שטפתי. המראה המאובק אכן נעלם, אבל

כהות מסויימת נשארה. תודה על תשובתך

האם יתכן שהחומר סופג חלק מהרטיבות?

ורק אחרי כמהימים כשיתייבש היטב היטב יחזור לבהירותו? שווה להמתין בסבלנות מילא אין לך משהו אחר לעשות בנדון

למעלה